Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2012 21:47 - Две години от жестокото убийство на Боби Райнов и беззаконието у нас, което продължава!
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 7929 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 03.07.2012 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Две години от жестокото убийство на Боби Райнов и беззаконието у нас, което продължава!

                                image

                    Боби Райнов с майка си, една година преди убийството му.


Две години от жестокото убийство на Боби Райнов и беззаконието у нас, което продължава!

 

На 04.07.2012 г. се навършват точно две години от жесткото убийство на Боби Райнов (Борислав Драгомиров Райнов 1984-2010 г.), на 26 г., който беше убит от озверяла циганска тълпа, на ул. „Барите” (между кв. „Факултета” и кв. „Овча купел”) в град София.

Накратко хронологията на събитията: на същия ден 04.07.2010 г. Боби Райнов, заедно с още едно момче Виктор Борисов е извикан на помощ от техни познати – Кристиян и Красимир Любенови (баща и син), живеещи в къща на ул. „Барите”№ 121. Формално те са повикани във връзка с възникнал конфликт със самонастанили се цигани в близост до къщата, които изхвърляли боклуци и създавали проблеми. Там в непосредствена близост е и голямата циганска махала „Факултета” – район известен с повишена престъпност, населен с рецидивисти, наркомани, крадци и наркотрафиканти (там живееше и известния Киро Японеца, който беше прострелян преди време).

Във връзка с конфликта на мястото вече е имало повикан полицейски патрул с кола, които са преградили пътя (твърди се, че колите на МВР преди сбиването са били две, но и така не става ясно до момента дали са от 3-то РУП или от 6-то РУП; май районът е на границата между двете полицейски управления). Този факт е потвърден от свидетели и е важен елемент от събитията, както и опровергава твърденията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че при инцидента и убийството там не е имало полиция и, че „полицията си била свършила перфектно работата и действала адекватно съгласно указанията на МВР”!.....Ще видим по-нататък до колко това отговаря на истината.

Когато Боби и Виктор пристигат на мястото, те засичат полицейския патрул и даже имат пререкания с него. В двора на къщата вече има група цигани (3-4 човека), които били познати на Любенови и които уж били извикани от тях за да ги пазят от другите цигани. Братът на убития – Любомир Райнов (29 г.) не вярва на тази версия и в интервю изрично е посочил, че ситуацията е била нагласена. Той също така се съмнява в почтеността на Любенови и , че задържания по-късно и посочен от МВР като основен убиец Славчо Димитров е истинския извършител. Според него (братът на Боби) няма никаква логика в това Любенови да викат за помощ Боби и други хора при положение, че познават циганските тартори в квартала и на помощ са им дошли 70 цигани!?.......

В започналия конфликт се намесват Трайко Бориславов Филипов (39 г.) – циганин рецидивист и други негови хора, както после ще се установи също рецидивисти с висящи дела. Последва сбиване между двете групи, като основния удар поема Боби, който като бивш спортист е оказал съпротива и в един момент, според свидетелски показания виждайки, че не могат да се справят с него, Трайко казва на цигански към хората отвън (които явно са чакали сигнал): „Влезте в къщата и го убийте”! Така по негова заповед в двора на къщата нахлува циганска тълпа от около 50-70 души, въоръжени с колове, ножове, брадви, ледокопи, железа и други подръчни средства. Точно в този момент полицаите от 3-то РУП са стояли в непосредствена близост и с нищо не са предотвратили конфликта. Не само това, но също така те не са извикали подкрепления, а след убийството не са извикали спешно линейка, когато Боби е бил още жив! Линейката е извикана по тел. 112 от частно лице и това е документирано надлежно (линейката идва чак след 40 минути, когато Боби вече и издъхнал)! Нападателите цигани са нанесли на Боби множества удари по цялото тяло с твърди и остри предмети (винкели, железа, ледокоп, дръжки от лопати, ножове и др. ) и най-вече по главата; бил е промушен също и с нож от Трайко, което е установено от следствието и извзетите от местопрестъплението веществени доказателства със следи от кръв и ДНК на убития. Съдебно-медицинската експертиза показва множество наранявания по цялото тяло на Боби и като причина за смъртта тежка черепно-мозъчна травма (нанесена вероятно с ледокоп или брадва). Останалите българи са успели да избягат, като забележете никой от Любенови не е бил наранен, което при този масов бой просто е неминуемо и нелогично!.......Очевидно целта е била да бъде ликвидиран именно Борислав Райнов и това предумишлено убийство е било планирано предварително! Всички данни насочват към това.

Но да видим първо „перфектните действия на полицията”, които много напомнят на едни други такива „перфектни операции” на МВР с много трупове, като станалата например касапница поради недоразумение и лоша координация между полицията и баретите в кв. „Белите брези” (в началото на демокрацията), когато взаимно се изпозастреляха служители на МВР. Или неадекватните действия при циганските въоръжени бунтове в кв. „Красна поляна” и кв. „Захарна фабрика” в София, където беше убит по същия начин проф. Калоянов, но до момента няма арестувани и осъдени да това убийство извършено посред бял ден пред стотици свидетели!.... Та така; „перфектните действия на полицията” в случая на ул. „Барите” и убийството на Боби станало пред очите им:

1.      На място е извикан още преди конфликта полицейски патрул, който обаче бездейства и не предприема опазване на обществения ред.

2.      По време на самото убийство полицаите не предприемат никакви действия срещу престъпната тълпа явно нарушаваща обществения ред, не използват сила или оръжие съгласно Закона и не викат подкрепления от МВР (жандармерия, барети или просто още полицаи).

3.      След като налице има вече тежко наранен човек с разбит череп и целия натрошен, те не извикват линейка от „Бърза помощ”; това е направило цивилно лице, чието име е известно и е отразено в документацията по делото (документи в адвоката на сем. Райнови).

4.      Братът на Боби дори твърди, че присъстващите полицаи са насочили пистолети не към циганската тълпа, а към Боби и хората с него!?

5.      Полицаите са се намирали в непосредствена близост до къщата и са можели да затворят портата и да не допуснат развилнялата се тълпа вътре, но не са го направили и циганите са нахлули в чуждия имот пред техния поглед.

6.      Същите не арестуват на място никого и така са попречили на следствието да работи по „горещи следи”.

7.      От заснетите филмови кадри на местопрестъплението и в квартала непосредствено след убийството се виждат абсолютно неадекватни действия на полицията.

След като се надига огромна вълна на възмущение в обществото за това убийство и последвали спонтанни протести с митинг на 08.07.2010 г. пред Народното събрание (с над 1000 души участници!) http://doktora757.blog.bg/politika/2010/07/08/protest-sreshtu-jestokoto-ubiistvo-na-bobi-rainov-i-bezzakon.574177. Полиция, прокуратура и съдебна система най-сетне се раздвижват и излизат от летаргичния си сън, но да видим как и какво правят, освен да дават оправдателни интервюта в пресата. Първоначално полицията (явно посъветвани някъде „отгоре”) се опитва да тушира случая с обичайните си тъпи прийоми. На медиите (специално за „Дарик” и др.) е подадена следната „обективна” информация: „Пиянски скандал завърши с убийство”!?....... Това обаче е „съшито с бели конци”, тъй като всички роднини, приятели и познати на Боби твърдят, че той като бивш активен спортист (футболист) и занимаващ се с физическа култура (фитнес и тежести) не е употребявал или злоупотребявал с алкохол, нито е виждан в пиянски компании. Никакъв „пиянски скандал” не е имало, а планирано убийство! При това извършителите са няколко човека, поне 8-10 души (престъпна организирана група), а истинския поръчител (наркобоса) и до момента не е арестуван! Останалите цигани от „миманса” са били извикани за прикритие, като имитират битов конфликт и масово сбиване.........Това е една доста изпитана схема в тия среди (правят го и по затворите).

След като съзнателно или не, са изпуснати „горещите следи”, полицията прави първите арести на заподозрени чак на 13.07.2010 г. (9 дни след престъплението), като арестува Славчо Димитров (28 г.) – циганин; криминално проявен  рецидивист, а малко по-късно на 22.07.2010 г. и още участници и съучастници в убийството: Трайко Бориславов Филипов (39 г.), Траян Любенов Георгиев (19 г.) и Здравко Александров Симеонов (всички криминално проявени цигани и рецидивисти). Прокуратурата образува дело за предварително производство пр. пр. № 7945/2010 г. по описа на СГП, съдържаща ДП № ЗМ 354/2010 г. по описа на СДВР, с водещ прокурор Бисер Кирилов от СГП.

"На мястото е имало полицаи, които не са успели да предотвратят убийството, защото са се страхували”, обясни в медиите обвинителят.
Преди това обаче от МВР заявиха официално, че вътрешната проверка е установила, че служителите, които са отишли на мястото не са могли да видят какво става, намерили тялото на Райнов по-късно зад къщата........

Следствието работи по версия за свада на битова основа или хулигански подбуди и се придържа към тази версия и до момента.     

От друга страна циганския тартор (баро) Цветелин Кънчев (председател на  „Евророма”; коалиционни партньори на БСП), в интервю след убийството прави изказване с цел да замаже случая, че „това не е конфликт на етническа основа” и прави някакви други внушения, разводнявайки умишлено темата. Интересно защо ли пък точно тоя веднага се появи и започна да дава съвети кое-как е?! А и кой му даде трибуна, на този доказан престъпник. Ще видим обаче, че случая наистина придобива и политически отенъци защото точно хора на БСП се замесват на принципа на „телефонното право” в мръсни задкулисни игри насочени срещу интересите на българските граждани, лобирайки за цигански организации и сезирайки омбудсмана за използване на законови силови лостове срещу протестиращите.

Въпреки разработката на основната версия за непредумишлено убийство на битова основа или хулигански подбуди има данни, че може да има и друга версия за убийството и , че то е поръчково! Източниците посочват, че един месец преди убийството, Борислав Райнов е имал сериозен конфликт при пътен инцидент (лека катастрофа предизвикана от другия човек) с един от известните наркодилъри действащ в кв. „Овча купел”, подвизаващ се под прякора Макса! Около 2 години преди това , Боби и още един негов приятел са били припознати и по погрешка нападнати от биячи на Калоян Макса въоръжени с метални палки, но Боби е успял да ги неутрализира. Това вероятно е насторило шефът им да си отмъсти на Боби за накърнения му авторитет сред криминалните среди. По-късно той е предлагал на Боби да работи за него, но е получил категоричен отказ, тъй като спортистът е бил твърдо против дрогата и хората, които я разпространяват. И сега най-интересното: според твърдения на хора от квартала, другия участник в събитията от 04.07.2010 г. Кристиян Любенов е работил като наркодилър от ниско ниво за Макса! А именно той се е обадил по телефона на Боби във фаталния ден искайки уж помощ от него срещу самонастанилите се цигани?! Според непотвърдени сведения Макса е предлагал на Кристиян оръжие (вероятно пистолет) и 10 000 лв. За премахването на Боби!........Нещо, което до момента полицията не е разследвала внимателно, въпреки, че Кристиян е ходил в 6-то РУП и е давал там някакви показания, с които се бил „застраховал” (застраховал за какво и срещу кого до сега не е ясно!?).

Според сведения от полицията, в къщата на Любенови на ул. „Барите” преди време, след тридневен запой е станало и друго убийство със законна ловна пушка, като е бил убит друг младеж. Заключението на властите са: „нещастен случай” и естествено няма виновни?!.......Е, тук вече светнаха няколко червени лампи не мислите ли!?

След протестния митинг на Народното събрание, на който се появи и председателката на НС Цецка Цачева, за да успокои протестиращите и след последвали други протести (включително и появата на група във „Фейсбук”, наброяваща 45 000 души!). Майката на Боби Райнов – Галя Райнова, заедно с организатори на протестите са привиквани в Дирекцията на полицията на „Лъвов мост”, за да бъдат сплашвани, че „насаждали омраза срещу циганите” и предупреждавани с протоколи. Една от участничките - държавна служителка е били заплашена и с уволнение! Тези действия са инспирирани от Александър Симов от БСП – журналист във в. „Дума”, който подава сигнали срещу организаторите на протестите до тогавашния омбудсман Гиньо Ганев (зет на превратаджията масон Кимон Георгиев). Омбудсмана от своя страна услужливо вместо да защитава интересите на българите и ощетената страна, сезира МВР да тормозят хората допълнително! За това с какво трябва да се занимава омбудсмана на Република България ясно е указано в Закона!

Но нека вървим по хронологията. Задържания в следствения арест Славчо Димитров категорично отрича обвиненията, твърди че е невинен, иска даже и детектор на лъжата; казва че ще посочи човек който знае кой е истинския убиец и накрая през Януари, 2011г. го намират обесен с чаршаф в ареста по време на разходката на другите арестанти?!.....Служителите приемат версията, че се самоубил!...... И така кръгът се затваря.

Какво имаме към днешна дата по това убийство; две години след събитията. Задържаният Здравко Александров Симеонов е пуснат под парична гаранция; другите убийци - Трайко Филипов и Траян Георгиев от Септември 2011 г. са пуснати под домашен арест. Пълно безумие – убийци на свобода!

Заведено е дело НОХД № 1862/2012 г. със съдия Костадинка Костадинова, която връща делото за доразследване поради сериозни пропуски на обвинението!

Обобщавайки всички тези парадокси и неправди, както и примери от стотиците подобни случаи с убийства и тежки престъпления извършени от цигани (в много случаи безнаказано!), стигаме до заключението, че в България не само няма правосъдие и строго прилагане на законите, но има сили които умишлено провеждат целенасочен геноцид над българите. Те използват циганите като маша и оръжие на терора срещу българите, както и други средства (икономически, „социално инженерство”, финансова зависимост, „здравни реформи”, злостна пропаганда, психотехники, нерволингвистично програмиране, морално разложение, зомбиране чрез медиите под контрол и др.) с цел редуциране и намаляване на популацията, създаване на чувството на безсилие, обезверяване, ерозиране на нацията и насаждане на страх в обществото! Тези престъпници „с бели якички”, българофоби, дегенерати и мизантропи рано или късно ще си платят за това!


Още по темата: http://www.razkritia.com/46387/%D0%B1%D0%BE%D0%B1%D0%B8-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BE-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D1%81%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81/

 
Източник: bnrp2012.ucoz.ru/news/dve_godini_ot_zhestokoto_ubijstvo_na_bobi_rajnov_i_bezzakonieto_u_nas_koeto_prodlzhava/2012-07-03-28

                                image



Гласувай:
5



1. nikikm - Това,което ме учудва,
03.07.2012 23:27
е защо обществото търпи посегателства и гаври срещу отделни негови членове?Не е ли това прословутата липса на национално достойнство,единство и етническа съпринадлежност,съпричастие и взаимопомощ у българите,за разлика от останалите етноси?!И до къде ще я докараме така?Да нямаме думата в собствения си дом!За полицията,правителството, съда и пр.,нещата са отдавна ясни.Никое от тях нито е българско,нито работи за България,без значение,дали осъзнават това!
цитирай
2. lubomir33 - Подкрепете протеста!
04.07.2012 15:54
Подкрепете протеста срещу несправедливо задържаните националисти от Сандански
Утре може ти да си на тяхното място!

http://www.facebook.com/groups/258604160906739/259838410783314/?comment_id=259840884116400&notif_t=group_comment
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5047046
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031