Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2016 19:59 - Съгласен съм 100%, но тоя път ще замълча. Коментарите после.
Автор: kush11 Категория: Други   
Прочетен: 2209 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 26.05.2016 20:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Краят на комедията Случайният мандат на случайния Плевнелиев
Държавната ни глава се оказа подставено лице без характер. Фанфарон, който караше маса народ да се изчервява с всяка своя поява. Избран на принципа за по-безполезния идиот, той стана най-нелепият ни президент


image

Президентът Росен Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат. След като съобщи решението си, той обясни, че то е по лични причини. Плевнелиев се зарече, че няма да напуска политиката, но нямало да прави свой политически проект или да влиза в партия. С това приключи един случаен мандат на един случаен човек, който случайно влезе в политиката и неслучайно е най-слабият президент в новата история на България. Тук ще ви припомня една случка от времето, когато Плевнелиев разбра, че ще става президент, която е най-добрият коментар за неговата авантюра като държавен глава. Случката е описана в броя на в. „24 часа“ от 5.09.2011 година:          Гардове от НСО се изстреляли в неделя следобед към дома на Росен Плевнелиев със спешна задача - да вземат костюм, риза, вратовръзка, обувки и да ги закарат в резиденцията на Бойко Борисов в Бояна. Именно тук кандидат-президентът на ГЕРБ се привел в официален вид, за да отпраши към централата на ГЕРБ в НДК.
Така напрегнато започнал пътят на Плевнелиев към „Дондуков“ 2, споделиха запознати. Както „24 часа“ писа, кандидатът се явил пред Борисов по дънки и риза. Двамата провели финален разговор на 4 очи, в чието начало лидерът на управляващата партия обяснил, че все още се колебае между Плевнелиев и Цветан Цветанов, който също заслужавал много. В крайна сметка Борисов заключил, че вицето му е по-нужен в правителството, и казал тежката си дума. По-малко от половин час делял обаче мига на развръзката с началото на предварително обявената пресконференция. Ето защо било ясно, че технически Плевнелиев не може да се прибере, за да се преоблече. Изходът бил един - екип на НСО да излети към дома на строителния министър и да се върне оттам с костюм. 
В тази кратка дописка освен комичната ситуация с костюма впечатление прави описанието за това как Борисов обяснил на Росен, че все още се колебае между него и Цецо, но в крайна сметка решил да се спре на Плевнелиев, защото Цветанов му бил нужен в правителството. Историята мълчи за мнението на самия Плевнелиев, за неговите думи и желания в този съдбовен за живота му момент. От повествованието по-скоро става ясно, че днешният ни държавен глава е бил третиран като гардовете от НСО. Тях Борисов ги изстрелял да носят костюм, обувки и вратовръзка, а Росен пуснал да става президент. 
След тази негативна селекция, проведена на принципа за по-безполезния идиот, България се сдоби с нелеп президент. 
И това нямаше да е толкова страшно, ако Росен Плевнелиев се беше ограничил само до протоколните си излагации, в които ставаше за смях, а и ние покрай него. Страшното е, че той изигра ключова роля в най-отвратителните безобразия и престъпления в последните пет години. Сред безобразията влизат изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и платените протести срещу правителството на Орешарски от 2013 г., две потресаващо слаби служебни правителства, а сред престъпленията - грабежът на КТБ и трусовете в банковата система от лятото на 2014г. 
Ако Росен Плевнелиев бе президент на място, отстояващ интересите на българските граждани, нещата щяха да изглеждат съвсем различно, а някои от тях можеха да бъдат, ако не предотвратени, то силно затруднени и осветлени под прожектора на общественото внимание. В този коментар няма да се спирам подробно на всичко, което Плевнелиев не направи или в което игра активна зловредна роля. В „Галерия“ сме отделяли достатъчно внимание на всичките му изпълнения, гафове и подлости. 
От началото до края той си остана момче за услуги на Борисов и това като че ли е най-големият срам за всички нас. Държавната ни глава се оказа подставено лице без характер, но затова пък с огромно самочувствие без покритие. Фанфарон, който караше маса народ да се изчервява с всяка своя поява. Плевнелиев е огромно падение за така наречените „десни“, които си затваряха очите пред неговата очевидна несъстоятелност, само и само да се усукват около властта. 
Впрочем аз не вярвам в искреното му желание да се оттегли. В изявлението му има вътрешно противоречие, защото хем твърди, че го прави по лични причини, хем казва, че няма да напуска политиката. Едното изключва другото. Или личните причини, или политиката. Постът на президент не е на портиер (въпреки че Плевнелиев приличаше точно на това), че да го зарежеш по лични причини, но да не напускаш стълбището, входа или паркинга. 
По-вероятно е Росен Плевнелиев да е разбрал, че няма да получи подкрепа от ГЕРБ, а шутовското поведение на ДСБ, които го призоваха да го издигнат като независим кандидат, окончателно дискредитира вероятността да получи сериозен политически гръб, за да се състезава за втори мандат. 

Думите, че няма да напуска политиката, трябва да се тълкуват, че ще се търгува за някой престижен международен пост. Еврокомисар например. Добрата новина е, че на Нова година ще чуем за последно Росен Плевнелиев в качеството му на президент, което не е гаранция, че след него българите няма да изберат още по-голям смешник. 


glasove.com/categories/na-fokus/news/sluchajniyat-mandat-na-sluchajniya-plevneliev
 


Тагове:   Плевнелиев,   дачков,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Ха-ха-ха!
26.05.2016 22:08
Куш, каква смехория си пуснал? А чембера в деня на изборите е логично следствие.
цитирай
2. kush11 - Бе, смехория. . . чиста и свята ис...
27.05.2016 07:03
Бе, смехория...чиста и свята истина. Дачков никога не си поплюва. Навремето като беше се прехласнал по Иван Костов, за малко да се сбием на една вила над Албена, но само заради домакина не му шибнах един шамар. Иначе е страстна натура и е много частен, но в миналото се беше вързал прекалено много на седесарските приказки.
цитирай
3. haralanov - Кушляк...Искам да те питам...Но не ме трий...
27.05.2016 13:41
Би ли гласувал за коалиционният партньор на ГЕРБ и личен приятел на Бойко Борисов...За Гоце Първанов би ли гласувал?
цитирай
4. getmans1 - Пък, аз Хараланов искам да те попитам от каде знаеш, че са лични приятелЕ?
27.05.2016 14:15
haralanov написа:
Би ли гласувал за коалиционният партньор на ГЕРБ и личен приятел на Бойко Борисов...За Гоце Първанов би ли гласувал?

цитирай
5. ozgojovan - Явор Дачков е ариец, а арийците по ...
27.05.2016 18:37
Явор Дачков е ариец, а арийците по дефиниция са безупречно честни натури. За миналото му няма смисъл да ровим- ако имате предвид неговото захласване по циганина Костов, то с ръка на сърцето си кажете- а кой от нас не е грешил, и не е вярвал в измислени герои и фалшиви каузи?
цитирай
6. kuschel - Ти нямаш представа, той до каква ...
27.05.2016 19:13
Ти нямаш представа, той до каква степен беше луднал по Костов. Седнали сме на една голяма маса на двора и той вдига едни гири, щях да му прасна една скумрия в лицето. Едва ме удържаха и хазяина ме помоли да излезем да се разходим навън. После като се върнах му казах, да си затваря устата, защото следващия път няма никой да ме спре. Хеле миряса. След години се вразуми и станахме приятели във фейса. Честен е и е див като мен. Пак се прави на десен, но е много по-обективен от преди.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kush11
Категория: Други
Прочетен: 351842
Постинги: 145
Коментари: 647
Гласове: 758
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930