Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2017 11:19 - Георги Прокопов; Заплаха ли е бежанското нашествие?!?
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 3434 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 07.01.2017 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           ЗАПЛАХА  ЛИ  Е  БЕЖАНСКОТО  НАШЕСТВИЕ?!?

 

 

Георги Прокопов

 

        През последните дни актуалната тема са бежанците и мигрантите или по - точно безредиците, които създадоха последнитe в Центъра за бежанци в Харманли. Сентенции и обвинения се сипят от ляво и от дясно, дори се търси вина в премиер по чието време е открит този център в Харманли. Журналистите хвърлят масло в огъня, НПО - та не остават по - назад. Битовите условия били лоши. А нима тези субекти са живяли в по-добри условия в Афганистан, Пакистан и където, и да било. Да, вярно е, че правителството има определена вина, но тя основно се дължи в това, че се допусна наплива от нашественици и оставането им в страната. Е, изпълняват се разпорежданията на ЕС, на брюкселските господари, а и не само на тях.

Интерсно защо не се споменава и не се взема като рисков фактор мюсюлманското население у нас, което е почти два милиона турци, цигани, българомохамедани - всички изповядващи ислям, и верни на своята култура, обичаи, и манталитет. Зам. председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов направи изказване, че имало провокация от страна на политически партии - намеква за ВМРО, вероятно Атака и др. патриотични формации.

А защо провокацията да не  е от ГЕРБ - техен внедрен човек  отвътре да е подбудителя с цел създаване на хаос, напрежение, страх, а впоследствие „ разрешаване и справяне,” и „ овладяване ” на положението. И ето как правителството се справя. На практика правителството в оставка, МВР и пр. отговорни фактори си свършиха работата перфектно с цената на нанесени материални щети за над 100 хил. лв., и пострадали служители от полицията, които за благодарност сега ще бъдат разследвани за нарушаване на правата, и превишаване на полицейските правомощия на тези, които ги замерваха с камъни, обиждаха, запалиха българския трибагреник - националното знаме на страната, която ги е приютила, дала им е подслон, обезпечила ги е с всичко необходимо. Дори премиерът в оставка беше лично на мястото на събитието в Харманли и даваше обещания, които бяха своевременно изпълнени много бързо. Намирисва на предварителен сценарии за изчистване на имиджа на правителството изчерпало  вече потенциала си.

Но да погледнем въпроса и от друг ъгал. Дали е съвпадение, че по същото време  същата ситуация се случва в Италия, във Франция, Германия и Гърция. Защо не се повдига въпроса, че влизащите нелегално мигранти и задържани от полицията, настанявани в бежански центрове не се проверяват достатъчно добре за връзки с терористични групировки, дали не са членове на такива, дали не са  воювали в Сирия на страната на „ ИДИЛ,” миналото им. Но как ще  стане това след като голяма част от тези субекти са без документи за самоличност и им се вярва на юнашко доверие - каквито имена, и данни съобщят на властите, такива се приемат. А в страната са влезли безпорно десетки, десетки обучени бойци и главорези, които в удобен, и подходящ момент ще действат, ще изпълняват заповедите на тези, които са ги пратили, ще извършват атентати. Опасното е, че същите при всички случаи много лесно ще могат да се свържат с мюсюлмани от местното население, със спящи клетки, които съществуват у нас поне най - малко от три години. Защо анализатори, арабисти, политолози, специалисти по сигурността и пр. светила, включително и министъра на вътрешните работи не заявиха категорично, че тези бунтуващи се нашественици пробват как ще действат властите, какви мерки ще вземат и пр. А властите действат колебливо, бих казал страхливо, толерантно. Но въпреки всичко получиха обвинения от ООН, ЕС, НПО и т.н. А на всичкото отгоре на 05 декемри 2016 г. лично от мин. на вътрешните работи беше съобщено, че афганистанци живеещи във Великобритания са отправили заплахи за подготвяне на терористичен атентат / aktualno.com /. И докато на 05.12. 2016 г. министъра на вътрешните работи в оставка потвърди и заяви, че има такава информация получена по дипломатически път, на 06. 12. 2016 г. отрича, и заявява, че никога не е давала 100% сигурност за евентуален терористичен атентат. На кого да се вярва и изобщо да се вярва ли - или се заявява, че съществува такава заплаха, или се изчаква докато се потвърди, или се заявява, че са взети необходимите мерки за неутрализирането и, за да не се създава напрежение, и страх у гражданите. Но без да се създава каквото и да е напрежение или да се нагнетява такова, трябва да сме на ясно, че няма да бъдем подминати от подобно действие, рано или късно.

Много се заиграва с т.нар. човешки права, свободното придвижване, събиране на семействата и пр., базирайки се на директиви на ЕС, но за сметка на това се нарушават правата, спокойствието и сигурността на местното население, застрашава се сигурността на страната ни, респективно на ЕС.

Но след като сме правова държава защо не се прилагат правните норми за нарушаване  на границите ни от мигрантите. Впрочем нашествието на чужденци от други континенти към Стария континент с бавни темпове е вървял от десетилетия, като преселението е финансирано, както и почива на  споразумения между арабски лидери, ОПЕК и европейски лидери още от края на 60 - те години на миналия век за приемане и обезпечаване на всички привилегии, права, както и религиозни такива, приемането на културата, обичаите и всичко, каквото поискат ислямистите от Близкия изток и Африка. А те искат прекалено много и го постигат. Европа е осеяна с хиляди джамии с високи минарета, молещи се мюсюлмани по площадите и тротоарите. Тази напаст е навсякъде, но да не забравяме, че те ни ненавиждат, защото ние за тях сме                                „ неверници,” нищо, че нас ни задължават да се отнасяме с тях толерантно, да ги приемаме като равни по силата на директиви и нарочно приети закони „ регулиращи ” тези проблеми.

Но този процес се засили изведнъж преди три години. Вероятно нищо не е случайно. ЕС е в криза, слаба икономика, безработица, натиск от непосилната бежанска вълна, атентати, криминални престъпления извършвани от ислямисти, периодични протести, безредици и погроми на магазини, автомобили, сгради от същите субекти. Непрекъснати вражди, заплахи, дрънкане на оръжие, налагане на санкции от ЕС спрямо Русия.

Защо компетентните власти и специалистите не признаят и не заявят откровено, че въпросните нашественици не могат, и няма да се интегрират в никакъв случай поради факта, че интеграцията е невъзможна поради генетични различия, които по веригата, специфични гени - специфика във физиология обуславящи специфика в психика, управляваща специфично поведение - практикувано столетия е световъзприемането, и светоотреагиране, рамкирано от политико-религиозна доктрина. Неглежира се въпросът, какво ще се случи и какви ще са последствията след трайното заселване на мигранти на семеен принцип по общини, какви ще са последствията. А последствия ще има, защото ще се образуват анклави, пространствено разширяване, притискане и накрая изтласкване на местното население у нас, което важи и за коренното европейско население, като цяло. Да, за интеграция и дума не може да става, колкото и да бъдем убеждавани, дори министъра на вътрешните работи Бъчварова пред медиите обясняваше преди време, че мигрантите щяли да се интегрират за две години. Това е една манипулация на глобалните манипулатори. И като стана въпрос за интеграция, и ако се замислим по трезво, интеграцията не е ли насилие, върху тези които биват задължавани да се интегрират, и онези, които са принуждавани да ги приемат. До колкото ми е известно насилието е вид престъпление, но явно не е, видимо от ситуацията.

Отклоняват се и въпроси като този - че много голям процент от влизащите нашествени ци в страната не са залавяни и продължават успешно към Западна Европа, и много често не без съдействието на полицейски служители, но са залавянини на границата със Сърбия. Бизнес - всичко е пари.

        Правителството много отдавна неглежира въпроса с нелегалните мигранти, каналджииството и адекватната охрана на българо-турската, на българо-гръцката граници.

Изприказваха се куп приказки за прословутото заградително съоръжение                          / оградата  на българо-турската граница /, което съвсем не е надежно, като се има предвид, че е лесно преодолимо с обикновена стълба, рязане с ножица за метал, точно като в криминалните филми. Циркът е пълен. А единственият начин за спиране наплива от мигранти е спирането им на границата и недопускане във вътрешността на страната, веднага връщане обратно в Турция. Другият начин е устояване интересите на страната ни пред ЕС относно нашестениците, да не се приемат повече мигранти, а тези които  действително са сирийски граждани и са бежанци избягали поради застрашаване на живота им, да бъдат настанявани в центровете за бежанци, но да не им се дава българско гражданство, а да им се обясни, че след разрешаване на проблема в страната им ще трябва, да се завърнат обратно. В България може да остават, или да се дава гражданство на бежанци от сирийски произход с християнско вероизповедание. Сирийакият посланик няколко пъти призоваваше  сирийците да се завърнат в страната си като заяви, че ще бъдат подсигурени във всяко отношение.  

Крайно време е по този много деликатен въпрос да се поучим и да действаме като други европейски държави членки на ЕС, като Унгария, Австрия, Чехия, Полша, Гърция.

Не защитим ли сега интересите си и националната си сигурност - утре ще бъде късно!

 

 

*  *  *

         Другата актуална тема, която постоянно е в светлините на прожекторите това е получаване мандат, връчен от президента за съставяне на правителство от партиите по реда на тяхното парламентарно представяне.

ПП ГЕРБ върна мандата веднага след връчването, БСП заявиха, че няма да съставят правителство и ще върнат мандата след връчването. На 07.12. 2016 г. изпълниха обещанието си и върнаха дадения им мандат. Следващите, които би трябвало да получат мандат за съставяне на правителство са патриотите. Дори президентът Плевнелиев първоначално заяви, че мандат ще им бъде връчен след евентуален отказ от предходните ПП отказали получаване на мандат. Изведнъж, какво се получава, по нареждане на Брюксел на патриотите не трябва да се дава възможност за съставяне на правителство, защото имало притеснение от надигащата се националистическа вълна в Европа. За да има такава вълна има причини, а те са известни, но на брюкселските бюрократи не им отърва да признаят, че недоволството на европейските граждани идва от тяхното поведение и стремежа за създаване на тоталирно управление.

България уж е суверенна държава, независима, а на практика се получава, че не може да вземе едно свободно решение. Едва ли сме поели ангажименти към ЕС да се допитваме на кого да се дава мандат за съставяне на правителство, кой да кандидатираме, за каквато и да е длъжност, но това съществува от влизането ни в ЕС. Не може да бъде поставян някой, на каквото и да е място, длъжност и т. н. без разрешението на ЕС, ЕК, НАТО - задължително съответното лице трябва да бъде  зависимо или вярно на споменатите господари. Трябва да изповядва „евроатлантическите ценности” и да се кълне в тях, инак не е годен за съответния пост.

       На практика патриотите няма да съставят правителство - а дали сред тези хора няма способни и то дори по - способни, по - големи професионалисти от слугинажа на другите политически формации в т. нар. дясно пространаство. Има и то много такива добре подготвени кадри, но не се желае да управляват необременени, неучаствали в управлението на страната, а защо не и честни хора, и най - вече защитаващи националните интереси на Отечеството. Ето, тук е тънкият момент, в националните интереси. Иначе ще бъдем ли колониална държава - естествено, че не.

Впрочем протакането не е в полза на страната, а даването на мандат на „подходящата” политическа сила не е ли за заличаване на следите на незаконните действия на управляващите до момента? Това всички ние може би трябва да си го оставим за домашно. Народе ! Народе!

....................................................................
в. "България без граници", издание на българите в чужбина, година 18-та, bulgariabezgranici.com




Гласувай:
8



1. pando - Крайната цел на ислямизирането на Европа
07.01.2017 11:51
Е гражданска война. И ибрикчиите,които съдействуват за това ще бъдат първите жертви. Организаторите са свирепи антихрестияни...Това е.
ФАЩ имат нужда от слаба Европа...Разбира се след като каруцата се катурне,те ще бъдат първите да оказват "братска" помощ. А дотогава оглупелите еврогейци ще палят свещички след всеки терористичен акт на средновековния башибузук.
цитирай
2. bojo12345 - едва ли някой се интересува от нас -
08.01.2017 16:32
знаете защо на вълка му е дебел вратът. Това, което още не се знае от всички, но ако не се научи ще е зле - то е, че всички българи трябва да мислим като един! Не да се възхищаваме на крадците на едро и лъжците на ангро! Нашите деди не са се вдъхновявали от лозунги, а от извечните истини - България е свята и над всичко!
Бог да пази България!
цитирай
3. jelezov - Към bojo12345
11.03.2017 19:15
"... всички българи трябва да мислим като един!" Към това ни призовава гсподинът, в съзвучие със всевъзможните патриоти и отявлени националисти. Питам: възможно ли е шивачката от фабриката, собственост на гръцки инвеститор, каято получава 200-300 лв месечна заплата и например г-жа Цветелина Бориславова да мислят "като един", което би изразявало съвпадение на интересите им. Заявявам: ако хилядите радетели за единомислие са искрени - са глупаци. Ако не са глупаци - лъжат, следователно са идейни мошеници.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5064147
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930