Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 09:50 - Какво се крие в т.нар. "досиета" на висшия духовен клир на Българската Православна църква?!?
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 4007 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 22.01.2012 18:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                image


   Тези дни в медиите под контрол се вдигна в
голяма шумотевица по повод т.нар. "досиета" от ДС на някои висши духовници от Българската Православна Църква (БПЦ). Нека анализираме какво се крие зад поредното "активно мероприятие", с удари под кръста за БПЦ целящо единствено разкол и разцепление в Църквата, в интерес на чужди и враждебни на България сили! Първо за онези, които не са запознати с по-новата ни история, ще припомня как точно през тоталитарния режим комунистите-атеисти и сатанисти се отнасяха с българските свещенници.   
   След преврата на 09.09.1944 г.
по указания от Москва, в България бяха подложени на поголовна сеч и унищожение предимно хора от интелигенцията, в това число и свещенниците от БПЦ. Бяха избити над 140 000 души, от които и над 600 свещенници! Много храмове, църкви и манастири бяха превърнати в складове и обори; прочутия Рилски манастир, понеже беше световно известен беше направен на "музей", а 250 монаси оттам бяха изгонени в други краища на страната и подложени на гаври и репресии. БПЦ като самостоятелна институция с огромно влияние и авторитет беше смачкана и поставена на колене пред комунистическите главорези и палачи. Онези, които отказваха да сътрудничат на властта (МВР, ДС и БКП) просто бяха разстрелвани или изпращани за бавно унищожение в концлагери и затвори. Данните, фактите, свидетелите и документите показват, че на репресии са били подложени над 300 000 души и техните семейства.  Тези хора бяха изселвани, депортирани, конфискуваше им се имуществото и бяха изхвърляни от обществото; престъпленията на комунистите бяха чудовищни!
    Т.нар. "досиета", които сега разни колаборационисти на глобализма и сатанизма размахват, не са нищо друго от разни картончета без стойност и насилствено получени декларации за сътрудничество с ДС.
    Това обаче, което прави впечатление, че във всички коментари, материали и публикации по въпроса се поставя целенасочено акцент само върху духовниците от БПЦ, но почти не се коментират ръководствата и представителите на останалите религиозни общности у нас - мюсюлманската, католическата, еврейската и всевъзможните отвратителни секти, които по знайни и незнайни канали са успели да получат регистрация в Агенцията по вероизповеданията!?     
   Според данните с които се разполага от открити източници, много или почти всички от тях са директно свързани с чужди централи (ЦРУ, МОСАД, МИ-6, МИТ и др.), с масонските ложи и разни вредни и опасни за България организиции! Май точно тук е разковничето и ключа за "активното мероприятие" насочено срещу БПЦ и Православното християнство, която е традиционната религия у нас, а другите са просто едни натрапници и вредни елементи без никаква духовна тежест и влияние върху обикновените хора...... 


              image               
                image


...................................................................

Светият синод поиска отваряне на досиетата на висшия клир. image

  "Върховната църковна управа показа, че не се притеснява от огласяването на всепобеждаващото оръжие на Господа Иисуса Христа – Истината", е посочено в решението на църквата, цитирано от агенция Фокус. То е било взето по повод искането на Комисията за досиетата да провери за принадлежност към бившите тайни служби висшия клир. Светият синод ще представен списък с трите имена, ЕГН-то, длъжността на лицата и периода на заемане на длъжността за лицата, извършвали или извършващи публични дейности от 22 декември 2006 г. до настоящия момент в Българската православна църква. Това са българския патриарх Максим, епархийските митрополити, епископите, ректорите на семинариите и игумените на ставропигиите.

 

Още по въпроса за "досиетата":

www.dnes.bg/obshtestvo/2012/01/17/visshiiat-klir-s-dvata-kraka-v-dyrjavna-sigurnost.149002

bnt.bg/bg/news/view/68212/kakvo_pishe_v_dosietata_na_visshija_klir

www.dveri.bg/content/view/14460/29/

bnt.bg/bg/news/view/68437/visshijat_klir_se_pokaja_pred_patriarha 

www.plovdivmedia.com/22277.html




Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046505
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031