Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2010 13:33 - Антибългарската политика на Би Би!
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 1934 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 06.10.2010 09:02


Ердоган: Българските турци имат всички права 04.10.2010 16:33 Темата за референдум за присъединяването на Турция към ЕС не съществува за нас, докато не завършат преговорите, подчерта Бойко Борисов след среща с турския си колега image Представителите на турското малцинство в България имат всички права, наравно с българските граждани, със задоволство отбеляза турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, който е на еднодневно посещение у нас.

Той разговаря "на четири очи" с българския си колега Бойко Борисов, след което се проведоха пленарни разговори между българската и турската делегация.

Двамата дадоха пресконференция в Министерския съвет. Ето основни моменти от обсъжданите днес теми:

Газ и газови доставки

Между България и Турция ще бъде
изградена интерконекторна връзка, която ще стане част от газопровода "Набуко", съобщи премиерът Бойко Борисов.

Двамата лидери подчертаха важността на диверсификацията на енергийните източници.
още по темата image Не сме против членството на Турция в ЕС, но всички си го мислят image 84 | image4181 Много спънки за турците, пътуващи до България image 22 | image5120 Ключовитe политически рискове в Турция image 11 | image757

Готови сме да изградим газопровод за България, министрите на икономиката ще уточнят подробностите и ще доставяме природен газ, както сега го правим за Гърция, уточни Ердоган.

Избор на български мюфтия

Смятаният за проислямски министър-председател на Турция се спря подробно на проблема с
избора на мюфтия у нас, като подчерта ясно, че това е вътрешен проблем на страната.

Ердоган изрази надежда, че в кратко време, спазвайки демократичните принципи, ще бъде осъществен избор, който ще допринесе за сигурността и постигането на спокойствие сред мюсюлманската общност в България.

От своя страна Борисов благодари на колегата си за "ненамесата в проблема" и обеща да се осигурят условията за конференция, която да определи подходящ човек за духовно-административния пост.

Присъединяване към ЕС

Темата за референдум относно
присъединяването на Турция към ЕС ще се постави, когато страната завърши преговорния процес - дотогава такава тема няма, категоричен бе Борисов.

Като добър съсед, България подкрепя европейската перспектива пред Турция, увери той.

Помолен да коментира позиция на доскорошния френски посланик у нас относно приемането на мюсюлманската държава в европейското семейство, Борисов предупреди, че
дипломатите понякога многократно надвишават правата си.

Ако нашият посланик отиде и каже на президента Никола Саркози какво да прави, ще бъде изгонен от Франция, даде пример българският премиер.

От своя страна турският министър-председател за пореден път се оплака, че срещу Турция се прилагат практики, които не са били прилагани към нито една кандидатка за ЕС.

По думите му Анкара постоянно е забавяна в преговорния процес, има отворени преговорни глави, но няма нито една затворена.

Въпреки това, ние търпеливо работим, учим си урока и се надяваме да приключим успешно този процес, изрази надежда Ердоган.

Теми от двустранен интерес

Където има документи и информация за имоти на български граждани, останали в Турция, правото ще бъде приложено, обещаха Ердоган и Борисов, запитани за компенсации за българите по Ньойския договор.

Двамата премиери обсъдиха и проблема с издаването на визи за турски граждани, който по думите на Борисов ще бъде решен с въвеждането на биометрични данни в документите.

Българският министър-председател благодари за добрата работа на службите за сигурност на двете държави в борбата с контрабандата и наркотрафика и обеща в скоро време "една операция, която ще бъде добра за всички нас".

В областта на културата сътрудничеството ще се осъществява чрез поддържане и реставрация на български обекти, останали в Турция, и на османското наследство, останало в България.
Тагове: Реджеп Ердоганпосещениедвустранни отношения   Източник: БГНЕС,БТА

Снимки:
Любомир Спиров, БГНЕС,

...............................................................................................................................................................

С тези си действия за поддържка на Турция за влизане в ЕС срещу газови доставки, премиерът и ГЕРБ загубиха половината си електорат! Явно Би Би играе по свирката на кукловодите от САЩ и разните еврейски организации, с които се среща непрекъснато. Игнорирането на подписката на ВМРО (350 000 събрани подписа!) за референдум относно това Турция да не става член на ЕС ще накара пък останалата половина от електората на ГЕРБ да се замисли дали да даде втори мандат на Б.Б. - май не!
Ако цената на газа от тръбопровода "Набуко" е да дадем "зелена улица" на Турция за влизането и в ЕС, то тази цена ще е твърде висока или фатална за бъдещето на България! Повечето българи биха предпочели да стоят на студено или да се преговаря с Русия за техния газ, отколкото да се приеме това самоубийствено решение. Националния интерес на България е Турция никога да не стане член на ЕС, защото ако това стане, България просто ще изчезне от картата на Европа (както междувпрочем е било заложено в разни географски карти от Англия ако не се лъжа , отпреди 10-15 години), а тук ще нахлуят гладни пълчища от Анадола, които ще опоскат и доунищожат малкото останали природни богатства на страната. В ЕС твърдо против влизането на Турция като член са страни като Австрия, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Кипър, Италия и др. Те имат своите основания за това, както и ние; още повече, че Турция съгласно Ангорския договор ни дължи за тракийските имоти някъде около 20 милиарда евро. За избитите от турците 350 000 българи в Източна Тракия през 1913-15 г. дори не го коментирам! Дедите ни ще се обърнат в гробовете ако Турция влезе в ЕС! Това не трябва да се допуска по никой начин; с цената на всичко!
Герберите са пътници отвсякъде - НУЖНА НИ Е НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА КОЯТО ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ И УСПЕШНО ДА ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ! Всичко друго е демагогия и ламтеж за пари! Дано се задавят с тях националните предатели, а както е казал народа: "Ковчег джобове няма"!........))))))

                  image

     На кого Борисов иска да предаде ключа за България?!?



Тагове:   политика,


Гласувай:
1



1. doktora757 - Турския премиер нещо е в грешка: В ...
05.10.2010 13:37
Турския премиер нещо е в грешка: В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВИ ТУРЦИ, САМО БЪЛГАРИ МЮСЮЛМАНИ!
цитирай
2. анонимен - именно
21.10.2010 10:18
"Явно Би Би играе по свирката на кукловодите от САЩ и разните еврейски организации, с които се среща непрекъснато."
ЗА ТОВА И БЕШЕ ТОВА СПИРАНЕ НА ГАЗА - да ни засилят за други газопроводи ( което не е лошо ) но първо ще уреждаме връзката с Турция, защото тя ни е по-любима от Русия и е втора във света, въпреки че изтрепаха няколко души на кораба от мисията за парлама.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5047514
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031