Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 15:01 - Георги Прокопов; А сега накъде?!?.....
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 2424 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 17.06.2013 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

А   СЕГА   НА   КЪДЕ

„Етническата партия е най-сигурното

средство да се разруши една държава”

Джеймс Хърли

 

Георги   Прокопов

БНРП


           Това е реалния въпрос след дългоочакваните парламентарни избори  на 12 май 2013 г.

Факт е правителство начело с министър председател излъчен от БСП.Факт е кабинет с мандата на БСП и подкрепян от ДПС, след като ГЕРБ върна мандата още в същия ден на връчването му - 

/ 23.05.2013 г./.

          А сега на къде? - е въпроса интерсуващ всички български граждани, защото държавата е

абдикирала отдавна,а голяма част от политиците работят единствено за себе си,като умело

си служат с приомите на популизма и с дейсвията си допринасят ползи на чужди интереси. Дали е така? Да изборните резултати го показаха и доказаха.Няма да се спирам с подробности, защото вече всичко, от ясно е по-ясно,но ще спомена само резултатите на влезлите в парламента политически партии. ГЕРБ са с  97 мандата; БСП с 84; ДПС с 36 и АТАКА с 23. Не е ли интерсно как се получиха тези резултати изразени в цифри. Дали не е „игричка,”която е предвидена предварително,кой с кой евентуално да се коалира, а после да се мисли за допълнителни гласове,които да гласуват за болшинство. Предварително се знаеше,че който и да състави правителство, то то ще бъде обречено. ГЕРБ са изолирани.А дали е така,дали не е някакъв ход предприет с тайно предизборно споразумение.Можем да гадаем,но само времето ще покаже. Впрочем на 6 юни 2013 г. в парламента се разигра пореден спектакъл.

Бившият премиер Борисов изказа недоволство от „тройната коалиция” и заяви,че парламентарната му група ще излезе от пленарна зала. Ще цитирам дословно: ...” От днес

партия ГЕРБ,избрана с повече от 1 млн.души и е победител на изборите,но за сметка на това е провокирана от Атака,например,излиза от пленарна зала.” Да, ето първия ход,но изглежда е забравил,как неговата парламентарна група с напазаруваните депутати си разиграваше коня и приемаха каквито си искат закони,декларации без да се съобразяват с опозицията.Последната винаги реагираше,но напразно,а сега г-н Борисов се сърди като малко дете,играе ролята на обиден.Да,но никой не му е виновен,че за изминалия период успя да се оцапа толкова много, заедно с голяма част от депутатите си и стожерите на партията му.Управляваше с „твърда” ръка - тоталитарно,като неговия приятел Реджеп Ердоган,който сега си куса попарата,а Борисов си взе порцията преди него.Да не забравяме, че нищо не е вечно на този свят.

Веднага по този повод  реагира лидера на противоконституционната ДПС,който заяви, че:...”Бойко Борисов само задълбочава тоталната политическа изолация,в която се намира ГЕРБ.” А лидера на националистите каза следното:...”Много е комплексиран този човек. Прочетох цялото му изказване - това е объркана мисъл на комплексиран човек.”                  

Да, ама този комплексиран човек управлява четири години.Тогава не се ли виждаше този и

не само - негови слабости и недъзи. На 06.06.т.г. не остана по-назад с критиките си към ГЕРБ и Бойко Борисов,като ги изказа пред журналисти в НС, и лидара на социалистите Сергей Станишев. Ще изложа част от изказването с незначителни съкращения:

   ”След като ГЕРБ са малцинство и  в изолация и са в опозиция в този парламент, би трябвало да се съобразяват с волята на българските граждани, които им отредиха ролята на най-голяма  парламентарна група, но не на парламентарна група, която е на власт. През последните четири години Българския парламент беше системно унижаван,и принизяван лично от Борисов. Като министър председател той по два месеца не идваше в парламента.Не устояваше дори бюджета,който внасяше. Основна политика на държавата за годината. Не идваше на вотове на недоверие. Превърна парламента в един  гумен печат на своето еднолично авторитарно управление.Само,че мнозинството от българите поискаха промяна, и казаха искаме работещ парламент,искаме парламентарна република. Искаме действително

да се коват закони. И не лобистките закони на ГЕРБ,онези близо 80 лобистки, с които  създаваха монополи, почти във всеки един сектор, изкуствени монополи в интерес на  техни фирми, а закони, които решават проблемите на хората. Именно такава е нагласата на българския парламент на тези народни представители, които работят”. ...”Няма как да искаш да има съгласие по всички въпроси, след като отказваш да работиш и да водиш дебати. Защото аз разбирам напускането на зала като политическо действие.Всяка опозиционна група има право на това действие,когато се обсъждат действително политически въпроси.Когато се обсъжда правилника, по който вчера ГЕРБ участваха активно в дебатите и в гласуването, и да го ползваш това уж за извинение - е нелепо.Така,че ясна е деструктивната роля на партия ГЕРБ.Те искат дестабилизиране на страната,неработещ парламент ,искат предсрочни избори с един единствен мотив,как да се закрепят на власт със зъби и нокти и да продължат, това което правиха четири години. Няма да стане.”                                                                                                                                 

      Няма да забравим скандалите,на които се наслушахме и нагледахме, като не ни отминаха и в деня за размисъл / събота 11май 2013 г. /. А  дали това също не беше точно премерен ход?

За съжаление скандалите продължават. Продължават и в парламента,което показва за липса на етика,политическа култура,морал,а защо не и липса на психическа устойчивост.Видно е,че освен политическа криза има и дефицит - дефицит на политици за жалост избрани от нас,от тези,които дадоха за пореден път кредит на доверие на субекти със съмнителни знания, умения,професионализъм,да не говорим за евентуалните им връзки със знайни и незнайни „бизнесмени” и пр.

Много от самите депутати са бизнесмени,но на някой вече прокуратурата им поиска имунитета поради някакви си деяния. За съжаление това е „мат’риала,”/термин на Б.Б./, т.е. политическия материал. Обществото трябва да разбере, че политиката се прави от политиците,а те са едни и същи.Не вярвате ли? Огледайте се и ще се уверите. Тези, които са запознати т.е. познават политическия спектър ще го потвърдят.Няма да изреждам имена - списъка е дълъг. Но да не забравяме,че зад тези имена стоят пари плюс интерси,плюс чуждо влияние, т.е.външни фактори,но основния фундамент са парите. А за пари всичко се прави. Не става ли ясно, че сме  очевидци на това,което се случва. Да,и за това много хора не гласуваха,защото са обидени,защото са отвратени от тези,които ги лъжат,мамят постоянно обещават,но не изпълняват вече 24 години. От тези които не  защитаваха техните интереси.Толкова години България стои на едно и също място,без напредък, разграбена, разпродадена, без армия, с лошо здравеопазване, с висока смъртност, ниска раждаемост, липса на икономика, лошо образование, висока престъпност, застрашена национална сигурност и т.н. Лошото е,че нещата продължават и ще продължат в близките едно - две десетилетия.Това статукво не се промени и на тези парламентарни избори, защото съществува политически монопол. Ето, той е виден и ясен.Какво повече? Важното е до кога? Въпреки,че има известна степен на осъзнаване, суверена пак повярва на собствените си гробокопачи, защото не размисли достатъчно, не успя да прозре, да види малко в бъдещето.

      А сега накъде? Това е въпросът. Впрочем има отговор,който ще стане ясен по-нататък.

Знаеше се,че който и да състави правителство то ще бъде безпринципно, но не и за първи път. Но пък угодно за да продължи антибългарската политика, която е в изключителна полза за САЩ, ЕС и Анкара. Едно от предположенията беше, че БСП и ДПС ще съставят правителство. Да, защото са в топли отношения, както и двете им политически централи с Турция. Вероятно няма да забравим поздравите на турски отправени към турските гвардейци от почетната рота по време на посещението на лидера на социалистите в качеството му на министър председател в турската столица. По същият начин постъпваше и Бойко Борисов в същото му качество. Като добавим към това и горещата подкрепа за приемането на азиатската държава в европейското семейство, като редовен член на ЕС, водената политика до момента без да се осъзнават и взимат предвид последствията, категорично доказва протурското настроение на социалистическата партия, която между другото доказа, че не е такава.

От 29 май 2013 г. правителството е факт със своите министри, а в по-късен етап и със заместник министри, областни управители, шефове на агенции и пр. Мандатоносителят „Коалиция за България” /БСП/ за пореден път сформира правителство и за пореден път ще управлява с противоконституционната партия ДПС / чл.11 т.4 от Конституцията на Република България /. Няма да коментирам,че ДПС е била модерна партия, не била етническа,защото половината от водачите на листи били българи по думите на лидера и. Няма да коментирам  тези българи,колко са такива и на  чии интереси ще служат.

       Впрочем една от техните избранички,която вече е министър в новия кабинет проф. Мариана Георгиева - Бенчева доказа на кой трябва да се служи /виж видео във в. Дневник от 27.05.2013 г./. Ще цитирам част от изказването на тази професорка от 3 май т.г. на традиционен митинг на Демир баба: ...”ДПС е учител по демокрация за всички политически сили в съвременна България” и още: „Аз като  професор по езика искам да кажа,че ще работя, вашите деца, когато ходят на училище, заедно с учебниците си по български език да носят учебника си по майчин език.” Смятам, че не е необходим коментар.

       Правителството е изпъстрено от екземпляри - ренегати и приближени на политически партии, като заедно с техните лидери са се доказали в годините, като радетели на „демокрацията” допринесли за „развитието” на страната ни, и доказали се във вярна служба към господарите си отвъд океана, и Брюксел. Какво бихме очаквали от подобно правителство без значение как ще се нарича, програмно, на съгласието или експертно. Това са сухи фрази - важното е какво и как ще го върши, чии интерси ще защитава. Ще удовлетвори ли исканията на протестиращите, които свалиха предишното правителство, ще изгони ли монополистите. Ще изпълни ли исканията на обеднелия, обезверения и мизерстваш български народ - заслужаващ достоен живот, защото той в никакъв случай не е второ качество народ.  За съжаление тези, на които вярвахме до сега, ни докараха до просяшка тояга. Бих казал нищо или ще продължат  всичко по старому, но изпълнявано по друг начин

      .А това се доказва и от изказването на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова в „Панорама” с водещ Бойко Василев/БНТ преди седмица/,която заяви,че „предизборните обещания са само за кампанията,колкото да залъжат някой и друг избирател.” И обяснява,че не важат за след това. Това е повече от нагло и цинично.Тази госпожа освен,че е приближена до лицето Кунева-Пръмова е бивша служителка  в различни институции по времето когато управляваше един друг лицемер и наглец обещаващ,че ще ”оправи страната за 800 дни”,а след това казваше,че „това било само намерения,”както и по времето на „тройната коалиция.” А до преди броени дни беше ръководител на представителството на Европейската комисия в България. Коментарите са излишни.

        Премиерът Орешарски също направи едно завоалирано и обезкуражаващо изказване,че не би могло да се очаква много от правителството. „Надеждата” Орешарски,който е главният виновник за плоския данък въведен когато беше финансов министър / 2005-09 г./ известен и с бисера за „седенката” / шушукане на среща с учителския синдикат между него и министър Даниел Вълчев по време на учителската стачка /. Няма да се спирам на прокарания от него закон за хазарта и за причината за изгонването му от СДС. А сега дали ще обслужва олигарсите,дали ще бъдат облаготеталствани? Има надежда Орешарски ако не работи на парче да овладее положението, ако прибегне до по-широка антикризисна  програма,но включваща борба с колониялния досегашен модел,за което до момента не беше направен и намек. Дано,но дали ще му се разреши,а и дали той има такава нагласа? Неизвесните са много.

       Набързо ни обезкуражи и финансовия министър,който пък заяви,че „замразява социалните обещания.” Да,но нали в програмата на БСП имаше много социални обещания? Да,но в тяхната,а не в тази на Орешарски,която не е ясна, независимо,че пусна някаква в обръщения.Но на практика ще започне вероятно старата песен на нов глас.    

        За забелязване е,че се чу и гласа на протестиращите от ...незнам си от къде,че трябвало да се даде 90 дни на правителството и тогава да се критикува и протестира, и пр. Манипулацията е пълна и в ход.

       Това се разбра и от  посещението на българския президент на заседанието на ЕС   

/ 22.05.2013 г./, както и от работното му посещение в Германия, без да стана ясно какви са били конкретните разговори. Между другото беше оповестено,че  българския президент се е срещнал само с президента на Ландтага на Баден - Вюртенберг Гуидо Волф и с правосъдния министър Райнер Щикелбергер / посещение в Германската федерална провинция Баден-Вюртенберг на 26/27.05. т.г. /, без да се споменава конкретно какви са били разговорите.Но по информация на източник пожелал анонимност разговори е имало  освен официалните, за които съощиха медиите, а неофициалните вероятно тайните в  посока - да се продължи политиката на предходното правителство / не става въпрос за служебното /. Не е необходимо да се коментира,тъй като знаем каква линия изпълняваше предишния кабинет. Да не забравяме какви бяха и  предизборните лозунги  ... „Да си върнем България,”....”Да върнем България на гражданите” и пр. Пълна демагогия и популизъм. Сега ще я връщат. А защо я дадохте господа,когато управлявахте, когато всички лостове и механизми бяха във вашите ръце? Защото изпълнявахте безропотно външните нареждания на господарите си. И дали с изказванията на външния министър по отношение безпрекословната подкрепа и „приемственост” на евроатлантическата политика няма да ни предадат окончателно на колонизаторите ни. Но за да не съм голословен ще цитирам думите на президента Плевнелиев от 27.05.2013 г. по време на гореспоменатато му посещение пред журналисти. Той, Плевнелиев препоръчва на новото правителство да има приемственост, като казва: „ Новото правителство идва със своите приоритети, екипи, задачи, но една голяма задача пред тях трябва да бъде приемствеността по националните приоритети, а какъв по-голям приоритет от нашите общи европейски приоритети и задачи по националната програма „България 2020.”                           

        За забелязване е,че датата е 27 май,той е в Германия и не знае първо дали ще бъде гласуван безпроблемно,т.е. с мнозинство представения  кабинет в Народното събрание, по простата причина,че е възможно да възникнат всякакви пречки. Но това пък красноречиво потвърждава,че в средата на месец април 2013 г. от „Великите сили” е поставен ултиматум - правителство на „всяка цена.” И тогава никъде не беше публикувано, че са се състояли срещи на „четири очи” с лидерите на водещите политически партии . Плевнелиев се прибра в София късно вечерта на 27 май т.г., на 28 май 2013 г. /вторник/ подписа указ за съставяне на кабинет,който предлага НС да избере Пламен Орешарски за министър-председател и да приеме състава на Министерския съвет. На 29.05.2013 г. вече имахме кабинет.Нещата се развиха светкавично.За да има кворум на заседанието на парламента трябва да присъстват 121 народни представители.Стана ясно,че от „Атака” един се е регистрирал.В последствие се разбра,че това е лидера на партията,който от трибуната на НС заяви: ...”Гласът на „Атака”,който осигури кворум днес,е моят глас,” след което се аргументира: ”Аз съм отговорен и последователен човек.” Аргументите му са,че се е регистрирал,защото трябва да  бъдат гласувани важни закони. И така при първоначалното гласуване 121 депутати подкрепиха Пламен Орешарски, а за премиер 120 гласа дойдоха от БСП и ДПС. Депутатите приеха и структурата на МС, и поименните номинации за министри. В този паметен ден дали не беше избрано от злото по-малкото зло? Вярно,че ГЕРБ няма да управлява,но дали е по-добре пак да управляват за пореден път две безпринципни,а защо не и задкулисни политически партии.  

        В същият ден вече като министър-председател на Република България Орешарски в своето изявление казва: ...”Сигурно няма да успеем да станем богати,проспериращи,но задачата като минимум е в края на мандата всички български граждани да имат повече надежди,и че пътят е прав,че могат да разчитат на своята предприемчивост,и че работейки за собственото си благоденствие ще допринесят за благоденствието на цялото общество.” С това си изказване господин Орешарски убива всичко детско в достатачно очукания и обеднял народец. Каква предприемчивост може да има без средства, но важното е, че на края на мандата на правителството ще имаме повече „надежди.” Това е едно от доказателствата,че не трябва да се очаква почти нищо ново,което ще направи новото правителство за обществото,колкото и скептично да звучи.Бих казал,че премиера и правителството не биха могли да внесът успокоение,както и не са в състояние да разговарят с обществото.Защо ли?-защото ситуацията в страната е деликатна и взривоопасна,непрекъснато се нагнетява напрежение. А другото е,че няма да им се разреши.Ще дожием и ще видим,но и ще следим отблизо случващото се.

        Ето, какво казва вече новия премиер на среща с представители на Европейския парламент, на която участва и външния министър Кристиян Вигенин на 06.06.2013 г. в София : ...” Нашето правителство ще осъществи пълна приемственост по отношение на провежданата външна политика.” А изказването по въпроса на  Вигенин е: ...” Членството в Европейския съюз и участието в работата на европейските институции ще продължи да бъде наш приоритет.Стремежът ни е да бъдем по-активен участник във формирането на европейските политики.” Струва ми се,че няма особена разлика в трите изказвания - линията се изпълнява безпрекословно.  Да не забравяме,че България се управлява от колониална администрация и това ще продължава докато народа не се вслуша,и не осъзнае,че правилната посока се показва, и може да бъде реализирано едно стабилно управление,само от национално отговорно управление съставено от националисти. Но не от популисти и патриоти, а от националисти. Но за съжаление патриоти и националисти,и такива с подобни възгледи за пореден път не се обединиха,и естествено загубиха,но и обслужиха политическия монопол. Причините няма да ги изтъквам,но основната е, че съществува прекалено много вождизъм, но и .... много, много упражняван контрол върху „вождовете.” На тези избори това за пореден път се получи. Независимо от всичко не възприемам станалото практика от патриотична формрмация невлязла в парламента да отправя непрекъснати нападки,обиди да изнася тендециозно „компромати”спрямо представителите на национализма в парламента. Нямам нищо лично към едните,не бих искал да влизам в ролята на защитник на другите,но елементарното възпитание,морал и етика го изискват,особено когато се претендира за притежавани критерии отговарящи на европейската култура и ценностна система.

Трябва да се отчете,че в НС има националистическо представителство,от което безпорно има полза.

        Искам да спомена,че резултатите от вота са в този си вид, и защото партиите проведоха една много вяла, не активна предизборна кампания.Вероятно също режисиран ход с цел размиване на вота - съответно преливане на гласове от малките формации към основните играчи, на които залага запада - той заинтересования.

      Дали това не е една от причините да не  се обединят патриотичните формации под общ блок. Да, защото ще бъдат сила в Народното събрание, което е опасно и неизгодно за антибългарите и българофобите. А и не би могла противоконституционната партия ДПС да управлява, и да се изживява в ролята си на „защитник” на националните интереси на страната ни - те, петоколонниците на азиатската  съседна, на югоизток държава.Това са очите и ушите на Анкара в страната ни,това са турските подлоги работещи активно за турцизацията и ислямизацията на България.Успешно работят и за икономическата зависимост на страната ни от неосманиското правителство на югоизточната ни съседка.А това е видно от стотиците турски фирми у нас,които са се настанили и необеспокоявани от властите дерибействат,променят статуквото,диктуват положението на пазара.Налагат стоките си,производството си,цените си.

Застрашаващо голям е вноса от азиатската страна на стоки, зеленчуци,дрехи,авточасти,стоки от хранителновкусовата промишленост и пр.,но все с лошо или съмнително качество. България е европейска страна член на ЕС,а почти от половината и  от вноса и е от Близкия изток, и югоизток.Вноса на зеленчуци е достигнал 90% от тази посока.Как ще се развива нашето селско стопанство,земеделие и т.н.

Понеже споменах,че ДПС е противоконституционна партия независимо,че Конституционния съд през далечната 1995 г. по съмнителен начин и под натиск с разни хватки взе решение,че не е такава с ...един глас.

        Ще припомня,защото на някой може да е убягнало от слуха или полезрението,че на 26.03.2013г.от СГС беше регистрирана нова етническа противоконституционна партия.Това е партията на Корман Исмаилов и Касим Дал - НП Свобода и достоинство.Последните се отцепиха от ДПС,но за сметка на това са сегашните любимци, и най-верни хора на Анкара, и лично на неоосманиста Ердоган /виж сайта на партията им,където са поместени снимки с турския президент и с министър-председателя на Турция /. Независимо,че ДПС и тази нова партия не се „долюбват” работят и ще работят, като петоколонници тук „скрити” в топлата пазва на държавата ни. Задава ли си някой въпроса, защо и как е регистрирана тази партия и то съвсем на скоро, само преди изборите от Софийски градски съд.А защо никоя политическа партия не възрази,не отправи питане,протест. Дори някоя от патриотичните партии не изказа мнение по въпроса.Тази партия участва в парламентарните избори,като беше подкрена и с гласове на изселници от Турция,за които бяха отворени 86 избирателни секции на турска територия. По една телевизия в един кратък репортаж видях тези „избиратели”,които не знаят и не могат да говорят на български език.

Те не разбираха зададените им въпроси от журналистката,не можеха да отговорят кой е организирал,кой плаща предвижването им до изборните секциите.Това не е ли парадокс - да си с българско гражданство,да гласуваш за политическа партия в България по закона за политическите партии,но да не живееш ,да не даваш нищо на тази страна - данъци,блага чрез труда си,но да променяш статуквото. Кой е виновен ли? Бих казал,че всички ние имаме вина,но най-вече политическите партии на прехода,правителствата до момента с водената си  антибългарска вътрешна и външна политика.Не на последно място прокуратурата в лицето главните прокурори до момента,Конституционния съд,който е една угодна маша в ръцете на управляващите.

        Лидера на ДПС неодавна заяви,че партията която управлява от началото на тази година

била „светска партия.” Как да възприемем и да си представим - ислям и „светско” ? Смятам,че няма такова понятие поради несъвместимост. Но го има единствено в опита за манипулиране изразено чрез фрази като „узрялост,” ,,заедност,”,,толерантност,” както се казва необходима приемственост. Истината обаче е друга, по този начин да се отвори път към създаване на дуалистична държава. Да, защото и ГЕРБ работеше в тази посока - доказаха го по време на управлението си по начина, по който водеха външната си политика.И БСП го доказаха,а сега го затвърждават.                                                                                                                                      

        А сега накъде? Да не се окаже в безпътицата - към пътя без изход.И да не сме толкова черногледи или както се казва песимисти,ще изчакаме търпеливо и ще се убедим за пореден път,че сме се излъгали. Но все пак надеждата угасва последна - нали така.

                                                                  

 

                                                                     

 

        





Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5067283
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930