Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2010 16:46 - Глобалната манипулация; кратък анализ - 2
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 1579 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2010 16:51


............................................................................... - Друг начин, който се използва и у нас е да се потиска по всякакъв начин истинската информация и да се налага цензура, като не се дава трибуна и достъп до национални медии на тези, които могат да направят нежелани разкрития! Уж има демокрация и свобода на словото, а всъщност това не е така! Има и автоцензура - самите медии избягват да канят такива хора поради страх от репресии към тях от страна на управляващите. И за честните борци за справедливост остават някои частни ТВ и радио канали, които обаче имат твърде ограничен брой слушатели или зрители. Ето какво пише Дейвид Барсамиян, журналист и издател - "Хитрият начин да държиш хората пасивни и послушни е стриктно да ограничиш спектъра на приемливото мнение, като допускаш дори много оживен дебат вътре в тези рамки - дори да стимулираш по-критични и дори дисидентски мнения. Това дава на хората усещането, че има свободно мислене, докато всъщност през цялото време тези предварително създадени от системата предположения се подсилват и затвърдяват от границите, които предварително са поставени на дебата."

- Селективно цитиране на информация (т.е. само на такава, която отговаря на целта).

- Представяне на полуистини и омаловажаване по всякакви начини на информацията, която не е изгодна на управляващите.

         - Цитиране на "независими" източници.

- Даването на заключения, които нямат общо с резултатите от проведеното разследване или събития.

- Отклоняване и отвличане на вниманието от основния проблем и съсредоточаването му интензивно върху нещо маловажно или невярно или нарочно създаден друг проблем (често използван похват). Отново ще цитирам Н. Чомски - "Нашето общество (на САЩ - бел.авт.) постепенно се приплъзва към развитие от типа на Третия свят, при което островчета на големи богатства и привилегии са обградени от море от мизерия и страдания. Когато една държава се е ангажирала с такава политика, тя трябва да намери начин ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО, да не му позволи да вижда това, което става около него. Средствата за постигане на целта са много. Най-традиционното е вдъхването на страх от ужасни врагове, готови всеки момент да се нахвърлят върху нас, както и на възхищение от нашите велики водачи, които успяват да ни избавят от бедствието в последния момент…"(1)

- Прибягване до явно насилие, за разправа с тези, които се противопоставят на прилагането на НСР.

- Внушаване на чувство за вина за нещо несвършено, дори у хора, които не са били родени по време на дадени събития (например за холокоста) и свързване дори на цял народ с определена (малка) група хора, извършили злодеяния.

Дейвид Айк пише - "…основната цел на правителствата и на службите за сигурност е да пазят истината от собствения си народ. Това е от жизненоважно значение за оцеляване на системата. Службите за сигурност изразходват повече време в шпиониране на онези, които мирно оспорват статуквото, отколкото на потенциалните терористи. Те и без това познават и манипулират терористите, а и самите те са замесени в тероризма. Правят се всякакви коварни маневри, за да се спре всеки индивид или група, за които се опасяват, че може да са средство за ефективно предизвикателство към системата - измами, подслушване на телефони, агент-провокатори, дори убийства…"(5)

Към края на 40-те ЦРУ започва систематично да инфилтрира средствата за масово осведомяване и да влияе върху и да контролира това, което се публикува. Поставено е началото на операция MOCKINGBIRD.  Още в самото начало 25 големи вестника и радио- и телевизионни компании са включени в мрежата на агенцията. През 50-те разходите на ЦРУ за осъществяване на пропаганда в глобален мащаб стигат вече до една трета от бюджета отделян за тайни операции. Един документ на ЦРУ от 1991 г. разкрива неотдавнашни програми на агенцията за въздействие върху медиите и някои от начините, по които става това – чрез вербуване на журналисти или оказване на натиск върху такива, като с тяхна помощ дори очевидни провали се превръщат в успешни истории. "В много случаи ние сме успявали да убедим (може би се досещате как) репортерите да отлагат, променят,  или изобщо да не публикуват материалите си…" ЦРУ, заедно с други институции под диктовката на "елита" не се задоволява само с манипулиране на пресата, радиото и телевицията като такива, но и с определяне на развитието на цялата култура така, че да е от полза за тези, които поръчват. Много интересни разкрития се съобщават от различни автори за масовите опити с ЛСД провеждани от ЦРУ по време на т.нар. "хипи" движение и "революция на цветятя" - последните режисирани и приведени в изпълнение и с участието на тази институция.

В насажданата в целия свят американска, и в частност холивудска "култура" (а кой владее Холивуд, може да ви стане ясно от горепосочените сайтове) извечните ценности и изяви на духа - любов към ближния, доброта, състрадание, милосърдие бяха ловко подменени и на тяхно място се възцариха егоизма на "успеха" и съответно материализма и студения прагматизъм. ПАРИТЕ са богът, на който се кланят дегенератите с извратено мислене и се опитват да наложат тази "религия" на целия свят! Цялата "култура" стимулира егоизъм и нисши страсти. Духовността и добродетелите, проявени от Иисус Христос, остават някъде извън обсега на това, което се предлага на съзнанието и дори се дискредитират. Символът на любовта, състраданието и добротата и пътеводна звезда и упование за милиони човешки същества в продължение на 2 хилядолетия бе заменен с всякакви измислени герои и постановки, като нерядко беше и окарикатуряван, дори оплюван. Тези, които го разпънаха преди 2 хиляди години, сега искат да разпънат на кръст и да унищожат нашата вяра в любовта и доброто. Защото страхът отстъпва пред любовта и вярата. Не можеш да манипулираш този, който не изпитва страх и слуша гласът на сърцето и който има ясен разум. Невъзможно е да манипулираш този, който е осъзнал своята истинска духовна природа, стойност и сила. Затова се прави всичко възможно хората да останат в духовно невежество, за да могат да бъдат лесно контролирани! Същевременно съвременният материалистичен, консуматорски и бездуховен начин на живот формира болно мислене и съответно болни личности и болно общество, което в съчетания с технологичния напредък и наличието на оръжия за масово унищожаване представлява изключително взривоопасна смес, поставяща в заплаха живота на Земята.

Погледнете американските филми, с които непрекъснато ни заливат. Фабулата в тях винаги е една и съща - американският герой възстановява справедливостта и демокрацията някъде във вселената. И много често той или някой възлов персонаж изведнъж се оказва, че е и с еврейски произход и така с почти всяка холивудска продукция, която се предлага на масовия зрител, се осъществява многократно внушението, че САЩ и "избрания народ" (който всъщност контролира САЩ) ще спасят света! Едва ли има ПО-ГОЛЯМ ЛЪЖА И МАНИПУЛАЦИЯ ОТ ТОВА! Същевременно тези филми, както и всичко, което се прави в САЩ е предназначено да гали егото и самолюбието на тези, които се наричат "американци", за да приемат присърце вменената им роля на "спасители", която няма нищо общо с действителната - на агресор и терорист, и за да могат те като послушни кученца да играят по свирката на бандата дегенерати, които се опитват да управляват целия свят и са готови да жертват милиони от всякакви националности! Една малка, самоизбрала се и самоналожила се финансово-индустриално-политическа клика се опитва да наложи робско подчинение на човечеството и да го постави в служба на демоничните си интереси!

Наскоро САЩ отказаха да изплатят милиардния си дълг към ООН, като обвързаха плащането с арогантно и безпрецедентно искане. Като условие те поставиха бъдещият съд за международни престъпления в Хага да приеме, че американските войници са изцяло неприкосновени и никой не може да ги съди за каквито и да било техни действия където и да било по света!!!

Ето ви още някои данни за "демокрацията" в САЩ.

За една седмица американското дете може да наблюдава по различните телевизионни канали средно по 18 400 убийства или сцени на насилие! САЩ са на първо място в света по притежавано оръжие от частни лица - почти 200 млн. броя! Всяка година в тази държава биват застрелвани над 30 000 души, от които около 5000 деца. За последното десетилетие броят на затворниците е нараснал с над 40 процента. 70 процента от американците попаднали в ареста са неграмотни (21 милиона по принцип не могат да четат). Смъртното наказание се прилага в 38 щата от 52. При 68 процента от осъдените на смърт е извършена съдебна грешка! След 1990 г. 14 непълнолетни са екзекутирани за извършени престъпления! Според Националния център за откриване на изчезнали деца всяка година в САЩ изчезват над 1 000 000 деца! В тази цифра се включват случаите на отвлечените от неизвестни лица, от някой от родителите, избягалите от семействата и захвърлените. Огромната част от изчезналите, никога не биват открити.

Н. Николов цитира "American Bulletin", според който Белият дом е издал строго секретна директива за подготвянето на 10 големи концентрационни лагера, само в 4 от които ще събират най-малко по 25 000 цивилни затворници!

Строенето на лагери в САЩ е започнало още с декрет на Р. Рейгън! Декретите са един от начините да се решават подобни въпроси, които едва ли биха получили одобрение в съответните законодателни тела. Поради наличието на голямо количество оръжие в американските граждани НСР очаква и голяма съпротива от тях, когато разберат какво им се готви от архитектите на НСР и строежа на лагерите се пази в тайна, т.е. медиите пазят мълчание по въпроса. Войниците, които участват в строежа знаят, че строят "казарми". В операцията са замесени Белият дом, ЦРУ, Американският комитет за сигурност и висшето военно ведомство, а кодовите наименования на тези проекти са "Cable Splicer", "Rex-84", "Gorden Plot". Според проучванията на Н. Николов, в щата Арканзас, в града на бившия президент Клинтън, е създадена школа за обучение на 300 бъдещи коменданти за тези лагери. Американската армия има вече нов наръчник и правилник за обучение и се подготвя не само за водене на военни действия навън, но и за такива в страната и да потушава бунтове. Защо? Очевидно, че се очаква съпротива от обикновения човек, защото му се готви нещо, което никак няма да му хареса и ще го защити с оръжие и дори с живота си.

Преди няколко години Уилям Пабст, американски патриот, завежда дело срещу американското правителство за това, че не обявява официално подготовката на лагери, както и за кого се правят те, както и за това, че използва американска войска срещу собствения си народ. Федералният съдия признава обвиненията, но прекъсва делото по технически причини! Пабст обжалва решението на съдията, като обвинява американското правителство за построяването на лагерите и за потъпкването на конституционните права на американските граждани.

Според "Уошингтън таймс" от 14.10.1994г. военнослужещите от морския флот на САЩ в Калифорния вече са попълвали "Комбат арми сървей", в което са били зададени 39 въпроса относно становището им за да бъде преценено дали американските военноморски сили са готови да служат на НСР и да се бият срещу собствените си съграждани.

От хилядолетия човечеството непрекъснато прави една и съща опасна грешка, без да си вземе поука – предоставя властта в ръцете на ДЕГЕНЕРАТИ със силно изразени комплекси. Най-голямата опасност за живота на всички хора идва от факта, че се допуска умствено болни и психически неуравновесени индивиди да заемат възлови места в управленческите структури на обществото, да решават съдбините на Земята и да застрашават съществуването на цялото човечество!

Нека сега продължа още малко с делата на Терорист номер 1 в света. САЩ са водили войни в чужди държави и райони над 40 пъти за последното десетилетие, използвайки касетъчни бомби и снаряди с ОУ, както и всякакви други оръжия за масово поразяване. "Използването на терора е вкоренено в националния ни характер. Още през 1818 г. Джон Куинси Адамс възпя "здравословния ефект" на терора, прилаган спрямо "пъстрите орди от индианци и африканци, живеещи извън закона". Той написа тези думи, за да оправдае опустошенията, причинени от Ендрю Джексън във Флорида, вследствие на което местното население бе буквално изтребено и испанската провинция се оказа под контрола на САЩ."(1)

"В статия на Ларс Шулц, водещ научен специалист по правата на човека у нас, се разкрива, че "огромната част от американската помощ се заделя за правителства, които подлагат своите граждани на изтезания."! Вижда се, че помощта няма нищо общо с действителните потребности на една страна от помощ. Тя е обвързана единствено с готовността да се обслужват интересите на богатите и привилегированите. В една задълбочена студия на икономиста Едуърд Хермън се установява непосредствена взаимозависимост между изтезанията и американската помощ в световен мащаб. Обяснението, което той дава е, че и двете имат за мотив подобряването на климата за деловите операции. При такъв водещ нравствен принвцип изтезанията и кланетата са дреболии."(1)

"На 7 март, 1980 г., две седмици преди убийството на Ромеро (архиехископ обявил се срещу хунтата), в Салвадор бе въведено обсадно положение и войната срещу населението, водена с безрезервната подкрепа и участие на САЩ, придоби голям размах. Първото мащабно военно действие бе масово клане в Рио Сумпул. В резултат… бяха избити най-малко 600 души. Децата бяха нарязани на парчета с мачете, а жените - изтезавани и удавяни. Дълго време след това в реката се мяркаха парчета от човешки тела. На мястото дойдоха наблюдатели на царквата, така че информация за случилото се все пак изтече. Най-влиятелните медии на САЩ обаче решиха, че това не си струва да бъде отбелязвано… В 1980 г., последната година на президента Дж. Картър, в Салвадор бяха убити около 10 000 души. В 1981 г., първата година на президента Роналд Рейгън, броят им се увеличи на 13 000 души!…  През 1954 г. ЦРУ организира в Гватемала преврат, който я превърна в ад на земята… Гватемала е превърната в кланица и продължава да е такава и до днес А САЩ от време на време се намесват, когато положението започне да става неудържимо. В края на 70-те години престъпленията започнаха да надхвърлят дори и най-ужасяващите местни норми на терор, което предизвика устни протести. Противно на онова, което мислят повечето хора, на Гватемала продължиха да оказват военна помощ в същия обем и от уж загрижената за "човешките права" администрация на Картър. Към нашата кауза в Гватемала бяха привлечени и съюзниците ни и в частност Израел, смятан за "стратегически съюзник", заради успехите му в провеждането на държавен тероризъм."(1)

Да си спомним и думите на голямата "човеколюбка", еврейката М. Олбрайт, бивш държавен секретар на САЩ - "…смъртта на 500 000 иракски деца е приемлива цена, която трябва да се заплати, за да се изгради светът, в който искам да живея…" Как да не се просълзиш от такъв хуманизъм?!

Според УНИЦЕФ в периода от 1991 до 1997 г. вследствие на наложеното от американците ембарго са загинали над 850 000 иракски деца! Днес под една или друга форма две трети от човечеството са обект на американските санкции! Едноличен диктат на самозабравил се тиранин. Нима е чудно, че има толкова много хора, за които това е непоносимо и които са готови на всичко, дори и с цената на живота си да се борят по всички възможни начини срещу този, който им отнема хляба и свободата?! Това НЕ Е оправдание за актовете на насилие над цивилни граждани и деца, но трябва да се запитаме КАКЪВ Е КОРЕНЪТ НА ТОВА ДЕЯНИЕ?!

Между 1965 и 1970 г. американските военновъздушни сили разпръснаха над Виетнам близо 90 000 т силно токсични хербициди в резултат на което 250 000 души загинаха, а 1,5 млн. бяха засегнати. Най-катастрофално въздействие имаше бойното вещество Ейджънт Ориндж, смес от хербициди и диоксин. Целенасоченото му приложение доведе до редуциране на биомасата на много места в страната, унищожаване на микроорганизми и нарушени хранителни вериги и плодородни почвени слоеве. Ето и някои вторични ефекти от тази война, които ще имат ефект поне още 100 години - 10 процента от новородените деца, чиито майки са живели в поразените райони са ненормални; 50 процента от децата на майки от тези райони имат хромозомни увреждания, които могат да причиняват наследствени увреждания в следващото поколение; 50-70 процента спадане на производството на храни; 36 процента тотално унищожаване на мангровите гори; 25 процента унищожаване на използваемите горски фондове.

В сравнение с "цивилизованото" мислене на Чичо Сам вижте начина на разсъждение, изразен от "дивака" - индианският вожд Сиатъл, чрез думите му, отправени към президента Фр. Пиърс през 1855 г., който му предлага да купи земята на неговото племе и да ги изсели на друго място - "Как може да се продаде или купи небето? Ами Земята? След като не притежаваме свежестта на въздуха и блясъка на водата как можем да ги купим? Всяка частица от тази земя е свята за моя народ. Всяка борова игличка, всеки пясъчен бряг, всяко облаче мъгла в тъмната гора, всяка полянка, всяко жужащо насекомо – всички те са свещени в спомените и живота на моя народ… Ще таучите ли Вие децата си на това, което ние сме научили нашите деца? Земята е нашата майка. Каквото сполети Земята, ще сполети и нейните синове. Ние знаем, че Земята не принадлежи на хората – те принадлежат на Земята. Човек не е изплел мрежата на живота, той просто е нишка в нея. Едно нещо знаем със сигурност – нашият Бог е и ваш Бог. Земята ние скъпа и да я нараняваме, означава да обсипваме Създателя с презрение…"

Човек трябва наистина да има ИЗВРАТЕНО МИСЛЕНЕ или изобщо да не може да мисли, за да твърди, че САЩ представляват "демокрацията" на Земята. САЩ нееднократно досега е показал, че подпомага и дава убежище на най-извратените човешки отрепки и дегенерати от и по целия свят. През 1945 г. ЦРУ и британското разузнаване помагат на около 900 бивши нацитски военопрестъпници и учени, начело със зловещия д-р Й. Менгеле (наричан "Ангелът на смъртта") да напуснат Германия и да продължат санатинските си експерименти в САЩ и Латинска Америка! (Това е т.нар. проект Paperclip.) Опитите, които е правил Менгеле са наистина ужасяващи и са свързани с установяване на MIND CONTROL (MC) чрез мъчения на деца и са имали за цел подготовката и създаването на убийци, действащи кат живи роботи, които да изпълняват всякакви "мокри" поръчки. Менгеле е бил изтеглен в САЩ, където е продължил експериментите си на различни места, например "Чайна лейк нейвл уепънс фъсилити", "Форт Ъруин", "Мендосино стейт ментал инститюшън" и др.

Постиженията от тези опити по-късно са използвани от ЦРУ в проектите Bluebird и Artichoke, а от 1953 г. нататък в придобилия злокобна слава MK-ULTRA (MK е еднозначно с MC).  Проектът Monarch, насочен главно към децата и младите хора е част от MK-ULTRA и в него са участвали армията, флота и въздушните сили. Според Д. Айк тази зловеща програма не само че не спряла да действа, но и непрекъснато разширява обхвата си. Проектът на ЦРУ (част, от който е била и работата по създаването на "програмирани" убийци) е съдържала поне още 139 подпрограми, като в тях са използвани за обработка на съзнанието и установяване на МС чрез наркотични вещества, психология, биология, фармакология, хипноза, терор, електрошокове, лазерна физика и дори екстрасетивни въздействия. Аз няма да се спирам подробно на зловещите експерименти извършвани от "човеколюбците" в САЩ, но има много разсекретени материали и книги написани по този въпрос от жертви на тези нечовешки експерименти, за тези които се интересуват. Психотерапевти и хора, занимаващи се с разследване на престъпления срещу човечеството разкриват, че опитите, провеждани от ЦРУ и други щатски агенции, включват ужасяваща обработка на бъдещите програмирани човешки роботи от най-ранна детска възраст. Сексуалното насилие и измъчване на децата е ключов момент в тази програма за създаване на МС роби! Хора превърнати в роботи чрез МС програмиране, включително и малки деца, се използват, за да предоставят сексуални услуги на висши политици, обществени фигури, бизнесмени и др. Тези събития се заснемат тайно и след това по този начин може да се шантажира съответният индивид и той да изпълнява волята на определени заинтересовани кръгове.

Проектът MK-ULTRA - масовият МС експеримент със "свободните" американци е включвал поне над 150 учени, десетки американски институции, сред които и затвори, фармацевтични компании, болници и около 40 медицински колежа и университета!

Ето какво казва Джон Рапопорт, известен разследващ журналист и автор на книгата "МК експерименти с деца провеждани от Американското правителство” (US Government Mind Control Experiments on Children), разкриваща чрез свидетелски показания механизмите на МС и извършваните опити - "Една от причините поради която правя това, е защото искам хората да започнат да виждат правителството такова, каквото то в действителност е… Само проектът MK-ULTRA е включвал 4 подпрограми за експерименти с деца…" Той цитира психиатърът Колин Рос от Ричардсън, Тексас- “Пациенти с множествени разстройства на личността лекувани в САЩ и Канада описват включването им в МС проекти, очевидно много по-изтънчени от тези на MK-ULTRA. Използван е целенасочен сексуален тормоз и насилие при деца за да се придизвиква по-успешно състояние на дисоциация (техника използвана за създаване на програмирани убийци - бел.авт.)…"(11)

През 1977 г. сенатска подкомисия върху здравето и научните изследвания, ръководена от сенатора Тед Кенеди проучва експерименти правени от ЦРУ с ЛСД върху нищо неподозиращи граждани. Министерството на здравето, образованието и благосъстоянието и Американската армия са признали за извършването на MIND CONTROL експерименти, при което е имало и много смъртни случаи, особено при използването на различни химически вещества. Спонсорирането и опитите с МС са били част не само от програмите на ЦРУ и армията, но и на Министерството по въпросите на ветераните, научно-изследоветлския институт в Станфорд, Агенцията за международно развитие, Министерството на отбраната, Министерството на труда, Националния институт по душевно здраве, Националната фондация за наука и др.

През 1997 г. група от 15 професионалисти и преживели МС жертви организирани в Комитет за застъпничество за преживелите експерименти с МС дават свидетелски показания за своите преживявания когато са били обработвани. Те са били записани на видео и изпратени заедно с писмо до бившия президент на САЩ Уилям (Бил) Клинтън, за да назначи по-нататъшни разследвания, но такива не са последвали. Демокрация в действие, както виждате!

Институтът "Тависток", базиран в Лондон, разработва техники за масово промиване на мозъци, които първо са били изпитани експериментално на американски военопленици от войната с Корея. Той е инициатор на масовите бомбардировки на съюзниците над гражданското население по време на Втората световна война, като това за тях било само един клиничен експеримент на масов терор и ужас. Всички техники за МС разбработвани в самия "Тависток" и клоновете му в САЩ имат една цел – да се пречупи психологическата сила на индивида и да го направи беззащитен да се съпротивлява на диктатурата на НСР. (Много би могло да се напише за многобройните фондации създадени със специалната цел да финансират зловещите проекти на "Тависток" и неговите филиали използващи и парите на данъкоплатците, както и за връзките между фармацевтични фирми, финансови магнати, американски и европейски политици, разпространението на наркотиците и НСР, но това е тема за друг материал.)

"В анализ на системата на междуамериканските отношения, направен от Кралския институт по международни проблеми в Лондон, се стига до извода, че докато САЩ на думи подкрепят демокрацията, в действителност се чувстват задължени да подкрепят единствено "частната капиталистическа инициатива. Когато правата на инвеститорите са застрашени, демокрацията трябва да се пръждоса. За опазването на тези права е напълно допустима да се ползват услугите на убийци и мъчители. С подкрепата или пряката намеса на САЩ бяха провалени или свалени от власт парламентарни правителства в Иран през 1953 г., в Гватемала, през 1954 г. (и в 1963 г., когато Кенеди подкрепи военен преврат, заради опасност от завръщане на демокрацията), в Доминиканската република през 1963 и 1965 г., в Бразилия през 1964 г., в Чили през 1973 г., както и в други страни…"(1)

Ето американско-чифутската демокрация в действие - "През 1994 г. Лорънс Игълбъргър, бивш държавен секретар в администрацията на Буш, заяви, че е възникнала потребност от "съвременен Берлински конгрес" под ръководството на САЩ и с участието на “немците, французите и италианците”, който да преначертае границите на Балканите. (Подобна идея отново беше подхвърлена от Лорд Д. Оуен през 2001 г.) Що се отнася до югославяните, продължава Игълбъргър, "трябва да им кажем, че колективно ще им разплачем мамицата, ако не са послушни"!(2)

"Според Жак Оберг, директор на Международната фондация за мир и за изследване на бъдещето, ако се приеме, че бомбардировките са стрували 500 млн. долара на ден, то към 9 юни 1999 г. разходите за тях са възлезли на близо 40 млрд. долара!"(2) Представете си какво би могло да се направи с тези пари за да се стимулира икономиката на страните от Балканите! А същевременно размера на щетите за Югославия се оценяват на повече от 100 млрд. долара!

Н. Чомски пише - "Тези процеси и институциите, които ги предизвикват, могат да бъдат променени. Но се изискват огромни културни, социални и институционни промени. Необходимо е да се появят нови демократични структури, които да надскочат периодичния избор на представители на деловия свят, които управляват нашите вътрешни и международни дела."(1)

Отново ще цитирам английския журналист Дейвид Айк - “Основата за осъществяване на този контрол винаги е била една и съща - дръж хората в невежество, страх и във война помежду им. Разделяй, господствай и завладявай, като запазваш най-важното знание само за себе си… Причината, поради която ние сме контролирани не е, че не притежаваме силата да решаваме сами съдбата си, а защото отдаваме тази сила всяка минута от нашия живот. Когато нещо се случи, което не харесваме, ние търсим да обвиним някой друг. Когато възникне някакъв проблем в света ние казваме - "Какво те ще направят за това?" При което те, които всъщност са създали тайно проблема, отговарят на това искане като предлагат "решение" – още по-голяма централизация на властта и отнемане на свободи. Ако искате да дадете повече власт на полицията, службите за сигурност и военните, и ако искате хората сами да настояват за това, то тогава осигурявате възможности да се ширят престъпност, насилие и тероризъм и така постигането на целта ви е в кърпа вързано. След като хората започнат да изпитват страх да не бъдат обрани, нападнати или взривени те сами ще поискат вие да им отнемете свободата, за да ги защитите от това, от което всъщност те са манипулирани да се страхуват… Това е техниката, която аз наричам ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ. Създавате проблема, стимулирайки реакцията "Нещо трябва да бъде направено" и тогава предлагате решението. Тази постановка намира отражение в масонския лозунг "Ordo ab chao" – "ред от хаоса". Създай хаос и след това предложи начини за да възстановиш ред. Твоят ред… Хората в състояние на страх, безсилие и отчаяние в края на краищата изключват и се превръщат в овцете, които са окуражавани да бъдат, люшкайки се по течението на живота в състояние на вцепенено подчинение. Масите са подкарвани като стадо и направлявани в определена посока чрез множество и най-различни форми на емоционален и умствен контрол... Глобален физически контрол върху цялото население на планетата е невъзможен. Но това не е и необходимо щом като можеш да направляваш начина, по който хората да мислят и чувстват до положение, че те "решават" да правят това, което всъщност ти желаеш те да правят и искат да въведеш закони, които всъщност ти желаеш да въведеш. Стара пословица е, че ако искаш някой да нарави нещо, накарай го да повярва, че това е негова идея. Човечеството е с контролиран ум и не е много по-осъзнато отколкото един зомби… Погледнете обучението на въоръжените сили. Това е чист контрол над ума. Още от първия ден ти се казва, че трябва да изпълняваш заповеди без да задаваш въпроси и ако някой ненормалник с фуражка ти каже да убиеш хора, които никога не си срещал и не знаеш нищо за тях, ти ще трябва да стреляш без да питаш. Това е манталитета "Да, сър" и той е обхванал също и цивилния свят.”(8)

Запомнете добре - описаната по-горе схема ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ се използва във всички сфери на обществения живот, за да се налагат решения, които иначе биха били отхвърлени от хората като неприемливи. Създава се един проблем (не от обществото, а от тези които искат да го контролират), като той трябва задължително да всява страх и безнадеждност, и да насочи вината към някого или нещо. Темата се подхваща от медиите, като чрез целенасочени публикации или такива търсещи евтини журналистически сензации разгарят огъня и се стимулира обществото отчаяно да търси разрешение. И тогава тези, които всъщност тайно са допринесли за или предизвикали проблема, прокарват своето решение, като ви карат да повярвате, че вие сами сте го предложили или сте го изискали! Целта на заговора е да се създава и внушава страх и несигурност и да се търсят решения отвън. РЕШЕНИЕТО Е ВЪТРЕ В НАС! Ако това не бъде разбрано човешкият род се самоосъжда на доброволно робство.

Хаосът в света, който целенасочено се поддържа, локалните войни и конфликти, финансовите кризи, организираната престъпност и др. се използват за да се оправдае налагането на НСР и световно управление със световна полицейска сила, при което несъгласните с това положение ще бъдат обвинявани в "престъпления срещу реда" и срещу "добруването на човечеството". Например, оставя се да се вихри необезпокоявана престъпността – т.е. създава се проблем, и в един момент хората започват да искат да се направи нещо от държавата (реакция), те отчаяно търсят решение. И тогава властта им предлага авторитарен режим с нови строги закони и ограничаване на гражданските свободи, защото това е "единствения" начин да се спаси положението. По подобен на гореописания начин се създават и военните конфликти, където после се намесват известните ни вече "миротворчески" сили. Започваш война и след това налагаш "мира", който искаш. Вижте как брилянтно се прилага тази схема сега - от една страна се използва страданието и мъката на близките на загиналите при терористичната атака, като непрекъснато се въздейства върху тях чрез медиите и кадрите, които дават и коментарите, които се правят. Човек, както вече беше пояснено, не може да мисли критично в такъв момент. По този начин пропагандната машина се използва и за предизвика състрадание към жертвите в останалия свят, омраза към "фанатиците" и така да се потърси оправдание за политиката на терор, която САЩ най-вероятно смята да продължава. В същото време на американците не се обяснява истинската причина за това, което става и най-накрая естествено правителството предлага да защити интересите на своите граждани (САЩ) чрез всички възможни средства, но на първо място война! Това означава задвижване на бизнеса - най-вече оръжейния, откриване на нови работни места, съживяване на икономиката - но това отнова ще стане за сметка на страданието на много други някъде по света! Този трагичен случай се използва, за да се сатанизират неудобните на агресорската и грабитеска политика на САЩ държави, лица и организации и да се даде карт бланш за действие на САЩ (и Израел - видяхме, че последния веднага нападна палестински позиции).

Какво представлява възхваляваната "цивилизация"? Нека цитирам част от предговора към книгата на Н. Чомски - "Смисълът на всякаква човешка активност обаче се свежда до икономическата рационалност, до печалбата или нейното отсъствие, до разделението на човечеството в национален и световен мащаб на "победители" и "победени". Многото измерения на уж издигнатата на пиедестал от "новия световен ред" човешка личност, като например обичта към ближния и солидарността, заложени не само в нашия юдео-християнски морал или в конфуцианския морал на голяма част от азиатските народи, но и в разбиранията за добро и зло на най-примитивните племена, са открито пренебрегвани. Няма как да не се отбележи, че "победителите" в замисления нов световен ред са нещо като нови "арийци", на които всичко им е позволено… Новият световен ред е неразривно свързан с явлението, днес най-често назовавано глобализъм или глобализация. Превръщането на света в единен стопански и информационен организъм е нещо, което поначало би могло само да се приветства. Не обаче и във вида, в който се осъществява днес, със засилването на новото разделение на център, комуто е позволено всичко и периферия, спрямо която е позволено всичко…"

"Например МВФ, който подобно на Световната банка (СБ), отпуска на страните от Третия свят заеми, предоставени най-вече от индустриалните държави. Срещу тези заеми МВФ налага "либерализация" - икономика, която може да бъде овладяна и контролирана отвън, рязко съкращение на социалните услуги за населението и пр. Тези мерки бетонират властта още по-яко в ръцете на богатите класи и на чуждестранните инвеститори (т.е. "стабилност") и изострят още повече класическия крайно поляризиран обществен модел на Третия свят - от едната страна са свръхбогатите и една сравнително добре живееща класа от обслужващи ги професионалисти, от другата страна е огромна маса от захвърлени в мизерията и страданието хора… Ако народните сили се опитат да излязат на политическата арена, може да се наложи военните отново да възстановяват "стабилността"! Случаят с Бразилия е твърде поучителен. Има толкова много природни богатства, че би трябвало да е една от най-богатите страни в света… Но благодарение на преврата от 1964 г. И прословутото "икономическо чудо" (тук няма да говорим за изтезанията, убийствата и други средства за "демографски контрол") много бразилци днес имат жизненото равнище на етиопците… Една трета от населението живее под границата на бедността, а седем милиона изоставени деца просят, крадат и дишат лепило по улиците. За десетки милиони хора домът представлява койка в бордей, а за други, чийто брой нараства - порче земя под някой мост. Говорим за Бразилия, за една от страните с най-много богатства в света."(1) Отново виждаме "цивилизацията" на САЩ в действие!

"Обстановката в останалата част на Латинска Америка е приблизително същата. Само в Централна Америка броят на избитите от подкрепяни от САЩ сили (от края на 70-те години) възлиза на  около 200 000 души… Благодарение на подобни достижения САЩ си извоюваха правото да бъдат "източник на вдъхновение и символ на демокрацията в нашето време", както се изрази хвалебствено либералният вестник "Ню рипъблик". Том Уулф пък ни казва, че 80-те години са били "едни от великите златни мигове в историята на човечеството". Както се изразяваше Сталин, страдаме от "главозамайване от успехите"!(1) Ето това е "ЦИВИЛИЗАЦИЯТА", която оплакват някои.

Д. Айк  - "… повече от половината деца в Гана са недохранени, докато на половината от обработваемата земя в Гана се отглежда какао за западната шоколадова индустрия. Други статистически данни показват, че 400 000 деца умират всяка година в Бразилия от болести, причинени от глад, като в същото време Бразилия е един от най-големите износители на храни в света. Докато тези деца живеят и умират в бедност, земята, която може да ги изхрани, се използва за увеличаване на печалбите на мултинационалните компании и света на богатите изобщо. Това манипулиране на търговията и дълговете от страна на Запада е породило почти невероятната ситуация, при която всяка година от бедните изтичат повече пари в богатите, отколкото обратното..."(5)

Днес 1,2 млрд. души живеят с по-малко от един долар на ден. 500 от най-големите транснационални компании притежават около една четвърт от основните фондове в света. Всяка една от 50-те най-големи корпорации има годишна печалба по-голяма от брутния вътрешен родукт (БВП) на 131 държави на ООН! Както пише Паун Цонев (Монитор, 30.9.2000г.) “транснационалните корпорации блокират развитието на страните от третия свят. Те са своеобразни помпи за изсмукване на капитали от по-бедните държави. Резултатът е, че местната предприемаческа прослойка се трансформира в зависима компрадорска класа, свързана предимно с търговския капитал, чиито цел е предимно внос на стоки отвън. По този начин се блокира естественото развитие на тези страни… движението на капитали е не от богатите към бедните държави, а точно обратното… През 1989 г. страните от третия свят са прехвърлили под формата на плащания на лихви и главници по заеми към богатите страни 52 млрд. долара повече отколкото са получили. В крайна сметка политиката на глобализация вкара голяма част от държавите в Азия, Африка, Латинска Америка и Източна Европа в дългов капан без изход… Формите на прехвърляне на капитали от неразвитите към развитите държави са известни – чрез износ на капитали от местната олигархия, чрез връщане на заемите с лихвите и чрез продажбата на безценица на местната индустрия на транснационалните корпорации…”

"В периода от 1982 до 1987 г. от Латинска Америка към Запада бяха прехвърлени около 150 млрд. долара! Според в. "Ню Йорк таймс", ако към тази сума се добавят "тайните сделки" (пари от наркотици, нелегално изнесени печалби и пр.), сумата може да набъбне до 700 млрд. долара. Особено ужасяващ бе ефектът от всичко това за Централна Америка, но горният изводп е валиден и за цяла Латинска Америка. За целият континент са характерни глад, висока смъртност, катастрофално разрушение на околната среда, държавен терор…

Обстановката в Африка е още по-страшна. Там катастрофата, предизвикана от капитализма, бе особено опустошителна през 80-те години… СЗО стигна до извода, че в "развиващия се свят" умират всяка година 11 милиона деца!!! Това е "мълчалив геноцид", който лесно би могъл да бъде прекратен, ако ресурсите бъдат насочени към задоволяване на човешките потребности, а не към обогатяване на шепа хора."(1)

Не мислете, че в САЩ положението е много различно - най-богатите американци, които са само 1 процент от населението притежават 40 процента от собствеността в страната, а над 32 млн. души живеят под границата на бедността, включително и 13 млн. деца.

НСР се налага под лозунгите "защита на моралните ценности" и "укрепване на демокрацията". Става въпрос за  световен ред, замислен да отстоява интересите на банковите и промишлените кръгове с всички възможни средства. Господстващата система все по-често се намесва, за да контролира и насочва националната политика на отделните държави в съответствие със собствените си стратегически икономически, финансови и политически интереси, като Световната банка, МВФ и СТО (Световната търговска оганизация) и др. се използват именно за тези цели.

         Човечеството няма нужда от система при която едни доминират над други! Сегашното статукво дава привилегии на едно малцинство, считащо се за богоизбрано и експлоатиращо по всички възможни начини останалата огромна част от човечеството, и опитващо се да запази и затвърди положението си с всички възможни средства.

Бих искал да завърша с посланието на Иисус - "Прочее всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям." (Матея 7/12)

 

 

Библиографска справка -

1.  "Какво всъщност иска Чичо Сам" - Н. Чомски

2. "Господари на света? Скритите цели на войната на Балканите" - сборник статии от чуждестранни автори

3.  "Бащата на манипулацията" - Л. Тай

4.  "Тайните протоколи" - Н. Николов

5.  "Бунтът на роботите" - Д. Айк

6. "1984" - Дж. Оруел.

7.  "Светът под микроскоп" - Н. Николов

8.  "The Biggest Secret" - D. Icke

9.  "Mind Control Slavery and the New World Order" - U. Dowbenko

10. "Programming of the Masses" - R. Harrison

11. "CIA Experiments with Mind Control on Children" - J. Rappoport

 

Още някои сайтове освен посочените в текста, в които можете да намерите информация по разглежданите въпроси -

 

www.rus-sky.com/history/enem.htm

www.pippifreehosting.net/jailhouse-rock.htm

www.heliopol.bg

www.geocities.com/usate

www.mctv.ne.jp/~bigapple (този сайт не е за хора със слаби нерви!



Тагове:   манипулация,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5066864
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930