Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2011 00:48 - Кой заповяда да бъдат изхвърлени костите на Левски?!
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 14625 Коментари: 9 Гласове:
14

Последна промяна: 01.04.2015 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
               image 


    Според покойния акад. Николай Хайтов (сериозен изследовател за гроба на Левски; с две книги по въпроса), когото познавах лично; лицето Нико (Нисим) Мойсей Яхиел (1919-2001 г.) в качеството си на личен секретар и съветник на палача Тодор Живков е разпоредил да се изхвърлят в един чувал в река Искър костите на Васил Левски, открити в олтара на църквата "Св. Петка Самарджийска" в подлеза пред ЦУМ! "Главния" естествено е бил в течение на тази свинщина (Хайтов е поискал лична среща с него по този въпрос, но Живков е отклонил темата в друга посока и не е позволил да се дискутира). Вероятното обяснение за тази отвратителна антибългарска постъпка е хората да нямат място за поклонение на гроба на националния герой, а да продължават да носят венци пред съществуващия тогава паметник на болшевишкия касапин Ленин (по майка Бланк) от другата страна на улицата (сега заместен умишлено и не случайно от
масонски паметник наречен от някой богохулно "Св. София")......Какво би трябвало да бъде наказанието на този "човек" - акад. Яхиел според вас?!? Дано и двамата с Живков се пържат в Ада во век и веков, заедно с останалите комунистически гадове съсипали България! 



                                                              * * * * *


    ПРОФ. Нико Яхиел (Нисим Мойсей Яхиел) (1919-2001 г.)  - социолог, академик (1984), има трудове в областта на социологията на науката и социология на "града и селото". Той беше дългогодишен съветник и личен секретар на Тодор Живков (в продължение на 40 години) и като такъв е автор на много от неговите речи, засягащи въпросите на научно-техническия прогрес. Нико Яхиел беше най -високопоставеният евреин по времето на Живков. Чрез неговото присъствие Живков даваше знак за отношение към еврейството. Това всъщност крепеше мястото на Яхиел в йерархията. В края на осемдесетте години той беше отстранен. Мнителният Живков беше решил, че е френски шпионин.
    Нико Яхиел има голяма заслуга за политическото решение да бъде създаден Институтът по социология при БАН. Това, за края на 60-те години, при неосталинисткото настъпление на Брежнев, беше значимо събитие. С него се признаваше, че обществото трябва да бъде изучавано, че то се развива по свои правила, които не са разкрити от Маркс, Енгелс и Ленин. Признаваше се на практика, че обществото не може да бъде плод на кабинетните размишления на мъдри комунистически вождове. Създаването на Института по социология стана  въпреки мнението на Москва. (Там нямаше такъв институт, защото Ленин беше казал всичко за обществото.)
    Беше учил в Румъния и живял там. По еврейски пътища след завършване на средно образование се завърнал в България. Тогава започнал да учи български език. С увлечение рецитираше стихове на румънски, френски и български (визитка от сайта www.omda.bg/bulg/news/personal/yahiel_niko.htm).
    Нико (Нисим) Мойсей Яхиел е роден в град Русе. Като член на РМС Яхиел е отговорник за работата с еврейските терористични групи в Сестримо, Ловеч и Лом преди 1944 г. Член е на БКП от февруари 1944 г.; завършил философия в СУ (1957 г.); кандидат на философските науки (1965 г.); старши научен сътрудник, професор (БАН, 1970 г.), специализира в Москва и Париж; академик от 1984 г.; член на БКП. „Промива мозъци” в областта на философията и социологията.
    След като диктатора Тодор Живков пада от власт през 1989 г., Нико Яхиел в типичен подъл еврейски стил веднага пише книга срещу тоталитаризма и статии в чуждия печат срещу Тодор Живков (“Тодор Живков и личната власт”, 1997 г.) и обкръжението му, в което е бил главна и водеща фигура (www.omda.bg/arhiv/Goliamata%20promiana/niko_yahiel_za_todor_jivkov.htm). След това си урежда и предвидливо заминава за Израел, където получава неизвестно за какво пенсия от 2000 щатски долара; до смъртта си през 2001 г. Така завършва живота си този изключителен подлец, гад и политически престъпник, 70 години работил срещу България, прилагайки изпитаната юдейска стратегия "Да убиеш с чужд нож"! На неговата съвест тежат стотици хиляди почернени човешки съдби и затрити българи.......


                       image



                                        * * * * *

     Тези комунистически престъпници не бяха съдени за извършените тежки престъпления (злоупотреби, кражби, убийства, геноцид и престъпления срещу човечеството). Даже Тодор Живков проформа му се спретна един фарсов процес, където се каза че бил "чиста вода ненапита"; не бил виновен за нищо и притежавал само чифт скъсани чорапи и едно старо одеало.......Част от причините за това беше предателството наречено "Кръгла маса" (1989-1990 г.), където като дисиденти и опозиция се представяха хора от ДС, марксисти, чужди агенти и бивши членове на БКП. Това е добре описано в двата тома на акад. Николай Хайтов - "Троянските коне на България" (вече библиографска рядкост), както и в някои други книги и документи. Уважавания от мен академик беше истински патриот и националист и се бореше срещу това, заклеймявайки враговете на България. Освен с него, се познавам и с членове на неговото семейство и съм наясно защо той беше "трън в очите" и на комунисти/социалисти и на "демократи". Нарочно съчиняваха какви ли не небивалици срещу него с цел да го дискредитират и очернят, особенно за гроба на Левски и литературната му дейност, която е безспорна! Дребни душици и плужеци, истината винаги излиза наяве накрая.........винаги!

image


Карта на комунистическите затвори и лагери на смъртта и унижението след 1944; в тях са избити десетки хиляди достойни българи и са репресирани над 250 000 души!

                          image
         

image


Още по темата: doktora757.blog.bg/politika/2013/01/31/grobyt-na-levski-zalichen-po-narejdane-na-partiiata.1048434                        



Гласувай:
14


Вълнообразно


1. lambo - Няма нищо чудно в действията им
24.07.2011 08:57
Яхиел е чифут, а Яшар (Тодор Живков) е циганин-ислямист, който НИКОГА не е стъпил в църква. Обяснявал на другите от ПБ и ЦК, че бил твърд атеист, и затова
цитирай
2. divna8 - Всяко наказание ще му е малко - а по ...
24.07.2011 08:58
Всяко наказание ще му е малко - а по принцип съм миролюбив човек!
Но... всяко миролюбие си има граници. Абсолютно светотатство и подигравка с исконни български светини - защото Левски за мен е святост!!!
цитирай
3. estirbg - Да, но от Библейска гледна точка не е така!
24.07.2011 10:12
Ако погледнем от този ъгъл, Бог не благоволи и се гнуси от идолизирането на мъртви, та дори те да са светци и национални герои. Нека да припомня Втората много важна заповед:
"3 Да нямаш други богове освен Мене.
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди." Изход 20-3:6
цитирай
4. doktora757 - Националните герои и светците не са ...
24.07.2011 12:24
Националните герои и светците не са "идоли" в библейския и духовен смисъл на думата; би трябвало да ги разбирате тези неща, а враговете на България явни или скрити са си врагове и трябва да бъдат заклеймени и съдени!
цитирай
5. sarmatin - Говорим за Левски каде се отплесна с ...
24.07.2011 23:24
Говорим за Левски каде се отплесна с Библията не знам. Всеки истински българин се прекланя пред Левски , Ботев и всички канове и царе на България да не искаш да кажеш че сме грешници заради това ? Мнението ми е , че еврейте първо ни мразят като българи а второ като християни по нейзвестни за нас причини. Няма държава освен България която толкова да си е патила от евреите , а й Палестина.
цитирай
6. анонимен - Истината е съвсем друга, причината е съвсем друга драги Българи
25.07.2011 07:40
Защо се отклонявате от истината? Защо запращате вината отново за кой ли път към комунистите. За да се разбере, защо Левски е неизвергнат, нека се обърнем към историята. Първи революционен окръг с център гр. Ловеч е бил с разбити комитети, предадени на Турската власт. Почти целия Централен Ловешки комитет участвува в това предателство. Турската власт е била информирана за всяка стъпка на Апостола по времепребиваването си в този Револционен окръг. Накрая, именно ръководителите на този окръг предадоха Левски. Интересното е, че Левски е бил съпровождан само от няколко заптиета при преминаването си през територията на окръга, докато при преминаването през територията на Търновския революционен окръг е силно охраняван. Заради тоталното предателство в Ловешкия революционен окръг, в него въстание не е избухнало. Нещо повече, поради дезинформация от този окръг, жертва става и Ботев. След Освобождението, бившите "революционни" дейци - предатели са успели да заемат високи управленски постове в новата държава. Всячески са пречели за установяването на истината. Когато задават въпрос на брата на Левски, защо не е убил поп Кръстю, братът отговорил, че попа не е предател, а предателите заемат високи постове в управлението на държавата. Това обяснява, защо е било бруталното отношение към семейството на Левски след Освобождението. През 1934 год., Турски архиви, отнасящисе за България преди Освобождението, са откупени. Разследващите историци са видели, че техни родственици са били предатели и затова огромна част от този архив е бил изгорен. Това е доказателство, че в управлението на държавата от Освобождението до сега, участвуват потомци на тия предатели, които в никакъв случай няма да допуснат истината да излезе наяве. Какъв ти тука Ленин, просто причината е тази, която ви посочвам. Изглежда и авторът има има някакво родство, за да се опитва да ни заблуждава. Тези потомци и днес участвуват в управлението на държавата. Те могат да имат различни партийни цветове.
цитирай
7. doktora757 - За кой автор става въпрос, че е доста ...
25.07.2011 10:38
За кой автор става въпрос, че е доста неясно изложението?! И защо се пише анонимно; страх ли ви е от нещо или затаявате истината?
цитирай
8. sarmatin - На тея анонимните кой им казва ис...
25.07.2011 23:55
На тея анонимните кой им казва истината незнам , факт след факт фраскат напълно обедени.:(
цитирай
9. megafon - Прочетох темата
27.07.2011 13:54
и постовете и точно комунистите са виновни. Лично те унищожават костите на Левски и то по заповед на един малоумник. Както е написано в статията, прочете книгата на Хайтов. Даже и да сте комунист, пак е прочетете. Не се страхувайте от истината.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5047065
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031