Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2012 14:15 - Българска Национално Радикална Партия (БНРП)
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 8010 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 10.04.2012 14:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      image           


      
БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНО-РАДИКАЛНА ПАРТИЯ

                                        С О Ф И Я

 

 

                               О   Б   Р   Ъ   Щ   Е   Н   И   Е

 

             НА ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО  НА  Б Н Р П

 

                   Братя и сестри, членове и симпатизанти на партията,

     На 14 март 2012 г. ни напусна завинаги нашият председател д-р Иван Георгиев. Тежка болест прекъсна един бурен живот, отдаден изцяло в служба на Отечеството. Започнал още от юношеските си години да работи за интересите на българската нация, влизал 3 пъти в комунистическите затвори, той през 1990 г създава Българската национално-радикална партия, която е първата и единствена българска националистическа формация.Тя никога не е превила и няма да прави каквито и да са компромиси с националните интереси на нашия народ. През тези повече от 22 години д-р Георгиев стана символ на национализма и обединител на всички българи, които обичат нашата страна и са готови да направят всичко за нея. През време на няколкото обиколки, които той, заедно с други членове на Централното ръководство направи в различни части на България, той пламенно разпространяваше българските национални идеали и повдигаше духа на отчаяния от тежката действителност български народ. Със своето пламенна слово, изразявано в телевизионни предавания, в политически статии във в. „Български глас”, в ежемесечните бюлетини на партията и на други места д-р Георгиев дискутираше и агитираше за една нова национална доктрина, която единствено може да изведе страната от дълбоката криза, в която е изпаднала.

     Д-р Иван Георгиев ни напусна много рано и той вечно ще ни липсва. ПРОЩАВАЙ ЗАВИНАГИ СКЪПИ ДОКТОРЕ.

     В тези тежки за партията дни когато д-р Георгиев беше в болницата, се появиха жалки и мръсни посегателства към властта в партията. Особено силни бяха те от страна на лицето Симеон Костадинов. Кой е той? Незавършил студент,обикалял няколко политически формации с цел да получи някакъв пост той се появи и в нашата партия. Но постепенно, особено по време на заболяването на доктора, станаха ясни неговите истински намерения. А те бяха властта в БНРП. Започна да говори, че д-р Георгиев му е завещал председателското място и дори нахално поиска в Централното ръководство да влязат двама негови приятели от БНС, които, както и той изобщо не са членове на партията и са абсолютно непознати за всички нас. Отговорът на ЦР на БНРП беше, че всички те, и тримата, трябва най-напред да станат членове на партията, да поработят няколко години за да ги опознаем и чак след това някой може, ако е показал съответните качества, да бъде включен в ръководството. Това не се хареса на Симеон Костадинов и точно тогава започна да се проявява неговия истински характер. Стана груб, настоятелен, започна да лъже например това, че доктора се е съгласил да влязат двамата му приятели в ръководството. След няколко телефонни разговора, в които той използваше груб тон, Централното ръководство реши да прекъсне всякакви разговори с това лице. Доводите ни за това бяха, че:

     1. Симеон Костадинов и неговите приятели не са членове на партията и до кончината на д-р Георгиев те не подадоха документи за това – нека всеки да си направи собствените заключения по този повод.

     2. Няма никакъв писмен документ от д-р Георгиев за такова „завещание”.

     3. В нито един разговор пред хора от Централното ръководство д-р Георгиев не е заявил, че ако умре, С. Костадинов трябва да стане председател на партията. Въпросното лице твърди, че това е било казано пред членове на семейството на д-р Георгиев, но за нас това не е документ.

     4. Според закона за политическите партии председателското място не се унаследява със завещание, следователно е противозаконно.

     5. Според устава на БНРП председателят на партията и членовете на Централното ръководство се избират демократично на конгрес.

     Разбрал, че опита му за преврат в партията няма да мине, С. Костадинов изпадна в ярост. На 30.03.2012 г. на политическа среща на 16 партии и организации в Македонския дом в София той отправи груби и напълно непредизвикани нападки срещу зам. Председателя  и временно изпълняващ длъжността Председател на партията до конгреса Р. Анатков. Бяха отправени груби обиди, заплахи за саморазправа, заплахи за убийство, заплахи за силово предотвратяване на предстоящия ни конгрес. Това стана пред свидетели . На срещата между другото присъстваха професори, председатели на партии, главни редактори на вестници, директори на телевизии. Случаят беше отнесен до полицейските власти, пред които всичко беше доказано и бе образувано следствие с евентуално предаване случилото се до Софийска градска прокуратура. Наказанието за такива престъпления според законите на страната е до 8 години ефективен затвор.

     Освен всичко това въпросното лице  във форумите и в различни сайтове отправя груби обиди към членове на ръководството и се мъчи да откъсне от партията отделни наши членове и цели структури.

      Поради всички тези провокации на това лице и за да запази единството на партията ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА БНРП ЗАБРАНЯВА КАКВИТО И ДА СА КОНТАКТИ СЪС СИМЕОН КОСТАДИНОВ НА ЧЛЕНОВЕТЕ И ОРГАНИЗАЦИИТЕ НА НАШАТА ПАРТИЯ. ТЕЗИ,КОИТО НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ТОВА РАЗПОРЕЖДАНЕ, ЩЕ БЪДАТ ИЗКЛЮЧВАНИ ОТ ПАРТИЯТА.

     На 20.03.2012 г. Централното ръководство на БНРП на свое редовно и официално заседание, проведено в гр. София, реши с болшинство, че след кончината на председателя на БНРП д-р Иван Георгиев, до провеждане на редовния конгрес на партията заместник председателят на БНРП инж. Румен Анатков временно да изпълнява длъжността „Председател на Българската национално-радикална партия”.

 

     На заседание, състояло се на 27.03.2012 г. в гр. София, Централното ръководство на БНРП с болшинство взе следните решения:

1.     Да се проведе извънреден Х конгрес на БНРП поради смъртта на нейния председател д-р Иван Георгиев.

2.     Определя датата за провеждане на извънредния Х конгрес на БНРП –

05.05.2012 г. от 10 ч. в гр. София.

     3. Определя нормата за представителство 1 делегат на 50 члена на партията.

     4. Определя следния дневен ред на конгреса:

            1. Избиране на ново ръководство на БНРП.

            2. Разни.

 

       Централното ръководство на БНРП призовава в тези трудни дни след кончината на нашия председател д-р Иван Георгиев към единство на всички наши членове към единство, към разум и към високо чуство за дълг пред националната идея.

 

            07.04.2012 г.

                София                              Централно ръководство но БНРП

 

                                   

          Временно изпълняващ длъжността „Председател на БНРП” Р. Анатков

 

За контакти: тел. 0875/115-618 ; 0899/730-303 - Анатков

                          (02) 987-2282 ; 0898/916-565 - Прокопов

 

 





Гласувай:
8



1. eltimir - Препечатах го
11.04.2012 11:14
Пуснах Обръщението и в моя сайт:
http://eltimir.ucoz.ru/
С коректно позоваване на източника, разбира се. Дължа го на д-р Георгиев, с когото смея да кажа, че бяхме близки. Дорияне, благодаря и на теб за достойната позиция.
цитирай
2. doktora757 - Лошото е, че лицето Симеон Коста...
11.04.2012 11:15
Лошото е, че лицето Симеон Костадинов с действията си уронва престижа и злепоставя непрекъснато и БНС! Аз лично не виждам някава разлика между него и бившия председател на БНС Боян Станков - Расате; и двамата са проводници на анархия и разрушителни енергии, които няма да доведат до нищо добро за националистическото движение в България! За това сме на този хал и не можем още да се обединим срещу общия ни враг!
цитирай
3. doktora757 - Конгресът вероятно ще бъде изме...
19.04.2012 21:43
Конгресът вероятно ще бъде изместен за 12.05.2012 г. и в момента текат преговори да не се допуска разцепването на партията, макар и с цената на тежки компромиси. Лагерът на отцепниците около лицата Пламен Йоргов и Симеон Костадинов ще бъде ефикасно изолиран! Това са последните новини около БНРП.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5074330
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930