Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2012 16:27 - Атентатът в Бургас на 18.07.2012 г. - много въпроси и малко отговори - 2
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 6455 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 24.08.2012 22:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Атентатът в Бургас на 18.07.2012 г. - много въпроси и малко отговори - 2
            
              image

   
От друга страна при действията на нашите официални власти в Бургас бяха допуснати редица гафове и показан такъв слугинаж, който трудно може да бъде преглътнат и поставя под въпрос суверинитета на България! Подобни свинщини и национални предателства имаше само през тоталитарния период, когато се гласяхме да ставаме 16-та република на Съветския съюз!
    От страна на МВР и останалите наши служби не само не беше проведено перфектно разследване в Сарафово, но то беше и тотално опорочено.
    По данни от полицията останките от атентатора, хора и вещи били разпръснати на 50-60 метра от мястото на взрива. В продължение на 40 часа разследващите органи са събирали доказателства от мястото на инцидента в над 100 чувала. Не се казва обаче кои са тези разследващи органи, защото останахме с впечатление, че там работеха предимно „партньорските служби” и най-вече хората от Мосад, а нашите гледаха безучастно или просто като „портиери” и охранители подсигуряваха периметъра (отцепването на района) от случайни лица и журналисти. Вицепремиерът Цветан Цветанов се похвали, че „родните служби работят в абсолютен синхрон с евроатлантическите си партньори”.....
    Екипи на израелското разузнаване Мосад и ЦРУ спешно проверявали и в коя джамия се е молел атентаторът преди кървавия акт на бургаското летище. За това са информирали нашите служби за сигурност (публикация от в. „Телегаф”, 21.07.2012 г.). Във в. „Телеграф” се обясняваше угоднически и какви били фундаменталистките разбирания на камикадзетата и как обещавали на Аллах колко „неверници” ще избият. Интересно откъде ли пък службите и вестникът са разбрали каква точно религия е изповядвал „камикадзето” с европейски черти на лицето, ами ако е бил атеист?!?.....
    Изтече и друга информация, че не МВР, а спецотряд от израелската неправителствена религиозна организация „ЗАКА” (пристигнали спешно с нарочен самолет) състояща се от равини, са събирали останките на терориста и загиналите евреи „по религиозни съображения” (както и всичко, което е било оплискано с тяхната кръв)?!? Според членът на този екип Пут Гросман, „местната полиция ни оказва пълно съдействие”. Екипът на „ЗАКА” е получил специално разрешение да работи на местопрестъплението и да събере частите от труповете (в. „Труд”, 20.07.2012 г.). Всички тези материали заминаха с израелските самолети, както и оцелелите свидетели, без да бъдат разпитани от българските следователи! За какви „партньорски служби” говори министъра и въобще за какво партньорство става въпрос и къде отиде суверенитетът на българската държава, щото май се превърнахме вече в тотално разграден двор!?! И така ли се прави сериозно разследване на атентат и терористичен акт, насочен срещу сигурността на държавата! Я направете справка как бяха изловени незабавно всички участници и организатори при комунистическия атентат в църквата "Св. Неделя" в София през 1925 г. и как получиха подобаващи присъди?!.....При това беше направено с класическите средства на детективите от началото на 20 век и умозаключенията на Шерлок Холмс, а тия разполагат с компютри, модерна техника, сателити и огромна мрежа от шпиони.
    Ето още няколко други мнения по въпроса:
    Пред в. "Стандарт" Каанан Липшиц, бивш служител на Израелското военно разузнаване, допълва: "Ако приемем, че зад атентата стои държава или организация, наподобяваща "Хизбула", България е идеалната страна цел.
Относително неопитна в международния тероризъм, води прозападна и произраелска политика, не е мощна икономически и влиятелна политически, с еврейска общност и дори израелско присъствие. Нека ви запозная и с анализа на Рон Бен Ишай, коментатор по въпросите на сигурността от вестник "Идьот Ахронот": "Анализът на експлозива ще позволи да се направят по-точни заключения, но това напомня механизма в работата на "Хизбула" в тяхната терористична дейност или "Къдс Форс" на Иранската революционна гвардия". Поради сложността на ситуацията в Близкия изток, отговорът на израелското правителство няма да бъде веднага, а след сериозно обсъждане. Трябва да се вземе под внимание и атомната заплаха от Иран."
    За "Капитал Daily" Боаз Ганор, експерт по контратероризъм, анализира: "Отговорността за сигурността на туристите лежи на първо място и преди всичко на раменете на българите в този конкретен случай. Изглежда е провал и на разузнаването - нямаше предупреждение, идващо от службите, доколкото знам. Охраната също се провали, тъй като е нямало никакви мерки за сигурност, когато пътниците са напуснали терминала."
    България остава желана дестинация за нас, е заглавието над интервю в "Монитор" с Амнон Халпер, бивш директор на "Тежки криминални престъпления" в полицията на Тел Авив. Той вярва, че атентатът е бил непредотвратим. "Съществуват организации, чиято основна цел е да атакуват еврейски цели и те правят това методично по цял свят. В този момент в България почиват 30 хил. израелци. И от началото на годината в страната ви са пристигнали около 260 хил. И ако някой иска да им причини нещо, той разполага с достатъчно възможности и днес, и утре, и всеки друг ден", разяснява Халпер. По думите му българските служби са достатъчно обучени и професионално подготвени. "Работи се съвместно и ако е нужна някаква помощ, израелците ще се отзоват веднага, защото те много харесват България", казва още Халпер.
    Дори атентатът не накара кабинета да признае грешки в сигурността, коментира на първа страница "Сега". Управляващите тотално се оплетоха в обясненията защо не е имало засилени мерки за сигурност по отношение на израелските туристи у нас, въпреки че през последната година е имало многократни сигнали за възможни атентати, пише вестникът. В интервю на по-задна страница бившият шеф на НСС и общински съветник от ДСБ Атанас Атанасов прави някои основни изводи за атентата:
"На първо място, известно е, че гражданите на Израел са мишена навсякъде по света и би следвало да има специално отношение към тяхното присъствие, където и да било. На второ място обаче, за пръв път от много години насам се извършва терористичен акт на наша територия и всички факти сочат, че този акт е извършен от някоя ислямистка групировка. И тук възниква въпросът: какво се е случило, че една такава терористична организация е взела решение да извърши терористичен акт на наша територия? Абсолютно несериозни са твърденията на различни експерти, че това можело да се случи навсякъде по света. Не, такъв тип атентат се прави целенасочено, той е знаков", категоричен е Атанасов. Експертът смята, че може би става въпрос за много "тежък политически гаф, който сме допуснали във външнополитическите си отношения някъде, за да предизвикаме такъв ефект". "Дали тежко прогнилата ни от корупционни схеми държавна система е допуснала някой да продава оръжие, където не трябва, заради големи печалби? Дали сме проявили някъде самоинициатива и сме се изхвърлили като много лоялен съюзник? Не знам каква е точно причината. Но това е същественият въпрос. Разследването, детайлите - това е криминалната част. Основният въпрос е какво направи българското правителство, за да предизвика този гняв срещу България", допълва още Атанасов.
    България вече не е застрахована срещу атентати, категорично заявява пред "Новинар" Иван Бояджиев, експерт по сигурността и превенция на тероризма. Според него дори след атентата Българите няма да станат по-дисциплинирани.
"Българинът има специална нагласа по тези въпроси. Аз много обичам родината си и народа си, малко съм националист в най-хубавия смисъл на думата, но ние сме си такива за съжаление. Тридесет и пет години в моята работа се сблъсквам с това българско недоверие, неверие и скептицизъм. Тук всичко е наопаки. Щом е казала държавата, няма така да бъде", споделя Бояджиев.
    Влязохме във война, която не е наша, твърди пред "Преса" Димитър Йончев, експерт в областта на националната сигурност. "Засега това е чужда война, която е пристигнала на наша територия, но не трябва да бъдем наивни - изборът на територия също е знаков", алармира Йончев. За да бъде по точен в твърдението си експертът припомня: "През януари миналата година за първи път беше приета Стратегия за сигурността на Република България. За първи път след концепцията на Иван Костов от 1998 г. имаме такъв тежък официален национален документ. И знаете ли какво пише там? Че в Близкия изток България подкрепя политиката на САЩ... Въвеждането на един такъв текст е ясен сигнал за дълбока некомпетентност, за нежелание да се води национална политика. Крайно време е да се отървем от това позорно изречение", апелира Йончев.
    Анализирайки тази налична информация по атентата се вижда и с просто око, че атентатът е добре организиран професионално, на държавно ниво от специалните служби (остава въпросът кои). В наши независими медии и такива от чужбина се публикуваха вече и мнения, че атентатът е работа на Мосад  diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B0%D0%B4, за да получи Израел международна подкрепа срещу Иран, Сирия и палестинските организации; това не се получи обаче. Но контрите и негативите останаха за България, както и срамът от слугинажните действия на сегашните управници-ционисти, национални предатели и продажници. Организаторите и преките участници така и няма да бъдат открити, като стана и при събитията от 11.09.2001 г. (атентата с двете кули в Ню Йорк)! Някои обаче ще се опитат да извлекат съответните политически дивиденти, каквато и по начало е целта на този атентат – ЗАТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ, ВОЙНИ, ПОТЪПКВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СВОБОДИ, СЪДЕБЕН ТЕРОР И ПОЛИЦЕЙЩИНА. Що се касае до България, вероятно глобалистите и ционистите ще се опитат да ударят на първо място патриотичните организации и партии и националистите, които са тежка и непримирима извънпарламентарна опозиция. Вече има податки в тази посока; но ще получат и адекватен отговор! Не можейки или не искайки да открият истинските поръчители и извършители на атентата в Бургас, сегашната власт на ГЕРБ окончателно ще загуби доверие и обществена подкрепа и ще залезе бавно, но сигурно от политическата сцена! Това ги очаква, каквито и врътки да правят и да въртят опашки пред господарите си отвън от масонерията........


image




Гласувай:
8



1. chavdar01 - АТЕНТАТА СИ Е ЧИСТО БЪЛГАРСКИ!
24.08.2012 17:07
ЗАТОВА И НЕ УЧАСТВАХА АКТИВНО БЪЛГАРСКИТЕ ТАЙНИ И "ЯВНИ"СЛУЖБИ!
цитирай
2. doktora757 - ЗАТОВА И НЕ УЧАСТВАХА АКТИВНО БЪ...
24.08.2012 18:03
chavdar01 написа:
ЗАТОВА И НЕ УЧАСТВАХА АКТИВНО БЪЛГАРСКИТЕ ТАЙНИ И "ЯВНИ"СЛУЖБИ!


Някакви аргументи в подкрепа на това твърдение или е по интуиция?!?......
цитирай
3. tomcat2 - прекрасно
24.08.2012 18:46
прекрасно
цитирай
4. chavdar01 - ПРЕГЛЕДАЙ ПЪРВИТЕ КАДРИ СЛЕД ВЗРИВА И ЩО БЪДЕШ ДОСТА УЧУДЕН(МЕКО КАЗАНО)!
24.08.2012 23:10
АКО ОЩЕ ГИ ИМА В Ю-ТУБ.
ОСВЕМ ТОВА СЕ ВИЖДА АДСКО НЕЖЕЛАНИЕ ДА СЕ РАБОТИ ПО ВЪПРОСА
ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ.
ИМА ВРЕМЕ,ВСИЧКО ЩЕ ОТШУМИ И ЩЕ СЕ ИЗБИСТРИ!
цитирай
5. dimenzed - Тук отговорите са много!
27.08.2012 03:43
http://dimenzed.blog.bg/history/2012/07/26/shalom-cionistkiiat-terorizym-veche-i-v-bylgariia.983062
цитирай
6. doktora757 - Интересно продължение на темата: ...
28.08.2012 22:21
Интересно продължение на темата: http://afera.bg/pozitsia/29204.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046505
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031