Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2011 13:10 - Мутробарок - новите български реалности
Автор: doktora757 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4388 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 21.05.2011 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мутробарок Posted on May 11, 2011 by СТАИА АННА
  • в. Българска Армия, by Анна

  Мутробарок – течение … но не в изкуството.      Течение, което повлича, възпалява мозъци, променя релефа на ценностите и със сигурност те простудява.      Като една красива жена – магнит за прасета – познавам немалко настинали хора …    тяхната настинка, разбира се, е хронична, но не само от кокаина.     Маската, която предпазва да хванеш и ти бацилите, се нарича Себестойност. Не се продава в аптеките.  
    Мутробарокът обърка представата на много хора, най-вече на младите и кадърни момичета, относно това какво е геройство и смелост, какво е силен мъж, как се става такъв, и за такъв ли трябва да се омъжиш за да живееш щастливо до края на дните си.     И така – новото Силово амплоа по правило си има звучен прякор, тежко детство, нулева обща култура и тръбичка за кокс. Сънят не му е познат, изглежда много страшно, но пийне ли леко започва да плаче като уязвимо дете. От своята безкрупулност сам себе си не може да понася, за това трябва да общува само с хора, които също не могат да се понасят. Така заслепен в своята власт, е забравил дори Първичните Белези на Силата, като това как се ухажва една жена. Попаднал в Бермудския триъгълник – съпруга, любовница и проститутки,  съвременния Супермен прави опит да излезе с вълшебния звук на кредитната карта. Основното мото е “Няма чувства, има само интереси”. Съпругата има честта да бъде официалната дама на Белия дом, да пази неговото име и да не знае истината за деня на мъжа си. Любовницата май е в най-добрата позиция, защото получава основното нещо, което липсва на съпругата – страст, но е лишена от гушкането и призванието да си жената до него. А от трите най-свободни са проститутките, които по никакъв начин не се натоварват с личността на своя мутробароков клиент.     И така … днешното момиче объркано наблюдава ситуацията в своята държава. Иска да живее добре, да има хубави дрешки, сносна кола и истински мъж до себе си. И тъй като жената по природа е фино същество, чието велико умение е да се нагажда, започва да се адаптира към новото течение, наречено мутробарок.

  image
   
Разбира, че Пепеляшка вече не е ценна, нищо, че чисти и след 12 става мръсница.. опа- принцеса, Клеопатра също няма да работи, защото е прекалено образована,
за героини на Шекспир да не говорим… Днес има печеливша икона, наречена Златка. Новата любовница Рапунцел с дълги изкуствени плитки и много сбъркан морал е най-добрият избор за оцеляване между съпругата и проститутката. Малка инвестиция й трябва – да я изкара от село, да се пооблече и що годе да се научи да говори. Златка офицер няма да си хване … защото търси силен мъж. Нейното мозъче е толкова пропито с мутробарок, че не може да познае истинската сила.
    Ако я питаш кой е Ал. Стамболийски ще ти каже “Този, на който е Мола”. Но нека й простим и разберем – все пак златка е дете на мутробарока и нейната никак не е лесна. Изяжда по няколко шамара за вечеря, най-важната част от личността й е гърлото, което смуче всичко, а миговете с нежност са в една торба на тавана за спомени.  
    Да, България е като фабрика за мутробарокови хора – и мъже и жени. И двата вида  са с много нисък вътрешен контрол върху страстите си и не могат да управляват разрушителните си пориви и нагони. Когато са ядосани – ще те убият за секунда, когато видят красива жена – започват да бълбукат като вряща супа, а влюбят ли се в теб – тежко ти. Техните варианти са два – или да влязат в криминалните структури, или в репресивните апарати, каквито са армията и полицията. Там поне има яснота относно кое е правилно и кое не, под крилото на закона и в името на реда получават възможността да отключат и практикуват първичните си нагони.     Имаме си престъпност, мутри и златки, защото си произвеждаме хора, които за друго не стават. Това е грозната истина. Те просто не знаят какви други общества има.     Закърмим ли обществото си с повече ПР на ценностите, може да минем и към Просвещение.     Първата крачка от него си ти. Когато видиш такова заблудено момиче, или когато жена ти се нервира, че няма черно BMW, нови цици и мащабен кеш за шопинг, накарай я да се замисли върху това: Силата, която търси – лесно се намира. Опашката пред Биад от кандидатки Мис Малка Мутреса предлага много свободни места, но има и по-печеливша титла, примерно… дама.     Е, тя изисква повече образование, култура и финес, но със сигурност може да ти донесе сходно финансово възнаграждение плюс още много неща, като това да станеш личност, а не медиен клоун. Факт е, че повечето мутри са емоционално уязвими, и ако жената е малко по-интелигентна може да го направи луд. Та когато си дама се предполага, че имаш повечко мозък и тогава по-лесно би прогледнала. Новият стереотип за силните, готини мъже е безумен – трябва да е окичен като коледна елха, да е мускулест красавец, но безумно тъп и безкрупулен. Предпочитам да е грозничък, но дълбок и с чувство за хумор, отколкото аполонова кокаинова статуя. Градивната Сила е тази на хора с мисия и ценности, които знаят как да вървят напред. Това са истински мъже. В тяхната компания все още има кавалерство, блусове, литература и един изчезващ вид жени, които златка никога не ще познае – дами, поетеси и артистки.     Въпрос на избор е към какво ще се приспособиш.



Гласувай:
9



1. анонимен - Едно
22.05.2011 18:52
голямо "браво" от мен за постинга!
цитирай
2. vidrica - Точна снимка!
23.05.2011 10:04
Точна снимка!
цитирай
3. smile999 - Голямо БРАВО, и от мен! Мисля, че ...
27.05.2011 12:02
Голямо БРАВО, и от мен!
Мисля, че жена която има лична ценноста система, не може да се поддаде на течението.Стига да го иска.А това се отнася не само за жените.Всеки индивид сам определя начина си на живот.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5075473
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930