Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2013 11:42 - Проф. Михаил Константинов; Бог да пази България, защото ние не успяхме!
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 6076 Коментари: 6 Гласове:
29

Последна промяна: 15.08.2013 12:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бог да пази България, защото ние не успяхме
image
Снимка: КРОСС
 
 
 
imageОсъдете комунизма и Вие

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо - Белегът на звяра [The Mark of the Beast]...

Проф. Михаил Константинов

Населението в селата на България е намаляло до 2 милиона души. Този факт, който изнесе статистиката преди няколко дни, сам по себе си не е страшен. В съвременните западни държави селското население е доста малък процент от общото население. Така е и в САЩ, и в Западна Европа. Това се дължи на факта, че съвременното селско стопанство е високомеханизирано и малък брой хора могат да произведат огромни количества селскостопанска продукция.

Така че няма нищо страшно в това, че населението в селата е намаляло. Страшно е, че цели села опустяват трайно, че цели области на България остават без население, че на много места живеят малко, и то възрастни хора, които всекидневно стават жертва на цигански набези. Което е едно абсолютно недостойно явление в една европейска държава, защото държавата не може да защити своите слаби и беззащитни граждани, което си е безобразие. Защото тези граждани са работили цял живот, раждали са деца, плащали са данъци и сега в момента буквално са жертви на тези набези. Ето нещо, което трябва и може да бъде решено моментално - сигурността на тези хора да бъде гарантирана.

Другият проблем за селското население, освен че е сравнително малко, е, че то е и много възрастно, вече не се възпроизвежда. Което означава, че тези селища с малко хора съвсем скоро ще бъдат селища с възрастни хора или пък съвсем пусти. Това е, върху което трябва да се мисли.

Впрочем в момента държавата България се намира в тежка демографска криза или катастрофа, както искате го наречете. Не само защото останахме малко, а и защото прирастът е катастрофално нисък, всъщност той е отрицателен, както всички знаем. Една българка ражда малко над 1 дете, а те трябва да бъдат 2,1, за да имаме просто възпроизводство. Освен това, понеже не обичам политически коректния език, направо ще кажа, че бих желал част от българското население да е с по-добро качество. Говоря специално за голяма част от децата, които се раждат. Защото децата, които се раждат в семейства, в които не се цени образованието, не се цени познанието, са осъдени да останат нискоквалифицирани и да се впишат в тази конюнктура, която ги е отгледала.

Бедността възпроизвежда бедност, дори мизерия. Даже тук бих могъл да говоря за нещо повече от бедност - има и манталитет. Не е само бедност. Има си манталитет, има цели етнически групи, за които образованието не е ценност. Ако отидете на пазара в Димитровград, ще видите кое се цени най-много. Ценят се най-много 12-годишни девствени момичета, които имат добри джебчийски навици. За такова момиче дават 60 хиляди лева.

Ако отидете на пазара за булки в Димитровград, ще го видите с очите си. Държавата го знае, но си затваря очите пред това - продават се деца, за да почнат да раждат деца и да крадат. За какво образование говорим? Ето едно  нещо, за което държавата може веднага да вземе някакви мерки, но не го прави. Това били културни особености на тези етнически групи. Не може да има такива културни особености. Законите са за всички. Е, ако искат, да променят закона. Ако човек принадлежи към специална културна група, да ражда на 12 години, да се занимава с някакви други дейности, но това трябва да се каже със закон. Защото по нормалния български закон всички тези момичета, които раждат на 10-12 г., са жертва на блудство. Хубаво,  те са невинни. Ами тия, които са им направили децата - тези хора са блудствали и те подлежат моментално и очевидно на наказание. Ето неща, които трябва да бъдат решени. Защото не може едно дете на 12 години да роди качествено дете, просто качеството е ниско, директно го казвам. Женският организъм на 10-12 г. не е в състояние да отгледа здраво дете. Съчетайте го и с това, че липсва интерес към образованието и вижте какво население расте в момента в България.

Ще кажете: тогава какво може да се направи, за да останат хората на село или да се върнат към живот обезлюдените села. Много от тези села се намират в чудно расиви природни местности. Там може да се направи екотуризъм, да се инвестират много средства, да се привлекат мощни туристически фирми, чуждестранни бизнеси. България има феноменална природа. Ние се опитваме от 20 години да я унищожим и не сме успели съвсем. Нека това, което е останало, да бъде оползотворено по най-добрия начин. Нека да го нарека така - екотуризъм в най-добрия  смисъл - със запазване на природата, с връщане на живота по селата. Има села, за които е ясно, че няма какво да произвеждат - няма да произвеждат сливи и джанки, но могат да направят качествен и добре платен екотуризъм.

Е, и сливи и джанки могат да произвеждат, стига да не ги прецакват прекупвачите. Но питам - къде е държавата? Как навремето американците са си решили въпроса с прекупвачите. При селяните в Канзас, които произвеждали много и качествена пшеница, идвали едни джентълмени да им я изкупуват. Накрая селяните в Канзас взели пушките, поредната порция джентълмени не се прибрала по къщите си и другите се отказали.
Ще кажете, така ли да се защитават българските селяни производители - като се въоръжат? Обаче въоръженият човек,  общо взето, е свободен човек. Но това трябва да го реши законът. Защото не може извън закона да си решаваме споровете. А в Америка и в случая с Канзас, и сега законът е такъв - ако аз ви гръмна, защото сте влезли в двора ми, ще получа награда от шерифа. Така че законът трябва да разреши, както беше едно време - щом ти влязат в къщата, да стреляш. Така се брани имот, така се създава връзка със земята... И при нас го приеха по едно време, после го махнаха. Сега крадецът влиза и ти трябва да му се извиниш или да го попиташ какво точно иска да открадне...

Това всички го знаят, само че се правят на луди, говорят политически коректно и си затварят очите. И се правят на политически безгрешни. Няма такова нещо - всички сме грешни в момента и трябва да положим максимални усилия, за да защитим това, което имаме.

Икономически или демографски са причините за това, че хората в българските села намаляват? Разбира се, че и едното, и другото. Че и третото - набезите и грабежите там. Но имам чувството, че българският народ се измори. Той е преживявал много по-тежки периоди. Балканска война, Междусъюзническа, Първа световна. 150 000 български мъже са загинали в тях. А тогава България е имала най-високия процент от населението на фронта. Това е най-голямото военно усилие в човешката история - от 4 милиона население 950 хиляди са били на фронта.

Но хората трябва да виждат перспектива, някакъв смисъл, каквито те в момента не виждат. Ето, от тези 50 000 зрелостници, които завършват всяка година, 8-10 хиляди отиват в чужбина, искат да останат там, да родят и децата си там, де факто тези хора са завинаги загубени за България. Ако тези въпроси не се решат, тук съвсем скоро ще си остане само името България. Българи просто няма да има.  Както се казва, Бог да пази България, защото ние не успяхме.

Необходимо ли е да се осъди комунизма? Осъдете комунизма и Вие...
Източник: www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-08-14_01.html    
 
 
 
 
image




Гласувай:
29



1. анонимен - Докторе,
15.08.2013 11:49
а ти направили го ?
Защото не е видно, тъй като "авторското" в поста са само последните три реда !
цитирай
2. bubolina111 - може
15.08.2013 12:03
"какво може да се направи, за да останат хората на село" - ами много просто.
Бездомните, циганите и мотивираните да отидат на село.Да им се предоставят от
пустеещите жилища с едничкото условие да произвеждат селскостопанска продукция.
Но трябва да има фитми да я изкупуват на квотен принцип и при фиксирани от кметството цени.Така ще имат жилища, работа, храна.От друга страна ние ще имаме
продукти без ГМО, а те ще се научат да си пазят произведенето.
Нещо лошо?
цитирай
3. doktora757 - а ти направили го ?Защото не е в...
15.08.2013 12:19
andreshko написа:
а ти направили го ?
Защото не е видно, тъй като "авторското" в поста са само последните три реда !


Абсолютно заставам зад позицията на професора, без това за евреите и германците - не ни трябват такива тук! Що се отнася какво аз съм направил по въпроса - прегледай внимателно блога и ще разбереш! И нещата не са само на думи!..... Тия последните три реда, които махнах могат да се тълкуват по два начина: или професора е купен специално да ни пробута това покрай патриотичните писания или го е написал нарочно за да ни накара да се замислим, че май точно това ни гласят "кукловодите" и световното задкулисие /да не забравяме планът "Ран-Ът"/!.......
цитирай
4. apostapostoloff - Професора визира
15.08.2013 18:11
циганите и само циганите. България обаче е съвсем друго нещо.
цитирай
5. silverunicorn - Ето за това гласувам с две ръце:
16.08.2013 09:00
"Така че законът трябва да разреши, както беше едно време - щом ти влязат в къщата, да стреляш. Така се брани имот, така се създава връзка със земята... "

Този, който обяви, че ще промени закона по този начин-ще гласувам за него!
цитирай
6. bojo12345 - В цивилизована Европа е престъпление ....
17.08.2013 18:18
Деца под 18 г. да раждат!!!
Закона не го допуска - получаваш присъда.
У нас сегашните закони не се спазват, а да не говорим за приемане на по строги!
Още когото сме били под турско владичество , Европа са решили циганския проблем.Баташкото клане е нищо с това как са унищожили циганите си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046690
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031