Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2013 19:37 - Геополитика; Визитата на председателя на Китай - Си Дзинпин в Русия.
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 10082 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 22.08.2013 19:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           image


Геополитика; Визитата на председателя на Китай - Си Дзинпин в Русия.

д-р Дориян В. Александров
БНРП


   В началото на тази година се случи едно важно международно събитие, което е ключово бих казал за ставащото в световен мащаб и най-вече за геополитиката. Това беше визитата на председателя на КНР - Си Дзинпин в Русия и то почти веднага след официалното му встъпване в длъжност.  Това събитие беше отразено твърде вяло или почти никак от нашите медии под контрол, които слугинажно обслужват чужди интереси в ущърб на българските, както междувпрочем го правят и нашите политици-ибрикчии!
   На срещата между лидерите Си Дзинпин и Путин, бяха подписани около 35 договора между двете държави, което е без прецендент в двустранните им отношения!  Договорите обхващат широк диапазон от сектори като: сътрудничество, партньорство и стратегическо взаимодействие; договори в областта на енергетиката,  търговия, културен обмен, радиоизлъчване, добив и и производство на суровини, изграждане на инфраструктура и оръжейни доставки и технологии.  Политиката между двете държави има и икономически пълнеж: от 2000 до 2011 г. руско-китайската търговия нарасна повече от 15 пъти - до 100 млд. долара, а до 2020 г.  ще надмине 200 млд. долара.
   В речта си във висшата дипломатическа школа на Русия (МГИМО) Си Дзинпин каза нещо много важно - Китай и Русия трябва да запазят международния ред, който бе постигнат с победата във Втората Световна война от силите на двете страни. Това беше намек към САЩ най-вече относно нерагламентираното разширяване на НАТО около Русия и че това нарушава договореностите от Хелзинки и евентуалните последици от това.
   На срещата в Москва вероятно е обсъждано и сътрудничеството да се разшири и в регионалната Шанхайска организация за сътрудничество (ШОС), където членуват много азиатски страни. Веднага след срещата лидерите заминаха за ЮАР на поредната годишна среща на високо равнище на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка).
   Анализирайки събитията от края на 20 и началото на 21 век е повече от ясно, че светът през новия век ще е различен. Какво имам предвид. От геополитическа гледна точка светът след края на Студената война вече няма да бъде двуполюсен, нито еднополюсен както си въобразяваха ястребите от САЩ, още повече при разпада на Съветския съюз и Източния блок. За кратко САЩ се изживяваха като "световен жандарм" затъвайки в редица конфликти в Африка, Ирак, Афганистан, Либия, Близкия Изток, Иран, Сирия и др. Това доведе икономиката им до сериозна криза, от която те все още не могат да излязат и са на ръба на катастрофата, продължавайки безконтролно да печатата "безценните зелени хартийки" без покритие (нито златно, нито стоково, нито никакво!). От разрухата във Втората Световна война САЩ излязаха на печалба, защото именно те планираха и проведоха войната (нека си спомним "Меморандума Уилсън"), която се водеше на чужда територия и нанасъскаха едни срещу други Русия и Германия - обезкървявайки ги.....
   След войната янките пробутаха на европейските държави "Плана Маршал" за възстановяване на следвоенна Европа, като отпуснаха заеми (в долари естествено), заробиха чрез МВФ европейските държави и по този начин легитимираха долара като основна международна и резервна валута. От това те спечелиха спекулативно милиарди; в геополитически план измеренията също бяха колосални. Въпреки това, дори и след разпада на Съветския съюз и Източния блок, САЩ и международните корпорации и банки, както и задкулисието което ги дирижира ("Комитет 300" и тежката масонерия) не можаха да станат едноличен собственик и господар на света и да въведат световна диктатура, нещо към което продължават да се стремят. Националните държави въпреки известни трудности и натиска срещу тях се окопитиха и стъпиха на краката си. Онези, които не се включиха в плана "Маршал" (и не взеха убийствените заеми): Швейцария, Швеция, Финландия, Австрия и някои други, дръпнаха напред в икономиката и просперитета си. Китай и Русия също запазиха позициите си в началото на 21 век като Велики сили; до тях се нареждат Индия, ЕС, който все повече се откъсва от орбитата на САЩ (и убийствената му политика, която представлява някакъв американски комунизъм) и страните от Южна Америка, където имаме силни икономики и ресурси. В Южна Америка, силните икономики на Бразилия, Венецуела, Боливия, Чили и Аржентина вече образуваха регионален икономически съюз, който игнорира все повече САЩ и долара. Да не забравяме и ислямския свят - арабските страни, Пакистан, Иран, Индонезия, Малайзия, които въпреки несгодите и разделението може да се каже, че представляват една културна общност.  Те рано или късно ще намерят общ език. САЩ, Англия и Израел се опитват със всички сили да разедияват арабския свят и мюсюлманите, въвличайки ги в непрекъснати конфликти, войни, "арабски пролети" и "оранжеви революции", но тези подли маневри и стратегии няма да сработват вечно. В Азия също се наблюдават някои интересни геополитически процеси. Двете Кореи рано или късно ще се обединят в една държава подобно на двете Германии и двата Виетнама, разделени изкуствено.  Тайван също ще се върне в лоното на континетален Китай, така както се завърнаха мирно и тихо Хонконг и Макао. Япония естествено никога няма да забрави двете атомни бомби пуснати от САЩ над Хирошима и Нагасаки, както и някои други детайли от американската окупация и нанесени вреди и унижения.
   Продължавайки с геополитическия анализ и обобщавайки, може да се каже, че светът през 21 в. няма да е нито двуполюсен, нито еднополюсен, а ще е многополюсен, което е гаранция за стабилност, баланс на "Великите сили" и световен мир. Това е най-големия кошмар на глобалистите, масоните, дегенератите, банкерската мафия и международните мошенници и спекуланти, чиято "жътва" е войната, както сполучливо се беше изразил известния индустриалец Хенри Форд в една своя книга за световното задкулисие и тайните общества......

kirilica.bg/vest.asp



Гласувай:
10



1. nikikm - То всичко
26.05.2013 19:17
хубаво,но например с войните в които се забърква,Америка доста си пооправя положението и точно те я измъкват от кюпа!Руско-китайските отношения изобщо не са безоблачни и китайците каквото и да правят,го правят с едно наум. Путин усърдно води геноцидна по отношението на етническите руснаци политика и успешна,трябва да кажем до толкова,че даде част от територията на Русия,прословутият на времето остров Дамански и прилежащи територии на Китай.И това не е краят! Няма да се очудя,ако отстъпи и Курилите на Япония! Доста много е изписано за ликвидирането и разделението на Русия,която и сега е заден двор,в буквалния смисъл на думата,на Америка! Другото е театър и аз съм песимист за края му!Световната олигархия движи нещата и едва ли ще допусне каквото и да било в ущърб на плановете си! То и Китай е нейно творение!
цитирай
2. doktora757 - Едно е какво им се иска на световното ...
27.05.2013 10:58
Едно е какво им се иска на световното задкулисие /тежката масонерия/ и САЩ, а съвсем друго са реалностите, които съм посочил в публикацията. Макар, че само съм маркирал главните неща. Мракобесните опити по налагане на световна диктатура се провалят с гръм и трясък именно защото по-голямата маса от хора в света разбират за какво става въпрос и в света на модерните технологии и Интернет светкавично се осведомяват. Гражданското общество е активно и веднага реагира; и второ многополюсния свят и баланса на силите, който е изравнен вече! Китай отдавна задмина повечето развити държави и САЩ по икономическо развитие! САЩ са просто една фалирала и скапана държава, с фалшива ценностна система, дирижирана от мошенници /мошета/, тъпа полицейщина и военщина, която ги влече към дъното, заедно със сателитите им Израел и Англия...... За това и всички останали ги мразят, къде явно, къде прикрито и им "слагат прът в колелата"!
цитирай
3. nikikm - Прав си
27.05.2013 11:56
за много неща,сенсей!Има ги,но има и това за което писах!Влизам в руски сайтове и ми настръхват космите на главата! Там става това,което и тук! Руснаците чезнат и ги мачкат!Наистина са дали територии на китайците,а собствените им територии се китаизират,руснаците нямат хора! Преди много време четох материал от мисля че беше канадски професор или писател от руски произход,който едно към едно,предрече разпада на Русия и посочи нещата. Ами те са в напреднал стадий вече!А според мен китайците са само инструмент в ръцете на световната олигархия! И Ю.Африка и т.н.Колко му е да сменят Америка с Китай? Пък дано да бъркам!
цитирай
4. doktora757 - Русия в момента са към 150 млн. души - ...
27.05.2013 12:59
Русия в момента са към 150 млн. души - т.е. не може да се каже, че нямат хора. Китай е към 1,5 млд. , а ЕС около 300 млн. с тенденция за увеличение, ако се присъединят нови държави: Македония, Словения, Босна, Сърбия, Молдова, Албания и Украйна /за последната се съмнявам/. Тези сили са в противовес на САЩ, Израел и Англия; макар че в момента все още сме заедно в НАТО. ЕС вече видимо се откъсва от орбитата на САЩ и играе по свои собствени правила! Ето например в Либия ЕС почти не участва, с изключение на Франция. Що се отнася до разните публикации на руски /сайтове, преса и свободни медии/ това трябва да се филтрира внимателно защото се пишат и небивалици, като и преекспонирани неща с определена цел!
цитирай
5. doktora757 - И още нещо, за САЩ; въпреки, че об...
27.05.2013 13:17
И още нещо, за САЩ; въпреки, че обикновените американци ги зомбират всекидневно чрез медиите под контрол /глобалистката и ционистка пропаганда; новия фашизоиден комунизъм/, там също има огромна съпротива срещу тоталитарната система, полицейщината, икономическото заробване и престъпленията извършвани от властите и скритите зад тях масони! Това не трябва да се забравя!
цитирай
6. staler - струва ми се че автора забравя нещо ...
28.05.2013 18:27
струва ми се че автора забравя нещо много важно--т.н.тежка масонерия/финансово-корпоративна мафия/има повод да е доволна,защото плана и по налагане на извратения капит.модел--неолиб.олигархичен капитализъм върви гладко и безпроблемно кажи речи навсякъде по света--включително и в русия,китаи,бразилия и т.н....когато имаш насреща шепа олигарси местно производство движещи нещата в дадена територия, въпрос на време е да си измаисториш някои горбачов,елцин или нещо подобно.чифутите и в момента си лапат доста от русия например.единствения им проблем там е собственната им ненаситна алчност--те искат всичко.
цитирай
7. nikikm - Извинявай,
28.05.2013 21:45
doktora757 написа:
Русия в момента са към 150 млн. души - т.е. не може да се каже, че нямат хора. Китай е към 1,5 млд. , а ЕС около 300 млн. с тенденция за увеличение, ако се присъединят нови държави: Македония, Словения, Босна, Сърбия, Молдова, Албания и Украйна /за последната се съмнявам/. Тези сили са в противовес на САЩ, Израел и Англия; макар че в момента все още сме заедно в НАТО. ЕС вече видимо се откъсва от орбитата на САЩ и играе по свои собствени правила! Ето например в Либия ЕС почти не участва, с изключение на Франция. Що се отнася до разните публикации на руски /сайтове, преса и свободни медии/ това трябва да се филтрира внимателно защото се пишат и небивалици, като и преекспонирани неща с определена цел!

но просто ми е интересен довода за 150 млн. руснаци спрямо милиард и половина на Китай и че са достатъчни за опазване на огромното наследство от руската империя!Не случайно ,без война в граничните райони се настаняват китайци,доминират и китаизират дори малобройното руско население.Какви да е руски сайтове не чета,а и мога да мисля и различавам.Това не го схващай превратно и като неуважение,но:подценяването на противника,надценяването на ситуацията,приемане желаното или натрапено ни незабелязано за истина,може дани изиграе лоша шега.Та,целта ми не е да се изтъкна,да споря просто ей тъй,за себедоказване.Не е това.Просто си мисля,че нещата стоят тъкмо така! То всъщност времето ще покаже!С уважение-Ник!
цитирай
8. doktora757 - Изследвай баланса между количе...
31.05.2013 18:35
Изследвай баланса между количество и качество! Онова което 90% от руската наука създаде като технологии, оръжия и военна техника през периода от Втората Световна война до сега едва ли може да бъде подминато с лека ръка! Да кажем че разполагам с малко по-специализирана информация за тези неща! Симбиозата между Китай и Русия не е случайна и тя се гради на взаимоизгодни сделки и респект! През 60-70-те години на миналия век отношенията между двете държави бяха обтегнати, защото Китай си въобрази, че може безнаказано да наруши държавната граница на Съветския съюз - в резултат на това няколко китайски дивизии се изпариха буквално във въздуха заедно с техниката (руснаците не използваха ядрено оръжие, а нещо съвсем различно, при това български патент)!......))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5043781
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031