Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2019 22:43 - Къде е погребан цар Давид от Библията?
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 3949 Коментари: 12 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Къде е погребан цар Давид от Библията?

Ако зададете този въпрос на свещеник или теолог, то те ще ви отговорят, че цар Давид е погребан в Давидовия град. Това пише и във всички енциклопедии и книги, свързани с Библията, а също така и в Интернет.

Какво се знае днес за Давидовия град?

Всички книги ни уверяват, че Давидовият град е в най-старата част на град Иерусалим в Израел. Дали наистина е така, ще разберем след като разгледаме по-подробно историята на Давид. Тя е описана в І, ІІ и ІІІ Книги Царства и І Книга Паралипоменон.

image

Цар Давид


Цар Давид се ражда в град Витлеем (обр. четене Бел Дева – Пулпудева, днес град Пловдив) и е най-малкия от седемте сина на витлеемеца Иесей. Иесей не е бил случаен човек. Той е наследник на Аминадав, баща на жената на Аврам – Елишеба (Елисавета, Елишива) и Нахшон, „глави на коленото Иудино“. После от Книга Рут виждаме, че предците на Иесей са и Воаз, вторият мъж на моавката (молдовката) Рут, родила от него баща му Овид. Това означава, че в жилите на Давид тече кръвта на владетелите на Иудиното коляно. Това е важно да се знае, защото изводите на темата са свързани с предците на Давид.

image

Рут и Воаз на жътва край Витлеем (Пловдив)

Когато Давид се възкачва на трона, Иерусалим не е бил в ръцете на израилтяните. Тяхната резиденция тогава е била град Хеброн (Одрин). Първото име на Иерусалим е Иевус (Сувей обратно прочетен, Суфа, още и София) Той се намира на границата на колената на Иуда и Вениамин. На седмото година от царуването си в Хеброн (Одрин) Давид превзема град Иевус (София) и пренася там столицата си. Тогава той се превръща в Иерусалим за израилтяните. Когато тръгва за Иевус (София) от Хеброн (Одрин), той минава през Витлеем (Пловдив), където на един от хълмовете се е пазел Кивота на Завета. Той е бил на съхранение в къщата на Аминадав близо двадесет години, след като прави поразии на жителите на черноморските ни градове.

„Жителите на Кириатиарим (Римския град, Витлеем, Пловдив) дойдоха, взеха ковчега Господен и го донесоха в къщата на Аминадава, на хълма, а сина му Елеазара посветиха да пази ковчега Господен.
От оня ден, когато ковчегът остана в Кириатиарим, се измина много време - двайсет години. И целият Израилев дом се обърна към Господа.“ І Царства, гл. 7: 1-2

Давид е на 30 години когато сяда на трона на израилското царство, след смъртта на цар Саул. Седем години царува в Хеброн (Одрин) и още тридесет и три в Иерусалим (София). Тук за първи път се споменава Давидовия град:

„Давид беше на трийсет години, когато се възцари; той царува четирийсет години. В Хеврон царува над Иуда седем години и шест месеца, и в Иерусалим царува трийсет и три години над цял Израил и над Иуда. Царят тръгна за Иерусалим заедно с людете си против иевусейци, жители на оная страна; но те думаха на Давида: ти няма да влезеш тук; слепи и хроми ще те пропъдят, - това значеше: Давид няма да влезе тук. Но Давид превзе крепостта Сион: това е Давидовият град. И оня ден Давид каза: всеки, убивайки иевусейци, нека поразява с копие и хроми и слепи, които мразят душата Давидова. Затова се и казва: сляп и хром няма да влезе в дома (Господен). И Давид се засели в крепостта, и я нарече Давидов град, и застрои наоколо от Мило и навътре.“ ІІ Книга Царства гл. 5; 4-9

Днес Давидовият град, където е бил двореца на цар Давид, би трябвало да се намира в чертите на крепостта Сердика (Сион). Там цар Давид живее и управлява цял Израил тридесет и три години. Накрая, когато умира, цар той е погребан в Давидовия град. Всеки, който чете това ще си помисли, че Давид е погребан в чертите на крепостта Сердика, но това не е така. Вижте какво пише в Библията:

„И Давид почина при отците си и биде погребан в Давидовия град.

ІІІ Книга Царства, гл, 2; 10

Отците на Давид не са живяли в Сердика и няма как да са погребани там. Те са от Иудино коляно и център на тази земя е бил град Витлеем (Филипопол, Пловдив). Там е живяла и Рут, когато ражда дядото на Давид Овид, там е роден и самият Давид. Щом като е „починал при отците си“, то той там е и погребан. Под Давидов град в случая се разбира град Витлеем (Пловдив), а не крепостта Сердика.

Ако днес търсим гроба на Давид, трябва да го търсим в околността или в самия град Витлеем (Пловдив). Римляните не са имали обичай да погребват умрелите си в рамките на града, така че гробът на Давид ще се намира в околностите му.

От предишните мои проучвания видяхте, че цар Давид всъщност е римския император Клавдий ІІ Готски. Неговата гробница трябва да се намира в района на град Пловдив. Миналата година започнаха разкопки на могилата Малтепе край село Маноле. В нея се откри невиждана досега по българските земи гробница (или гробници) на римски император от ІІІ век. Ако това са гробниците на Клавдий ІІ Готски и синът му Аврелиан, то тогава ще докажем на целия свят, че ние сме богоизбрания народ от Библията. Случайно, или не, в интернет пространството се върти едно пророчества на баба Ванга, в което тя казва, че когато от земята извадят нещо, ще се подобри съдбата на България. Дано това се случи тази година, когато открият гробницата на Малтепе.
image

Могилата Малтепе


В родословието на Исус Христос ясно се вижда, че той е от рода на цар Давид. Не случайно град Пловдив е център на ранното християнство и богомилството. Древната юдейска традиция очаква Месията (Мешиях) да се появи като цар, потомък на цар Давид. Това означава, че ако Христос от Второто пришествие дойде отново на земята, то ще трябва да го очакваме отново като „Семе Давидово“ и „Клонка Давидова“. Това означава, че той ще дойде на същото място, в град Витлеем (Пловдив). Дано това да се случи по нашето време и да сме живи и здрави да го видим и да го познаем.  




Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Това не е ли
13.01.2019 04:36
териториална претенция на Юдаизма към "Ромелия"? Към която и Турция може да има претенции, заради "незаконността" на Съединението.
цитирай
2. horos - Не е така!
13.01.2019 12:47
След като всички разберат, че в Библията е описана българската история и евреите са я откраднали от нас, то тогава никой не може да има претенции към земята ни.
цитирай
3. didanov - защо им е на евреите да крадата нашата история?
14.01.2019 17:48
за кой период от време става въпрос в описанието за Давид?
цитирай
4. horos - Давид е дубликат на римският император Клавдий ІІ Готски
15.01.2019 13:27
Библията е пълна с дубликати от историята на Балканите. Книги Царства са описания на царуването на римските императори от Траян Деций 249-251 г. от н. ера. В Библията е Илий от І Книга Царства. Така до последните римски императори. Давид и Соломон са Клавдий ІІ Готски и Аврелиан.
цитирай
5. didanov - Давид, Соломон, Савската царица и прочие
15.01.2019 14:13
са персонажи живели много по-рано от споменатите римски императори.Библията описва много по-ранни събития от 2-3 век преди Христа. Няма логика евреите да преиначават римската история, по-скоро става въпрос за древната балканска история.
цитирай
6. horos - Давид е Клавдий ІІ Готски
15.01.2019 15:38
Аврелиан е Соломон, а Савската царица е Зенобия, владетелката на Палмира. Синът и е Вабалат, изобразен на монетите на Аврелиан, защото е син и на Аврелиан. Някой ни е пратил за "зелен хайвер" с тълкуване на Библията. Нито едно археологическо доказателство няма за царуването на Давид и Соломон. Нито епиграфско (освен на страниците на Библията и апокрифите), нищо. Абсолютно нищо! Приемат ги за митологични герои, а то са си истински, но от друга епоха и на друго място. В предишните ми теми съм писал за това и Савската царица. Можете да ги прочетете.
цитирай
7. krumbelosvet - Изглежда прекалено екзотично.
15.01.2019 22:16
Египет, Ханаан, Червено море, Ерусалим, Ерихон, Назарет, Филистимляните, Тигър , Ефрат и Йордан, май не са около Балканите.
цитирай
8. didanov - доста несериозно е това
16.01.2019 00:55
романтично, но несериозно. Да - Библията може да се тълкува по различен начин, дори тя може да е препис от една много по-стара Библия и преиначена за евреите, но за "зелен хайвер" не е историческо обосноваване.Нито едно археологическо доказателство? Ето едно - най-стария намерен досега небиблейски папирус описващ Давидовата династия се датира от 840г. пр.н.е. - тогава Рим даже още не е бил известен.
https://upload.wikimedia/wikipedia/commons/thumb/7/72/Tel_dan_inscription.png/330px-Tel_dan_inscription.png
цитирай
9. horos - Изглежда прекалено екзотично
16.01.2019 11:15
"Египет, Ханаан, Червено море, Ерусалим, Ерихон, Назарет, Филистимляните, Тигър , Ефрат и Йордан, май не са около Балканите."

Египет носи това име от последните 200 - 300 години. Иначе се е наричал Мисир, или Мицраим. Библейският Египет, от който тръгва народът на Моисей в действителност е Кипчак. Това са земите от устието на река Кубан в Русия. Ханаан е българското Черноморие и по-специално Североизточна България. Червено море в старите славянски библии е наречено Чермном море, което е Черно Море. Библейският Ерусалим преди се е казвал Иевус (Сувей в обратно четене, Суфа, още и София). Ерихон е средновековният град Оряхово на Дунав, Назаред не е град, а титла (На Зората). Филистимяните е нов превод в Библията. Във всички стари Библии на мястото на филистимяни пише ДРУГОПЛЕМЕНИЦИ. Направете справка в Славянската (Елизабетинска) и Острожската Библии. Тигър в действителност е нашата река Искър, а река Ефрат е Марица. Проверете в Картата на Мадаба и в Библията. Там това ясно се вижда. Тя е минавала да град Витлеем и навярно се е наричала Тракийска, от което и името Ефрат. Йордан е река Дунав (Дуна, Дана). Дан, Дон на стар български е река. всичко е на Балканите. Прочетете предишните ми теми и ще видите, че не греша. С история се занимавам повече от 40 години и не ми е позволено да правя подобни грешки.
цитирай
10. horos - доста несериозно е това
16.01.2019 11:32
"романтично, но несериозно. Да - Библията може да се тълкува по различен начин, дори тя може да е препис от една много по-стара Библия и преиначена за евреите, но за "зелен хайвер" не е историческо обосноваване.Нито едно археологическо доказателство? Ето едно - най-стария намерен досега небиблейски папирус описващ Давидовата династия се датира от 840г. пр.н.е. - тогава Рим даже още не е бил известен.
https://upload/wikipedia/commons/thumb/7/72/Tel_dan_inscription.png/330px-Tel_dan_inscription.png"

Защо вярвате на еврейските фалшификации? Аз не приемам на доверие тези глупости, а всичко проверявам и доказвам. В Библията е описана цялата българска история. В нея не липсва нито един български цар, война, или друго събитие, което знаем от историята. Прочетете предишните ми теми и ще се уверите, че е така.
цитирай
11. didanov - с удоволствие ще прочета темите Ви
16.01.2019 17:43
но как обявихте това доказателство за фалшификация? И Коранът ли е фалшификация, който освен Библията разказва за Давид и Соломон, а не за римски императори и български царе?
В твърденията ВИ има резон, но според мен става дума се един много по-ранен период преди Троянската война, а не 3-4 века преди Христа.
цитирай
12. horos - Коранът е изопачена Библия
16.01.2019 21:43
направена за народите от Изтока. Цялата Библия е изградена от Летописите на Израилските и юдейските царе, които са унищожени от Тридентският събор на Западните църкви. Коранът е написан от Ватикански епископ. Нали знаете девиза на Антихриста: - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Така народите в Европа са разделени изкуствено по религиозен принцип - ЮДЕИ, ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ. После ги насъскват едни против други и някой само трупа дивиденти от това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654566
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031