Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2014 00:02 - Защо Aдът в човека е в червата? Знакът на ДЕВА, шести дом и здравето ни.
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 16799 Коментари: 2 Гласове:
12

Последна промяна: 09.12.2014 00:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Защо адът в човека е в червата? Знакът на ДЕВА, шести дом и здравето ни.
Силва Дончева декември 2014г

В астрологията има един основен знак и дом, които са свързани със здравето. Това е знакът на Дева и т.нар. шести дом. Те отговарят главно на три взаимносвързани направления в човешкия живот: навиците или начина на живот, които определят как общуваме с Невидимия свят /молитви, песни, упражнения/, какво ядем, какво пием, как спим, как се обличаме и обуваме, в какви условия живеем. На второ място, съвсем логично  следва всичко, което касае нашето здраве; слабите места, където липсата на добри навици може да атакува. И на трето място знакът на Дева е свързан с функциите на вегетативната нервна система, която контролира вътрешните органи, с работата на чревната система и най-вече на тънките черва, на черния дроб, жлъчката и панкреаса. И тъй като всичко в един дом или знак е взаимносвързано от това следва, че здравето на човека на най физически план зависи преди всичко от състоянието на чревната му система, черен дроб и съответно от навиците му в храненето и хигиената.

Привързаността към материалното, желанието отделните обекти да бъдат изучени, разбрани, класифицирани и обработени е типично за хората, подвластни на влиянията на този знак. Точно на тази база в епохата на Дева /10.000 – 12.000 години пр.Хр./ е осъществена и земеделската и скотовъдна революция. Именно способността на хората да наблюдават природата, да отбелязват всяка подробност и да свързват отделните части, ги карат да посеят първото зърно и да отгледат първото животно до себе си. Така човек прави първите си плахи стъпки към контрол над околната среда и към разбирането на процесите в нея. Затова и до днес знакът на Дева има въздействие върху научната работа в лабораториите, институтите и университетите. Той влияе върху всички, които анализират и изучават физичните, химични и биологични процеси.

В този смисъл знакът на Дева показва възможността на хората да правят нови открития, да разнообразяват храненето си, да създават нови химични съединения, да селектират нови животински видове.

Не случайно Дева управлява преработвателните органи в човешкия организъм. Последното е толкова  видно, че именно областта на корема в мистичните науки се счита за мястото на Aда в човека, за тъмнината в него и за най-материалната, тежка, обременителна, мръсна част. Желанието да ядем е първично и определя много от постъпките ни, както откривателството и любопитството ни, така и стремежа ни да се запасяваме, да преяждаме и да извършваме дори престъпления в името на осигуряването ни с енергия. Този стремеж именно ни е накарал сами и да произведем първата си храна, откривайки малката подробност как падналото от храната ни зрънце пониква след време.  От друга страна привързаността към материалното, типично за оста Дева – Риби е причината за загубването на връзката с Духа и тежките емоционални сривове типични за хората под влияние на тези знаци. Защото алчността и трупането на материя, включително и на ниво хранене, са обратно пропорционални на връзката с нематериалните полета на живота, с душата. Така душевното равновесие, култивирано в ежедневието, обуславя на най-висок план здравето, както и състоянието на вегетативната нервна система, след това на храносмилането, а оттам и на всички останали органи.  

Става ясно, защо Учителя казва, че адът в човека е в червата. Така 90 процента здравето ни зависи от тяхното състояние и съответните навици на хранене и хигиена, свързани с тях. Това обхваща и традициите, гентичната обусловеност, природните дадености. Дали ще имаме заболяване на сърцето, съдови проблеми, алергии, слаб имунитет, екзема, главоболие, костно-ставни проблеми, бъбречни, психически отклонения, рак или невралгии според зодиака зависи в най-голяма степен от червата и черния дроб, от влиянията на чистотата на зодия Дева. Не случайно представителите на този знак са най-добрите лекари, диетолози, химици, психиатри. От където пък следва, че лекарят трябва първо да се грижи за душевната чистота, за храната, водата и хигиената на човека и обществото.  

Човекът със здрав стомах и черва, със здрав черен дроб е по-издръжлив, по-оптимистичен, по-работоспособен, спи по-малко като същевременно се наспива, няма наднормено тегло, не е раздразнителен, нервен и досаден.

Проблемът е, че дори и малък проблем в храносмилането води до отклонения в цялостното състояние на организма. Храносмилателната система произвежда ензими, хормони, витамини от група В, фолиева киселина, витамин К. Естествените бактерии в лигавицата имат имунозащитна функция, като отделят имуноглобулини и си взаимодействат с клетките на имунната система. Те са ключов фактор при неутрализирането на токсичните съединения. На практика детоксикиращата способност на червата и на черния дроб са почти еднакви. Заедно обуславят доброто здраве.       

Промяната на естествената полезна чревна микрофлора чрез употреба на неподходящи храни, антибиотици, стероиди, химеотерапевтици, алкохол, хормони води до влошено усвояване на веществата, започват гнилостни процеси, интоксикация, провокират се алергични реакции, следват умора, психологически дискомфорт, безсъние и безпокойство.

Така знанието на зодиакалния знак на Дева ни дава един ключ към това, което е най-важно; формиране на чистота в духовните, емоционалните, хранителните и хигиенни навици в ежедневието. Не случайно символът на самият знак  е девойка /символ на чистота и жизненост/ с житен клас в ръце. Това е интересна препратка и към житния режим, който се препоръчва от Учителя в началото на пролетта, през февруари. Огромно е и значението на молитвата преди хранене. 

Хомеопатията също помага за доброто състояние на психиката и храносмилателния тракт, но без подходящи ежедневни навици, които да поддържат духовните  емоции от една страна  и здрава лигавицата и микрофлора на чревната сситема, от друга страна, нищо не може да бъде цялостно и трайно.

 „ВСИЧКИ БОЛЕСТИ ЗАПОЧВАТ ОТ ЧЕРВАТА“  ХИПОКРАТ





Гласувай:
12



1. penchoan - Наистина Дева управлява стомаха и ...
09.12.2014 19:39
Наистина Дева управлява стомаха и червата, но вегетативната нервна система се управлява от Близнаци, черният дроб от Козирог, бъбреците от Везни, а жлъчката от Скорпион според Учителя.
http://duhovnoobnovlenie.org/sites/default/files/razglezhdane_na_vyprosi_ot_zaveta_na_cvetnite_lychi_2.pdf
цитирай
2. spasymyr - Чели сте нещо...
09.12.2014 20:41
Ако те боли стомаха, значи- лапаш като прасе. Не си използвал зъбите.Това е логиката! Иначе би имал един зъб човек и 32 органа за размножение. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979862
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019