Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 20:37 - Гените ни на кръстопът; по пътя на древните миграции
Автор: doktora757 Категория: История   
Прочетен: 9452 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 02.12.2011 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



Гласувай:
10



1. doktora757 - Интересно изследване, но все още не ...
02.12.2011 20:56
Интересно изследване, но все още не могат да избягат от вредни клишета като "прабългари", "славяни"; нещо ги е страх да говорят за траките като наши предци. Да, и само две теории за произхода на древните българи: тюркофилската и памирската; все едно че няма друго разнообразие и най-вече ОЧЕВАДНА ФАКТОЛОГИЯ! Не смеят да говорят и за потопа в Черно море! Тъжна работа, ама ги разбирам, защото на всичките им дисертациите са писани преди 1989 г., кофти работа. А оня измислен антрополог проф. Йордан Йорданов изобщо не го коментирам, че ще стане мазало (егати фурнаджийската лопата; чел съм му на времето угодническите статии във в. "Работническо дело")!.....
цитирай
2. doktora757 - Тук искам дебело да подчертая, че ...
02.12.2011 21:06
Тук искам дебело да подчертая, че това далеч не е пълната картина и нещо от последна инстанция! Тепърва ще излезе истината за историята на българите! Тепърва и то най-вече на базата на застъпваното от нас (различните неформални исторически групи, общества и сдружения) ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНО БЪЛГАРОЗНАНИЕ, което включва: история, археология, антропология (класическа, ДНК изследвания, кръвни групи, петроглифни отпечатъци), историческа география, етнология, етнография, лингвистика (включително сравнителна лингвистика, но правена само от експерти!), календарни системи и астрономия, военно дело и оръжезнание, металообработване/минно дело, писмености, подводна археология и изследвания, хералдика, семиотика и др. Този подход дава една по-пълна картина за древната българска история и разбива монопола на псевдоисториците (подчинени на "силните на деня"; в миналото и днес)!
цитирай
3. syrmaepon - действително
03.12.2011 09:26
това е едно добро изследване,но тук се разглежда само наследството по майчина линия.Когато направят такова и за У хромозомите картината ще е по-пълна
Обаче всички тези названия траки,славяни,тюрки и даже българи нямат връзка с определени гени а са само условни езикови или етнологични късни понятия и се радвам,че това в статията се подчертава...
Каквото важи за славяните важи и за тюрките )))))))))
Преселенията и смесването на гените се извършило далеч в по-ранни епохи от възникването на тези понятия
И един въпрос,сигурно много лаишки - как разделят азиатските от европейските гени след като Европа се заселва от Азия ? все пак са минали хиляди години и са оцелели на новия континент може би само мутациите ?
цитирай
4. atil - И днес половината азиатци са инд...
03.12.2011 16:52
И днес половината азиатци са индоевропейци или арийци. Никой не обяснява какво е тюрк, и ако негър може да има майчин език - английски, защо индоевропейски булгар да не говори тюркски? И вообще объркването в тълкувателните разсъждения е голямо, но лично аз съм за всякакъв вид изследвания и проучвания. Колкото повече информация - толкова по-добре. Аз бих препоръчал да направят сравнително генетично изследвани на българи и северокавказци...За траките и средиземноморието стана ясно,че се доказва писаното от булгарските летописци. А, и това не се разбра, какво значи "средиземноморци" а "черноморци" дали няма също? Ако се готви някакъв фундаментален труд това е добре, само да се поразмислят още малко относно генералните си заключения..! Защото дет се вика никога не е късно човек да се изложи.
цитирай
5. solinvictus - Фирмата която изследва тези хал...
07.12.2011 00:43
Фирмата която изследва тези халогрупи по нейна технология е еврейска и е базирана в щатите.Тя се имтересува от майчината линия защото евреите са си изгубили генеалогията си по този начин и сега се опитват да я възстановят.Събирайки ДНК материал от целият свят като разбира се изследваният трябва да си заплати ,а не изследващият.
Базата данни (основните базови популации които са дефинирани в тези генетични изследвания са СМЕХОТВОРНИ и най меко казано измислени)
Ако ги подредиш едно под друго като имена и ги сравниш с тези от надписа на Дарий ще ти се изясни що за глупост за измислили.
Ако имаш имената на групите ги копирай да видим!
Поздрав!
цитирай
6. анонимен - Едно е сигурно - българският народ е ...
08.12.2011 10:18
Едно е сигурно - българският народ е много древен, но кой, от къде и как, много трудно ще се докаже. Винаги ще има недомлъвки и неясноти. Особено при положение, че толкова много артефакти са иззети оттук от различни служби на други държави...
цитирай
7. анонимен - . . . и да не забравяме така нарече...
08.12.2011 10:22
...и да не забравяме така нареченото турско присъствие :)) 500 години, което е заличило всякаква информация за произхода и живота на българите и древна България!
цитирай
8. daisy12 - Не съм напълно съгласна, но е удобно ...
08.12.2011 17:17
Не съм напълно съгласна, но е удобно оправдание....За сравнение: византийското наследство на територията на днешна Турция и собственото ни отношение към паметниците от социалистическата "епоха"...Нима беше нормално да се разрушава мавзолеят, който би привлякъл доста туристи, което пък си е пари, както и да го погледнем...Мумията в гробището-да, защото християнската религия не търпи подобни показни демонстрации на почит, но самата сграда?! Утре как ще обясняваме на внуците си за този отрязък от родната ни история? Какво ще им покажем, за да могат да изградят собствено отношение? Много сме безотгворни към историята си, и така е от средните векове...

анонимен написа:
...и да не забравяме така нареченото турско присъствие :)) 500 години, което е заличило всякаква информация за произхода и живота на българите и древна България!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046925
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031