Прочетен: 6132 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 02.08.2012 14:30
Стигнах до извода, че японците били много „стиснати”, но хитри. С продукти за около 2 лв правят чийзкейк, при това дунапренен. Не, не го правят от дунапрен за матраци. По филмите им не съм виждал да ползват матраци, май спят на земята.
В тая връзка се сетих за вица за японския самурай, дето си търсил помощник.
„Явили се трима за вакантното място- японец, кореец и евреин.
Самурая отворил една кутийка и пуснал една муха във въздуха.
Корееца, извадил меча, замахнал във въздуха и прибрал меча си. Самурая останал доволен- мухата била обезглавена.
Била пусната втора муха. Японеца, извадил меча, замахнал два пъти и го прибрал. Самурай ахнал- мухата останала без двете си крила.
Евреина отначало решил да се откаже, шашнат от двамата си конкурента. След това решил да се пробва- все ще измисли нещо.
Самурая пуснал трета муха. Евреина развъртял меча си във въздуха. След серия от удари, най- накрая го прибрал. Самурая хванал мухата и я огледал:
- Съжалявам, но не виждам нищо.
Евреина отвърнал:
- Ако погледнете по- внимателно, ще видите, че мухата е обрязана.”
Рецептата е от Интернет. До Япония, поне до сега, не съм стигнал. Е, аз и до Видин не съм стигнал, но това е друга тема.
Продукти:
- 125 гр сирене „Крема”;
- 90 мл прясно мляко;
- 15 г масло;
- 30 гр брашно;
- 24 гр царевично нишесте;
- 3 яйца;
- 1 щ сол;
- Ѕ ч.л. бакпулвер;
- 75 г захар;
- сока и кората от Ѕ лимон.
Приготвяне:
Количеството на продуктите е толкова малко, че на пръв поглед, може да решите, че някой се подиграва с вас.
Включете фурната на 160 градуса.
Изцедете лимоновия сок. Настържете кората от лимона.
Внимателно счупете яйцата и разделете белтъците от жълтъците.
Разбийте с миксер белтъците със захарта и солта до гъст крем.
Разбийте маслото със сиренето „Крема”. Постепенно добавете лимоновия сок и кората от лимона. Добавете жълтъците един по един.
Добавете млякото. Оставете миксера и продължете с лъжца. В противен случай много малко материал ще остане в купата.
Пресейте брашното, нишестето и бакпулвера. Добавете ги в сместа и разбъркайте. Не се престаравайте.
Вземете съда за печене. Може и да е форма с отделящо се дъно, но трябва да го увиете в алуминиево фолио за да не влиза вода в него от водната баня. По- добре не опитвайте. Вземете метален съд и сложете от вътрешната страна фолио или хартия за печене за да изкарате по лесно кейка след опичането.
Излейте сместа в съда.
Сложете съда в друг съд с вода за да се пече на водна баня. Водата да стига поне до половината на съда с кейка.
Печете около 1 час без да отвяряте фурната.
Извадете кейка от съда. Освободето го от хартията за печене (фолиото). Охладете го.
Поднася се със сладко, пудра захар или залят с шоколад.