Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2017 19:50 - Шимон Перс към Путин
Автор: rockbul Категория: Политика   
Прочетен: 1033 Коментари: 1 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Шимон Перес към Путин

Аз му казах: вие сте на 63 години, аз съм на 93 години. Кажете, какво искате да постигнете в близките 30 години? За какво се борите? Опитвате се да дразните Америка?

Той каза: Не.

Иска ли Америка част от Русия? Не.

Имате ли недоразумения с Обама?

Той каза: А вие защо питате?

Казах му: Вижте, аз не съм шпионин, може да говорите с мен за всичко.

Той попита: Какво мислите?

И аз казах: Америка ще спечели, без значение какво правите.

Защо? – попита той.

Защото те са щастливи, а вие не сте.

По-нататък му казах:

Когато американците се събуждат сутрин, какво виждат? Мексико е на юг, те приемат мексиканци в своята страна. Канада е на север, те са много добри приятели с канадците. А вдясно и вляво има риба във водата. За какво трябва да се безпокои Обама? А вие? Вие се събуждате сутрин до своите съседи. Кои са те? Япония, Китай, Афганистан! Боже мой! Те знаят, че имате огромни земи, но на никого нищо не давате. Притежавате 20 процента от прясната вода в света, но нищо не давате. Така че когато снегът в Сибир се стопи, какво ще видите отдолу? Китайци! Защото на изток китайците са много, а руснаците – малко.

Второто, което му казах:

В Америка съотношението между размера на земята и числеността на населението е по-добро. При вас е лошо. Двайсет милиона квадратни километра! Боже мой! Но вие нямате толкова хора. Вашите хора умират. Не се заблуждавайте от аплодисментите и от това какво говорят за вас. Те няма да ви простят. Защо руснаците живеят само 62 години, докато американците доживяват до 82 години?

И тогава му казах: вие се държите като цар.

Казах му още: Какво са направили царете ви? Построили са два града, Санкт-Петербург и Москва, те са като витрини. Всичко, за което се сетите, ще го намерите там. Останалата част на Русия е като Нигерия, но покрита със сняг. Вашите хора умират. Вие не им давате живот. Мислите, че ще ви простят?

Защо Америка е прекрасна? – го попитах.

Защото са дарители. Защо Европа има проблеми? Защото чака дарения. Америка дава. Хората си мислят, че това е така, защото американците са щедри. Аз мисля, че е, защото са мъдри. Ако давате, вие създавате приятели. Най-полезната инвестиция е да създаваш приятелства.

Америка имаше мъжеството да приеме плана Маршал, да отдели огромен залък от нейния БВП, за да го даде на онази умираща Европа. И в този смисъл показаха, че това е най-добрата инвестиция в света.

В онази Европа нямаше нито една страна, която да не е била империя. Французи и англичани, португалци, всички. И какво се случи? Бяха изритани отвсякъде и останаха без нищо. Англия, най-голямата империя – от изток до запад, в която слънцето никога не залязваше, на всички океани – но дори неагресивните индийци ги изгониха и ги оставиха само с три малки острова, с които не знаят какво да правят.

Повярвайте ми, казах на Путин, враговете и враждата водят до най-големите загуби в живота.

Вие инвестирате в глупост.

Сайт „Русский еврей“




Гласувай:
1



1. staler - ахх, . . . ха. . . . . . . . . . . . че по ярка ...
24.09.2017 20:31
ахх,...ха............че по ярка демонстрация на евреиската наглост трудно може да се постигне......америка --дарител/на зелени бумажки/,еуропата ---просяк/проивежда си всичко,но след даренията по плана маршал 70-80 години по късно все още е длъжна да приема зелените бумажки за пари/,а руснаците -нещастни ---много ресурси,които не могат так биистро да изядят и просерат,както биха го направили,евреиските друзя.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1028424
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1362
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031