Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2016 10:10 - Нивата на съзнанието и съвременното разбиране за света
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1384 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Нивата на съзнанието и съвременното разбиране за света Понеделник, 16 Май 2016 / На предела
  • image pixabay.com

 http://www.zahariada.com/

 

„Няма проблем, който да може да бъде решен на същото ниво на съзнание, на което е създаден“ - Алберт Айнщайн

 

Много хора търсят отговори за това какво е объркано в днешния свят. Отговорът е съвсем прост - всичко е въпрос на мироглед. Как виждаме света около себе си и какво ние като човечество превръщаме в главен приоритет. Ако нашият мироглед резонира с естествения ред и законите, които управляват Вселената, тогава ние сме в състояние да намерим хармония в живота. Ако нашият мироглед е изкривен, природата ще се опита да направи всичко възможно, за да ни води обратно към пътя на духовната еволюция чрез произшествия, проблеми със здравето, личния и професионалния живот. Ако искаме да намерим решение на своите материални проблеми, ние трябва да погледнем на следващото ниво на съзнание, на нивото на по-високо съзнание.

 

 

Кои са висшите нива на съзнанието 

 

За да променим света около нас, първо трябва да разберем какво е объркано в него и не само на материалното ниво, което е очевидно, но и на нивото на по-високо съзнание. Според енергийно-информационната карта, която използва инфосоматиката, както и някои езотерични източници, има седем плана или нива на съзнанието: Материално (материя), Етер (чувства), Астрал (емоции), Ментално (мироглед), Причинно-следствено (събития), Бодхи (ценности) и Атман (цел). Има и много други модели, описващи нивата на съзнание, освен този, важно е да намерите този, който ви пасва най-много.

 

image

 

Материалното ниво се определя от материята. Това е мястото, където нашето физическо тяло съществува и функционира. Етер планът е по-широкият свят, който възприемаме чрез сетивата си. Основната енергия на нашия астрален план са емоциите ни. Психичният план е определен от нашата логическа мисъл и светоглед. Причинно-следственият или кармичният план на съзнанието съдържа информацията за всички събития в нашия сегашен и всички минали животи. Истинските ценности в живота характеризират Бодхи нивото на съзнание. Атман е най-високата точка на съзнание и това е нещо, което е почти невъзможно да се опише с думи. Това е абсолютът на висшето съзнание.

 

Как ги подреждат повечето хора

 

Изглежда, че повечето хора днес вярват в следната йерархия на нивата на съзнание:

1. Психическо ниво на съзнанието: Основен приоритет се дава на логическия начин на мислене и мироглед, който не взима предвид цялата картина на Вселената и нейните закони. Повечето хора смятат, че човешкият вид е върха на еволюционния процес и че способността ни да мислим логично е първична.

2. Причинно-следствено ниво на съзнание: Много хора вярват, че те имат пълен контрол върху това, което се случва в живота им. Те се концентрират върху собственото си его и често не обръщат внимание какво се случва около тях. Хората искат да упражняват контрол, често без дори да помислят за сътрудничество, което е много по-добрият и ефективен начин да поддържаш баланса и хармонията в природата.

3. Бодхи ниво на съзнание: Хората си мислят, че знаят какви са истинските ценности, които са важни, за да са щастливи в живота. В повечето случаи дават абсолютен приоритет на богатството, властта, социалния успех, свободата да не правиш нищо и неоспоримото уважение към авторитета.

4. Материално ниво на съзнание: Общоприето е, че материята е в основата на всичко. Хората съдят за качеството на техния опит главно чрез физическия план и ако нещо няма материално измерение, то не съществува за тях.

5. Етер ниво на съзнание: Предполага се, че нашите сетива и това, което ние можем да чувстваме през тях, е резултат от нашите физически действия или манипулация на определени материални обекти.

6. Астрално ниво: От ранно детство повечето хора са научени да контролират емоциите си и да не изразяват свободно какво наистина чувстват. Повечето хора са склонни да пазят своите истински емоции за себе си без да ги споделят с останалите.

 

Знаем ли коя е нашата цел

 

Приоритетът в йерархията на висшите нива на съзнанието, описан по-горе, е това, което изправя общоприетия начин на мислене срещу законите на Вселената, което неизбежно води до конфликт с процесите в природата. Липсва и цяло звено в съвременния мироглед – търсенето на цел в собствения живот, което е представено в Атман нивото. Колко хора познавате, които наистина обръщат внимане на тяхната уникална мисия или цел в живота? Повечето хора са склонни да заменят своите собствени идеали за тези на някой друг или тези, с които обществото живее.

 

image

 

Истинската промяна на света около нас може да започне само с промяна на възприемането на света и правилна подредба на нивата на висшето съзнание. Всички ние трябва да се стремим към по-висока цел, поставяйки на върха стремежа да реализираме уникалната мисия на живота си чрез собствената си творческа същност. Трябва да отдадем значение на системи от вярвания, които ще ни приближат до намирането на собствената цел. Нашата карма, или причинно-следственият процес, трябва да се ръководи от нашите истински ценности. Мисловният ни процес трябва да е концентриран върху събитията, които се случват в живота ни и върху тези процеси, които имаме възможност или страст да променим към по-добро. Трябва да усъвършестваме емоциите си и наистина да си позволим да изпитаме вибрациите на света около нас.

Възприемането на света и състоянието на жизненост зависи от това как точно можем да интерпретираме информацията, която получаваме чрез нашите сетива. Най-плътната енергия от материалния план ни нава разбирането за нашето съществуване и ни помага да осъзнаем нашата мисия. Когато критична маса от хора успеят да синхронизират техните енергии със състоянието еталон, дадено от природата, светът ще се събуди за нов модел на съществуване.

 

Източник: LifeScriptDoctor

 



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39917552
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930