Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2010 12:11 - Гигантите от древността.
Автор: doktora757 Категория: Други   
Прочетен: 12219 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 21.08.2010 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И все пак, твърде възможно е да са съществували великани дата: 11.08.2010 автор: Албена прочитания: 265 image

В митовете и легендите на много народи по света се срещат  предания за великани. Пирамидите в Египет и Южна Америка, както и мегалитите в Европа се наричали циклоскопически постройки в чест на еднооки великани. Дори и  в официалната история съществуват някои потвърждения, че някога са съществували исполини.

Историкът Берос например, който е живял в древен Вавилон през 4-3 век пр. не.е. твърди,че на нашата планета са съществували  три типа разумни същества - исполини, хора амфибии и обикновени хора. Берос не съобщава кога точно е  започнала деградацията на великаните, но в един момент те започнали да угнетяват обикновените хора, били обвинени в людоедство, както и в инцест - блудно съжителство в родните си майки, сестри, дъщери, момчета и животни, не уважавали  боговете и вършели всякакви безобразия, за което Бог се разгневил и изпратил на Земята Всемирния потоп.

Друго косвено потвърждение за  съществуването на исполините са статуите близо до афганистанския град Бамян.  Това са пет колосални статуи, първата от  които с височина 52 метра. Според специалистите  тя изобразява Първата раса, която нямала физическо тяло. Втората статуя, 36 метра, изобразява втората раса, третата - 18 м - увековечава Третата паднала раса , заченала Първата физическа раса, родена от    мъж и жена. Статуята олицетворяваща Първата физическа раса е 5 метра висока и изобразява расата на атлантите. Последната статуя, малко по-висока от обикновен човек, изобразява Петата раса - съвременната.  Смята се, че тези фигури са създадени от посветени от Четвъртата раса, които  след гибелта на Атлантида  са увековечили  в камък историята на Човечеството.

Подобни сведения се съдържат в оригиналното произведение на ацтеките - ‘Кодексът Ватиканус’. Според този документ на Земята последователно са съществували четири човешки цивилизации. Първото поколение - расата на гигантите - измряло от глад, второто  било унищожено от огромен пожар, третото поколение било отнесено от ураган с огромна сила, а хората се превърнали в маймуни. Четвъртото поколение загинало в резултат  за всемирния потоп и едва след гибелта му се  появило петото, съвременно поколение.

В легендите на древните инки  също се срещат гиганти. Те доплували в страната им с огромни  тръстикови салове. Пришълците били толкова високи, че дори най-високият индианец им стигал до коленете.  Главите на великаните били огромни, косите - черни, очите напомняли големи чинии, а по лицата им липсвало окосмявне.

Освен  легендите и писмените извори, науката разполага и с някои артефакти, косвено потвърждаващи съществуването на раса на гиганти.   В  Южна Америка, при разкопки, били открити  огромни брадви, а в колекцията на Историческото общество на САЩ  е представена огромна бронзова брадва с дължина 1 метър и тегло 150 килограма.  Възрастта на находката  е на 49 млн. години.

Изследователят на Африка Б. Дейвидсън описва  африканските исполини - те били надарени с невероятна сила, с една ръка преграждали  течението на реките, гласовете им  били толкова гръмки, че достигали от едно село до друго. Когато някои от великаните кашляли, птиците сякаш били издухвани от вятъра, а  когато ловували, убитите слонове и хипопотами носели на раменете си.

През 1912 година в южноафриканската провинция Трансваал, на платото Велд, била открита следа от човешко стъпало. Размерът му бил 1,3 м дължина и 76 см ширина. Този отпечатък от ляв крак на гигант бил вдлъбнат в скалата на 15 см.

Много по-рано,на остров Цейлон пък бил открит отпечатък на дясно стъпало , дълго  1,5 м и широко 80 см. Учените са изчислили, че такова стъпало може да принадлежи на човек висок 10,5 метра.

Според преданията на жители на остров Пасха, такива великани са живели преди 18 милиона години. В процеса на еволюцията обаче, те се смалили до 6 метра и именно тях изобразяват статуите на острова.

Последните археологически находки също потвърждават съществуването на великани.   Археологът Саймън Дор  открил скелет на великан, наранен от удар с камък. Възрастта на скелета  била около 3000 години, а ръстът- 4 метра. В пещерите на Еквадор пък са открити  3,5-метрови скелети на гиганти, които са живели в страната на инките.

В началото на 2007 година британски палеонтолози били потресени от откритие  в пустинята Гоби  -  скелет на човек, чийто ръст бил 15 метра. Скалата, в която били намерени останките била на приблизително 45 милиона години...

Постепенно се налага изводът, че  съществуването на раса на гиганти е било възможно. А редица чуждестранни специалисти пък твърдят, че Йети, неуловимият снежен човек е потомък именно на тази раса...

Източник: www.teenproblem.net/news/s/21578.html 

image

image



Гласувай:
5



1. анонимен - Абе,
21.08.2010 12:41
цялата работа си е teenproblem
цитирай
2. doktora757 - Може, но в науката има цяло едно н...
21.08.2010 13:38
Може, но в науката има цяло едно направление от учени, които считат, че приказките, легендите и преданията са добър материал за сериозни проучвания и историческа информация! Началото на това беше поставено от археолога Шлиман, който повярва на Омир (чийто писания са били считани дотогава за легенди и предания) и така откри легендарния град Троя! Легендите за Ной от "Библията" и шумерските текстове за потопа и Утнапищи също се потвърдиха от фактите за потопа в Черно море, станал преди 7600 години; тепърва ще излизат наяве и други неща......)))))
цитирай
3. анонимен - Защо когато се говори за хора-ги...
22.12.2010 18:28
Защо когато се говори за хора-гиганти се намесва винаги и от всички името на митичния народ атланти?И защо никога не се използват примери от България,каквито тук има в такова количество,че могат самостоятелно да представляват оригинален вариант на мита за гигантите.
цитирай
4. burda - митология, история, археология и хронология
18.02.2011 14:20
За мнозинството от учените е факт, че всички култури /а оттам и легенди/ произхождат от една пракултура-майка, която е на не по-малко от 65000 години /времето на избухването на вулкана Тоба, което за една бройка не ни е затрило, но сме оцеляли през "генетично гърло", поради което сме твърде близки генотипно/.
Историята се налага твърде често да се пренаписва, защото археолозите и палеонтолозите изненадват с нови артефакти.
Хронологията на откритието по възрастта на скалите не винаги съвпада с възраста, на откритите там организми. Например ако сега построите къщата си от гранит или базалт, и по стечение на обстоятелствата ви открият при разкопки в нея, не означава, че сте живяли примерно 500 милиона години, колкото е възрастта на тези скали. Това масовия човек не го знае и сензационните интерпретации от журналисти-непрофесионалисти в изброените области не са добра храна за ума.
цитирай
5. анонимен - Май ги има и в България....
20.02.2011 01:57
Някой знае ли нещо повече да скелета с дължина над 3 метра, който каменари намират в една скала през 1938 година в село до Казанлък? А за подобни скелети, изровени преди десетина години в Ямболско?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5047107
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031