Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 17:59 - Напусна ни д-р Иван Георгиев - лидер на Българската Национално-Радикална партия (БНРП)
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 23326 Коментари: 21 Гласове:
25

Последна промяна: 16.03.2012 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                 image

    С голяма мъка съобщаваме, че на 15.03.2012 г. ни напусна големият български националист д-р Иван Георгиев – Председател на Централното ръководство на Българската национално-радикална партия.
    Д-р Георгиев остана докрай непримирим в борбата си за една национално могъща и социално справедлива България. Ние, национал-радикалите от БНРП и всички български националисти губим един голям Човек, българин и идеалист, посветил живота си на българската кауза. Д-р Иван Георгиев измина земния си път достойно, честно, в борба за просъществуването на Родината, за победата на християнските ценности, за социална правда, ред и законност. До последния си час работи за доброто на България, не се предаде, въпреки ударите, които понесе от несправедливата Система, обрекла нацията ни на тотално изтребление, както и от онези, които го предадоха в последния момент. Нека примерът на д-р Иван Георгиев да ни води в борбата!...
    За да продължим делото, за да пребъде България!

Бог да те прости, Докторе!
 
   Иван Георгиев е български лекар и политик, роден през 1941 г. в гр. София. Председател е на Българската национално-радикална партия (БНРП).
   Иван Георгиев е син на известния български езиковед академик Емил Георгиев.
Още като ученик основава нелегалната при комунистическия режим Българската национална партия (БНП) на 1 септември 1955 г. Участва във формирането на структурите на БНП и е ръководител на младежката й организация. Заради дейността си за БНРП е осъден през 1957 г. от комунистическата власт на 5 години затвор, от които излежава 3 год.
    Образованието си завършва като частен ученик. След обявена през 1962 г. амнистия успява да следва медицина и по-късно завършва 2 специалности - вътрешни болести и гастроентерология. От 1974 г. работи в Медицинския университет, София.
    Многократно е задържан от органите на „Държавна сигурност“. След политическият преврат в 1989 г. основава Българска национално-радикална партия (БНРП) която се счита за правоприемник и продължител на основаната в 1955 г. БНП.
    Д-р Иван Георгиев беше непримирим борец срещу глобализма, антибългарските елементи, комуноидите, нихилизма, българофобите и националните предатели съсипващи България; един истински продължител на делото на българските войводи, Ботев, Левски, Ванче Михайлов и ген. Христо Луков, борещи се за свободата и преуспяването на България и българския национален Дух! Неговото дело не е отишло напразно и се проектира в такива патриотични организации като БНРП, СБНЛ, Български Национален Съюз (БНС), "Българска Орда - 1938", "Онгъл", "Народен юмрук", СПОБ и др.

Погребението ще се състои на 17.03.2012 г. (събота) от 14:00 ч. на Централните Софийски гробища, кв. "Орландовци".



                              
    image


                                           image




Гласувай:
25



1. анонимен - Почивай в мир, Докторе! Поклон!
15.03.2012 21:42
Почивай в мир, Докторе! Поклон!
цитирай
2. rizar - Бог да го прости !
15.03.2012 22:54
Един от великите български политици .

Да регистрираш ПАТРИОТИЧНА ПАРТИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЕВРЕЙСКО-БОЛШЕВИШКАТА ДИКТАТУРА ПРЕДИ 1989 Г. Е ПОДВИГ И ГЕРОЙСТВО ДОСТОЙНА ЗА ЛИЧНОСТИ ОТ ЕПОПЕЯТА НА ЗАБРАВЕНИТЕ!
цитирай
3. vahisht - Бог да го прости!
16.03.2012 00:25
Чест Ви прави статията която сте пуликували в блога относно кончината на този велик българин - Д-р Иван Георгиев !
Мир на душата му!
Бог да го прости!
цитирай
4. balkanec - Бог да го прости!
16.03.2012 01:00
Достоен човек.
цитирай
5. zabylgarite - Бог да го прости
16.03.2012 06:58
Той е човека,който наричаше турция по бнт през 90-те
"петвековният поробител"
цитирай
6. eltimir - Бог да го прости
16.03.2012 09:40
Дълбок поклон пред големия Българин и големия Човек!
цитирай
7. ejkobeshko - Честен човек,
16.03.2012 10:58
но неумел политик.
Лека му пръст.

Честния му живот показа, че бъдещето принадлежи на Комунизма, а не на национализма. Исторически процес, няма как да се бори човек с него.
цитирай
8. doktora757 - но неумел политик. Лека му пръст. ...
16.03.2012 11:53
ejkobeshko написа:
но неумел политик.
Лека му пръст.

Честния му живот показа, че бъдещето принадлежи на Комунизма, а не на национализма. Исторически процес, няма как да се бори човек с него.


Бъдещето принадлежи на народа, а всички мръсни утайки като българофоби, комуноиди, нихилисти, глобалисти, интернационалисти и национални предатели ще отидат на бунището на историята!!!
цитирай
9. samvoin - Като бивш член на Българска наци...
16.03.2012 12:24
Като бивш член на Българска национално радикална партия и човек който се познаваше доста добре с него и е имал многократен пряк контакт, искам да изразя своето дълбоко съболезнование към близките и приятелите му.
Мога да кажа, че е човек с някакво сериозно минало зад гърба си, а доколкото знам и гениален в професията си.
Макар да напуснах тази партия, аз не съм имал личен конфликт и сериозни сблъсъци или спорове дори, лично с него.
Моите забележки винаги са били принципни и срещу "лошата компания" с която се беше сработил и която дърпаше партията - като приемнок на Българската националистическа партия - съпротива в нелегалност и респективно идеята към гибелта.
Те си знаят кои са тези и защо и срещу какво го правеха (При единия, причините са чисто "субективни"... Принадлежащ към "богоизбраното" племе - секта. Сещате се кое, онова което превърна едни измислени "6 000 000" жертви в доходоносен бизнес и успя да си припише ролята от ВСВ, на "уникално потърпевши и страдали, както никой друг народ"...).
Един ден, ако не на този свят - вярвам, че на онзи, ще получат своето възмездие!
Когато влезнах в тази партия, аз влезнах най - вече с идеята да се боря срещу новия СССР, СФРЮ, Османска империя, Византийска империя и Рим в едно, а именно ЕС и защото тази партия само, говореше между всички за излизане от там и за прекъсване на всички отношения с брюкселските паразити.
Говореше и за недопускане на чужди бази на наша територия, а също за неучастие на България в чужди конфликти, в които тя няма никакъв исторически и национален интерес.
Също така и единствено тази партия, смееше да посочи с пръст самообявилите се за "богоизбрани" и да коментира, дали те са такива.
За съжаление обаче, в нея започнах да виждам и допускане на много интернационалистически, чуждопоклонни и национал - нихилистични попълзновения.
Може би е заради дългото боледуване на доктора и от там невъзможността му, да поеме здраво нещата в свои ръце, както в началото на 90-е - когато е издаван "Български глас" и БНРП стига до над 60 000 гласа.
Разбира се, днес бяха и са все повече времена на още по - тежки изпитания пред България и българската нация.
Но за мъртав човек - "добро или нищо", ще спестя своята лична критика за човека който вече не може да се защити и да ми импонира и ще остана и запазя само доброто с което го помня - тук и за себе си.
Нека Бог прибере душата му и лека му пръст.
Надявам се греховете, ако ги има - да му бъдат простени на друго, много по - важно място, а ние - змните "осъдим" първо себе си и си спомним откъса от Евангелието, какво каза Исус на тълпата събрала се да линчува "блудницата"?!...
Амин

Разбира се, да се надяваме, че идеята на българският национализъм е вечна и аз вярвам, че тя ще умре само с последния българин по света и с последния спомен за България и българската идентичност, така както и факта, че Македония е българска и пълна победа на еничарството там, мисля, че ще има само тогава!
Разбира се, идеята на българският национализъм, не може и не бива да "започва и свършва" само с една единствена партия, организация, движение и личност днес!
Според мене, тя започва много, много отдавна.
Тя започва с империята на Мо Тун и дори преди нея, с неговия разгром и завладяване на Китайската империя.
Тя започва с хунорските принципи и арийската памет на древните българи, с древните Веди.
Тя започва с началото в днешна Персия, започва и в древна Тракия.
Започва в Завета на Кубрат към синовете му.
Започва с влизането на Аспарух и ВЪЗРАЖДАНЕТО на Дунавска България (Не създаването на България въобще, както ни учат лъжеисториците!).
Минава и през безпощадните, но спасителни и нужни писани закони на Крум.
През спомена за братството ни с Волга и че България е там, където има и един българин на своята земя!
Търпи своите възходи и падения, през Златния век, славната епоха на Асеневци - с които залязва и България, през Ада на византийската преизподня и Османската сеч, както и погърчването, но и мъченическия отпор в Църквата ни срещу него и срещу много по - кървавите от османците фанариоти, за които днес не се казва още "гък".
Възродена е от нашите велики екзарси, напомнена е от Паисии и Софронии, а накрая е въплътена и в борбата за възраждането на нея и България от безсмъртните Завети на Апостола на Свободата - Васил Левски и неговия идеал "За чиста и свята република", който ние така и не постигнахме и загърбихме (Неслучайно, този Мъченик - непризнат разбира се от днешните попове - търгаши за такъв, на нашата вяра и национален идеал, беше предвидил, че възраждането на монархията, ще е под диктата на чужда династия, както за жалост стана.).
Върхът на този идеал, беше Априлското въстание - така и неуспяло да реализира своите цели, с "благородната помощ" на всички велики сили.
За съжаление, първия изменник на този идеал в така наречената Свободна България, беше човек предал това въстание, но нагмездил се на топлото премиерко кресло и започнал да преследва и избива истинските поборници.
Днес на него му се издигат паметници и незнайно защо е наречен "българският Бисмарк", а истинският "български Бисмарк", който 1941 година обедини нашите граници, беше отречен и то по заповед на "богоизбраната" държава - извършител на геноцид и етническо прочистване, пред очите на целия свят и на крачка от това, да вкара света в най - кървавата Трета световна война.
По - късно, другата кулминация на този безсмъртен наш идеал, бяха въстанията, духовните борби и войните ни за Национално обединение и решаване на Българският национален въпрос.
За доосвобождение на поробените ни братя, по кръв и идентичност и героизма на новите ни мъченици и герои, които изгоряха в огъня на тази свещенна борба.
Спомена за тях, трябва да ни кара да бъдем националисти, дори всички партии и организации определящи се така, да изчезнат!
Които партии и организации, в една или друга степен днес, просто предадоха и зачеркнаха техния идеал и онова за което умряха мъченически, в името на своите облаги и изгоди, на парички отвън...
Редно е да споменем и свидните жертви, които България даде когато върху този идеал беше тотално "плюто", през поредния голям "залез" на България и Третото Българско Царство в 1944-а година.
Хората изправени пред окупаторския "народен съд" (Крие се днес факта, че той е подкрепен от западния "свободен свят"!), хората гнили по лагери и затвори, в името на национално могъща, териториално обединена в своите реални етнически граници и социално справедлива България на всички българи по света!
Хората, които в името на този идеал, са убивани и репресирани и преди, но особено жестоко след 1944-а година, а значителна част от тях със сили и желание след тези "преизподни" да продължат борбата, бяха и са и до днес мачкани - по един или друг начин и след 1989 - а година и прословутите "демократични промени".
Особено се "затяга примката" срещу тлеещата ни национална борба в момента, при настоящия съвсем продажен и иначе навън безхарактерен и безличен - абсолютно колониален режим, но за сметка на това пък и далеч по - брутален от предните, в разправата си и мачкането си срещу националните сили, а за това си има и пример в своя "голям брат" и наш нов задокеански господар, прочие "юмрук" на една вековно кървава световна империя на злото и на самообявилата се за "богоизбрана" - геноцидна и терористична, нелегитимна държава в Близкия Изток.
Това настоящо правителство, начело на правещия се на "бабит" Боко Тиквата, май ще е на път да задмине и Гошо Тарабата по национално предателство и нихилизъм, а синия му западен и масонски коминтерн - даже и неговия "татко" - червения...
Боко Тиквата, не прилича в нищожния положителен план, дори на своя "Тато", от когото отявлено се възхищава и пред чието име благоговее, че бил "достоен негов ученик".
Ако онзи, дори като васален "вожд", имаше поне смелостта да каже пред Кремъл, че "македонска нация" не съществува, то това сегашно черво - негов бивш гавазин "благоговее" пред задокеанското признаване на "македонски език, идентичност и култура", а респективно на безпощадното смазване на Българщината там и дебългаризацията на българите.
В името на тази антибългарска гнусна "кауза", този уволни свой министър който не и беше съвсем съпричастен, но за сметка на това пък нарича "отличник" един хомосексуален дегенерат и номенклатурно "татково синче", който пък е съпричастен с "каузата" на Израел и със службата си в тамошната армия, както и с факта, че не е служил в Българската...
Едва ли някога, ние сме имали по - безхарактерен и мекотелен премиер, в цялата ни история.
Като изключим разбира се отявления българофоб - Гошо Тарабата и по - безхарактерен и нихилистичен "държавен глава" от "Гоце" Седефчов.
Сегашния инфантилен слуга, дори няма смисъл и да го коментирам, неговото умствено развитие, си личи по самата му физиономия...
Въпроса е обаче, дори БНРП да "загасне", никога да не гасне българският пламък в сърцата ни и Каузата на нашите предци и аз вярвам, че тя е безсмъртна докато ни има нас самите!

Да пребъде свободна, независима, национално могъща, териториално обединена и социално справедлива България на всички българи по света и на всички които я обичат и държат на нея, като на своя Родина и огнище!

цитирай
10. liliyanaandreeva - Светла му памет!
16.03.2012 13:52
Светла му памет!
цитирай
11. demonwind - Мир на праха му!
16.03.2012 14:08
Войне, свалям ти шапка!
цитирай
12. lubomir33 - Човек умира, името му остава!
16.03.2012 14:40
Доктора действително е един от хората, от чиято дейност започна съвременният национализъм във България. Според мен една от причините за неуспеха на партията му е прекалената му доверчивост към хора - дребни келепирджии или откровени агенти на ДС.
цитирай
13. oranjevia - Познавах го.Достоен мъж.
16.03.2012 15:07
Познавах го.Достоен мъж.
цитирай
14. dimenzed - Истински БЪЛГАРИН, героите не у...
16.03.2012 17:35
Истински БЪЛГАРИН, героите не умират!!! ПОКЛОН!!!
цитирай
15. atil - Бог да го прости!Без него и без БНРП, ...
16.03.2012 22:57
Бог да го прости!Без него и без БНРП, съвременна България щеше да е още по-безлична и жалка! Грешките и недостатъците не са малко,но не са само негови или на ръководството, тук голямата истина е в горния текст - "че Системата го уби"! Тя уби и други хора още през 90-те години и нещата се изкривиха още тогава.Други хора тази система пък прокуди ,трети смачка и изхвърли от живота! Лично аз и сега се считам за национал-радикал,нищо ,че вече не членувам в никаква партия и никога няма да членувам! Но човек винаги си остава такъв какъвто е - от рождението си до смъртта!
цитирай
16. shtaparov - Много жалко!
01.04.2012 22:13
Много жалко!
цитирай
17. doktora757 - БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНО-РАДИКАЛНА ...
10.04.2012 14:35
БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНО-РАДИКАЛНА ПАРТИЯ

С О Ф И Я





О Б Р Ъ Щ Е Н И Е



НА ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА Б Н Р П



Братя и сестри, членове и симпатизанти на партията,

На 14 март 2012 г. ни напусна завинаги нашият председател д-р Иван Георгиев. Тежка болест прекъсна един бурен живот, отдаден изцяло в служба на Отечеството. Започнал още от юношеските си години да работи за интересите на българската нация, влизал 3 пъти в комунистическите затвори, той през 1990 г създава Българската национално-радикална партия, която е първата и единствена българска националистическа формация.Тя никога не е превила и няма да прави каквито и да са компромиси с националните интереси на нашия народ. През тези повече от 22 години д-р Георгиев стана символ на национализма и обединител на всички българи, които обичат нашата страна и са готови да направят всичко за нея. През време на няколкото обиколки, които той, заедно с други членове на Централното ръководство направи в различни части на България, той пламенно разпространяваше българските национални идеали и повдигаше духа на отчаяния от тежката действителност български народ. Със своето пламенна слово, изразявано в телевизионни предавания, в политически статии във в. „Български глас”, в ежемесечните бюлетини на партията и на други места д-р Георгиев дискутираше и агитираше за една нова национална доктрина, която единствено може да изведе страната от дълбоката криза, в която е изпаднала.

Д-р Иван Георгиев ни напусна много рано и той вечно ще ни липсва. ПРОЩАВАЙ ЗАВИНАГИ СКЪПИ ДОКТОРЕ.

В тези тежки за партията дни когато д-р Георгиев беше в болницата, се появиха жалки и мръсни посегателства към властта в партията. Особено силни бяха те от страна на лицето Симеон Костадинов. Кой е той? Незавършил студент,обикалял няколко политически формации с цел да получи някакъв пост той се появи и в нашата партия. Но постепенно, особено по време на заболяването на доктора, станаха ясни неговите истински намерения. А те бяха властта в БНРП. Започна да говори, че д-р Георгиев му е завещал председателското място и дори нахално поиска в Централното ръководство да влязат двама негови приятели от БНС, които, както и той изобщо не са членове на партията и са абсолютно непознати за всички нас. Отговорът на ЦР на БНРП беше, че всички те, и тримата, трябва най-напред да станат членове на партията, да поработят няколко години за да ги опознаем и чак след това някой може, ако е показал съответните качества, да бъде включен в ръководството. Това не се хареса на Симеон Костадинов и точно тогава започна да се проявява неговия истински характер. Стана груб, настоятелен, започна да лъже например това, че доктора се е съгласил да влязат двамата му приятели в ръководството. След няколко телефонни разговора, в които той използваше груб тон, Централното ръководство реши да прекъсне всякакви разговори с това лице. Доводите ни за това бяха, че:

1. Симеон Костадинов и неговите приятели не са членове на партията и до кончината на д-р Георгиев те не подадоха документи за това – нека всеки да си направи собствените заключения по този повод.

2. Няма никакъв писмен документ от д-р Георгиев за такова „завещание”.

3. В нито един разговор пред хора от Централното ръководство д-р Георгиев не е заявил, че ако умре, С. Костадинов трябва да стане председател на партията. Въпросното лице твърди, че това е било казано пред членове на семейството на д-р Георгиев, но за нас това не е документ.

4. Според закона за политическите партии председателското място не се унаследява със завещание, следователно е противозаконно.

5. Според устава на БНРП председателят на партията и членовете на Централното ръководство се избират демократично на конгрес.

Разбрал, че опита му за преврат в партията няма да мине, С. Костадинов изпадна в ярост. На 30.03.2012 г. на политическа среща на 16 партии и организации в Македонския дом в София той отправи груби и напълно непредизвикани нападки срещу зам. Председателя и временно изпълняващ длъжността Председател на партията до конгреса Р. Анатков. Бяха отправени груби обиди, заплахи за саморазправа, заплахи за убийство, заплахи за силово предотвратяване на предстоящия ни конгрес. Това стана пред свидетели . На срещата между другото присъстваха професори, председатели на партии, главни редактори на вестници, директори на телевизии. Случаят беше отнесен до полицейските власти, пред които всичко беше доказано и бе образувано следствие с евентуално предаване случилото се до Софийска градска прокуратура. Наказанието за такива престъпления според законите на страната е до 8 години ефективен затвор.

Освен всичко това въпросното лице във форумите и в различни сайтове отправя груби обиди към членове на ръководството и се мъчи да откъсне от партията отделни наши членове и цели структури.

Поради всички тези провокации на това лице и за да запази единството на партията ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА БНРП ЗАБРАНЯВА КАКВИТО И ДА СА КОНТАКТИ СЪС СИМЕОН КОСТАДИНОВ НА ЧЛЕНОВЕТЕ И ОРГАНИЗАЦИИТЕ НА НАШАТА ПАРТИЯ. ТЕЗИ,КОИТО НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ТОВА РАЗПОРЕЖДАНЕ, ЩЕ БЪДАТ ИЗКЛЮЧВАНИ ОТ ПАРТИЯТА.

На 20.03.2012 г. Централното ръководство на БНРП на свое редовно и официално заседание, проведено в гр. София, реши с болшинство, че след кончината на председателя на БНРП д-р Иван Георгиев, до провеждане на редовния конгрес на партията заместник председателят на БНРП инж. Румен Анатков временно да изпълнява длъжността „Председател на Българската национално-радикална партия”.



На заседание, състояло се на 27.03.2012 г. в гр. София, Централното ръководство на БНРП с болшинство взе следните решения:

1. Да се проведе извънреден Х конгрес на БНРП поради смъртта на нейния председател д-р Иван Георгиев.

2. Определя датата за провеждане на извънредния Х конгрес на БНРП –

05.05.2012 г. от 10 ч. в гр. София.

3. Определя нормата за представителство 1 делегат на 50 члена на партията.

4. Определя следния дневен ред на конгреса:

1. Избиране на ново ръководство на БНРП.

2. Разни.



Централното ръководство на БНРП призовава в тези трудни дни след кончината на нашия председател д-р Иван Георгиев към единство на всички наши членове към единство, към разум и към високо чуство за дълг пред националната идея.



07.04.2012 г.

София Централно ръководство но БНРП





Временно изпълняващ длъжността „Председател на БНРП” Р. Анатков



За контакти: тел. 0875/115-618 ; 0899/730-303 - Анатков

(02) 987-2282 ; 0898/916-565 - Прокопов
цитирай
18. doktora757 - Вероятно 10-я извънреден конгрес ...
17.04.2012 22:58
Вероятно 10-я извънреден конгрес на БНРП ще бъде изместен за 12.05.2012 г. поради организационни промени!
цитирай
19. анонимен - До колкото разбрах, Анатков и ко...
18.04.2012 21:28
До колкото разбрах, Анатков и компания са от отцепническото-предателско крилце на БНРП... Или бъркам нещо?
цитирай
20. doktora757 - До колкото разбрах, Анатков и ко...
18.04.2012 21:39
colobur написа:
До колкото разбрах, Анатков и компания са от отцепническото-предателско крилце на БНРП... Или бъркам нещо?


Бъркаш! Имаше известни сътресения след кончината на Доктора, но двете основни фракции вървят към споразумение с оглед да не се цепи партията и да не почват безкрайни съдебни спорове за легитимност. Някои обаче, които продължават с интригите, на предстоящия конгрес на партията вероятно ще се сбогуват с нея!......
цитирай
21. анонимен - За сега няма да споря, но коренно...
19.04.2012 09:43
За сега няма да споря, но коренно-противоположно ми разказаха... Ще видим след регистрацията в съда, и бъдещият конгрес!
цитирай
22. doktora757 - За сега няма да споря, но коренно...
19.04.2012 21:50
colobur написа:
За сега няма да споря, но коренно-противоположно ми разказаха... Ще видим след регистрацията в съда, и бъдещият конгрес!


Ти не вярвай наивно на всичко което ти разказват, защото някои го правят под диктовката на ДАНС и ГЕРБ, а обещаните пари идват неизвестно откъде! Враговете искат да превърнат БНРП в посмешище и перачница на пари но няма да успеят гадовете!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046274
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031