Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2012 09:03 - Защо трябва да бъдат забранени Олимпийските игри, а Министерството на спорта у нас закрито!
Автор: doktora757 Категория: Спорт   
Прочетен: 6624 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 02.04.2016 11:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    image

image


Защо трябва да бъдат забранени Олимпийските игри, а Министерството на спорта у нас закрито


    На Олимпиадата в Лондон (едно чисто политическо събитие във възхвала на англосаксонския глобализъм) заминавали някакви български олимпийци - световно неизвестни, половината натъпкани със забранени стимуланти! Делегация от 40-50 души и с тях два пъти по толкова лапачи и бюрократи; костюмът на всеки един струвал над 800 лв. и бил в "стил Брад Пит", а обувките им били италиански представете си. Човек да се чуди тия на модно дефиле ли отиват или на спортен турнир. Шефката на БОК Стефка Костадинова се превъзнасяше, че видите ли нашите можели да донесат един медал - "златен"; аз пък бих казал  Голям Праз!...... И къде е социалната значимост на всичко това и на всички тия паразитни структури като Министерство на спорта, БОК, БСФС, БФС и разните перачи на пари от т.нар. "спортни клубове"; да не говорим за футбола. Хората гладуват, а тия ще ми се разкарват нагоре-надолу да харчат държавни пари, че и президента и той се гласял да ходи в Лондон (то сега му е паднало, иначе може и да не е ходил нататък).
   ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ В ТОЗИ СИ ФОРМАТ, ЗАЩОТО Е ВРЕДНО ЗА ОБЩЕСТВОТО И НИ ПРОБУТВА ЕДНА ПРОГНИЛА И СБЪРКАНА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА, НЯМАЩА НИЩО ОБЩО С ИДЕИТЕ НА ДРЕВНИТЕ ОЛИМПИАДИ! Тука виждаме само една неистова реклама, алчни спонсори извличащи политически дивиденти, дрога, стимуланти, пари (пари и пак пари), сенчест бизнес и спортисти, които изгряват и залязват в рамките на няколко сезона, ставайки след това полу-инвалиди! Социалната значимост на такава дейност е нищожна и вредна най-вече! Врътките с тотото и двойните стандарти при финансиране на федерациите; злоупотребите със спортната база и стадионите са известни на цялото ни общество. Източването на финанси по еврофондове и младежки програми също, без да има никакъв социален ефект, а само определени фирми  и лица пълнят бездънните си джобове! Неолимпийските спортове, физическата култура, масовия детски и младежки спорт, както и спорта за ветерани са на "гъзъ на географията" и "15-та дупка на кавала"! От тях най-онеправдани са бойните спортове и традиционните бойни изкуства (Джудо, Кунг-Фу/У-Шу, Карате, Син-И-Цюан, Таекуондо, Айкидо, Кик-Бокс, Самбо, Кендо, Катори Шинто-рю, Арнис/Кали/Ескрима, Ко-Будо, ММА, Тай-Бокс, Джу-Джуцу, Кемпо, Граплинг, Уин-Чун-Кюн, Нин-Джуцу, Тай-Дзи-Цюан, Ба-Гуа-Джан, историческа и средновековна фехтовка и др.). Те са обединени в над 30 асоциации, федерации и съюзи (това са около 500 клуба и школи с обща маса практикуващи над 50 000 души; с ветераните стават към 100 000), много от които категорично се дистанцират от Министерството на спорта и официалните спортни организации, поради изтъкнатите по-горе причини и явна дискриминация! Ето това е ненапудрената истина и социалната несправедливост за българския спорт в момента.

   Мнението ми е добре аргументирано, тъй като от 40 години се занимавам със спорт (и като състезател, и като треньор/инструктор и като организатор) и познавам добре и от вътре как работи цялата тази прогнила бюрократична система пълна с комуняги, "парашутисти" и връзкари. След 1990 г. съм бил два мандата председател на Българската федерация по У-ШУ /БФУШУ/ и съм съучредител и на Международната федерация по У-ШУ (IWF), член съм на Българска федерация по Кунг-Фу и Тай-Чи /БФКТ/, както и постоянен член на някои други сродни организиции свързани с традиционните бойни изкуства.
   Според думите на покойния проф. Димитър Шойлев (1935-2009 г.), самият той бивш спортист (волейболист) и доайен на спортната медицина и травматология у нас: "СЪВРЕМЕННИЯ СПОРТ И СПЕЦИАЛНО ОЛИМПИЙСКИТЕ СПОРТОВЕ ВЕЧЕ СЕ ДВИЖАТ НА РЪБА НА ПАТОЛОГИЯТА"......
   Само през миналата година в създадената от него клиника по спортна травматология (сега носеща неговото име) са били извършени над 800 операции предимно на български спортисти! Я ми кажете това спорт ли е или касапница?!? Къде отиде древния девиз: Mens Sana in Copore Sano ("Здрав Дух в здраво тяло"). За допинга, стимулантите и дрогата сред елитните състезатели и не само сред тях въобще да не говорим, че ще се размирише здраво!......

 

         image


                    ПОСЛЕСЛОВ СЛЕД ОЛИМПИАДАТА

   Лъскавото шоу, манифестацията на дрогираните мутанти и скечовете с тъп английски хумор, струващи милиони преминаха в небитието. Олимпиадата свърши и както се очакваше, нашите туристи се завърнаха безславно и с наведени глави. Това била най-слабата ни олимпиада от 60 години; браво! Вестниците изписаха милиони глупости, една от които беше, че най-голямата атракция на олимпиадата били гейовете! А всъщност може и да е вярно, кой знае......По стадионите дефилираха разни лесбийки от плажния волейбол и от другия, ексхибиционисти скачачи от кула и разни други отрепки и сбърканяци за които олимпиадата и действията на толерастите (с натрапените от глобалистите закони в ЕС!) са чудесна възможност да пропагандират педерастките си наклонности и да тормозят и притесняват с извратеностите си нормалните хора. И още, в Олимпийското градче били раздадени безвъзмездно стотици хиляди презервативи; чудесно, ами да си ги наврат отзад тогава за да бягат по-бързо!.......На администраторите и лапачите също по един, даже и по няколко!
   Независимо от убийственото си представяне, родните спортисти олимпийци получават от държавата финансова премия в размер на 2,23 милиона лева. В същност по-голямата част от тези народни средства отива в бездънните джобове на спортните бюрократи и треньорите със свирките. Манипулациите и извратената система за финансиране на спорта, както и двойните стандарти продължават да действат. Вижте сега и "гениалните" разсъждение на финансовият министър Симеон Дянков по въпроса: "23 млн. лева са парите дадени директно за подготовка на българските спортисти за Олимпиадата, но на практика отделените финанси са повече - към 50 милиона". Това каза финансовият министър Симеон Дянков пред Нова ТВ. По думите му обаче възвращаемостта на подобна инвестиция е много ниска, защото не сме взели достатъчно медали, например в борбата.  
   "Като се взимаше това решение преди две години, и на мен ми изглеждаше добре", каза Дянков за одобрението на бюджета, даден за спорта. Той уточни, че в същото време наградният фонд за медал е цялата му 4-годишна заплата до момента, взета накуп. "Трудът ми за този мандат се оценява по-малко, отколкото сребърен медал на Олимпиадата, което не би трябвало да е правилно като пропорция", каза още Дянков.
   Финансовият министър допълни, че е обсъдил с премиера Бойко Борисов да има преразглеждане на финансирането в спорта. От всички 106 спортни федерации у нас, пари трябва да се дават само на тези, които показват добри резултати и потенциал. Дянков наблегна, че приоритетни ще са тези федерации, които развиват спорт за децата и младите поколения. "Когато правиш инвестиции, ти избираш къде най-добре ще се използват парите", каза той.
   За останалите федерации, които няма да получат финансиране, Дянков каза: "Ако можете да си вземете пари от спонсори, вземайте си ги, но държавата не трябва на 106 места да се разпростира". Той допълни, че е неясно за какво и как се използват много от парите, дадени на някои от федерациите. "Те просто изчезват", каза Дянков. По думите му във федерациите се вижда безстопанственост. Е КАК МОЖЕ НЯКОЙ СПОРТ ДА ДАДЕ ДОБЪР РЕЗУЛТАТ КАТО НЕ СЕ ФИНАНСИРА БЕ АЛАНКООЛУ; ТОВА ГО МОЖЕМ САМО НИЕ В КУНГ-ФУ!........
   Стефка Костадинова побърза също отново да се изцепи в същия стил (явно ги съгласуват безобразията от едно място!) в свое интервю озаглавено: "СТИГА ФИНАНСИРАНЕ НА БЕЗБРОЙ СПОРТОВЕ" (в. "Труд", 13.08.2012 г.) и че никой нямал персонална вина за това плачевно състояние на българския спорт?!?......Препоръките са олигарсите да финансират родния спорт, а не държавата като се посочва за пример Русия, където било така; така било и при Цар Футбол. Аз пък бих предложил да продаваме официално дрога за да финансираме по-качествено дрогирането и тъпченето с допинг на спортистите и техните сутеньори, пардон треньори; що пък не! В тия олимпиади е видно и без това, че успяват само дрогираните с "качествена химия" мутанти, някои които умират още преди олимпиадата, независимо от скъпите препарати.........А останалите неолимпийски спортове и физическа култура да си е.....майката; нали!
   Решението е май наистина от Гражданското общество да се развърти безмилостно секирата (вижте отново заглавието), но ще трябва първо да сменим и управлението на страната - "РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ПЪРВО ОТ ГЛАВАТА"!.........


            image


    Надгробна плоча на монахиня Олимпиада от Къпиновския манастир; без коментар.




Гласувай:
10



1. janekk - Съгласен съм с написаното на сто ...
17.07.2012 09:47
Съгласен съм с написаното на сто процента.Днес спорта обаче замества войната в т.н. цивилизован свят и е по-малкото зло.
цитирай
2. ka4ak - "ВОЙНАТА",е пренесена в спорта и олимпийския връх е "ТОЧКА",за нацията,която го е постигнала!!!
17.07.2012 15:26
А,битката на гладиаторите е.....спомни си Римската империя!!!
Така,че нищо ново,а добре познато,старо!!!:)))
цитирай
3. kostas - НЕ СПОРТИСТА А МУТАНТИ !!
17.07.2012 15:41
цитирай
4. nikikm - Тази
01.08.2012 21:51
Олимпиада е върхово ционистко мероприятие!След това идва търговията.Моето мнение,противно на убежденията на огромното мнозинство е,че за тях парите не са важни,средство са!Те имат цели и по пътя на реализацията им правят така,че парите да са най-важното нещо на света...за гоите.Но за тях - не! Лично мнение!
цитирай
5. doktora757 - Ето още една причина - пропаганда на ...
22.08.2012 11:44
Ето още една причина - пропаганда на гейове, лесбийки и педерасти: http://www.svobodnoslovo.eu/novini/37110 и още един допълнителен анализ за скритите механизми и манипулации свързани със спорта: http://alchemicalshots.blogspot.com/2012/08/2012.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5071969
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930