Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 09:32 - 10-ти конгрес на Българската Национално Радикална Партия (БНРП)
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 19506 Коментари: 16 Гласове:
3

Последна промяна: 18.05.2012 21:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


         10-ти конгрес на Българската Национално Радикална Партия (БНРП)


   На 12.05.2012 г. в читалище "Славянска беседа" в София се състоя 10-ти редовен конгрес на БНРП. Той беше иницииран от Централното ръководство на партията след кончината на предишния лидер д-р Иван Георгиев през март тази година. На конгреса присътваха официални гости от различни патриотични и националистични партии и организации, които поднесоха приветствия и уважиха конгреса на най-старата националистична партия в България. Сред тях бяха представители на  Национален Фронт за Спасение на България (НФСБ), "Атака", сдружение "Иван Михайлов - Радко", представители от българските организации в Западните покрайнини, сдружение "Българска Орда - 1938", "Онгъл", телевизия "Скат", младежките организации "Кръв и Чест", СБНЛ и др.
   Зам. председателя инж. Румен Анатков прочете отчетен доклад за дейността на БНРП през изтеклия период, както и представи накратко живота и делото на починалия лидер на партията д-р Иван Георгиев. След което имаше дискусии и бяха направени някои промени на устава с оглед на новите задачи и реформирането на партията. По-нататък беше избрано ново ръководство в състав:

Централно ръководство от съпредседатели 
инж. Румен Стефанов Анатков
Димитър Николов Николов
д-р Дориян Венков Александров
адв. Стефан Георгиев Сталев 
адв. Борис Константинов Маринов

Заместник председатели
Георги Прокопов
Димитър Василев
Христо Стоянов

Президиум
Анатолий Антонов
Михаела Генова
д-р Емил Антонов
доц. Капка Найденова
Евгений Керванбашиев
Тодор Богданов

Контролен съвет
Живко Николов - пр-л
Стефан Тауков
Найден Христов

Водач на младежката организация на БНРП
Иван Асенов

   В изказванията и дискусиите беше отчетено, че около 80% от българите не са доволни от резултатите на "прехода" 1989-2012 г. и искат ревизия на този преход! Българите ще припознаят само онзи политически субект, който направи това и донесе стабилност и социална справедливост на страната, а награбените по престъпен начин богатства бъдат върнати на държавата и виновните осъдени ефективно. Законът за обявяване на комунистическия режим в България (1944-1989 г.) за престъпен също трябва да се ревизира и прилага ефективно с пълна лустрация в държавната администрация. Основна задача на БНРП е защита на българските национални интереси на всички нива, както и на българите намиращи се в чужбина. Крайно време е също така, планирания "тих" геноцид провеждан над българската нация през последните 13 години под давление на външни сили със сътрудничеството на национални предатели и българофоби, да бъде обявен и събраните документи, факти и доказателства представени в прокуратурата за завеждане на наказателни дела за геноцид, етническо прочистване и престъпления срещу човечеството за които няма давност! Вече се сформира работна група от експерти, юристи, международници, профсъюзни деятели, лекари и общественици, които работят по документите. Такива дела могат да бъдат заведени и в други държави членове на ЕС, чието законодателство позволява това. По подобен начин американски правозащитни организации преди време заведоха дела за геноцид и военни престъпления срещу американското правителство за нахлуването и окупирането на Ирак. Тези дела бяха заведени в Германия, чието законодателство позволява това!
   Във вътрешно партиен план беше отчетена необходимостта за реформиране и преструктуриране на БНРП с оглед на новите реалности и задачи, както и предстоящите парламентарни избори през 2013 г., на които партията безспорно ще участва активно. Бяха отстранени и изключени и някои организации-отцепници и ренегати от партията, които се опитваха да саботират партията и да внасят разкол даже и в деня на конгреса. Беше изтъкната необходимостта БНРП да се превърне в модерна националистична партия с малко по-умерена политика, съобразена с геополитическата карта и интересите на страната и една осъвременена програма, подходяща за 21 век. Ще бъдат изградени нови структури по места и в тези структури ще се влеят нови членове от неправителствени организации и сдружения, както и неформални групи, с които БНРП поддържа оперативни контакти и взаимодействия. БНРП активно ще съдейства и за изграждането на Национален блок (работно заглавие) с единна платформа на съществуващите в момента около 10-15 патриотични и националистични партии и организации, както и отделни изявени личности, които евентуално биха могли да направят мощна коалиция под знамето на българския трикольор и да направят необходимия пробив в следващия парламент.
   На 14.05.2012 г. от 12 ч. в "София-прес" на ул. "Славянска" ръководството на БНРП ще направи пресконференция, на която ще бъдат представени новите инициативи на партията. А на 16.05.2012 г. от 17.30 ч. в големия салон на ВМРО на ул. "Пиротска" № 5 в София, заедно с други партии и организации ще бъде представена най-новата редакция на Българската Национална Доктрина, разработена от екипа на акад. Григор Велев от академията БАНИ и партия Обединени националисти "Целокупна България", на което представяне са поканени всички които се интересуват от тази проблематика - членове, симпатизанти, общественици, журналисти, представители на неправителствени организации и др.! 

   Седалището на БНРП се намира на адрес:
гр. София-1000, ул. "Позитано" № 3, Търговски дом, ет. 1, кантора 161; тел. (02) 986-4650; моб. 0889/533-840; 0899/730-303; 0886/313-520 и 0894/292-545. В скоро време ще бъде определено и място за срещи и клуб в София.
Една от групите ни във Фейсбук (тази е централната за София); скоро партията ще поднови и официалния си сайт, който беше обсебен от отцепници и ренегати: www.facebook.com/groups/309820589097031/ Ето го и него - новият официален сайт на БНРП: bnrp2012.ucoz.ru/

   

                                            image



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eltimir - Пуснах го в моя сайт
13.05.2012 10:11
Пуснах го в моя сайт
http://eltimir.ucoz.ru/
Дорияне, получи ли писмата ми. Също и книгата? Виж си и Личните съобщения във форума на моя сайт.
цитирай
2. doktora757 - Пуснах го в моя сайт http://el...
13.05.2012 16:56
eltimir написа:
Пуснах го в моя сайт
http://eltimir.ucoz.ru/
Дорияне, получи ли писмата ми. Също и книгата? Виж си и Личните съобщения във форума на моя сайт.

Има добавки в текста и за седалището на партията, които токущо коригирах!
цитирай
3. ivoimv - поздравления за конгреса
13.05.2012 18:42
Желая от сърце успех на партията !!
цитирай
4. анонимен - Докторе, не виждам Йоргов във из...
13.05.2012 23:21
Докторе, не виждам Йоргов във избраните? Защо ли? Той твърдеше че сте преминали в Атака? Къде е истината, може и на лични! Ще съм Ви благодарен за някои разяснения,на лични!
цитирай
5. eltimir - Провокаторите
16.05.2012 21:55
Провокатори и ченгета винаги е имало и винаги ще има. Но аз вярвам, че щом след толкова удари БНРП оцеля, значи ще оцелее и занапред . И че ще продължи да работи за България. Толкова много прекрасни, отдадени на Делото Българи просто няма как да бъдат смачкани. Дорияне, не обръщай внимание на мизерниците - агенти. Ако е нужно, ще ги разобличим, разполагам с достгатъчно конкретни факти за тях. Важното е ние да продължим да вървим напред. Важното е да ни има. За да я има и България.
цитирай
6. eltimir - Лични сметки
17.05.2012 07:35
Докато ние воюваме едни с други и разчистваме лични сметки, докато робуваме на комплекси и сме обзети от отмъстителност, враговете на България унищожават физически целия ни народ.
цитирай
7. eltimir - Намерения
17.05.2012 16:22
Моят кум Илия Минев обичаше често да казва: "Не е важно какви намерения имаш, а кому обслужват те."
цитирай
8. eltimir - Предупреждавам!
17.05.2012 19:22
Предупреждавам провокаторите и всичките плужеци, опитващи се да всеят разкол в редиците на БНРП. Още малко и ще ми писне, наистина ще ми писне. И тъй като знам прекалено много, а от нищо не ми пука, аз ще ги запукам. Нито заемам ръководен пост, нито се стремя да заема такъв. Така че съм още по-неуязвим за тях, за плужеците. Но пък наистина знам прекалено много. Не ме карайте да си отварям устата, плужеци!
БНРП устоя 22 години. Значи трябва да устои докрай и да победи. А който се опита да попречи, ще се сблъска с мен, Елтимир. Бях верен на БНРП 22 години, ще бъда верен докрай! Членовете на сегашното ръководство са ми стари приятели, но не там е въпросът. Въпросът е, че БНРП трябва да възкръсне и да победи. За да победи и България. Всичко останало е без значение.
цитирай
9. eltimir - Линк
18.05.2012 06:13
http://eltimir.ucoz.ru/photo/15
цитирай
10. eltimir - ДАНС провокаторите
18.05.2012 14:45
Те сами се саморазобличават.
"Най - много метила да вземе да ти дойде в повече и да си запалиш още един път къщата, казвайки, че "ДС и МВР" ти я били запалили..."
Тук:
http://eltimir.ucoz.ru/photo/atentatt/29
ще видите достатъчно снимки, от които става ясно за какво говорим. Тоя обаче почва да заплашва, че щяло да се повтори, всъщност да се потрети. След такава заплаха би следвало полицията да арестува кандидат терориста и после да го изправят пред съда. Аз ви гарантирам, че нищо подобно няма да се случи. Просто защото "сомвоин" е агент на ДАНС.
Други доказателства искате ли?
цитирай
11. eltimir - За Димитър Николов
19.05.2012 07:26
В изтритите вече провокационни коментари имаше писано против Димитър Николов, един от съпредседателите на БНРП. Искам да припомня само един почти неизвестен факт. Навремето Митко Николов беше Главен редактор на издавания от Илия Минев вестник "Свободно слово". Илия Минев вярваше на Димитър Николов. Според мен това не е малко.
цитирай
12. eltimir - Линк
20.05.2012 14:46
Това е "Галерия на забравените" от моя сайт:
http://eltimir.ucoz.ru/photo/3
Снимки на забравени и не съвсем забравени ветерани от Съпротивата срещу комунизма. Само снимки, нищо повече. Но можете поне да ги погледнете.
цитирай
13. eltimir - Случка
20.05.2012 15:09
Знам, че не е място за тази случка в темата за Конгреса на БНРП, ама заради някои навлеци и провокатори ще я разкажа.
Беше преди десетина година. Минавам покрай едно от кафетата в Ботевград и местният инструктор по Таекондо ме вика.
- Ангеле, ела за момент, ако обичаш.
Седнах.
- Да те питам нещо. Вярно ли е, че се познаваш с Дориан?
- Да, приятели сме.
- Ще ти кажа направо. Поръчаха ми да те понабия. Ама бях чувал, че се познавате с Дориян и реших първо да приказвам с теб. Щом сте приятели с д-р Дориян Александров, по-скоро ще понабия тях, но не и теб. Дориян е мой учител и аз се прекланям пред него. Той е велик човек.
Та такъв е авторитетът на Дориян из провинцията, а някои тук се опитват да заливат с мръсотия всичко, свързано с БНРП. Гнуся се от клеветниците и потвърждавам своята вярност към БНРП.
цитирай
14. eltimir - Илия Минев
20.05.2012 16:12
Приживе Илия Минев показа пристрастност само към две партии- БНРП и Ера-3. През 1990 година той дори беше кандидат за депутат с листата на БНРП, но Иван Дочев му нареди да оттегли кандидатурата си и той го послуша. За Ера-з причината е в неговия стар приятел, съзатворник и съратник Иван Найденов - Байко. Байко беше зам. председател на БНРП, но неговият син отец Тотю Петров беше в добри отношения с Ера-3 и Славомир Цанков. И бай Илия заради стария си приятел и съратник казваше само добри думи за Ера-3. Днес и Байко, и Тотю не са между нас. Отидоха си от този свят, за жалост. Обаче дъщерята на Байко - Капка Найденова сега е говорител на БНРП. С което поне аз се гордея. Както се гордея, че активист на БНРП беше незабравимият и колоритен Коци Иванов. Така че ако от хората на Илия Минев са някъде, то те са в БНРП. Самозванците не ме интересуват.
цитирай
15. eltimir - Провокаторите
21.05.2012 00:28
Дорияне, много те моля , забрани достъпа на провокатори до блога ти. На Конгреса срещнах толкова прекрасни хора. Живко от Бургас, Капка, Мадлен, Румен Анатков, Прокопов, Сталев...- Невъзможно ми е да изброя всички. Прекрасни, великолепни хора. Не искам срещу тези хора да се говорят зли думи. Ние всички сме обединени от идеята за спасение на България, нека не позволим на някакви дребни провокатори да я опорочат.
Готов съм да умра за България. Именно затова съм верен на БНРП. И ще бъда верен докрай. А неверниците и изменниците... Да правят онова, което прави вятърът.
цитирай
16. doktora757 - Вече внесох малко ред в комената...
26.05.2012 16:45
Вече внесох малко ред в коменатарите; сега ще могат да излизат само одобрените коментари - всичко друго отива в коша за боклук!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5043335
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031