Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2012 20:02 - Как да се защитим от вредните електромагнитни излъчвания!?
Автор: doktora757 Категория: Други   
Прочетен: 3788 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 09.01.2012 20:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Как да се защитим от вредните излъчвания на мобилните апарати, микровълновите печки и компютрите image image image

 

 

 

 

image

 На много хора е ясно, че живеем в “бульон” от електромагнитни вълни с различни честоти и мощности, много от които доста вредни за нас. Електромагнитни вълни излъчват: мобилните апарати, компютрите, телевизорите, трафопостовете, кабели с високо напрежение, микровълновите печки т.н. Защо свързвам тази тема с фън шуй? Фън шуй е древна наука, възникнала е преди хиляди години, когато не е имало такива излъчвания. Но тъй като идеята на фън шуй е създаване на хармонична и благотворна среда за живот и работа, смятам че съвременният фън шуй трябва да се съобразява с новите технологични постижения на човечеството и съответно с вредните излъчвания от тях.

Вредните излъчвания на изброеното по-горе са от това, че ЕМП (електро-магнитните полета) са с високи честоти и карат клетките да трептят с по-висока честота, т.е. много много “по-бързо” от нормалното. При това бързо трептене клетките и съответно органите загряват, а това не е полезно за тях.

Предлагам ви няколко прости правила и методи за намаляване на вредните въздействия и хармонизиране на електро-магнитните излъчвания.

В дома:  Добре е да имаме кабелен интернет, а не безчижен, т.е. wireless.

Когато микровълновата фурна работи, добре е да не стоим близо до нея, и изобщо е по-добре да я ползваме минимално, по-добре е да готвим храната по друг начин, а микровълновата да използваме рядко и само за размразяване или потопляне.

Течнокристалните дисплеи (LCD) са много по-безвредни като излъчване от кинескопите. За телевизори и компютри е добре да се ползва защита, която неутрализира вредните влияния от ЕМП.

imageПирамидообразната форма на снимката е такъв вид защита. Радиусът на действие на тази форма расте с увеличаване на големината и. Тя е българско изобретение.

В никакъв случай не бива да се заспива пред работещ телевизор или пред компютър, който е включен в Интернет. И това е не само поради вредните ЕМП, но и заради психологичното действие на някои филми и музика върху подсъзнанието ни. Докато спим съзнанието е изключено, информацията влиза директно в подсъзнанието.

Желателно е по време на сън мобилният апарат да не е до нас, а поне на 30-40 см разстояние.

 Извън дома:

Вредни вълни може да има от: клетките на мобилните оператори; от жици с високо напрежение или трафопост, разположени близо до дома и др.

Има безопасни разстояния, на които трябва да бъдат поставени клетките на мобилните оператори, но всичко зависи от: вида на антената, честотите и мощността на излъчване, диаграма на насочено действие на клетката и мощността на излъчване на сигнала. Клетки на мобилни оператори, монтирани на блока, в който живеем са по-безвредни от клетки, монтирани на отсрещния блок, заради насоченото излъчване на последните.

Вълните от клетките на мобилните оператори проникват най-много през прозорците. Железобетонът частично екранира, тухлите поглъщат голяма част от вълните, т.е. ако срещу клетката имаме стена, това е по-безвредно, но все пак проникват отразени вълни отвсякъде.

В Европа има фирми, производители на екраниращи материали срещу ЕМП, това са специални екраниращи тапети, мрежи, фолиа, те са в комплект със заземителна шина.

За себе си:

Добре е, разговори по GSM да се сведат по възможност до 20-30 мин на ден общо, а не часове. Мозъкът буквално “загрява” при продължително облъчване. Доказано е с медицински изследвания чрез енцефалограми, направени преди и по време на разговор.  Значение има не само мощността, но и продължителността на облъчването с електро-магнитни вълни.

Мобилният апарат е по-добре да се носи по-далеч от тялото, не в джоба или на врата, а в чантата.

Добре е да използваме handsfree и най-добре е то да е с кабел, а не безжично. Все пак, по-добре с handsfree, макар и  безжично, защото честотата на излъчване на сигнала е същата, но мощността е по-малка.

Децата трябва да сведат говоренето по мобилните телефони до минимум, защото техните тъкани са по-меки и недоразвити и може да бъдат засегнати по-лесно.

При всички положения, добре е да използваме средства за защита от вредните излъчвания. Няколко фирми предлагат такива. Това е един символ, който хармонизира електро-магнитните полета. Той е от “Кристалите на Крион”, вече издадени и в България. Ето описанието му:

image

Кристалът МАРАС защитава светлинното ни поле от вредни облъчвания от електроуреди (напр. от инсталации или уреди). В същото време Марас прави нещо като защитна обвивка около Светлинното ви тяло за защита от електрическата радиация (напр. мобилни телефони или електро смог). Поставете МАРАС близо до електрическа инсталация или уред, който излъчва вредни лъчи, за да ги хармонизира. Също така може да нарисувате МАРАС на гърба на мобилния телефон или да се сложи в стая с електросмог.

Символът може да се сложи се на батерията на мобилния апарат. Може да се копира от тук и да се изпринти, няма точни размери, т.е. може да се увеличи или намали.

Това са прости правила, но доста ефективни. А по-цялостният подход включва пълна проверка на жилището за всякакви вредни вълни. Това може да бъде направено от опитен радиестезист или фън шуй специалист, които биха могли да дадат и съответните препоръки за неутрализирането им.

   инж. Елза Панайотова
Фън шуй експерт

публикувано в http://comfort.bg   април 2009





Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046967
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031