Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2014 12:23 - Джулиетто Киеза: Русия няма избор - или ще се съпротивлява, или щe бъде унищожена!
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 2674 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 23.09.2014 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Джулиетто Киеза: Русия няма избор - или ще се съпротивява, или ще бъде унищожена! ...
 
 

grigorsimov.blog.bg

В Кремъл не разбраха веднага, колко сериозно са се заели американците с Украйна, и затова реагираха със закъснение. Западът е пред крах, затова за него световната война ще е изход, и с цялата мощ на държавната пропаганда, за свои врагове представят Русия и Китай (Г.С: Русия – да, но срещу Китай пропагандата е само за заблуда!) твърди Киеза. Ако украинската държава се съхрани, тя още тази есен ще е в НАТО, както и Грузия. Европа изцяло е под петата на САЩ, и даже у относительно приятелските на Русия страни, впечатленията за нашата страна са чудовищно изкривени. Никаква свобода на словото няма на Запад, а има само военна пропаганда, продължаваща години, без никакво спиране.

image
Джулиетто Киеза

СВОБОДА НА СЛОВОТО НА ЗАПАД ОТДАВНА НЯМА. ИМА САМО АНТИРУСКА ПРОПАГАНДА

— Господин Киеза, как  оценявате отразяването на живота в Русия, в западните медии? Да речем, за Крим?

— Русия, нейните чувства и позиции отсъстват в главните световни нвоини. Те се появяват в дневния ред, само когато могат да бъдат описани, като заплаха. Русия я възприемат само така, и никак иначе, и това отношение постоянно се усилва.

Това е подготовка за война на Запада, против Русия и Китай (Г.С: както вече споменах по-горе, против Китай пропагандата е само про-форма). САЩ, макар и най-мощната империя, не могат да воюват против целия свят, и затова го правят само срещу тези, които не са никаква опасност за тях, а и против този, който в известна степен е опасен. И по съответния начин насъскват хората, срещу тази или онази страна.

Русия в тази картина е наследник на царизма и на СССР, като «империи на злото», и е главната цел на тази операция. Съвсем същото може да се каже и за Путин: САЩ го считат за враг и правят всичко за да го премахнат. Предишните етапи на тази операция бяха – създаването на косовската армия и бомбардирането на Белград 1999 г., когато за два месеца загинаха 2 хиляди човека, после - грузинската война 2008-ма, «газовата война» между Украйна и Русия, 2009 г. и, накрая, сегашните събития. Вичките тези три епизода бяха потроени така, че в очите на западния човек да изглежда, че Русия е виновник и агресор.

Добре помня например Южна Осетия, понеже бях първият чужд кореспондент, който е бил там 1991 г., още щом започнаха военните стълкновения. В своя статия тогава, публикувана в Италия, прогнозирах голяма война от към Грузия, но тогава не ме чуха. В края на краищата, Саакашвили, имайки подкрепата на американците и европейците, започна война, а цялата система на западните медии представи това, така, че уж агресорът е Русия, и само намесата на американската и европейската дипломация спря окупатора.

Всеки журналист, изказващ друга гледна точка, рискува да се окаже в изолация. Заная го по себе си. Аз много години работех в Москва, и към мнението ми винаги се отнасяха с уважение... до 11 септември 2001г. «11 септември» беше много голяма лъжа, доста грандиозна и ефектна, за да й повярвам. Започнах да изучавам тази тема, събрах множество данни, проанализирах ги и, бидейки тогава депутат в Европейския парламент, създадох филма «Zero 9/11», който 2007 г. бе показан по «Първи канал» (а също и в Латинска Америка, в частност, в Аржентина). В Русия го гледаха 36 милиона човека. Така че, ако не бях депутат в Европарламента и нямах неприкосновенност (имунитет), не съм уверен, че можеше да създам този филм, и че, въобще, днес щяхме да разговаряме с вас. Мислех, ползвайки се от правата си, да покажа филма и в Европарламента, поисках да ми предоствят голяма зала, поканих всички депутати, тогава бяха 760 души, и всички журналисти, аккредитирани в Европарламента, което прави още 600 човека, а поканите бяха разпратени цял месец, предварително. Залата беше препълнена. Но с други хора, работещи в апарата на Европарламента.

— Не им ли дойде нанагорно след това? У нас щеше да е така.

— Не зная. Но в Европа така не е прието, и да се постъпва така, е опасно. И все-пак, от целия депутатски корпус, присъстваха 7 депутати, четирима от тях са мои приятели, а от журналистите – нито един. Защото те разсъждават така: ако отида, ще трябва да напиша нещо, и затова е по-добре да не го правя — нали, ако изразиш несъгласие с «официалната гледна точка», ще те уволнят, - не веднага, но след година, като предварително ще те извадят от играта.

Т.е. темата «11 септември» на Запад фактически е забранена. И когато ме покани някоя телевизия, за да коментирам европейските и италианските събития (а това се случва доста често), винаги се отделя внимание, около мен да има 2 - 3 човека, които да могат да ме прекъсват, да ме разкритикуват, и т.н. Веднъж срещу мен бяха едновременно шест души. Така не ми се удаде нито веднъж да повдигна темата «11септември». Алтернативно мнение по този въпрос не е възможно, над него е наложено табу. В Европа само един австрийски тв. канал показа филма ми, и за мен това беше огромна изненада.

— Това, което разказвате, много прилича на работата на нашата официална телевизия, когато срещу човека, говорещ против присъединяването на Крим, канят дузина такива, които са за. От думите ви правя извод, че ние с нищо не се различаваме от «просветения Запад».

— С нищо. Свободата на словото на Запад отдавна е изчезнала. И сега представянето на украинските събития го потвърждава. Там има само една позиция: Русия е окупирала Украйна, а Западът я защитава. Два дни преди свалянето на Янукович, пиех капучино в бара край дома си в центъра на Рим, имаше още шест човека, които добре ме познават. Един от тях се поинтересува за мнението ми: какво се случва в Украйна? — и аз казах, какво мисля. А те ме гледаха с голямо учудване, понеже им казвах неща, които са им напълно неизвестни. Те бяха напълно единодушни, че Путин е окупирал Украйна, и то, още преди бягството на Янукович и референдума в Крим! И това са нормални хора, но те просто отразяват общественото мнение и силно цензурираните кадри, които им показват западните медии. И когато ми се удаде да им покажа кадри от Russia Today, как горят, киевските милиционери, получих огромно количество писма: къде го намерихте това? Защото нищо подобно по италианската телевизия на са показвали. А показваха, че на майдана се е събрал целия, подчертавам, целия украински народ, и че цяла Украйна иска в Европа, а Янукович е човек на Путин, и затова трябва да бъде свален по какъвто и да е начин, и че, не някой друг, а Путин е започнал касапницата в Киев, и т.н.

image
При премиера Берлускони Италия се считаше за една от най-приятелските към Русия европейски страни

— Да, Европа е напълно подчинена на Америка. Днес никой от европейските лидери не е свободен човек, даже и ръководителите на «сърцето на Европа» – Германия... Америка създава пари от нищото, и това не може да продължава вечно, а година-две, не повече...

Не случайно Обама открито заяви, че САЩ ще доставя газ на Европа, вместо Русия, и така ще ви нанесат загуба от 100 милиарда долара годишно. И европейските лидери нямат сили да се противопоставят на този план, защото са под всеобхватния контрол и шантаж на САЩ, и са загубили свободата си на действие. Прибавете нарастващия дефицит на природни ресурси – енергийни, селскостопански, и това, при бурно растящото население на планетата... Когато обедините всичките тези фактори, ще видите, че се готви Третата световна война, и натискът на Америка над европейските лидери става все по-силен и откровен. Да не говорим за бизнеса, където много хора искрено искат да работят с Русия.

image
Виктория Нуланд и посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайет раздават на «майдановците» продукти

Съвсем същото се случва и в Украйна: украинското правителство е правителство от наемници на САЩ. Те завзеха газопроводите (и това е ключов момент), а в края на годината Украйна ще влезе в НАТО. Това не е предположение, не е прогноза, а реален сценарий, и аз съм напълно уверен в това, и ви съветвам да не храните никакви илюзии по този въпрос. А за да не се съпротивява руското население от украинския изток, с тях започнаха война, със предварително подготвените от американците сили на бандеровските отряди.

— Не считате ли, чe Русия днес не e толкова силна, че да противостои на Америка и Запада, въобще?

— Така е. Но Путин няма избор. Всичко се случва, пряко желанията му. Него го удрят и той е принуден да реагира. Той не напада, а се отбранява. Нека сравним: западните лидери бяха на майдана 47 пъти: Виктория Нуланд, Джон Маккейн, Кетрин Ештън, Доналд Туск и други, вкл. Министрите на вътрешните работи. И ни един руски министър. По мои сведения, на руския посланик в Киев е било дадено указание да си стои в посолството и въобще да не се появява. Защо ? Според мен: руската власт отначало не разбра че е започнала много сериозна атака, и че САЩ са тръгнали ва-банк. А когато Путин изпрати в Киев Владимир Лукин, той, престоя неколко часа, и отлетя обратно, защото стана очевидно, че всичките решения вече са взети и вече не може да им се повлияе. Наблюдаваме началото на световна война.

Въпроси — Александр Задорожный

Znak.com, 14.04.2014

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.





Гласувай:
7



1. tzarkarui - Хубава статия. И вярна.
23.09.2014 17:30
Хубава статия. И вярна.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5043627
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031