Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2018 20:12 - Маршал Советского Союза Георгий Жуков: "Солдат не жалеть, бабы еще нарожают"
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 741 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 18.02.2018 00:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това изказване на полковник Кирилл Гундяев*, ныне патриарх РПЦ, ми напомня на онова изказване на мясника Советского Союза, маршал Георгий Жуков: "Солдат не жалеть, бабы еще нарожают", когото руските войници с право са нричали "мясник" - месаря, заради навика му да изпраща пехотата пред бронетанковите войски за да взривят с телата си поставените от врага мини. На нещо подобно бяхме свидетели преди десетина дни, когато руските наемници от "Вагнер" бяха неочаквано и жестоко изпържени от американците. Практика в Сирия е руски наемници да се изпращат напред в битка за да отслабят противника, а след това проправителствените сили на Башар Асад да продължата атаката за да могат да се окичат с лавровите венци на победата. 


РУСКИЯТ ПАТРИАРХ КЪМ МОМИЧЕТАТА: РАЖДАЙТЕ ДЕЦА ЗА ЦЪРКВАТА

През ноември 2016 г. той призова абортите в Русия да бъдат изключени от системата на общественото здравеопазване

  image

Патриарх Кирил

17FEB2018   Партиархът на Москва и цяла Русия Кирил, който е очакван в България за 3 март, заяви тази седмица, че главната мисия на всички момичета е да раждат деца и след това да ги вкарват в лонота на църквата.

"Идеал на младия живот трябва да бъде създаването на семейство", цитира думите му агенция РИА "Новости".

"Това, разбира се, не е единственият идеал, но това е особен идеал за момичетата, които са длъжни ясно да осъзнават, че създаването на семейство, раждането на деца и тяхното воцерковление и възпитание се явява определена от Бога мисия, над коят оняма нищо по-висше."

Думите му са от проповед в катедралния храм "Христос Спасител" в Москва по случай Сретение Господне - празник, който се отбелязва в Русия като ден на православната младеж.

Според патриарх Кирил днешните технологии и нивото на образование и комфорт позволявали да се съчетае грижата за семейството и с професионалната дейност.

През ноември 2016 г. той призова абортите в Русия да бъдат изключени от системата на общественото здравеопазване. "Ако държавата заяви, че това си е лична работа на всеки, тя ще подчертае негативното си отношение към абортите. Та нали никой не помага, да кажем, на алкохолиците и наркоманите да си купуват пиене и наркотици за сметка на някаква застраховка?! Няма такова нещо, защото то е зло, вредно. А тук със здравните вноски плащаме извършването на аборти", заяви водачът на православната църква на Русия.

Идеята бе повдигната от депутатката Елена Мизулина, според която безплатните аборти трябва да останат само заради медицински причини и след изнасилване - всичко останало да се забрани, включително и в частните клиники и чрез спиране продажбата на медикаменти за прекъсване на бременност. Тя е съавтор на закона за цензура в интернет, както и на закона "За защита на децата от информация, причиняваща вреда на здравето и развитието им", в който без ясно определение се използват понятия като "семейни ценности", "полови отношения" и "действия със сексуален характер".

Мизулина предложи и в Конституцията на Русия - страна с поне 20 милиона мюсюлмани, да се впише, че православието е основа на националната и културна самобитност на страната.
Фактор
*полковник Кирилл Гундяев - светското име и звание на свързания с КГБ Патриарх Кирилл



Гласувай:
5



1. planinitenabulgaria - Патриарх Кирил казва, че най-големият дар Божий за Русия е Путин.
17.02.2018 21:02
Същото го каза и сръбският патриарх в Баня Лука, но за Вучич. Вучич го водеше съ себе си както кучка на каишка. Интересно, на Бога ли служат гези патриарси или на Службите!
Има обаче една връзка, за която и неспециалистите се досещат - защо след като патриарх Кирил отказа да отиде на Вселенския събор, отказа и нашият. Все ми се струва, че приказът идва от Путин, за да бъде принизена църквата, а той - изхимнословен...
Нека някой да познае кой точно изпраща на 3. 03. руския патриарх в България. Такъв голям пост, мисля, че ако бе посылан в Брюксел, по-би му отивало.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4105931
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5097
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930