Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2012 11:31 - Най-древната цивилизация. Най-после я забелязаха и в Европа.
Автор: doktora757 Категория: История   
Прочетен: 39103 Коментари: 19 Гласове:
38

Последна промяна: 04.10.2012 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   image


НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Най-после я забелязаха и в Европа. Най-древната цивилизация след САЩ бе забелязана и в Европа.
През есента и зимата на 2009 и пролетта на 2010 американската наука забеляза, отбеляза и призна най-древната цивилизация и народ "СТАРА ЕВРОПА", процъфтяли от 6200 г.до 4500 г пр.н.е.по българските земи и част от Балканите,отбеляза професор Дейвид Антони.
  image Неочакван фурор предизвика в Ню Йорк изложбата "Изгубеният свят на Стара Европа", писа тогава “The New York Times”.
Дълго преди разцвета на Гърция и Рим,дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет,в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в търговията,изкуството и техниката.
В последните дни на 2009 много американски специализирани издания,а и ежедневници отбелязват ,че в периода на своя разцвет цивилизацията „Стара Европа“ е била едно от най-развитите места на Света.
Отбелязват още,че през 1972 г. край Варна е открит Варненският некропол и неговото халколитно съкровище. Също така и комплексът в Дуранкулак, който е основно неолитно селище със своите 1 200 гроба, които съдържат най-голямото праисторическо съкровище в Югоизточна Европа.
Обитателите на Северозападното Черноморие са били високо развита общност, чиито традиции са навлезли в културното наследство на тракийската етнокултурна общност и по-късните древно гръцки цивилизации,най-старата от които ок. 2700–1120 пр. Хр. — е Микенската цивилизация.
Дъглас Бейли от Университета в Сан Франциско пише в каталога на изложбата „Изгубеният свят на Стара Европа“следното:
“Способността да създават,използват и разбират символичните предмети като статуетки, определя хората като такива.Тази способност обединява нас съвременните хора със хората от неолита и художниците от палеолита“.
Свидетелство за това са експонатите златни, медни и керамични образци, като гривни, статуетки и съдове, които по думите на Мишел Луи Сефериад, антрополог от Националния център за научни изследвания във Франция, са обгърнати с древни мистерии, култове и митове.
Пак по нашите земи са открити и НАЙ-СТАРИТЕ ПИСМЕНИ ЗНАЦИ В СВЕТА. От селищната могила край село Караново е изкопан глинен печат, чиято възраст се определя на 3000 - 3500 г. пр.н.е. Приблизително от този период са и находките от Трансилвания /Румъния/ и край Винча /Сърбия/. Още по-стари са знаците върху малко глинено съдче, намерено край село Градешница /Врачанско/ - от 3500 - 4000 г. пр.н.е.! За сравнение ще посоча, че шумерската писменост, считана доскоро за най-стара в света, е възникнала към 3100 г. пр.н.е., а египетската - около 3000 г. пр.н.е.
Поради големия интерес изложбата "Изгубеният свят на Стара Европа" продължи до 25 април 2010 година.
Сега и Европа започна да забелязва тези факти.
Нови открития доказват нещо наистина сензационно: Балканите са люлката на цивилизацията, тези земи са били обитавани от една високо развита култура, която е много по-стара от месопотамските цивилизации, пише Дойче веле. Проф. Харалд Харман (специалист по мултилингвистика и древни писмености) в своята книга „Загадките на Дунавската цивилизация”  доказва, че Балканските земи са били обитавани от цивилизация, която развива първата писменост в света.
Харман нарича тази култура, обитаваща земите на днешна Сърбия, Македония, България, Румъния, Гърция, като и части от Украйна и Унгария, „староевропейска”. Според археологическите открития нейната поява може да бъде отнесена към 7 хил. пр. Хр.
Харман твърди, че думи, които досега са били считани за старогръцки, всъщност са „староевропейски“ и се използват и до днес - камина, маслина, керамика, метал, химн и др.
Писмеността на Дунавската цивилизация се е появила 2000 години преди тази на шумерите, египтяните и китайците.
Харман потвърждава,това,което отдавна знаем,че най-старото злато в света е намерено на територията на днешна Варна. Според съвременните методи и технологии за датиране то е правено някъде през 4 500 г. пр. Хр., което означава, че е с 2000 години по-старо от златото, намерено в Египет.




image


Ето още илюстративен материал по темата: www.facebook.com/media/set/





Гласувай:
39



1. dimenzed - Тепърва ще става ясно на цял свят кои ...
23.08.2012 16:15
Тепърва ще става ясно на цял свят кои сме ние българите и нашите древни свещени земи. Тепърва ще излиза наяве истинската ни история, която ще пренапише и затрие гръко-руските исторически лъжи от учебниците!
цитирай
2. mitkaloto - И защо тази "стара"Е...
23.08.2012 17:06
И защо тази "стара"Европа мълчи?Тук там някой глас...
цитирай
3. samojiva - Горките"учени" аме...
23.08.2012 23:23
Горките"учени" американци! Те и за много други артефакти намерени в китайските пустини се чудеха откъде са се появили там и кой ли е този загадъчен народ, дето е изръшкал целия свят да дири не знам си що и какво!? Но... и на това ще му дойде времето, търпение се иска, да не бързаме...
цитирай
4. liliyanaandreeva - И ние си мълчим! Тук - там по някой ...
23.08.2012 23:33
И ние си мълчим! Тук - там по някой постинг и...толкова!
Поздравления за автора!
цитирай
5. deeppurple - Стара Европа е тук!
24.08.2012 01:04
Стара Европа е тук!
цитирай
6. germantiger - ...
24.08.2012 08:34
2. mitkaloto - И защо тази "стара"Е...
23.08 17:06
И защо тази "стара"Европа мълчи?Тук там някой глас...

...

"Тя" не е длъжна да знае за теб, мен, себе си или друг!

Този който е българин трябва да го популяризира, това което е българска държава трябва да прави PR прости ми небългарската абревиатура, българите трябва да показват, представят своето!

Не другите трябва да те откриват, а ти трябва да поднасяш и демонстрираш себе си!

Ти знаеш ли кога е създаден първия действащ реактивен/джет двигател и трябва ли българи (след като създателите не са българи) да тръбят чий е?
НЕ!

Една държавна кампания, едно участие на учени, една помощ от организации или хора с познати и лоби в Европа биха попукяризирали това, има ли ги обаче и имат ли волята и българското мислене?
цитирай
7. kosara2008 - !!!!
24.08.2012 10:02
ти си чудесен и ти благодаря за този постинг,тенкс...................................!
цитирай
8. ka4ak - Да сме здрави!!!:)))
24.08.2012 10:28
А,Буденето на света,ни е призвание,което носим в древните си корени,през вековете!:)))
Енергията е ТУК и жалоните ги има,пак ТУК!!!:)))))))
цитирай
9. sparotok - Балканска и Крито-Минойска цивилизация
24.08.2012 11:48
Истината се знае отдавна, но е трудно да бъде призната защото разни мастити учени, изписали томове с глупости поставят гърция в центъра на всичко. Някои даже им приписват крито-минойската цивилизация, а тя е основана от трако-пелазги.

За да не се разваля авторитета на шепа академици, истината се премълчава и така ще е още дълго време, ако ние самите не започнем да популяризираме историята си и упорито да търсим и отстояваме своето...

Поздрави!
цитирай
10. liliyanaandreeva - САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ Сан. ( ...
24.08.2012 13:42
САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ

Сан . ( СТ . Е . Ф + АН ск А ) = Б . ЪЛГериЯ

4 региона . ( 43 кв.км . 2 . 15 квадрата + 51 кв.км + 7 кв.км ) = 4 региона . 1 348 кв.км – това е архитектурен план за градска урбанизация на човешкото битие с календарни градове с по 213 840 жители (виж чертежа).

Сан = 4 = Куатро – на италиански език
С = 4 = Куатро – на италиански език
Т = 3 = Три
Е = 2 = Хелий – хим.ел. №2
Ф = 15 = Фосфор – хим.ел. №15
АН = 51 = Антимон – хим.ел. №51
ск = + = със, към, прибавяне, плюс
А = 7 = Азот – хим.ел. №7

Б = 4 = Берил – хим.ел. №4
ЪЛ = АЛ = 13 = Алуминий – хим.ел . №13
Гери = 4 = Берил – хим.ел. №4
Я = А = 8 = Ахт – на немски език

Това е град – държава, който се самоуправлява (по подобие на атинската демокрация), но който е осъвременен и пригоден за модерната техника на нашето съвремие. В целия свят могат да се построят около 21 384 такива града или “На всеки километър” по меридиана от полюса до екватора!

21 384 града . 213 840 жители = 4 572 754 500 души може да изхрани планетата Земя едновременно като съвременници, без да се предизвикват екологични катастрофи от човешката ни дейност, но само ако живеят в календарни градове!

Най-малката държавна административна единица има 21 града, които покриват обща територия заедно с резерватната природа около 110 000 кв.км или толкова, колкото е днешната територия на България.

21 града . 4 региона . 1 348 кв.км = 113 232 кв.км – ощетени сме с 3 232 кв.км, съгласно тази хипотеза

инж. Лиляна Благоева Андреева



Щастлив аз наричам
живота когато
тези, които обичам,
живеят богато…
цитирай
11. blm - 2. mitkaloto - И защо тази "...
24.08.2012 17:30
germantiger написа:
2. mitkaloto - И защо тази "стара"Е...
23.08 17:06
И защо тази "стара"Европа мълчи?Тук там някой глас...

...

"Тя" не е длъжна да знае за теб, мен, себе си или друг!

Този който е българин трябва да го популяризира, това което е българска държава трябва да прави PR прости ми небългарската абревиатура, българите трябва да показват, представят своето!

Не другите трябва да те откриват, а ти трябва да поднасяш и демонстрираш себе си!

Ти знаеш ли кога е създаден първия действащ реактивен/джет двигател и трябва ли българи (след като създателите не са българи) да тръбят чий е?
НЕ!

Една държавна кампания, едно участие на учени, една помощ от организации или хора с познати и лоби в Европа биха попукяризирали това, има ли ги обаче и имат ли волята и българското мислене?

В САЩ върви бясна реклама на
Chobani Yogurt - All Natural Greek Yogurt
Даже бяха спонсори на олимпийците.
Не че гърците крадат за първи път, но така е, когато няма кой да популяризира българското.
Напъваме се с изчислително устройство, създадено в САЩ от полубългарин, а няма кой да разкаже на света за истинските български неща.
цитирай
12. atil - Много неща има за забелязване в б...
25.08.2012 09:41
Много неща има за забелязване в бъдеще..! И за древните цивилизации и за не толкова древните. А когато ги забележат, сигурно понеже са с емпирично и практично , рационално мислене ще ги забележат точно такива каквито са! А не както им се иска или си мечтаят творците на теории и исторически модели..!
На американците се надявам и на Тангра да им вдъхне разум да проумеят Вселенския принцип на Равновесието.
Две-три суперпродукции на Холивуд ще свършат повече работа отколкото всичките академии на науките по света...
цитирай
13. nikikm - Хубаво
26.08.2012 11:47
забелязват в Европа и света,но,ако забележат и връзката на древната цивилизация с траките-българи,нещата ще си дойдат на мястото съвсем!
цитирай
14. dolsineq - Докато мъдрите се намадруват, г...
26.08.2012 18:22
Докато мъдрите се намъдруват, гърците тихомълком щи си плетат кошницата...
цитирай
15. анонимен - Световната иманярска мафия
26.08.2012 18:23
Спокойно, нещата са под контрол. След като се опоска всичка от "светите земи" и "антична Гърция" идва ред на тракийските царе. От повече от 130 години се изнасят на едро историческите ни паметници. Докато през турско земята е на падишаха и всеки дръзнал да я рови отива на бесилото, то свободата даде райски възможности на иманярите от световна класа. Световните иманяри много добре знаят как стоят исторически нещата, за разлика от много тук орионци, тюркофили и т.н.
Днес дойде ред да се вдигнат акциите на борсата на тракийските артефакти. подобно на компесаторките, оказва се , че случайно само някои притежават артефактите. Цената им се вдига при казването на истината - най-старата цивилизация. Да, ама това нас какво ни топли? Гробниците са изтърбушени и осквернени, предците ни са поставени в сандъци с инвентарен № в някое влажно мазе на музей. Трагедия, родоотстъпничество и разруха.
Миналата година посетих варненският музей за да видя ЦАРЯТ. Дръжки. Дръжките на свещенните му брадви бяха изложени с "римски" и "гръцки" артефакти а екскурзоводката разправяше на английските бабета как някога тук са живяли и отмряли антични индоевропейци.
Държавата ни се занимава с държавно иманярство. Ако варненският некропол беше открит в Израел щяха да направят втори Лувър и с право. Ние за по-лесно, изнесохме всичко в ....Лувъра. Остана ни голата илюзия и големите курци под мишница ...
цитирай
16. doktora757 - Спокойно, нещата са под контрол. ...
27.08.2012 10:45
ectet написа:
Спокойно, нещата са под контрол. След като се опоска всичка от "светите земи" и "антична Гърция" идва ред на тракийските царе. От повече от 130 години се изнасят на едро историческите ни паметници. Докато през турско земята е на падишаха и всеки дръзнал да я рови отива на бесилото, то свободата даде райски възможности на иманярите от световна класа. Световните иманяри много добре знаят как стоят исторически нещата, за разлика от много тук орионци, тюркофили и т.н.
Днес дойде ред да се вдигнат акциите на борсата на тракийските артефакти. подобно на компесаторките, оказва се , че случайно само някои притежават артефактите. Цената им се вдига при казването на истината - най-старата цивилизация. Да, ама това нас какво ни топли? Гробниците са изтърбушени и осквернени, предците ни са поставени в сандъци с инвентарен № в някое влажно мазе на музей. Трагедия, родоотстъпничество и разруха.
Миналата година посетих варненският музей за да видя ЦАРЯТ. Дръжки. Дръжките на свещенните му брадви бяха изложени с "римски" и "гръцки" артефакти а екскурзоводката разправяше на английските бабета как някога тук са живяли и отмряли антични индоевропейци.
Държавата ни се занимава с държавно иманярство. Ако варненският некропол беше открит в Израел щяха да направят втори Лувър и с право. Ние за по-лесно, изнесохме всичко в ....Лувъра. Остана ни голата илюзия и големите курци под мишница ...


За някои неща съм съгласен, за други не толкова. Що се отнася до тракийските могили, по данни отпреди 10 години от окръжните музеи, то те са около 60 000 на брой (без тези в гористи местности); от тях са изследвани обаче не повече от 1500. Дори да приемем, че част от тях са ограбени (в древността или към днешна дата от иманяри) пак имаме огромен брой, които не са пипнати! Ванга беше предрекла, че "ЗЛАТОТО ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ И ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ ВИДИ ДРЕВНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ"!
цитирай
17. doktora757 - Това време наближава; да някои и...
27.08.2012 10:51
Това време наближава; да някои искат да крадат директно от нашата история, но ще ударят на камък. Имаме чести археолози, изследователи и учени, които работят по въпроса; има и чужди учени, които също искат истината да излезе наяве (не гърци, евреи и руснаци разбира се!). Защото това за което говорим е с общоевропейско значение, като история и култура. Да не забравяме, че в България има не по-малко от 1 млн. твърди националисти, които милеят за нашата древна история и са гарант, че съкровищата ни ще бъдат опазени, а иманярите, мафията и крадците (включително и на държавно ниво) ще си получат заслуженото и то много скоро! Ще им отсечем ръцете законово, каквото и да значи това!......)))))
цитирай
18. krisdimaryana - Най-древната цивилизация: Българската цивилизация
27.08.2012 15:00
Най-древната цивилизация. Най-после я забелязаха и в Европа. Не само Европа и САЩ, но и целия свят скоро ще ни забележат!
Старите български мъдрости: "Истината, рано или късно, винаги излиза наяве!"
"Това, което трябва да се случи, ще се случи, когато му дойде времето!"
Господ е с нас Българите! Бог да пази България и Българите!
цитирай
19. nikikm - Болно място,Докторе!
27.08.2012 20:48
doktora757 написа:
Това време наближава; да някои искат да крадат директно от нашата история, но ще ударят на камък. Имаме чести археолози, изследователи и учени, които работят по въпроса; има и чужди учени, които също искат истината да излезе наяве (не гърци, евреи и руснаци разбира се!). Защото това за което говорим е с общоевропейско значение, като история и култура. Да не забравяме, че в България има не по-малко от 1 млн. твърди националисти, които милеят за нашата древна история и са гарант, че съкровищата ни ще бъдат опазени, а иманярите, мафията и крадците (включително и на държавно ниво) ще си получат заслуженото и то много скоро! Ще им отсечем ръцете законово, каквото и да значи това!......)))))

Де да бяхме обединени!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046428
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031