Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 11:17 - Интердисциплинарното българознание и отхвърляне на националния нихилизъм
Автор: doktora757 Категория: История   
Прочетен: 7271 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.03.2015 12:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         image

   
   Цялостната картина за древната ни и съвременната история може да бъде реална и фактически точна само ако се приложи идеята за "интердисциплинарно  българознание", в която да се включат специалисти от различни области : историци, филолози, археолози, медици, антрополози, етнографи, етнолози, философи, инженери, архитекти и други изследователи на българската древност.
    Българинът не познава добре своята история и знае само познатите и наложени ни отвън клишета /повечето от които са фалшификации и манипулации/. Освен това определени сили от години насаждат у нас национален нихилизъм. Вчера те говореха за интернационализъм, днес говорят за глобализация и интерграция, а всичко това води до обезличаване и изтриване на националното ни самосъзнание. По-лошото е, че тези тенденции се стимулират и от държавните институции на днешните технократи и глобалисти. Преди се кланяхме на Изтока, сега се кланяме Запада, сякаш нямаме собствено мнение и облик!    За това посредственият българин е единственото "животно" в Европа, което слага в колата си американското знаме и слуша до побъркване сръбска музика и чалга, като по този начин демонстрира самочувствие. ( Специалисти по психотроника считат, че съвременната българска чалга, която е кръстоска от сръбска и ромска "музика" не е случайно чвление. Тя е замислена и въведена от майстори по "промиване на мозъци", с цел пълна циганизация на българското общество и изтриване на националното самосъзнание на българите!!)......
    Това показва как една велика нация може да стигне до дъното. Стигнахме до там, че в някои гръцки (иначе казано "византийски" енциклопедии злобни псевдоучени определят името "българин" като мръсна дума или, че така се псували футболните запалянковци на някои отбори в Солун!? Това име, което в древния свят е било символ на благородство, величие и култура!..
    Тук е мястото да припомним думите на големия учен акад. Омелян Прицак, който в Харвард пред една световна аудитория изложил становище, че " В сравнение с потомъка на Атила - цар Симеон, византийският император е изглеждал като парвеню!!.."

/"БОЙНИ ИЗКУСТВА И ВОЕННО ДЕЛО НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ"; предговор, изд. "Тангра ТанНакРа", София, 1999 г./


д-р Дориян В. Александров




image



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5064442
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930