Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2016 20:49 - Контрол на съзнанието - Част 1
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1860 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

ТВ - Хипноза

В началото на миналия век започва неудържимият завоевателен поход на телевизията. С времето тя измества вестниците като решаващ фактор на влияние върху общественото мнение.

image


В наши дни телевизията е най-успешното средство за комуникация. То се използва за манипулиране на хора и цели нации, за създаване на идеали, сформиране на мнения и превръщане на хората в идеологически празноглавци.

image



Огромното влияние на телевизията в съвременната ни култура личи най-добре от факта, че за цели народи гледането на телевизия се е превърнало в основното занимание през свободното време. Вечер човек би могъл да се посвети на хобито си или четенето на хубава книга, би могъл да се занимава с музика, да се среща с приятели или да се разхожда сред природата. Вместо това цели народи седят пред телевизора като хипнотизирани - средно по четири часа на ден!

image


Телевизионните приемници изпреварват през 20. век църковните олтари, макар че, въпреки големите заблуди, които се носят оттам, те продължават да имат учудващо добри позиции.

image

В нашите холове меката мебел удобно е ориентирана към телевизионния ,,олтар" - към светая светих - който доста часове през деня каканиже своите послания към зрителите. Естествено в много домакинства, където съжителстват няколко поколения, има повече от един телевизор. Идва ред и на спалнята - едва ли има по-добро приспивателно средство от добрия стар телевизор.

image


В книгата си ,,Смяна на властта" Армин Ризи пише:
,,Манипулаторите знаят, че е много трудно да накараш някого да действа по определен начин.
Хората сами искат да определят какво да правят, значи трябва да ги принудиш. Принудата не е идеалното средство, защото в този случай те се примиряват против волята си. Много по-лесно и ефективно е, когато участват по своя воля, доброволно. Цялата реклама и идеологическите кампании са изградени на този принцип.

image

Ефективността от програмирането на първични елементи се вижда в непоследователността на хората против насилието. Никой не иска война или убийства, но през свободното си време всички гледат игрални и документални филми за война, убийства и сблъсъци. Няма филм в днешно време, който да не показва убийства, насилие и екшън, иначе кой ще отиде да го гледа?"

image


Германският медиен изследовател Йо Гьобел преброява за една седмица повече от 2700 сцени на насилие по телевизията. Това прави около двадесет и пет часа насилие нон-стоп. На десет години едно американско дете е изгледало 16 000 убийства. Педагогически проучвания показват, че всяко десето криминално престъпление, извършено от подрастващите, е под влияние на медиите.

В тази връзка да си помислим само за масовите училищни убийства в САЩ.

Отдавна редица педагози и психолози обръщат внимание на пряката връзка между проявите на насилие и величаещите насилието филми и компютърни игри - за съжаление, без никакъв резултат, както показват жестоките масови убийства. Липсата на информираност и разяснителна дейност пречи на обществото да прозре ,,новото насилие", защото зад това се крият дългосрочни цели.

image
      Barack Obama Sleeping in Front of the TV


Още през 1972г. американският здравен министър предупреждава, че няма съмнение за взаимовръзката между насилието и бруталността в медиите. Скоро след това Американската медицинска асоциация предупреждава, че представяното от медиите насилие е най-сериозната заплаха за здравето в САЩ. Констатацията е направена преди трийсет години!

image


Особено през последните десетилетия изпълнението с ужасии екшъни и трилъри, както и видео/компютърни игри са плъзнали като епидемия по целия свят. Зад това се крият намерения с далечна цел, например развиване на потенциална готовност за насилие! Най-нови проучвания доказват, че през последните години драстично се увеличава готовността за агресивни действия сред децата и младежите, както и упадъкът на моралните ценности.

image


През миналия век се създават концепции за превръщането на войниците в манипулирани, безволеви изпълнители на поръчения и готови да сеят смърт машини. В този дух е утопичната военна доктрина на Самюел Хънтингтън, изложена в книгата му ,,Войникът и държавата".

image


Първоначално са разработени определени компютърни игри ,,килър" за обучение в областта на военните специални части. Целта на игрите е да се снижи естествената психическа бариера у новобранците да убиват противника в битка. Установено е, че през Втората световна война и в Корейската война само около петнайсет процента от всички войници били готови да насочат оръжие към противника, за да го убият. Тренировките с компютърни игри, непрекъснатото стреляне по виртуален противник имат за цел да превърнат убийството в рутинно действия без следа от морални скрупули.

image


Децата са най-застрашени:

Издателство ,,Д-р Бьотингер" във Висбаден публикува потресаващ, но много интересен доклад на американския старши лейтенант Дейвид Гросман. Американецът е професор по психология, треньор по стрелба в американската армия и баща на дете от училището в Джоунсбъро, където през 2000г. двама ученици застрелват в училищния двор четирима свои съученици, а десет други раняват тежко. Гросман доказва как компютърните игри, създадени за тренировки по стрелба в армията и полицията, и телевизионните предавания, съдържащи насилие, подготвят и тренират децата за убийство. Тъй също така е съавтор на книга, излязла в САЩ през 1999г. В превод заглавието й е: ,,Престанете да учите децата ни да убиват - призив срещу насилието във филмите и телевизията, видео и компютърните игри."

В своя доклад Гросман първо започва с изобразяването на насилието в медиите:
Той обяснява, че написаното за насилието не засяга децата до осемгодишна възраст и се филтрира от разума при четене. Звуково изразената бруталност не се възприема от деца под четиригодишна възраст, тъй като говоренето за насилие трябва да се преработи от предния мозък, преди да се разпростре върху емоционалната област.

По друг начин стоят нещата при зрителното въздействие.
На осемнайсет месеца умът на детето е развит дотолкова, че може да възприема различни действия. На осемнайсетмесечна възраст картините на насилие, независимо дали идват от телевизия, филми или компютърни игри, чрез очите въздействат директно върху центъра на емоциите.

image


Гросман се позовава на внушителен изследователски труд, за да докаже, че насилието в нашата култура (в световен мащаб) и някои особено отблъскващи, варварски военни събития са непосредствен резултат от бруталните изображения в медиите. Той посочва Американското медицинско дружество, Американското дружество по психология, Министерството на здравеопазването, Националния институт за духовно здраве, ЮНЕСКО и Международния червен кръст.

Изследване на ООН от 1998г. получава същите резултати и обвинява за това ширещото се насилие в американските медии. Медиите изнасят, досущ колумбийските наркокартели, смърт и ужас, за да направят богати малък брой хора. Това е доказано толкова убедително, толкова внушително, че тези, които искат да го отрекат, със същия успех биха могли да твърдят, че тютюнопушенето не предизвиква рак.

Професор Гросман обяснява много подробно как американската армия обучава елитни войници. Тъй като е против човешката природа да се убиват себеподобни, нужни са години упорити тренировки, за да се придобие ,,умението" и волята да убиваш. Във всеки човек биологично е заложена бариера, която го възпира от унищожаването на собствения си вид.

image
Hillary Clinton Watching the Obama"s Dancing on TV


Армин Ризи пише следното за телевизионната манипулация:
,,Коварната тактика на манипулацията се състои в това, да отключва у хората определени мисли и идеи, така че те добиват склонност да вярват в някои неща, други да приемат за даденост. Така хората действат за сметка на собствената си карма, защото, ако се отдадат на изкушението, сами са си виновни. Типичен пример са рекламите на цигари и алкохол, които ни се натрапват във всички градове от плакати с огромни размери. Ако човек стане зависим и се разболее, то сам си е виновен! - така твърдят производителите. Никой не го е карал насила да се подвежда по рекламите! Същият принцип се използва на всички нива, особено там, където не може да се въздейства открито, а трябва да се пипа изтънко."

image

Армин Ризи продължава: ,,Чрез вестници, списания, радио и телевизия в съзнанието на хората се посаждат безброй негативни впечатления. Документалното отразяване става все по-екстремно, кърваво и брутално, също както и игралните филми в телевизията и киното. Даже публиката иска такива картини. Оправданието на продуцентите е: ,,Това служи за информация и профилактика. Такива шокиращи предавания запознават обществеността с голата истина и я сплашват. Хората разбират колко брутални и трагични са войните и убийствата и се настройват против тях."

image

,,Наистина ли имаме нужда ежедневно от картините с кръв и насилие, за да констатираме, че войната, убийството, изнасилването и т. н. са нещо лошо? Колко тъп и наивен трябва да е човек, за да му трябва подобно ,,разяснение"? Факт е, че такива информационни програми не ни информират, а ни програмират! В подсъзнанието ни се пораждат деструктивни трептения, които рефлектират в нас и се размножават. Несъзнателно ставаме носители на негативно трептене, което оставяме да проникне в нас. Ако наистина ставаше дума само за информираност и сплашване, то тези въздействия нямаше да се подсилват от безброй, телевизионни и кинофилми в безкрайно много варианти.

image

Внушителното предлагане на тези негативно въздействащи потребителски стоки и развлечения показва, че съществува търсене. Програмирането действа! Тъй като хората са получили известна доза резонанс, те намират тези неща ,,интересни" и ,,информативни". Каква обаче е конкретната полза, ако човек знае как протича дадена война, къде е станало убийство и че в Алжир или Руанда пак е имало масово избивания?"

image

Защо се ,,подхранва" народът, който уж трябва да се образова, с баналности! Ако направим преглед на развлекателната програма и съберем всички предавания, ще стигнем до следния ,,фураж": убийства, изнасилвания, войни, расова омраза, измами, корупция, разводи, секс, порнография, лукс и т.н. Бих могъл да продължава списъка по всякакъв начин, ще посоча още народното развлечение футбол или суетата около звездите. Върхът са проектите с безработни и необразовани тийнейджъри, които се обучават по ,,контейнер-концепции" и стават милионери и суперзвезди. Чрез тях се програмират идеалите на младите хора у нас - те са героите на нашето време, на нацията, те са символ за структурата и духа на съвремието ни.

image

Направете си труда да включите телевизора в делничен ден и да прегледате следобедната програма на различни телевизионни канали. Ако погледнем развлекателните токшоута, които се ползват със завидна популярност сред масите, много лесно ще добием представа за манталитета на нацията - само не се плашете!

image

,,Материалистичният световен ред може да просъществува само в условията на натиск от производството и консумацията. Стагнацията означава заплаха! Доволните хора представляват опасност, защото те имат други интереси, различни от тези само да произвеждат и да консумират. Следователно този световен ред е зависим от това, хората да не намират истинско, т.е. вътрешно задоволство. Ето го смисълът на постоянната външна симулация. Целта не е задоволство, а задоволяване. Ако има опасност пазарът да е презадоволен, трябва да се намерят нови фирми на потребление. Ако потреблението не нараства, трябва допълнително да бъдат създадени възможности - то се знае, чрез инвестиране в унищожението. Най-подходящи за тази цел се оказват икономическите кризи (финансовите колапси) и войниците, защото те са основата за всяко едно ,,икономическо чудо". За да участват хората в този порочен кръг, трябва да придобият имунитет срещу унищожението. Това се постига чрез постоянното им имунизиране със съответните трептения."

image


В заключение можем да се запитаме защо не се толерират самостоятелното мислене и образование и защо определен кръг властимащи (истинските създатели на обществено мнение) чрез вестниците, списанията, радиото и телевизията няма за цел да информира, а желае целенасочено да програмира! Защо се предпочита инвестирането на милиарди във въоръжаването вместо в образованието на даден народ?

image

illuminatibg.blogspot.bg/2016/06/1.html



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686780
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031