Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 09:26 - ИНФОРМАЦИЯТА - СЪВРЕМЕННИТЕ РОБСКИ ВЕРИГИ? ИЛИ ЗА ШЕСТАТА РАСА
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 1574 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди повече от десет години във „Вселената в орехова черупка” лукасовият професор Стивън Хокинг, уж между другото, споменаваше по колко книги ще се издават всеки ден по наше време, т.е. днес.

Количеството беше необозримо! Това отдавна не е тайна или нещо ново за никого. Смисълът и контекстът на това споменаване беше да се посочи и по възможност – определи – главоломното увеличаване на информацията, и как става все по-невъзможно и по-невъзможно един човек да успее да „обхване” цялата информация, свързана дори само с неговата област на професионално действие. (Или каквото и да е лично действие).

 

В тази връзка, понеже отдавна разглеждам странния феномен, че днес в цивилизованите общества вече няма гонени от властта учени, творци, и че всеки може да си говори, пише, рисува, снима, композира и т.н. всичко, каквото си иска; та, в тази връзка, постоянно стигам до едно и също „нещо”. Не казвам „извод”, защото това са си само мимолетни мисли, и извод звучи твърде обвързващо и ненужно сериозно.



Стигам до „прозрението”, че днес няма нужда да се изгаря демонстративно цялото творчество на даден творец – учен, писател, художник и пр. – не само, защото самото „горене” вече е несъстоятелно, поради безбройните електронни носители, софтуер и сателити, а и защото самото „КОЛИЧЕСТВО ИНФОРМАЦИЯ” е такова, че то самото стопира и не дава възможност на отделния човек да се запознае с него.
...


Цялата статия:


ТУК

...




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2723919
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953