Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2015 18:07 - Америка е напълно дискредитирана/ Пол Крейг Робъртс
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 6146 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 22.03.2015 20:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Америка е напълно дискредитирана / Пол Крейг Робъртс

image

 
 

Бог да е на помощ на тази дебилна и нещастна държава, която се ръководи от глупак.

 

Глупавият празидент Обама и идиотският държавен секретар Кери доведоха правителството на САЩ до най-голямото дипломатическо поражение за цялата история на Америка и унищожиха доверието към президентската институция, държавния департамент и към цялата изпълнителна власт. Всички представители на гореспоменатите институции вече имат имиджа на треторазрядни лъжци, пише Пол Крейг Робъртс в блога си.

Пол Крейг Робъртс – баща на “рейгъномиката”, кавалер на Ордена на Почетния легион, влиятелен републиканец, бивш помощник по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Райгън (1981-1982). Понастоящем е старши научен сътрудник на Hoover Institution, популярен публицист, автор на постоянна рубрика във весттник «The Washington Times». 

Опиянен от надменността на миналите успехи, основани на лъжи, използвани при унищожението на Ирак и Либия, Обама реши, че САЩ е “свръхдържава”, че е “изключителна” и “необходима” страна, че може и по отношение на Сирия да използва този си имидж.

Но останалият свят се научи да страни от постоянната Вашингтонска треска за война, когато липсват каквито и да са доказателства. Глупавият Обама беше натикан в ъгъла от некомпетентния съветник по национална сигурност Сюзън Райс, и от кликата консерватори, които я поддържат.

Що за глупак би се поставил в подобно уязвимо положение?

Сега Обама ще остане сам, изолиран, опитвайки се да оправдае заплахите си, че ще атакува без каквото и да е разрешение, все едно ООН или Конгреса, които той игнорира, са диктаторите. По стандартите на Нюрнберг военната агресия е престъпление. Вяшингтон и до днес се придържа към правилото  да маскира военните си престъпления чрез ООН или НАТО. Но независимо от тези “съгласуваности”, те си остават военни престъпления.

Съветникът на Обама по националната сигурност и неоконсерваторите – подстрекателите на войната, казваха на Обама, че той трябва да докаже, че е истински мъж, който може да бъде войн-единак и да извършва военни престъпления без организираното прикритие от страна на ООН или НАТО, или от страхливия Конгрес на САЩ. Те му внушаваха, че това зависи само от него, че президентът на САЩ е винаги прав. Че той е Цезар, който казва какво е допустимо и какво не е. Цезар на “единствената свръхдържава”, това му втълпяваха. Е, сега Цезар ще трябва да пренебрегне всички закони или Вашингтон ще изгуби световната си хегемония.

Както вече отбелязах в предишната си статия, ако Обама послуша гореспоменатите консервативни лешояди, той ще бъде подложен на преследване цял живот – като военен престъпник. И никога няма да посмее да напусне САЩ. Наистина, надигащият се икономически колапс така може да промени властта и отношението на света към САЩ, че към Обама могат и да бъдат повдигнати обвинения за военно престъпление.

Правителството на САЩ изгуби своя авторитет по целия свят и никога няма да може вече да си го върне, ако администрацията на Буш и Обама не бъде арестувана и не бъдат предадени на съд за военните си престъпления.

Унищожаването на доверието към САЩ, което предизвика Обама, излиза от рамките на обикновената дипломация. Напълно е вероятно тази есен или зима, а по-вероятно през 2014 г., САЩ да се сблъска с тежка икономическа криза.

Дългогодишната злоупотреба с резервната валута, с долара, продуцира нови и безкрайни дългове и печатане на долари, за да се финансира намиращата се в центъра на вниманието на икономическата политика на САЩ стратегия за спасяване на банките, понеже те били “прекалено големи, за да допуснем да се сринат”, независимо от неблагоприятното въздействие от тези действия върху вътрешната и световна икономика, независимо от рушащите се пазари на работни места и потъващата икономика. С подобен крах не може да се справи нито един от настоящата администрация – те нямат за целта нужния интелект, знания и мъжество.

Когато обикновеният човек попадне в окото на бурята, некомпетентната и корумпирана система на Федералния резерв, както некомпетентното и корумпирано Министерство на финансите на САЩ няма да имат по-голямо доверие сред хората, отколкото Обама и Джон Кери днес.

Останалият свят, особено държавите-марионетки на НАТО, ще се изгаврят със САЩ. Те изпитват огромно удоволствие от дискомфорта на “единствената в света свръхдържава”, която като никога, от момента на разпадането на СССР, работи над формирането на собственото си високомерие.

Светът не се кани да спасява Вашингтон, който в настоящия момент е ненавиждан по целия свят – с неговите валутни спекулации, с големите кредити и чуждестранната си помощ. Американците ще трябва да заплатят за собствената си наглост, за липсата на внимание, за безотговорността си, за малоумната си вяра, че нищо не може да се случи без тях, а всичко, което се случва – е временно.

Вече 20 години САЩ се изнасят към периферията, наемайки работна сила от третия свят, заради ниската заплата, съпоставима с тази в Индия преди 40 години. “Единствената свръхдържава в света” вече страда – благосъстоянието и оцеляването на значителна част от населението зависи от правителството. А доколкото икономиката се свива, възможността правителството да удовлетвори растящите потребности на населението за оцеляване намаляват. Богатите ще продължат да искат бедните да бъдат принесени в жертва на интересите на богатите. А управляващите политически партии в САЩ ще следват богатите.

Имаме ли основание да твърдим, че Националната сигурност на САЩ е нацистко гестапо, което днес притежава все повече и повече нарастваща военна сила – танкове, безпилотни летателни апарати и милиарди патрони?

Колко още време трябва да мине, за да излязат американските граждани на улиците с искания против “своето” правителство, както това често се случва с близките съюзници на Вашингтон в Египет, Турция и Бахрейн?

Американците пренебрегнаха свободата. Американците са такива големи патриоти – те вярват, че всичко, което прави правителството, е в името на родината. И доверчивите хора ще защитават лъжите на правителството до самата си смърт, а всъщност – до гибелта на целия свят.

Ако американците продължават да вярват в лъжите на правителствата си, те нямат бъдеще. Ако това вече е традиция за Америка, то значи сме изгубили реално бъдещето си. С една дума, “американският век” завърши преди да е започвал.

Чух от образовани и знаещи приятели, че проститутките от американските средства за масова информация във вечерните новини бият барабана на войната. Това показва, че вече са платили на курвите от американските медии, а парите им ще отключат новата световна реалност. Всеки, който си губи времето в слушане и гледане на американски медии, е промит мозък, той е опасност за човечеството.

Обновление: вечерта на 30 август. Нима идиотът от Белия дом ще стане жертва на собствените си заповеди?

Нима няма кой да му подскаже как да избегне дилемата, пред която го постави идиотският му държавен секретар и съветникът по национална сигурност?

Някой трябва да подскаже на този глупак, че Белият дом трябва да приеме решението на световната общност, че няма достатъчно доказателства за военно нападение над Сирия, защото ще бъдат убити още по-голям брой хора, отколкото в предполагаемата, но не доказана химическа атака…

Бог да е на помощ на тази дебилна и нещастна държава, която се ръководи от глупак.

worldtodaybg.com

 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.


Четете още на:
http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-09-19_01.html#ixzz3PNWHiAeU
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия.


Демократична държава ли е САЩ:
doktora757.blog.bg/politika/2009/12/22/demokratichna-dyrjava-li-e-sasht.459966



Гласувай:
16



1. chetohche - Атентатите 2001 11-септември, са ...
21.01.2015 02:53
Атентатите 2001 11-септември, са вследствие на фалита на американското правителство и бюджет. А фалита на бюджета им, е в следствие на драстично намалените данъци и данъчни служби, а то е вследствие на дясната политика - неолиберализъм - и кръгът чаено парти - за свобода от държавата. След 11 септемвири, федералният резерв обявява че ще подпомогне всяка банка и институция - безрезервно. Освен фалита на правителственият бюджет, има и ниска ликвидност и колапс на банковата система, вследствие на ИТ-балона от 1990те.
цитирай
2. ludogorets13 - Пол Крейг Робъртс: Бог да е на помощ на тази дебилна и нещастна държава, която се ръководи от глупак. Америка е напълно дискредитирана.
21.01.2015 03:08
Пол Крейг Робъртс: Бог да е на помощ на тази дебилна и нещастна държава, която се ръководи от глупак. Америка е напълно дискредитирана.
цитирай
3. fascindoo - интересно казано за президентска република...
21.01.2015 08:25
интересно казано за президентска република, а как можем да го перифразираме за парламентарна република?
- Бог да е на помощ на тази дебилна и нещастна държава, която е избрала да я управлява глупак -
е моето скромно мнение от емпирично изследване у нас
цитирай
4. ok3223 - И в САЩ има умни хора
21.01.2015 12:41
В това е надеждата тяхна и на хората по света, за оцеляването на планетата земя.
цитирай
5. ravramov - Бог да е на помощ на тази нещастна държава,
21.01.2015 13:04
която се ръководи от марионетки на престъпната юдео-масонска олигархична върхушка.
Същото се отнася и за България от 1944 г. до днес.
цитирай
6. tomcat2 - Америка ведно с нейните подлоги на ...
21.01.2015 16:29
Америка ведно с нейните подлоги на боклука!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5043781
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031