Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2013 12:49 - "Мафиотските държави" - продължение на темата за атентата в Бургас
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 4077 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 07.01.2013 12:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

„МАФИОТСКИТЕ ДЪРЖАВИ” – ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТЕМАТА ЗА АТЕНТАТА В БУРГАС.

 

д-р Дориян В. Александров

 

Китайският йероглиф за „криза” има две значения, едното от, които е и „възможност”; възможност обаче за кого, е въпроса?!? Това е главния въпрос на настоящето, защото живеем в „интересни времена” (китайски израз за войни, смутове, политически интриги, напрежение, неволи и негативни събития), а както казва народната мъдрост „Риба се лови в мътна вода”!......

 

 

МАФИОТСКИТЕ ДЪРЖАВИ

 

„.....Световната икономическа криза се превърна в истинска благодат за транснационалните престъпници. Благодарение на слабата икономика богатите престъпни организации могат да придобиват финансово затънали и потенциално ценни компании на ниски цени. Фискалната дисциплина принуждава всички правителства да орязват бюджетите на правоохранителните служби и съдебните системи.... Международните престъпници едва ли могат да пожелаят по-благоприятна бизнес среда. Техните дейности се извършват с присъща свобода и имат стабилна финансова основа, което означава, че те се радват до голяма степен на ликвидност – една не лоша позиция, в която можем да бъдеш по време на финансова криза.

През последните години възникна нова заплаха – т.нар. държава-мафия. Престъпниците по целия свят са проникнали в правителствата до едно безпрецедентно ниво. Вместо да ликвидират групировките, някои правителства предпочетоха тъкмо обратното – да поемат контрола върху незаконните операции. В мафиотските държави правителствата забогатяха, направиха богати и техните семейства и приятели, експлоатирайки парите, силата, политическото влияние и световните връзки с престъпни синдикати, за да затвърдят и увеличат тяхната собствена власт.

За разлика от нормалните държави, мафиотските не разчитат случайно на престъпните групи, за да задействат определени чуждестранни политически цели. В мафиотската държава, ако правителството не ръководи престъпната групировка, то поне става интергрирана част от нея и защита ана тези бизнес групировки става приоритет. В мафиотските държави като България, Гвинея, Черна гора, Мианмар (или т.нар. Бирма), Украйна и Венецуела националният интерес и интересите на организираната престъпност са тясно свързани.

Миналата година Съветът на Европа публикува доклад, в който се твърдеше, че министър-председателя на Косово – Хашим Тачи и неговите политически съюзници упражвяват „насилствен контрол върху търговията на хероин и други наркотици” и заемат важни позиции в мафиоподобните структури на Косово и организираната престъпност. (четири срещи с Хашим Тачи на премиера Бойко Борисов, б.а.). Връзката държава – престъпност е вероятно много по-силна в България. Организираната престъпност оказва покваряващо влияние върху всички български институции, включително правителството, парламента и съдебната власт.... Другите държави си имат мафия, а в България мафията си има държава.....”  

Цитатът е от новата книга на журналиста Григор Лилов „Дуел” (разследваща атентата от 18.07.2012 г. на летище Сарафово в гр. Бургас; издател „Кайлас”ЕООД, София, 2012 г.) по сп. „Форин Аферс”; издание, което е орган на Американския съвет за външна политика и в областта на международните отношения е едно от най-авторитетните в света.

Първия път, когато срещнах цитирано последното изречение в Интернет и нашите патриотични групи в социалните мрежи, си помислих, че може би е преувеличено това определение и малко ми стоеше като политическа пропаганда, макар и на фона на провеждания от години целенасочен геноцид срещу българската нация. Сега обаче, запознавайки се внимателно с книгата на разследващия журналист Григор Лилов и цитирания първоизточник, много неща си дойдоха на мястото и ми стана ясна сложната мозайка от събития и факти в България през последните 23 години на „преход”, показвайки, че нищо не е преувеличено. Напротив – нещата дори са казани доста дипломатично и омекотено!

Всички сериозни анализатори, специалисти от профсъюзите, социолози и общественици отчитат, че за времето на „прехода” България е загубила 2 млн. души (преждевременно умрели в активна възраст, ниска раждаемост и възпроизводство, „здравни реформи”, повишена престъпност и пр.) и около 1,5 мл. българи са напуснали като икономически емигранти страната. Приватизацията донесе разграбване на държавни активи от порядъка на 180 млд. евро (само като преки загуби, без пропуснатите ползи и унищожената инфраструктура). Т.е. България е понесла огромни загуби във всяко отношение, без да е водила войни или да е претърпяла някакви тежки природни катаклизми (катастрофални земетресения, наводнения, пожари, въоръжени бунтове и др.). В момента въпреки, че е член на ЕС, България по същество е с икономически показатели и стандарт на страна от Третия свят...... Защо се стигна до това и кои са виновниците за тези отвратителни престъпления, определяни по всички международни норми и юрисдикция (включително и според НК на РБ) като геноцид и престъпления срещу човечеството, макар и маскирани като „икономически реформи” и „преход”?!?

Безспорно, че всяка страна, в това число и България си има външни врагове, които по един или друг начин се стремят да отслабват държавността, да намаляват и отнемат суверенитета и се стремят да се възползват от обстоятелствата за да извличат съответните дивиденти от това. Логично те следват своите геополитически и икономически интереси в ущърб на България. Но има и един по-страшен и опасен враг; това е вътрешния враг на нацията – колаборационистите, националните предатели (интернационалистите и глобалистите), „петата колона” и чуждите агенти, маскирани като „българи” (носещи даже и български имена, без да са етнически българи). В този легион от престъпници и предатели най-опасни са олигарсите, финансовата мафия, групировките и шефовете на организираната престъпност с „бели якички”, които дърпат конците на най-високо ниво и са истинското правителство в сянка. Те дирижират и организираната престъпност на средно и ниско ниво използвайки мутрите и етническия сблъсък за терор над населението и всяване на страх. Това е истинския враг, който всячески ерозира обществото и в името на егоистичните си цели, безкрупулна алчност и финансови интереси е готов да извършва всякакви престъпления и от всякакъв мащаб.

С голям интерес прочетох книгата на Григор Лилов „Дуел”, която до голяма степен осветява някои от тези негативни процеси, разбулва и разкрива участието на българските олигарси и служби в бургаския атентат. Фактите от книгата и великолепния анализ на разследващия журналист с професионална вещина разкриват скритите механизми на атентата, целите и задачите, които са поставени, връзките с чужбина, какви интереси се обслужват и най-вече участието, свързаните лица и фирми имащи отношение към събитията, дори на пръв поглед стоящи далеч в страни. Не мога да отрека великолепния анализ, осведоменост и професионален подход в разследването на автора. Тук няма да навлизам в детайли, всеки може да ги прочете в книгата. Имам разбира се и някои забележки по отношение на геополитическия анализ най-вече, като го отдавам на пропуски или не достатъчна информираност на автора. Например ситуацията в Сирия е некоректно отразена; т.нар. „бунтовници” по същество са откровени терористи, които в по-голямата си част дори не са сирийци по произход, а са обучени, въоръжени и вкарани отвън с помоща на ЦРУ, Мосад и службите на Турция! Вече се доказа, че въоръжението и боеприпасите им са от НАТО, влючително и при граничната провокация към турска територия, когато с натовски минохвъргачки от сирийска територия бяха обстреляни няколко турски селища, като за това бяха обвинени войските на Башар Асад, с цел да бъде той сатанизиран и да се оправдае намесата на Турция. Отношението на автора към Иран и палестинската групировка „Хисбула” също е доста едностранчиво според мен и отразява проамериканска и произраелска позиция, което е една „творческа грешка” на автора, каквото и да значи това. В случая бих го посъветвал да се задълбочи повече в геополитиката и да бъде по-безпристрастен в това отношение, изхождайки единствено от позицията на българските национални интереси! Безспорно новата книга на Григор Лилов дава ценна информация за свързани лица, фирми и институции, които са съпричастни към атентата в Бургас, представяйки ни една цялостна картина на атентата и събитията преди и след него. Тази картина (или по-точно умело подреден пъзел) е твърде различна от официалните версии за този безпрецендентен терористичен акт и доказва, че в него са замесени както родните олигарси и спец. служби, така и външни сили, макар, че в някои пунктове според мен все още прозират „бели петна” и неяснота. Но това е лесно обяснимо, ако се има предвид каква пропагандна машина (и у нас и в чужбина) работи в медиите под контрол, за да се завоалира истината, да се хвърля прах в очите на обществеността и да се манипулира Гражданското общество! Истината рано или късно ще излезе наяве, особено при зараждащото недоволство и справедливия народен гняв (анализите показват, че 80% от българите са недоволни от „прехода” и искат ревизия на този преход!), които скоро ще прераснат в твърда воля за прекършване на гръбнака на организираната престъпност и мафията в България и изправянето на истинските виновници пред съда!


image



Гласувай:
7



1. rizar - Списъка на мафиотските държави е доста дълъг
07.01.2013 13:15
А пропо изброил си някои държави, които влизат в геополитическата орбита на Китай и Русия (Мианмар, Венецуела, Черна гора), но какво да кажем за американската полуколониална държава Колумбия, държавата мафия Швейцария, Южна Италия и така нататък.
цитирай
2. doktora757 - Не съм ги изброил аз, цитирани са в ...
07.01.2013 14:03
Не съм ги изброил аз, цитирани са в документа! Наясно съм с нещата; естествено че в документа са "пропуснати" някои държави; за Швейцария не съм съгласен. Анализът е перфектен и може да се приложи и с обратен знак, особено за Колумбия, САЩ и Израел, които отговарят на изискванията за мафиотски държави и държави-терористи! Там всичко е организирано на много високо ниво за да изглежда напълно законно и това е най-страшното!........
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5064119
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930