Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2022 19:04 - Вятърът и вятърните мелници
Автор: zahariada Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1274 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.09.2022 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Вятърът и вятърните мелници

 Публикувано: четвъртък, 01 септември 2022 г. 12:21

Моля се, изглеждайте по-добре, сър. . . онези неща там не са гиганти, а вятърни мелници.

Нашите най-големи врагове, с които трябва да се борим главно, са вътре.
- Мигел де Сервантес, 1615 г

image

Имало едно време, не толкова отдавна, хората зависели от своите коне и колички, за да се придвижват. Автомобилът беше шокиращо ново изобретение, което плашеше конете и променяше природата на реалността. Така че не трябва да ни изненадва, че нашата реалност трябва да се промени и ние трябва да бъдем шокирани от промените.

Може би най-лошото от нашата нова лудост е, че нашето правителство се опитва да ни убие, вместо да ни защити, за да направим един по-здрав свят. Какво казва това за понятието прогрес? И колко тъмно прави това нашето страховито бъдеще, докато се самобичуваме към собствената си забрава?

Научнофантастичната представа на Рей Бредбъри, че работата на пожарникаря е да запалва пожари, а не да ги гаси, се превърна в истина с настоящото ни правителство, което умишлено извършва престъпления, вместо да се опитва да ги разреши. Помислете за всички онези градове, мистериозно изгорени до основи от гредите отгоре, или училище, чиито деца са убити, но чиито имена никога не се появяват в некролозите.

Във всички тези преходи основната история е разбита и започва нов разказ. Днес подозренията за фалшифициране на историята изобилстват. Кръгла или плоска е Земята? Съществува ли наистина космическото пространство? Или живеем в симулация?

Измамата с мисиите на Луната ни гледа в очите, тъй като НАСА сега признава, че сме „изгубили“ технологията за пътуване до открития космос. Представянето на скъпите нови телескопи се разкрива като сложни измислици, които ни карат да поставяме под въпрос нашите така наречени „научни“ факти.

Междувременно милиарди долари и усилията на милиарди хора се губят във въображаеми предприятия, предназначени да ни накарат да вярваме, че контролираме нашата реалност, докато се борим с враг, който всъщност е създаден от хората, които трябва да се борят с него. Веднъж нарекох Ал Кайда „перфектния враг“, защото беше сила, която никога не можеше да бъде ясно идентифицирана; това беше преди да се разкрие, че е опора, създадена от собственото ни правителство.

По същия начин представата за болести, които трябва да бъдат излекувани, са наистина последствия от нашите собствени изобретения, умишлени или случайни, които се превръщат в много печеливши начинания, но не непременно лекуват нищо, освен временното, но широко разпространено човешко принуда да лишават лековерните от техните ценности. И твърде често техния живот.

Учили са ни, че всички хора са излезли от Африка и са се разпространили по света без обяснение за различните цветове на кожата и навиците на ума, докато древните ведически легенди не разкрият, че бялата раса е излязла от Северния полюс и е опитомила всяка цивилизация познати на човека.

Дали белите са били гигантите, които са изяли малките кафяви човечета и са си спечелили враждата на всички онези мелези, които днес са се обърнали срещу тях и искат смъртта им? Жените харесваха тези големи, силни бели момчета, точно както днес харесват големите, силни черни, така че ето как получихме всички мургави, които вече не могат да мислят.

Как се случи всичко това, ще попитате?

Е, както обикновено, докладите са разделени между добро и зло, като мотивите на воюващите се зависят от това на коя страна сте. Всички легенди изглежда включват битка в космоса и някои изглежда казват - все по-популярна идея - че останките от нашите контролери живеят вътре в нашата планета и издават команди, които определят как изостаналите на повърхността решават да се убият един друг.

Това по-фантастична идея ли е от някакъв мистериозен демиург, гравиращ заповеди в каменна плоча, манипулиращ избраното от него племе, докато не убие всички останали, така че да управляват сметището, което са създали над цялата планета?

И това са само повърхностните промени, които разглеждаме. Най-дълбокият от останалите въпроси е въпросът дали всичко, което сме учили да вярваме, е наистина вярно.

Дали яденето на месо превърна всички ни в непоправими убийци и че преди рухването на големия воден балдахин, който някога е облякъл Земята в лилав здрач, ние оцеляхме на диета от питателни ядки и горски плодове, която дори днес всеки знае, че е най-здравословният начин на живот?

Съвсем наскоро Дълбоката държава въпрос ли е само на Съединените щати или включва изискванията както на Русия, така и на Китай, както и на всички останали общински държави в света, така че всичко, което се застъпва, не е в полза на никого конкретно гражданство, а за демоните, които затягат кесията ни с цел задушаване на контрола.

Ако смятате евреите за истински човешки същества, как си обяснявате защо искат да убият всички останали, които не смятат за човешки същества? Какво означава това за вас, след като сте на път да бъдете сред техните жертви?

Дон Кихот от Мигел де Сервантес е широко смятан за най-стария роман в западната литература (началото на 1600 г.) и може би е най-известен с фразата „накланяне на вятърни мелници“, която означава стремеж към цел, която няма как да успее. Между другото, той е неправилно интерпретиран от Google, както и толкова много други значения, изкривени в измама и делириум от контролерите на нашия живот.

„Когато самият живот изглежда луд, кой знае къде се крие лудостта? Може би да бъдеш прекалено практичен е лудост. Да се ​​откажеш от мечти - това може да е лудост. Твърде много разум може да е лудост - и най-лудото от всички: да виждаш живота такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто трябва да бъде!“
— Мигел де Сервантес, Дон Кихот

А вятърните мелници? Наши ли са или техни? Наши ли сме или техни, това е по-големият въпрос. Това е въпрос, на който никога няма да можем да отговорим, докато се страхуваме да го зададем.

 

Джон Камински е писател, който живее на брега на Персийския залив във Флорида, постоянно се опитва да разбере защо се самоунищожаваме и посочва корумпираната система от вярвания като двигател на нашата смърт. Зависим единствено от приноса на читателите, моля, подкрепете работата му по пощата: 6871 Willow Creek Circle #103, North Port FL 34287 USA.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39750111
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031