Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 13:38 - Цензурират Древнобългарската ни история!
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 7587 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 14.03.2017 13:34




image

Във Форумите на Калдата се води откровена антибългарска и омразна кампания. Въпреки многократните ми докладвания до модераторите на форума за определени постове с антибългарска и омразна реч, писмата ми оставаха без последствия. За справка можете да проследите постовете в следните две теми: "Ето защо съм горд, че съм българин... и Тюрки ли са българите";

- лично към мен се прилага строга цензура и абсолютно дискриминационно отношение от същите тези модератори на форума, като:

1. Непрекъснато съм обиждана с грозни думи в лични нападки; въпреки докладванията ми, грозната кампания срещу мен не е преустановена.

2. Постовете ми непрекъснато са изтривани, премествани и всячески цензурирани от модераторите въпреки, че те са изключително издържани в добър език и подплатени с факти

3. Личният ми профил е умишлено замърсен от модераторите на форума с невярна информация спрямо моя език и поведение във форума - невярна и подвеждаща информация в пълно противоречие на моите напълно коректни постове, в които няма нецензурни и вулгарни думи за разлика от модераторския език на горепосочените модератори!

 

4. Въпреки, че постовете от блога ми в Калдата се радват на хиляди прочитания, болшинството от тези прегледи са блокирани от модераторите и не се отброяват коректно!

  Смятам, че това е проява на модераторски геноцид не само лично срещу мен като българка с българско самосъзнание, но и срещу Българския народ и неговата национална история, непрекъснато оплювани и отричани от Калдата сайтаВ тази връзка искам да попитам - Калдата Български форум ли са?! И чии чужди интереси сайтът Ви обслужва, че крие и налага цензура над историческите истини, които публикувам!?
И не е ли форумът Калдата място за свободна изява на свободното слово?!
 

В същото време моят Калдата блог се радва на хиляди читатели и колкото и да бързат някои Калдата модератори да изтриват харесванията на читателите ми, те не могат да бъдат отречени!
Както не може да бъде отречена и истината за Древнобългарския произход на цялото човечество, включително и на еврейския народ!

Или смятат модераторите на Kaldata.com, че така, както световните терористи в момента разрушават Древноисторическите паметници свидетели за Древнобългарското първоначалие на човечеството, така ще унищожават и всяко свободно слово на истината за Древнобългарската история!? - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=836655673120724&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

А ето част от моята историческа разработка по-долу, която вбеси някои от модераторите на Калдата:

- Българите са родоначалниците на Евреите, и на Гърците!

Юдите са тези, които са одили на Юг - Ю Да.. Юдите са древно българските скитащи племена, отправили се на юг - най-напред в Юнан /Гърция, а после и в Левант. Самите евреи и днес наричат себе си Йеудим със значение Юг Одим, на Юг Отиваме.
Северозападните българи Балите, наричащи Себе си още Три Бали племената, се появяват в Южните земи Юнан като БалАзгите или хората на Бога Слънце Бал/БалАз. И до днес Гърция се нарича Юнан в близкоизточните езици.

Евреи впрочем също е българска дума и означава В Ра - Богинята Ра Прамайката Създателка на Древните българи, т.е. ОРата / Хората на Богинята Ра. Българите са се наричали СуБараи - от Богинята Ра хора и те са основателите на Асирийската цивилизация. Наричали са се и ЕвъРаи, и ТаРаки - все от Ра Богинята хора. Дори еврейските равини днес са Хората на Богинята Ра - РаВа означава Божий човек на древнобългарски език.

Думата Рави идва от Древнобългарския език и означава РаВа - Божия същност, сам Бог. Освен Рави Бог е наричан и Раби, Рабони - Моят Годподар, Повелител в произлезлия от Древнобългарския език днешен еврейски език. Подобно е и значението на думата в Арабския език.
Равин означава На Бога, Божи човек.

Юдите сами са нарушили закона на Дедите си Древните българи и на Бога им СебАзи, като са забравили, че хората са Богове, както им е предадено в Стария завет на Библията. Исус беше този, който им припомни Истината на Бога така, както мнозина старозаветни пророци им припомняха Истината на Бога.

Защото Исус беше носител на древното, най-древното духовно знание на Древните българи, бидейки от арамейски произход. И пазейки заветите на Древните мъдреци хората на СебАзи, които боготворяха Божествената душа на човека като Бог. Исус беше разпънат на кръст, символа на тази най-древна Българска духовност не случайно - Кръстът е символът на Слънцето на Древните българи. Както не е случайно и че старите еврейски синагоги са изрисувани със символи на Слънцето.

А тук има един доста интересен материал за размишление на тема: Доколко еврейски е Старият завет ...
http://derzhava.today/istoriya-velikogo-izrailya-lozh/

Името Тора е също Древнобългарско и е посветено на Богинята Създателка на дедите ни - ТаРа е едно от имената й. Не случайно върху стените на Магурата са изписани като руни древните български букви Т и Р, означаващи именно Богинята ТаРа. Надписите и рисунките от Магурата са на 43000 години. Там се виждат още и дедите ни, изобразени да танцуват с вдигнати ръце във възхвала на Богинята Майка.

Пророците в Тора (Божия закон на Богинята майка на древните българи ТаРа) са наречени Набиим, от Древнобългарския корен НаБа - на Богинята принадлежащи хора.

Свещените текстове на Тора Кетувиим е всъщност Кутубиин и означава Писмени текстове от арабската дума КаТаБа и древнобългарския корен КъТъБъ - Божествен, на Богинята ТаБа.

От своя страна и наименованието Левант на Близкоизточните земи е древнобългарско - ЛаВант, където Ла е Божествената светлина, а Ва е нейният поток. Левант е земята на Слънчевия поток, там, от където слънцето се появява - Изтокът.
Израил е този, който е излязъл от Рая на Земята, Българските земи и се е отправил на юг.
Соломон е Древнобългарски владетел и името му има смисъл единствено на български език!

Соломон означава СъЛаМан - Със Светлината на Майката Богиня на Древните Българи човек. На Древнобългарската Богиня Майка е кръстен и Муса / МаАза / Мойсей - човекът на Ма. Впрочем всеки представител на Мизите, най-древните човеци на земята от Северозападна България се е наричал МаАз-а, а племето му - Мази / Мизи.
С Древнобългарско духовно име е и почитаният в трите основни религии Юдаизъм, Християнство и Ислям Пророк Йезекил от Стария Завет на Библията, споменат също и в Корана. Името на Йезекил идва от Древнобългарския корен Язи КаЛа и има значението Закален в Ази / Язи / СебАзи Древнобългарския Бог Син на Човешката душа. Това е запазеното и до днес в Иврит значение на името Йезекил - Закален от Бога. Самата дума Калявам идва от Древнобългарския корен КаЛа със значение Кале, укрепено място, твърдина и се е образувал в чест на Ла Древнобългарската Богиня на Светлина Лъ/Ла, наричана още Бал / Бъл кръстница на Българите. От корена кала са се появили и имената на светлинните хора - Калин, калина, Калоян и др.
Йезекил е принадлежал на Азковците, едно от имената, с които са се наричали Дедите ни в чест на Ази Бога на Човешката душа.

Самата дума храм е древнобългарска дума и означава ХъРаМа - Дъхът на Майката Богиня на Дедите ни, която те са наричали с много имена - Ма / МаРа/ РаМа и така нат. Древнобългарските храмове са построени с Древнобългарското познание на Свещената геометрия, чиито най-древни образци са мегалитите на България, скалните светилища и най-древните български златни съкровища (Некрополът във Варна).

В Израел малко момче е открило ценен артефакт - глинена женска фигурка на 3400 год. Фигурката е принадлежала на Канааните / Ханааните, първите заселници на Близкия изток. (http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/curious-3400-year-old-canaanite-figurine-discovered-young-boy-israel-005445)

Канааните са всъщност Древните Българи, планинарите, слезли от Балкана и поели на юг и изток преди хилядолетия. Кан означава Планина на Древен български език, откъдето е дошло и древното име на Балкана: Бал Кан означава Планината на Бог Бал, Бог на Слънцето на дедите ни. Канааните са Планинарите, Балканджиите, основали и Гърция, и страните от Леванта. Канааните / Балканджиите са боготворели Богинята Майка и нейния син Бог Бал Слънцето. Най-древните фигурки на Майката Богиня, която сме наричали МаРа / БаРа са намерени по нашите земи.
Древните ни предци са говорили един език и той е бил Древният български език. Изповядвали са една духовност и тя е Древната българска духовност. Целият Стари завет на Библията е пълен с български топоними, лични имена и имена на селища.
За съжаление юдейските фарисеи не само са се отклонили от Древнобългарската първа човешка духовност, като са забравили за силата на човешката душа и нейния Бог Себази / БалАзи, но са и забравили любовта и милостта в сърцата си. Защото няма как да забравиш, че имаш душа, и в същото време да си способен да обичаш и да бъдеш милостив. Ако душата си не признаваш, кой ще е този, който ще обича или прощава?!

Дедите ни Древните българи са знаели що е то душа, що е то Бог и що е то Прошка. Затова наместо еврейската добавка в Стария завет "Око за око и зъб за зъб", те са имали древнобългарски празници на прошката - като например народния празник Простено - Прости!

Чрез такива празници дедите ни са се приближавали до Бога. Исус беше този, който дойде да напомни на юдеите, че са забравили Любовта и Милостта в сърцата си. Вместо да го чуят обаче, юдейските фарисеи и книжници го омъртвиха върху кръста, символ на Древнобългарската слънчева духовност на любовта и прошката.

Произходът на Ханука от Древнобългарския празник Игнажден също е очевиден. На Ханука се палят свещи (8 на брой), пеят се песни, на децата се раздават подаръци и се яде растителна храна. Подобно на християнската Коледа Ханука минава сред евреите за семеен празник. Празникът е особено популярен сред децата, защото получават подаръци и лакомства в продължение на 8 дни. По време на тържествата се изпълняват специални празнични песни.

Древните българи, първите човеци на земята, са празнували от незапомнени времена раждането на Слънцето всяка година за нова небесна обиколка в деня на Зимното слънцестоене. А дните след зимното слънцестоене са смятали за началото на новото годишно слънцегреене и са ги отпразнували с много тържества и веселие, за да засилят благотворното влияние на слънчевите лъчи през тези студени месеци. Тази Древнобългарска духовна традиция е дала началото на всички световни религии, Юдаизма включително.

Българският празник Игнажден и еврейският Ханука са отражение на онази първоначална Древнобългарска духовност на палене на огньове, светлини, свещи. По-късно, в желанието си да се отделят от Древнобългарския си корен и да пренапишат историята си, евреите започват да свързват ханука с определено историческо военно събитие, вместо с древния му корен на почитание към Бога Слънце на Древните българи..

Юдаизмът е произлязъл от Древнобългарската духовност и все още пази българските имена на Бога си Яве - Явилият се Бог. Както и почитанието си към огъня - подобно на празника Игнажден, когато Древните българи палят огньове и гонят мрака на дългите зимни нощи. - https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11790-честит-игнажден-или-колко-древен-е-най-древният-човешки-език-българският-език/

А Коледа е Древнобългарският празник в чест на Бога с Колата Слънцето, когото дедите ни са наричали Коладева или просто Коладе. Те са вярвали, че всяка година Богът Слънце подкарва по небето Колата с 4те коня на сезоните. - https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11311-богът-слънце-на-древните-българи-и-произход-на-коледа/

Общоизвестна истина е, че Старият завет на Библията е редактиран, особено що се отнася до географските имена. Когато Авраам е бил, не е имало евреи. Имало е Древните българи, които са говорили Българския език. Ибрам / Аврам е лично име в чест на Богинята Създателка на древните българи БРаМа или ПраМа, Древната Майка.

Освен това действието в Битие не се развива в Близкия изток, а в днешните Български земи, богати на оникс (Скъпоценни камъни) и злато. И до днес земите ни са най-богатите на злато, а най-древните обработени артефакти от оникс / нефрит и злато са намерени в България. Раят от Стария завет е Земята на Богинята Ра - Рай, а Израелтяните са хората, излезли от рая - ИзРай.
СиОн е Древнобългарско име на планина в Близкия изток и означава Със Он, където Он е Той, т.е. Бога. Древните българи са имали традицията да кръщават високи върхове с божествени имена, особено такива, посветени на Он, Той Бога. Такова име е и връх АТОн - ТаОн (Този Бог). По-късно евреите са променили Сион в Цион, а ционистите са използвали този свят връх за символ на своите пъклени планове за глобализиране на света под техния ботуш!
Впрочем, тук трябва да вметна, че цялата така наречена Старозаветна митология на Израел е осеяна с Древнобългарски герои. Да вземем за пример Голем - направеният от глина Голем / Голям човек, който се явява и праобраз на разказаната в Битие история за създаването на първия човек от пръст. Големият първи човек е праобраз на Древните великани първите човеци на земята, съществували при по-различни земни условия от днешните.

Или да вземем за пример Голият, Голият великан, убит по нечестен начин и в гръб от дребния коварен Давид.

- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=844547745664850&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

Алия Ошо


https://www.kaldata.com/forums/blogs/blog/1328-aliya-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015596
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031