Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2012 16:11 - Атентатът в Бургас на 18.07.2012 г. - много въпроси и малко отговори - 1
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 3002 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 24.08.2012 17:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Атентатът в Бургас на 18.07.2012 г. – много въпроси и малко отговори - 1


image

image 

д-р Дориян В. Александров

 


   На 18.07.2012 г. в 17:25 ч. местно време, на летище Сарафово в Бургас беше извършен кървав бомбен атентат; първия от такъв мащаб в по-новата ни история след промените от 1989 г. Последните такива политически атентати бяха извършени от протурски екстремисти на 09.03.1985 г. във влака на гара Буново и в гр. Сливен на същата дата с множество жертви предимно жени и деца! В тази графа на атентатите не слагам тези извършени по криминални подбуди, които също не са малко през изтеклите 22 години.
    В случая са взривени и изгорели три автобуса (на бургаската фирма „Стар бус”) с израелски туристи (около 154 души) като официално броя на жертвите са 8 (сред които и шофьора на един от автобусите българин) и над 34 души ранени и осакатени в различна степен.

   
Манипулациите и политическите спекулации започват почти веднага, като по сигнал. В специално изявление израелския премиер Бенямин Нетаняху, без да е извършено още каквото и да е разследване директно обвини за атентата службите на Иран и палестинската организация „Хизбула”, базирана в Ливан. За да се нагнети допълнително обстановката и да се създаде паника („Риба се лови в мътна вода”), в българските медии под контрол се пускат нарочно най-различни слухове и противоречиви версии за атентата, като се публикуват сплашващи и психиращи снимки от Сарафово и други атентати от миналото:

 

1. Било стреляно преди това по автобусите, всичко било в пламъци след бомбения взрив. Говорителят на премиера Бенямин Нетаняху – Офир Генделман каза пред АФП: „Имало е стрелба и експлозия на взривно устройство срещу автобус с израелци”......

 

2. В руски вестници според израелските туристи преди това пишело (но неказват обаче в кои!), че се готвят атентати срещу евреи.

 

 

3. Шефът на сигурността на израелското министерство на транспорта Дани Шенар бе цитиран да казва на 05.01.2012 г: „Ливанската групировка „Хизбула” се готви да удари израелски туристи в България и други европейски страни”.  

 

 

4. Представител на еврейската общност от Бургас първоначално се изцепи, че почти всички израелци от първия автобус 40-50 човека били загинали. 

 

5. Външният министър на Израел Авигдор Либерман нарежда създаването на кризисен щаб и незабавно изпращане на спасителни екипи по въздух към България.

 

6. Атентаторът бил камикадзе, а съучастниците му се готвели да атакуват болницата с ранени туристи за да ги довършват с изстрели в главата.......

 

7. БНТ съобщи, че преди атентата във фирмата туроператор „Ортана” (кипърска фирма) била получена бомбена заплаха („израелците ще бъдат посрещнати от два взрива”), а 15 минути преди атентата от летището в Бургас е излетял президентът на Европейската банка Сума Чакрабарти, който бил изпратен от кмета на Бургас – Димитър Николов, а заедно с тях е бил и президентът Росен Плевнелиев.

 

8. Часове след атентата, „случайно” или не в пристанище Варна акостират военни кораби на НАТО!......

 

9. С правителствено разпореждане и на МВР, засилени мерки за сигурност бяха обявени по всички български летища, пристанища, автогари, жп гари и пощенски станции. Охрана е осигурена на синагогата, посолството на Израел и еврейското училище в София.

 

10. На мястото на инцидента се изсипват накуп министри, премиера, журналисти, експерти от спец. служби (наши от МВР, ДОТИ и ДАНС, на Мосад, ЦРУ, Интерпол и др.).

 

11. Два самолета излитат от Израел за България с хуманитарни служби и агенти от Мосад; с тях идват и група равини от организацията "ЗАКА" – те пък с частен самолет, а друга група равини, които уж били на почивка в „Слънчев бряг” също идват на мястото и в болницата да помагат.

 

12. На 20.07.2012 г. в софийската синагога се появява и американския посланник в България – Джеймс Уорлик, който беседва с председателя на „Шалом” – Максим Бенвенисти по въпросите за атентата в Бургас.

 

13. Атлантикът-масон Соломон Паси в интервю (в. „Труд”, 20.08.2012 г.) се изцепи подобаващо:”Трябва ни подкрепа от НАТО срещу атентатите”! И още „бисери” от него: „Израел е част от западната политическа традиция и култура”......

 

 

14. По покривите на хотелите в „Слънчев бряг” се появиха снайперисти за да бъде картината още по-завършена.   

 

   Прави впечатление, че официалните изявления и версии за атентата бяха умишлено забавени, но и те бяха пълни с неточности, явни противоречия и взаимно изключващи се тези и това продължава и досега. Ето някои от нещата излезли в български вестници и медии; от някои версии МВР уж се дистанцира, но те бяха пробутани на аудиторията; анализирайте сами:

 

-         Атентаторът е „камикадзе” и е действал сам, като е загинал от взрива.

 

-         Според очевидци взривовете са били два и са задействани дистанционно.

 

-         Атентаторът е хвърлил пакет с взрив в автобуса.

 

-         Взривът е бил поставен в багажното отделение на единия автобус, а другите два са се запалили от взривната вълна.

 

-         „Камикадзето” се е взривило близо до автобуса без да сваля от гърба раницата си с бомбата.

 

-         „Камикадзето” се скарало с някои от пътниците и бомбата в раницата му е взривена дистанционно от съучастника или съучастниците му.

 

-         Според свидетел - стюардесата Анна Петрова, взривът е станал когато единия автобус се е напълнил с пътници и е потеглил.

 

-         Израелски гражданин е пренасял в раницата си бомбата и я е активирал в момента, в който хората са започнали да се качват в автобусите; той метнал чантата и взривът се активирал при удара.

 

-         Израелски очевидец твърди, че „камикадзето” се е качил вътре в автобуса заедно с туристите и, че това е жена. Израелската туристка Шоши и синът и Гай твърдят същото, както и че експлозиите са били две (едната в автобуса, а другата в багажното).

 

-         Дани Ятом, бивш шеф на Мосад: „възможно е в България да има „спящи” терористични клетки”.

 

-         „Камикадзето” бил влязал в България от Румъния и е пребивавал най-малко една седмица у нас преди атентата.

 

-         Ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба: „Прибързахме с „Хизбула”, да не забравяме „Ал Кайда””.

 

-         „Камикадзето”е Мехди Мохамед Гезали, 33-годишен шведски гражданин; бивш затворник от лагера „Гуантанамо” (собственост на САЩ). Гезали обаче си е жив и здрав и кракът му никога не е стъпвал в България......

 

-         Открита е подхвърлената фалшива шофьорска книжка на атентатора, която уж е издадена в САЩ (от щата Мичиган); същата книжка е била засечена у нас и през 2007 г.

 

-         Бандитът бил купил бомбата за атентата от наши престъпни групировки (даже беше посочена тази на Алексей Петров- Трактора).

 

-         Бомбата е направена с взривно вещество от бракувани български зенитни ракети (това не е потвърдено официално).

 

-         Взривът е от вид, който не се среща в България.

 

-         Атентаторът няма нищо общо с България.

 

-         Търсят се още трима съучастници в атентата; пуснат е фоторобот на единия, в две различни версии (в медиите), които въобще не си приличат.

 

-         Изготвен е и фоторобот на самия „камикадзе” на базата на намерената откъсната на местопрестъплението глава.

 

-         Съдебен лекар твърди, че останките които са уж на „камикадзето” не отговарят на разпространените снимки в пресата. На снимките виждаме мъж с тегло около 75-80 кг., а останките са на човек около 100 кг. и повече.

 

-         До момента самоличността на атентатора не е установена, нито тази на съучастниците му.

 

-         В автобуса е имало и втори куфар в багажното който се е взривил близо до резервуара с гориво (колко практично)!? Останките от втория експлозив са били открити по време на огледа от ДОТИ. Предполага се, че бомбата е била сглобена в чужбина.

 

-         Шефът на ДАНС Константин Казаков се е отчел, че предварителна информация за атентата на 18.07.2012 г. не е имало, нито данни за предстоящи атаки. Интересно; значи излиза, че БНТ е по-информирана от ДАНС!......

 

-         МВР: „Знаем откъде са терористите” (в. „Труд”, 18.08.2012 г.).

 

-         МВР обявява на 16.08.2012 г., че е намерена фалшива шофьорска книжка и на съучастника на камикадзето по пътя Варна-Слънчев бряг.

 

-         Вътрешния министър Цветан Цветанов на 18.08.2012 г. оправергава информацията за намерената фалшива шофьорска книжка на съучастника.


   Както виждате разследване на толкова много служби и нищо; „Мъглявината Андромеда”. За сега всичко около поръчители и извършителите на атентата буксува на едно място. Дали е случайно; едва ли! Натрапват се само версиите на израелската страна. Най-близкия съюзник на Израел САЩ също е доста предпазлив в официалната си реакция по атентата и посочването на виновници.
   Опитите на Израел да обвини „Хизбула” и Иран за извършители на атентата, както и искането към ЕС да признае организацията „Хизбула” за терористична удариха на камък. От ЕС отговориха, че липсват такива доказателства, независимо от агресивния начин на говорене на израелския министър председател и външния му министър Авигдор Либерман.
   Нашите официални лица също заеха колеблива и неутрална позиция по този въпрос, даже и при посещението на министър председателя в Лондон и срещата му с английския премиер Дейвид Камерън, който очевидно подкрепя израелската теза! Явно някой от доста високо място е посъветвал Борисов какво да прави в случая, за да не му се срине рейтинга окончателно. Да не забравяме, че догодина се задават и парламентарни избори.......

(следва втора част)




Гласувай:
5



1. dimenzed - Тук отговорите са много!
27.08.2012 03:43
http://dimenzed.blog.bg/history/2012/07/26/shalom-cionistkiiat-terorizym-veche-i-v-bylgariia.983062
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5065033
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930