Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2015 18:01 - Евроатлантическите "Ценности"!?......
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 4439 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.06.2015 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                    image

image
                      
   

                  ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ "ЦЕННОСТИ"

 

                                                           „ Първо те игнорират, после ти се смеят, после

                                                             се борят срещу теб, а след това побеждаваш.”

 

                                                                                                                  Махатма Ганди

 

Георги Прокопов


   
Непрекъснато се говори, пише и вменява за евроатлантическите ценности. Представят ни се едва ли не като Манна небесна, като нещо ценно, дори безценно, без което не бихме могли да съществуваме. Ценности, добре, но защо евроатлантически, защо се унищожава, това което е създадено, градено и постигнато, т.е. нашите български и източноправославните такива. Защо е необходимо да робуваме на чужди „култури,” правила, обичаи, музикални стилове, унищожителни правила и закони действащи в „ полза ” на обществото.

Какво впрочем са ценностите. Те биват външни и вътрешни, материални                          и нематериални, личностни. Различните ценности в много случаи са в конфликт помежду си. Богатството и охолството са в конфликт със справедливостта и свободата. Материалните ценности са парите, власт, собственост. Личностовите нематериални ценности са авторитет, достойнство, чест. Вътрешните ценности са отговорност, скромност, храброст, патриотизъм, справедливост, щастие, хармония и пр.
   
В така наречените демократични общества и конституции е залегнало човешкото достоинство и неприкосновеност на личния живот, на собсвеността - жилище, и др. недвижими имоти и т.н. Това е залегнало и в нашата Конституция. Например чл.32 (1) гласи следното: „ Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достоинство и добро име.” А чл. 34 (1) гласи следното: „ Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени( ...) ” Чл. 38 „ Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.” Като текстове звучат прекрасно, но като изпълнение не се изпълняват. Напротив, много често и грубо се нарушават и погазват законите, дори самата Конституция. Ще спомена само за нашумялия скандал - подслушването на германския канцлер Ангела Меркел, както и на много други политици и държавници от европейските страни. Скандали имаше и в нашата страна по повод подслушването. Да не се заблуждаваме, че тези „мерки” са спряли или ще спрат - не те ще продължат и в бъдеше за осигуряване на нашата „сигурност.” Това, че ежедневно се чете електронната поща на определени лица, подслушват им се телефоните, следят ги и т.н. е практика, която ни се наложи от „Голeмият брат.” Всичко и по всяко време трябва да бъде контролирано, да се набира информация, защото може да „потрябва,” на някой си - например.  
  
От приемането ни в европейското семейство пък започва да ни се обяснява, че така не било в Европа, в Лисабонския договор пишело еди как си, в еди коя си директива било записано нещо си и ние сме длъжни да спазваме т. нар. Правила. Да, защото те са „изградили европейските ценности.”
А всъщност, какво са дали, и какво са изградили? Примери много.
Като изключим деиндустриализацията, която ни се налага, намаленото до минимум производство, на каквото и да било, в който и да било отрасъл поради т.нар. квотен принцип, а и не само поради това. Например премахването на конкуренцията - защо малка България да е конкурентноспособна, известна, и да е добре, като може, да е на дъното на блатото. Е, на дъното сме от преди 25 години и не ни се дава да изплуваме на повърхността, и то от ЕС, ЕК, и другите външни фактори. Но изплуването зависи и от управляващите, и от политиците ни, които за жалост ние сами си избираме, но те както обикновено не изпълняват обещаното. Впрочем изпълняват обещаното, но на тези от Вашингтон, от Брюксел, Анкара, МВФ, СБ, ЕЦБ, НАТО. Да, и поради спазване на „правилата” и „ценностите ” остават на власт.

   Бих искал да се знае, че ние не сме нужни на Европа проспериращи, богати, развиващи се. Напротив, ние сме им нужни бедни, мизерни, без армия, без ценностна система, с промити мозъци и зомбирани. Всичко това е в действие и успешно се осъществява. В икономически, финансов, социален, здравен, образователен, културен и пр. аспекти сме аут, но затова сега се набляга на морала - т.е. на деморализацията, снижаването, дори унищожаването на интелекта и ителектуалния потенциал доближавайки се и изравнявайки се с европейските         „ ценности.” А какви са те ли? Четем във в.”Марица” - 23.9.2010 ” Безпорен шампион сред семейство гей политици е Исландия.” Там има и едно друго заглавие:   „ Европа най - сетне би САЩ  по гей политици ” / Мarica.bg -23.09.2010 /. Става ясно, че ....” премиерa на Исландия Йохана Сигурдотир е първия в света правителствен ръководител с официален еднополов брак. 67 годишната се ожени за писателката Йоанина Леосдотир.” Това е извършено съгласно закона определящ брака като съюз между двама дееспособни възрасни, независимо от техния пол. Коментара смятам, че е излишен. Видно е, че за любовта няма граници, възраст и образование - да не говорим за заемани висши постове. Да си припомним, че бившият министър на външните работи на Германия Гидо Вестервеле, беше също „семеен,” с което дори се гордееше. Кметът на Париж също е с друга сексуална ориентация, бившият кмет на Берлин също. Норвежкият министър на финансите  Пер - Кристиеан Фос също се омъжи за хомосексуалния си партнор. В Норвегия еднополовите бракове са разрешени от 2009  година, която е втората страна узаконила еднополовите бракове след Дания. В Европа еднополови бракове се разрешават в Холандия, Белгия, Португалия, Норвегия, Люксенбуг, Швеция, Франция, Исландия, в света в САЩ в 32 щата от 50-те за сега, в Южна Африка, Канада, Аржентина.
  
Едно гръмко заглавие / 11.12.2013 - днес / гласи: „ Отварят най - голямият бардак в Европа с наши жрици ” - в гр. Саарбюкен на границата с Франция. На събитието е обърнато внимание и от  „Федера пост” . Става ясно, че този бардак ще бъде най - големия с площ 6000 кв. м. и ще осигурява работа на 100 жрици по думите на собственика, които ще бъдат от Полша, Унгария Румъния и ...България. Ето, пак се закачаме за евроценностите. Разяснява се, че в Германия секс бизнеса процъфтява, защото над 1 млн. мъже прибягват до услугите  на 400 000 проститутки, а годишния оборот пък е 14 млрд евро / Блиц /. След като Германия ще има най-големият бардак в Европа, защо да няма и други - но по-специални.
   В NOVINI.CO.UK - / jnly 2. 2013 / четем следното заглавие: „ Бум на публични домове с животни в Германия,” a в Germany link / 22.01.2014 / четем същото заглавие, и в FROG NEWS / 08.07.2013 /, също е отделено внимание на този безпрецедентен случай - „ Публични домове с животни никнат в Германия.”
   От публикациите става ясно, че „ Закона в  Германия забрани животинското порно, но не и секса с животни. Това предизвика бум на публични домове за секс с всякакви животни в цялата страна.” Оказва се, че зоофилията в Германия не е престъпление от далечната 1969 година, като практикуващите този вид секс, значително са се увеличили, а „ клиенти са както мъже така и жени.” А „ от своя страна, германските зоофили чиито интереси се защитават от организацията ZЕTA са убедени, че такива морални въпроси като сношение  с животни не трябва да вълнуват законодателите във Федералната република.” В случаят коментара е излишен. И пак се набляга - колкото по-малко държава и държавност, толкова по-добре. Но в Швеция властите са взели  решение от 01.01.2014 г. всички сексуални актове с животни да бъдат наказвани с глоба и лишаване от свободадо две години. Това щяло да постави Швеция в рамките на изискванията на ЕС / БЛИЦ /. В Дания обаче зоофилията не е забранена. Независимо от желанието или намерението на ЕС да въведе единни норми на морал, явно удря на камък, защото самото европейско общество - не малка част от него е болно , прикрито и дълбоко в себе си таи мерзост и поквара. Щом в ЕП се създават дебати за легализиране на различни практики секс, включително и кръвосмешение, за какви рамки и морал става на въпрос?
      За разлика от Германия проституцията във Франция е забранена от 1946 г. Има приет закон според, който клиентите ще плащат глоби от 1500 евро. Да но пък в същата страна от Наказателният кодекс е отпаднало кръвосмешението преди 200 години.
   В Испания и Портогалия също не преследват възрастни за кръвосмешение по взаимно съгласие / в. Дума бр. 232 - 2013 г. /. И понеже става дума за инцеста                           / кръвосмешение между роднини / ще припомня, че този въпрос беше разискван в Европейският парламент през 2013 г. и имаше много категорични искания от представители на гей обществото представени в ЕП по отношение инцестът, педофилията, браковете между еднополови, осиновяването на деца от същите и пр. да бъдат разрешени и узаконени. Дори имаше предложения противниците на тези норми на поведение да бъдат преследвани и санкционирани със закон. Наглостта и цинизмът са огромни, и то в днешно време - XXI - ви век. Пo всичко личи, че преминава границата на Римската империя и случва
щото се по него време по отношение на  „ ценностите.”

Депутатката от шведския парламент Mоника Грьон смята, че кръвосмешението трябва да бъде легализирано. Според нея майка и син, баща и дъщеря, братя и сестри, дядовци, баби и внуци трябва да правят секс помежду си и това им право да бъде закрепено по юридически път / EXSPRESSEN.SE - S-politiker: Gor incestlageidt  15 mar 2010 /.
   Швейцарският парламент пък обсъжда  легализирането на кръвосмешението в страната. Датската зелена партия също иска да се легализира кръвосмешението. Да се премахне „гротеската” семейна форма, да се позволи братя и сестри, да имат деца / politiken /. Датският политик Пернике Шкипер твърди, че „ не е работа на правителството да се намесва в това кой от кого, да има деца. Това е отговорност на човека.” Според нея сексуалните връзки между бащи и дъщери, майки и синове, братя и сестри трябва да бъдат узаконени. „ Борбата срещу „ инцестофобите ” е важна насока  в програмата на европейските неолиберали.”                                              / lyubomircholakov. blog. bg /. Mнение по въпроса е отразено, и в Fria Tider -                /  07.11.2012 г./. Да, това е водената кампания за представяне на кръвосмешението като „ европейска джендър - норма.” А „ Новото джендър - общество ’’ или                        „  еднополовите ” са най - активни в Швеция, Дания, Швейцария. Швеция е единствената страна в Европа, където е позволен бракът между брат и сестра, които имат един общ родител.  Доказано е, че родените от кръвоссителна връзка деца са с увреждания от различен характер - психически и физически. За да не съм голословен ще дам за пример книгата на Жан Доминик дьо Ланоа и Пиер Файерайзен КРЪВОСМЕШЕНИЕТО / издател „Факел” 1994 /, в която много подробно се описват последствията от такива връзки. Описани са различни изследвания на лекари, психолози, психиатри и пр. интересуващи се от този проблем.  На стр. 10-та в началото на книгата пише : ... „ Децата родени от такъв брак / между роднини /, рискуват да наследят някакъв тежък недък.”
   Става ясно, че ... „ при тези деца се наблюдават повече малформации и по-висока смъртност преди навършване на една година в сравнение с деца, родени от родители некръвни роднини.” / стр.116 /. Ще спомена едно от най-известните изследвания върху отраженията на деца родени следствие на кръвосмешение направено от Сееменова / Чехословакия  - стр.116 /. ...” Общо 161 деца, заченати от бащата  (88), от брата (72) и от сина (1), са били сравнени с 95 деца, родени от същите жени от мъже, с които не ги е свързвало никакво родство. 15 от родените от кръвосмесителна връзка деца са починали, преди да навършат 1 година ( срещу 5 от другите деца), и 40% от тях са показали физически и психически смущения           ( срещу 1,5 % от другите деца). Сееменова стига до заключението, че тези данни говорят за „неоспоримата последица от кръвното родство като детската смъртност, за вродените малформации и степента на интелигентност.”  .... „ Изводът, който може да се направи от това, а и от много други изследвания на тази тема, е, че децата, родени от кръвосмесителна връзка, вероятно представляват рискова група” / стр. 117/.  По този въпрос пише и проф. Петър Иванов / Кой и защо създава деца с тежки дефекти -  Google - Интернет/Той е отделил внимание на циганите, които практикуват инцестът, особено кардерашите, които се „ женят ” за свои роднини - предимно първи и втори братовчеди. Като цяло при циганите е разпространен инцестът, който е почти неизбежен поради редица обстоятелства. Ето какво пише проф. Иванов : .... „ кой и защо ражда и изостава деца с тежки физически и умствени дефекти, а напротив - да го поставяме  и изискваме мерки от страна на управляващите. Плодовете на кръвосмесителни връзки са не само бреме за обществото, те са и заплаха за сигурността му.” Бреме, дефекти, заплаха - но това не се взема под внимание от европейските политици и „ разкрепостени ” субекти, защото те са носители на „ ценностната система,”  която води до пълно дегенератство на родените от подобни връзки деца - доказано и две мнения няма по въпроса, но все пак ако им мине номера. На практика вместо Европа да се развива, да просперира, както и отделните национални държави, да създават и отглеждат здрави поколения, които да продължават рода си, и да създават по-добър жизнен стандарт на живот, наложено трябва да се създават дегенерати. Едва ли това е нужно на Европа, но смятам, че здраво мислещите ще надделеят. Бъдещето е на разума и просперитета, да съхраним създаденото, и да го доразвием, единствено в положителен аспект. Необходимо е да съхраним националните си ценности, както моралните, а не да се деморализираме чрез налагане. Принципно не съм против гей обществата, но не съм съгласен с налагането и вулгарната демонстрация от тяхна страна, както и наглата защита от страна на политици, дипломати, държавници. Но категорично съм против инцеста, както и към разновидностите  перверзии.
   В САЩ за да не останат по - назад в отстояване  на свободата  и                          „ демократичните” ценности през декември 2012 година американският Конгрес предостави статут  на юридическа федерална сигурност на „сексуална ориентация” като кръвосмешение, некрофилия, зоофилия, педофилия. Педофилията има статут на защита от федералното правителство според закон срещу хомофобията приет през 2009 г. В няколко информационни сайта в ИНТЕРНЕТ четем: „Труд,” от           /  09.12.2011/  - „ САЩ разрешава секса с животни в армията,” друга публикация в „БЛИЦ,” - ” Сенатът на САЩ реши да узакони в армията секса с животни ”-                  / 09.11.2011 /, блога на lybomircholakov - / 06.02.2013 / - „ САЩ узаконяват педофилия, инцест, зоофилията и некрофилията,” в Politikus.ru – „Легиони педерастов и политика ” - / 07.04.2013 г./, и във в. АТАКА – „ САЩ разрешават и секса с животни в армията ” - / 20 април 2015 г. /.

   От всичките публикации става ясно, че в САЩ Конгресът е решил да бъде премахната забраната от чл. 125 от Кодекса на военното правосъдие определящо като полово сношение с животни. В армията е разрешена службата на откритите гейове.
   Прави впечатление, че лично президента Обама в своя реч подкрепя и толерира легализирането на 30 видове „сексуални ориентации.” Той не само се изказва „за” узаконяване на „еднополовите бракове,” но и със специална директива обяви: „Борбата за правата на сексуалните малцинства в чужбина е приоритет във външната политика на САЩ.” От речта по време встъпването на Обама във втория  му мандат става ясно, че главната  мисия на САЩ в настоящия момент е защитата на правата на хомосексуализма не само в САЩ, но и в целия свят. Цитирам: „ Нашият път не може да се смята за извървян, докато законът не се отнася с нашите братя педераси наравно, както с другите хора. Ние  ще обновяваме институтите, които разширяват нашите възможности за управление на кризи в чужбина. Ние ще подкрепяме демокрацията от Азия до Африка, от Америка до Близкия Изток - защото нашите интереси и нашата съвест ни карат да действаме от името на онези, които се стремят към свобода.” От тази реч става съвсем ясно, че Америка и нейното ръководство са „ загрижени ” за целия свят, за свободата на всички от континент до континент. Загрижени са за деморализацията, която налагат принудително и то не само в САЩ, а и в цял свят. Загрижеността им е видна вече от години - „Арабската пролет,” Либия, Иран, Ирак, Сирия и напоследак Украйна, Русия. Загрижеността е голяма, но страдат потърпевшите в съотвеветните държави. Тази загриженост води до много мизерия, нищета, смърт, безработица, бедност, безпаричие, деидустриализация на националните държави, монополизъм и колониализъм в съвременен вид.
  
Американската асоциация на психиатрите е изключила  хомосексуализма от списъка на психиатричните разтройства. Между другото същото го направи и Световната задравна организация  / СЗО /. В краят на 2012 г. ЦРУ е започнало набиране за агенти „представители на гей - общността.”
   Това си е голям напредък и в унисон със съвремието. Може би някой ще каже „егати армията, егати разузнаването.”
   Двама психолози от Канада пък твърдят, че педофилията е сексуална  ориентация, също както хомосексуалната или хетеросексуалната. Психологът  и бивш професор от университета  в Монреал Ван Гиджсегхем смята че                                 „ педофилите са не просто хора , които от време на време вършат престъпление, а които по - скоро се борят с нещо еквивалентно на сексуалната  ориентация, така както други се борят с хомосексуализма и дори хетересексуализма.” Но все пак професорът признава и го заявява, че „ педофилите вършат престъпление.”
Признанието е и в следната му мисъл, че „ Истинските педофили предпочитат изключително децата, което е равносилно на сексуална ориентация. Вие не можете да промените сексуалната им ориентация !!! ” Е, но това означава ли, че не трябва да им се търси наказателна отговорност или трябва да бъдат поощрявани. Може би със становището на пододобни светила се цели точно това, както и действията на маниаците да бъдат омаловажени, като едва ли не, нещо незначително, в реда на нещата.
   Да, но в Австрия инцестът е забранен. Защо не се взема положителното и разумното, положителното от страни като Австрия, както и от други все още неопорочени в тази насока. И защо западът се стреми да повлияе и въвлече в блатото на порока здравите общества и държави, които държат на морала и устояват своята си ценностна система. Защото така е  по - лесно, ще могат да ги манипулират, да ги завладеят и покорят. Целта оправдава средствата. А за целта     се хвърлят милиони, милиони долари за да се зомбира и преиначи светът. Да се уеднакви и обезличи човешкото в човека. В интерес на истината има напредък и то успешен в това отношение, но е видно, че се среща, и голяма съпротива по отношение опита за промяна на статуквото. Да, убеден съм, че не само разумът ще надделее, но няма да се разреши на едно малцинство да се наложи с пошлите и низки щения над болшинството, и то в световен мащаб.
   Авторката на материала „ За някои европейски ценности ” във в. Дума / брой 232 от 07.11.2013 г./ в заключение отправя призив към устремените знайни и незнайни евродепутати и политици със странни разбирания за свобода да си останат само в сферата на дебатите. ...” Страшно звучи кръвосмешението и педофилията да се превръщат в нови европейски ценности. Добре би било властимащите да се съсредоточат към по - наболели проблеми! ” За жалост не се обръща внимание на наболелите въпроси, не остава и време да се обсъдят от посрещане, и излушване на делегации от отвъд океана, от даване на обещания, и изпълненията им.     Управляващите са на вълна избори, които ще се проведат наесен и са загърбили всичко, но са се нагърбили да спечелят още власт, която ще им носи още, и още пари. Ще завърша с думичката от тефтерчето на Великия Левски - НАРОДЕ???

 

image


                             
                             
                       



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5066301
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930