Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2018 14:48 - 80% от българите са дебили, а 81% от българите определят европредседателството за успешно
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3835 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Понякога съвпаденията много плашат.

Наскоро един депутат рече, че 80% от българите били дебили. Онзи ден пък една социологическа агенция пък обяви, че 81% от българите смятали европредседателството за успешно…Само аз ли виждам, че кажи речи процентите в двете изчисления са еднакви.

В първият случай всички се възмутиха, а във втория мълчим.

Но докато за нивата на дебилност не знаем кого да обвиним, то за успешното председателство можем персонално да похвалим г-жа Лиляна Павлова. Само тя знае какво и е минало през главата, докато реши успешно задачата, поставена и от правителството. Да не мислите, че е лесно да се организира европредседателство  с 80% дебили наоколо.

За вас не знам, но аз съм част от 80-те процента. И не се сърдя на никого, че съм там. Това си е мой личен избор. Но за да не бъда голословен, ще ви разясня защо се приемам за член на клуб „80% дебили“

Вчера синът ми ме закова с въпроса „Тате, каква е разликата между синя зона и зелена зона?“

Аз мислих, мислих и като един истински дебил, му казах, че приликите между двете зони са повече от разликите. Обясних му, че и двете зони принуждават шофьорите да плащат и да преместват автомобилите си в съседните квартали, където няма такива зони и затова там става невъзможно да се паркира. Гледам го…май нещо не му стана ясно. Явно не можах да му обясня като хората. Горкият. Ако баща му беше част от 20% нормални, щеше да получи пълен и подробен анализ за необходимостта от въвеждането на платения режим на паркиране, а сега…пълна мъглявина. И той вижда, че в единия квартал е пълно със свободни парко места, а в съседния не може да паркираш дори и тротинетка и смисълът на синята и на зелената зона му убягва. Дори и група съветски учени не може да му обясни…

Жена ми възмутено ми казва „Ти си възпитаван в крайно русофобство“. И знаете ли защо мисли така? Защото не съм подкрепял националния отбор по футбол на Русия. Ами, никога не съм ги подкрепял, така е. Още когато бяха по терените с фланелки СССР, не ги подкрепях. Вероятно защото футболните ни коментатори и тогава ни обясняваха и сега ни обясняват колко добър, прекрасен и великолепен отбор са братушките. А на мен ми е достатъчно да видя как играе Артьом Дзюба и да разбера, че нещо не е наред.

Че той е по-слаб технически дори от Бисер Иванов Легендата. Кой е Легендата ли? Това беше един футболист на „Левски“, който си отбеляза автогол в мач срещу ЦСКА, ама съдията отмени автогола заради …засада. В ония времена нямаше система VAR.

Аз пък се сещам как Трифон Иванов заби гол с глава във вратата на същата тази Русия и класира нашия отбор на Световното първенство през 1998 год.

Но да се върнем към моето уж крайно русофобство. Да, баща ми в древността на моята младост слушаше радио „Свободна Европа“  и в един ден чух някакъв водещ да казва, че войските на СССР нахлули в Афганистан. И когато майка ми се върна, аз я посрещнах на вратата и съобщих за това нападение, а тя ми отвърна „Лъжат майче. В това радио лъжат и не им вярвай. Няма как СССР да е нападнал Афганистан“.

Това се случи във времената, когато се развяваха вдъхновяващи лозунги от типа на „Спортът за едни мирен свят“ и „Във всяка къща говедо“. Предполагам, че майка ми е станала жертва на онзи позив „Роналд Рейгън – пръв враг на Тутраканска селищна система“.

Тогава майка ми обясняваше, че Партията ни е дала жилище като крайно нуждаещи се, а баща ми псуваше и обясняваше, че е изкарал парите за жилището докато е въртял хиляди километри из таз тежка чужбина като международен шофьор. Както вече ви казвах, той слушаше радио „Свободна Европа“ и  „Гласът на Америка“, а програмата на „Христо Ботев“ не можеше да я диша.  Мда…заради него вероятно не можах да обикна съветския спорт.

С цялото това дрънкане исках да ви кажа, че руският национален отбор по футбол не играе красиво, но подкрепата за него от трибуните е много красива. Злобарите обаче казаха ,че една от най-красивите  почитателки  на Сборная била порно актриса.

А уж аз съм бил русофоб. Бре, ей!!!  Момичето може да си изкарва хляба с тежък физически труд, ама вижте колко е усмихнато, за разлика от намусените и злобни офис типове.

И каква е поуката – както все ме пита дъщеря ми, когато всяка вечер и измислям и разказвам приказки преди да заспи.

Ами, поуката е, че ако 81% от един народ целокупно вярват в нещо, не може да бъде унищожен. Дори и от синя или зелена зона.




Гласувай:
3



1. morskipesni - Debilstvoto na BG naistina e seriozen problem.
28.06.2018 15:57
No, kakto se vika- dnes 80%, utre 99,99% ili dori preiyzylnenie.
цитирай
2. nagodi62 - Точно! 80%!
29.06.2018 06:59
Точно! 80%!
цитирай
3. balkan1 - Простотията в глобален мащаб е голяма
29.06.2018 13:12
http://balkan1.blog/politika/2018/05/05/prostotiiata-v-kulturata.1607029
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94851
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031