Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2013 21:18 - ЩЕ СЕ ЧУЕ ЛИ ГЛАСЪТ НА СУВЕРЕНА ?
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 3275 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЩЕ СЕ ЧУЕ ЛИ ГЛАСЪТ НА СУВЕРЕНА ?


Георги Прокопов
БНРП


Последните четиридесетдесет и пет дни продължават протестните действия против монополите - главно с изразено недоволство от електроразпространителните дружества,топлофикация,високите сметки на тока и парното,водата.С тези искания
започнаха протестите в столицата,Варна,Благоевград,за да прерастнат в национален
национален протест в цялата страна. Протестите бяха провокирани от високите
сметки на тока за месец декември 2012 г. и януари 2013 г.- необосновани все още.
Гражданите излязохаха на улицата спонтанно неорганизирано,без политическа
намеса.т.е.протеста не беше „яхнат“ от политическа сила,което е голям успех за
сега.В гражданското общество беше събудено социалното чувство,обединено
против безнаказаността на всички управляващи през годините за прехода до момента. Народа се противопоставя на колониалната власт,на експлоататорите,на политическа та мафия,бедността и мизерията.
На 24.02.2013 г.стотици хиляди българи излязоха на национален протест за да се
обявят срещу монополите,които в голямата си част са чужди.Това беше най-масовият протест в последните години,който се е провеждал в София и страната.
В столицата протестът продължи повече от четири часа,като тръгна от два лъча. Единият от Министерството на икономиката,енергетиката и туризма / МИЕТ /,
а другият от Орлов мост, с крайна дестинация площада пред Народното събрание,
който се изпълни с хора.Броят на протестиращите непрекъснато растеше.
Президентът Росен Плевнелиев се появи пред МИЕТ по време на протеста срещу
монополите и високите сметки за ток.Обръщението на президента беше кратко:
„Благодаря Ви! Заповядайте още от следващата седмица заедно с други граждански организации - всички заедно да работим за това,което е важно за държавата. Благодаря,че ми връчихте исканията си!Нека докажем,че вярваме в българските ценности и бъдещето на България.Пожелавам Ви успех! Ще се видим следващата седмица!“
В същият неделен ден имаше протести във всички по-голями,а и в по-малки
такива.
В гр.Варна протестиращите бяха около 50 хил.,в Бургас над 10 хил.,като исканията бяха против монополите,лошото управление,срещу бедността,високите цени на тока.
В Пловдив излязоха около 15 хил.обединени около същите искания, които са основни в цялата страна,защото вече 23 години всички български граждани страдаме от една и съща болест. Паралелен протест се проведе и в кв.“Столипиново,“ където циганите отправиха искане да бъде намален тока с 50 % - поставят и някой други
социални искания,но не знам защо забравят,че столипиновци са длъжници към
енергото с цели дванадесет милиона,неизвестно дали са издължени до момента от длъжниците „роми.“
В Пазарджик протестиращите бяха приблизително 2000 хил.души,в Благоевград около 1000 души - протестиращи срещу високите сметки за ток.
В Стара Загора - няколко хиляди протестираха срещу лошото управление и бедността. В Перник над 3000 хил.души протестираха против високите сметки на тока,монополите,като блокираха пътя Кюстендил - София,както и движението по трасето в двете посоки между Даскалово и Драгичево / кв.на Перник /.
В Сливен протестираха над 2000 хил.души като се събраха на пл.“Хаджи Димитър“ играейки народни хора.Един от издигнатите плакати гласеше „Време е да се отървем от монополите.“ В Ямбол освен протестиращи в началото на протеста, които бяха около 2000 хил. души беше организирана и подписка срещу монополите.
В Кюстендил от централния площад „Велбъжд“ шествието премина по централна
та улица „Цар Освободител“,като блокира за минути движението на пътя София -
Гюешево / ГКПП /, където движението е кръгово. Бяха се събрали над 1000 души.
В крайдунавският град Русе се проведе един от най-масовите протести,като шествието премина по централната улица „Александровска“ и спря да протестира пред общината на града.
В Търговище протестираха около 500 души срещу монополите и лошата социална политика у нас. Шествието,което премина от пл.“Свобода,“ където беше сборен пункт до сградата на енергоразпределителното дружество „Енерго Про,“ където протестиращите изразиха недоволството си от високите цени на ток и надписаните сметки.
Националният протест е озаглавен „Да запалим монополите“ и изкара на улица та протестиращи от цялата страна.
Независимо от призива на СДВР гражданите да се въздържат и разграничат от прояви на агресия,както и да не се подават на провока ции,не се размина без арести в /София 30 души / за хулигански прояви, носене на боксове и палки и др.подобни опасни средства. Разбра се,че лицата са криминално проявени / съобщение на пресцентъра на СДВР /.
В София и Сливен протестиращите подържаха връзка помежду си / 23.02.т.г./,като в Сливен имаше представители и от други градове на областта.Там бяха обсъдени исканията на народа като заявиха,че трябва да се направи пълно разследване на дейността на МС от 2009 г. до сега,за сключваните приватизационни сделки, концесии те,облигационните заеми,както и на предходните правителства.
На срещата в София / 23.02.т.г./ на инициативни комитети на протестиращите граждани от цялата страна категорично се разграничиха от исканията на Андрей Слабаков и групичката граждани около него, много от тях с неустановена сексуална ориентация, които проведоха срещата си в хотел „Континентал,“ с основното си искане за ВНС. Явно там целта е насочена за прокарване искания нямащи нищо общо
с основните,а се цели имитиране на действия,но обслужващи друг вид интереси.
На обсъжданията в Сливен / 23.02.т.г./ се разбра,че се е стигнало до консенсус по следните искания: мажоритарен избор за народни представители,като е обсъден и механизъм за отзоваване на депутати,както и за носене на наказателна отговорност
от същите.Също така са обсъдени и механизми за противопоставяне на монополите.
Що се касае до наказателната отговорност,то и сега при необходимост се отнема
имунитета на съответен депутат и може да бъде съден,т.е. да получи възмездие.
До момента депутатски имунитет е отнеман на няколко народни избраници,дори
има и издадени осъдителни присъди,както и ефективни такива. А най-правилният
механизъм за противопоставяне на монополите в лицето на енергоразпространител ните дружества е отнемане на лицензите и прекратяване на договорите и премина ването им в държавни ръце.Защо да не вземем добрите и работещи практики от някой западноевропейски държави, например Франция,където енергетиката е в държавни ръце,Британия която национализира шест банки,национализират крупни предприятия като мярка срещу безработицата.Подобни процеси се случиха в Ирландия,такива текът и в САЩ. Не е нормално структороопределящ отрасъл като енергетиката,който касае националната сигурност да е в частни ръце. Защо да не постъпим като Британия и Унгария,които изгониха ЕОН, а Албания ЧЕЗ, а защо е необходимо да има посредници по веригата. Отговора го знаем,че трябва да печелят паразитните фирми,да има комисиони, но това допринесе за обедняването на народа и го изкара на улицата. Нека не забравяме, че Кунева-Пръмова призоваваше чуждите инвеститори, а те дойдоха изкушени от печалбите,които ще добият благодарение на поднесеното им на готово, но в минус единствено на гражданите.Наглостта на последната не стига до тук.На 10.02.2012 г. нейни представители на пресконференция обявиха,че се солидализират с протестиращите. Е,на това му се казва наглост,тъй като субекта Кунева-Пръмова беше министър по европейските въпроси в кабинета „Сакскобургготски“,който направи сделката - продадоха ЕРП-тата на чужди фирми.Ето и едно друго нейно изказване от близките дни: “Нашата демокрация днес е заложена на карта“....“Не вярвам на заговори и подобни теории.Това,което виждам на улицата,е еднозначначен гняв.Народните протести и икономическата мизерия свалят второ българско правителство след правителството на Жан Виденов през 1997 г. ГЕРБ и Бойко Борисов се опитват да представят нещата така,сякаш другите партии са искали оставката му и той е отстъпил. Но не е вярно.Той подаде оставка заради протестите на улиците.“ Впрочем тя не констатира нищо ново.Но как може това политическо недоразумение да продължава нагло да се самопредлага,да говори за „демокрация“, мизерия,гняв и пр.
Та нали тя беше част от управленето 2001/2005 г.ръководено от един друг наглец Симеон Сакскобугготски,който умело се крие от обществото,но на 24.02.т.г. се появи в храм „Св.Ал.Невски“ за да присъства на избора за патриарх. Не е ли малко цинично тази „дама“ да създаде точно такова политическо движени „България на гражданите“ ? Бих казал,че е повече от цинично,но аз мисля,че българите няма да се излъжат и няма да повярват на обещанията,които отправя католичката Кунева. Последната не пропуска да се спре на тежкото икономическо положение в България,международния рейтинг на страната,погрешната политика на правителството на Борисов,което според Кунева с нишо не е допринесло за повишаване на доходите на гражданите.Без чувство за вина или усет за виновност госпожата пита нагло „как можахме да загубим сто хиляди предприятия.“ Е,как – след приватизация,след продажби за стотинки на подходящи „инвеститори“ и високи комисиони. Правителството на Кобурга и ДПС,в което тя беше министър доразвиха модела по отношение „загубата“ на останалите непродадени от Костов предприятия и продължиха дивата приватизация.По назад не остана и тройната коалиция. Вместо да се сети или да се засрами от прякото и участие в разграбването на страната,както и за това,че нищо не е направила за подобряване на жизнения стандарт на българите и като еврокомисар,а напротив допринасяше за разграбването с верността си към брюкселските си господари.Но когато си комунистическа креатура и убеден „демократ“ за каквато се представя Кунева и тръби,че „демокрацията е заложена на карта,хората са отчаяни не могат да си плащат, да си купуват храна,да издържат семействата си.Нямат надежда.“ Вярно,че правителството, в което тя беше министър даде надежда на хората през
2001 г.,но се оказа,че това,което бил казал „царя“ било само намерения.Е,тогава хората бяха излъгани нагло за пореден път.Но за да разберем,че Кунева – Пръмова продължава да демагогства и лобира за чжди интерси ще спомена друго нейно изказване: „Избрахме ЧЕЗ,ЕON,EVN – и трите фирми инвеститорки работят много добре в други държави,нали? Въпросът е какво е направила държавната агенция за регулиране на пазара.Това,от което имаме нужда е либерализация,при която клиентите да избират между доставчици на енергия.“ А ето пък какво посочват от пресцентъра на „ЧЕЗ България“ / 22.02.2013 г. Vesti.bg / “ България е единствената страна в ЕС,в която все още няма функциониращ либерализиран енергиен пазар.“ Забелязваш ли уважаеми читателю приликата в изказването на Кунева и ЧЕЗ. Това не е само лобизъм,но и защита интересите на мародерите вероятно добре платили на лобистите си.Бих попитал защо ЧЕЗ сега се сещат да дават „предложение,“ какво трябва да се направи: „Верният път за постигане на по-добри условия на електроснабдяването е отворянето на пазара и разбиването на монополния модел по цялата верига.“ Нагло посочват,че „обществото трябва“ да участва легитимно в процеса на ценообразуване.“ А досега седем години,къде е прозрачността? Къде е допитването до гражданите и участието им в каквото и да било? Не пропускат популистки да заявят,че разбират тяхната отговорност и са отворени за диалог в интерес на обществен консенсус.Наглостта е безгранична. За какъв консенсус може да се говори когато цената на тока от „АЕЦ-Козлодуй“ е 4,5ст.- НЕК го продава на ЕРП-тата по 8 ст.,а те на абонатите по 18 ст.
Това е грозната и уродлива действителност.
Нека не забравяме,че протестите започнаха срещу високите сметки за ток,но те имат по-дълбоки корени - проблемът е в ниските доходи,ниския жизнен стандарт, високата безнаказана корупция,високата безработица - безработните са 400 000 по официални данни,а по данни на синдикатите безработните са вече над 700 000,от където идва мизерията, но и от прекаленото затягане на коланите още от времето на костовото управление, липсата на повишаване на заплатите и пенсиите по време на управлението на ГЕРБ.Социалното напрежение е факт,но заслугата за това е ГЕРБ,който наложи геноцид над българския народ,като действаше под натиска на външни сили - техните господари от Брюксел и отвъд океана.Какво падение,да жертваш собствения си народ за да угодиш на чужди интереси и да вземаш кървави комисиони,да вземаш от залъка на мизерстващия народ. Само от началото на годината до 28.02.2012 са се самоубили 153 души,шестимаима се самозапалиха от започването на протестите.Това е следствие на явната безисходица довело ги до крайно отчаяние. За да се вземе подобно решение дори в подобна ситуация се изискава и много смелост, независимо,че въпроса за самоубийството е доста спорен и дори доста критикуван не само от психолозите. Но за да се стигне до такова решение -действително пътя е без изход.Но кой ни доведе до това положение - „демократите,“ популистите и демагозите, които обещаваха „светло“ бъдеще, „просперитет“ след влизането ни в ЕС,който също се тресе от същата болест.
Това е глобалната политика, на която разрешихме всички ние да ни управлява,но никога не е късно да кажем „НЕ!“ на колониализма, „НЕ!“ на олигарсите. Но за да се
случи това ни е нужно единство в мисленето,в действията и да изберем правилната
бюлетина на парламентарните избори на 12 май 2012 г. Бих искал да припомня,че от
протестите,които продължават ще имат най-много полза БСП и ДПС.Но за съжаление броят на протестиращите намалява с всеки изминат ден / имам предвид тридесет и шестия ден от протестите в София,Варна,Пловдив,Благоевград и др.на 17.03.2012 г./, дори вече има явни разграничения,противоречия, което означава „разделяй и владей,“ както постъпват от движението на католичката Кунева опитвайки да яхне протестите / виж Vesti.bg 17.03.2012 г./. На сградата на Народното събрание има надпис известен на всички ни „Съединението прави силата,“ но в неписан закон пък пише „разединението води до успех на управляващите.“ Имам предвид, това което вече се случва, създаване на нови движения, като „Освобождение,“ „Българската пролет“ / още неизвестно кой стои зад него /, но с ясни позиции,че искат да участват в управлението на страната. На 22.03.2013 г. лидерите на протестите категорично заявиха,че ще участват в изборите,ще бъдат включени в листите на „Граждански контрол.“ Дали пък това не е било самоцел специално на тези млади „компетентни“ субекти? Няма лошо да има гражданско участие и бих казал,че е задължително, както повече и граждански контрол над институциите,но не е необходимо само да искаш,но и да можеш.Необходимо е да имаш не само „знания“ добити в СУ или някой си провинциален университет - един от многото в страната,но да се притежава професионализъм, визия, знания и много чувство за отговорност. Да се поема отговорност,които критерии мисля са развити най-силно в националистите.
Тези които мислят и виждат широкоспектърно в бъдещето в полза на националните интереси. Задължително е преди всичко да бъдеш БЪЛГАРИН, да отстояваш интересите на България, да си верен на девиза „България над всичко“ и тогава, да бъдеш всичко останало. В противен случай ше се получи настоящата ситуация, която ще бъде неизбежна рано или късно. Нека да не съм лошия пророк,но протестите започват топърва.Ще продължат и след парламентарните избори,защото няма да бъдат удовлетворени исканията,които в момента не се поставят правилно.Защо ли?Защото се
говори за следствието,а не се търси причината,както и конкретно, какво се предлага за
да се подобри трайно състоянието на гражданите.Това може да стане със закон,с който
да се регулират цените,като се регулират според покупателната способност на гражданите. Крайно време е да се разбере,че пазарната икономика трябва да бъде регулативна,както е в много европейски държави,включително в Израел и САЩ.
Ето сега е момента да се вземат добрите и работещи чужди практики. Имаме нужда от закон за спекулата,от закон за ценообразуването като с това ще се създаде добра пазарна среда.Няма търсенето да определя цената,ще бъде отрязана възможността за
извиване на ръцете на потребителя. Защо не се дават подобни предложения от „способните“ млади будни борци за справедливост. И ако са такива защо искат да издигат за лице на протестите субект като Стоичков,който освен като добър доказал се футболист другите му качества са под всякаква критика.
Протести имаше в цялата страна и на Трети март,когато се честваше годишнината от Освобождението на България от Османското „присъствие,“ които бяха със същите искания „Не“ на монополите,срещу лошото управление,срещу лошото и корупционно управление от местната власт в лицето на кметове и общински съвети, срещу банките.
Хората искат промяна да се подобри живота им, което е и задължение на правителст вото по Конституция,но за съжаление до момента не е така,но с очакване и надежда да се осъществи. Лошото е,че броят на протестиращите намалява и не бива да забравяме, че има един психологически момент,който политиците и управляващите много добре го знаят. Когато бутилката се отпуши и тапата изхвръкне духът на недоволството изкача и напрежението спада.Спада и започват другите процеси,които в кратце споменах,но са много важни.За съжаление се случват успешно,но няма да са в
полза на гражданите и техните искания,които са абсолютно справедливи и изпълними,
но при политическа воля и държавническо, и управленско мислене.
Между другото на 12.03.2013 г.президента представи новия кабинет начело с „най-достойния“ за този пост,посланика ни във Франция Марин Райков.
На 13 март 2013 г. служебният кабинет пое официално след съответния церемониал за приемане и предаване на Министерския съвет и министерствата от предходните ръководители на настоящите и вече е в действие,т.е.започна да изпълнява функциите си. Не без притеснение ще споделя,че така назначения кабинет ще продължи да служи на външните фактори,на олигарсите,на чуждите компании и фирми окопирали здраво внос износ,търговия и т.н. За жалост ще продължи протурската политика, проарабска та, проамериканска и проеврейската политика,които са не само вредни,но и опасни.
Та нали тази външна политика ни докара до положението на недоимък и мизерия,до липса на иконимика,до високата безработица,до високата престъпност,демографския срив,които са следствие на тази политика и упражнявания жесток натиск от вън,както на Брюксел - ЕС чийто редовен член сме.Но диктата е жесток и аз виждам за излизане то от ситуацията след излизането ни по-бързо от съюза. Дали съм прав или не, го показва положението в европейските страни,където улиците периодично се заливат с недоволни протестиращи по подобни причини с нашите. И те го правят от няколко години назад,минимум пет години,но се вижда,че и там управляват олигарси и популисти начело с цербера Барозу / председателя на ЕК/.
Така мечтания Европейски съюз / за някой / се оказа една химера,една поредна лъжа,но и една стягаща се примка около вратовете ни. Европейския съюз надяна хомота, и ни впрегна в ново робство - робството на икономическата зависимост, банковата такава,зависимостта от МВФ,СБ,ЕЦБР,НАТО,СЗО и пр. Наложиха ни Конституция наречена Лисабонски договор,който само налага и мачка,зацапва много финно действителните ни права и свободи,правото ни на избор,на гласност,на
свободно изказване,свободно изразяване на мнение. Как се получава ли?- като ни бламират чрез “неспазване” на някакви си измислени „етични“ кодекси, „езика на омразата,“ “ ксенофобията,“ неспазване на „толерантност“ и тем подобни.
Новото,т.е. служебното назначено правителство ще спазва и ще бди за изпълнението на горното, защото всички с малки изключения министри са креатури на ГЕРБ, подло ги и служители на чужди - предимно US компании,получили образование в тази „велика“ страна или специализирали пак там.Оказа се,че ...няколко от сегашните министри са свързани пряко с Отворено общество, като министъра на околната среда и водите Юлиян Попов,на който брат му Стефан Попов доскоро беше директор на Отворено общество. Друг министър свързан пряко с Отворено общество е финансо вият министър и кадър на ГЕРБ / той е член на УС на БНБ и подуправител и ръково дител на управление „Емисионно“/ Калин Христов. Последният от 25 г. възраст започва политическата си кариера в Института за пазарна икономика,който е финансиран от Дж.Сорос.
Любопитна е кариерата и на вицепремиера по управлението на средствата от ЕС Илияна Цанова,която е със следдипломна квалификация от университета „Джордж Вашингтон“ САЩ. Работила е в Европейската банка за възтановяване и развитие, забележете като експерт по управление на инвестиционни проекти в областта на водния сектор,железопътния и обществения транспорт.Работила е и в централата на ЕБВР в Лондон. Като се има предвид,че ЕБВР финансира само приватизацията в изброените по-горе ресори, дали пък не е поставена на точното място? Знаем какво е положението с БДЖ и апетитите към него, и не само. Да се надяваме,че няма да случат най-неприятните неща - приватизация на всяка цена.
Другият вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройст вото Екатерина Захариева е бившата секретарка на президента и зам.министър на същото министерство по времето когато Плевнелиев беше министър на МРРБ. Работила е в МОСВ - Министерство на околната среда и водите,като директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване.“
Завършила е право ...задочно.
Работата и като юрист е много непрозрачна, дано решенията и не бъдат такива,тъй като ресора, за който отговаря, и ще ръководи е много важен и апетитен,както в страната така, и с проявявани апетити от югоизток.
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова е юрист по образование,завършила е Юридическия факултет на СУ, зам.министър от м.юни 2011 г. до м.февруари на 2012 г. на МТСП,а от м.февруари 2012 г. е секретар на Росен Плевнелиев по социални политики,младежта и спорта. Нейни състуденти от ЮФ споделят,че психически е неуравновесена.
И така стигаме до премиера Марин Райков,като ще пропусна повечето от министрите в служебния кабинет,тъй като споменах,че са все US доверени „наши“ хора.Единсвено министъра на културата е читав и достоен човек,но трудно ще работи в тази тъмна,лобиска и продажна среда.А не се знае и какво,и колко подводни камъни му е заложил каменоделеца от турски произход с арабски имена - неговия предшестве ник.
Премиера е един успешен ренегат,скачащ от цвят на цвят като пеперудка в случая от партия в партия,но заемащ важни и отговорни постове,като зам.министър на външните работи в правителството на полубългарина Костов. Като заемащ тази длъжност по това време той не направи нищо за освобождаването на нашите медици в Либия. Ето какво казва лидера на ПП “АТАКА“ Волен Сидеров:....“тогава Райков на практика забави информацията провали възможността българската страна да работи по въпроса и да го постави в международен план.“
Как тогава Полша реагираха светкавично и изтеглиха техните медици и на практика ги спасиха от евнтуално задържане от либийските власти. Да но това е Полша, а не колониалното правителство на еди кой си.Е,тогава чий интереси обслужихме?- незнай но,но пък е вярно,че българската държава е абдикирала от това правителство, та до момента.А до кога ще се случва това зависи от нас – суверена и на кой ще предоставим правото да ни управлява не само следващите четири години,а изобщо занапред. Премиера Райков ще продължи с пълна сила протурската политика водена от ГЕРБ,ще допринася добронамерено за развитието в икономиката и стокообмена между България и Турция,а да не забравяме и „културата“ поднасяна ни в всякакъв вид от азиатската ислямска държава,на която ще бъде обърнато особено внимание. Защо поставям така нешата,ами защото сегашният премиер е и външен министър,а като зам. министър в правителството на ГЕРБ на 28.08. 2009 г. на среща с турския посланик в София Мехмед Гюджук заявява,че двустранните връзки между двете страни трябвало да се развиват занапред на основата на „приятелския“ диалог ,който ще даде гаран ции за европейската „интеграция“ на ислямската държава,напираща към Европа със своя изявен неосманизъм и апетити за старите си владения в рамките на Балканите включително и България.Ето и неговото исказване тогава: „България напълно подкрепя усилията и промените,които Турция следва да направи в тази насока.Добросъседските отношения и добрата обща воля са перспектива за реализирането на общите ценности и стремежът ни е двете страни да бъдат пример в региона“... / виж в.Атака от 15-21март 2013,бр 58,стр.8 , както и изказване на лидера на АТАКА в ефир по случая пред българските медии пред президентството на 12.03.2013 г.,също така потвърждение за това му изказване по телевизия СКАТ в ефир на 17.03.2013 г.в предаването на Стефан Солаков /. Питал ли е Райков българския народ или поне да се е допитал за подобно изявление,което е със силата на документ в полза на азиатците ислямисти. Сега те го доказват т.е. изпълняват го,демонстрират недосегаемост и то по най-наглия начин. А за каква ценностна система, при това обща може да говорим с една ислямска държава от рода на Турция - доказан агресор и колонизатор с отстояващи амбиции в сегашно време. Премиера Райков на практика е доказан туркофил.Защо ли,ами защото го е доказал с неговото изказване в разговора си с посланика Гюджук в дискусията за внесената в НС от ПП АТАКА проектодекларация за признаването на арменския геноцид от 1915 г. / в.Атака на същата страница / : „По отношение на поставяния от турска страна въпрос за резолюцията по „Арменския геноцид“, усилията, които българското ръководство полага за постигането на приемлива позиция,са изключително големи и са факт в условията на тежък обществен натиск“... Тук в този абзац има израз, като: ... „приемлива позиция.“ Но приемлива за кого? За тези, които избиха по най-жесток зверски начин едид милион и половина арменци християни. И за да затвърди робската си психика, васалната политика на правителството, което представлява тогава, и вероятно симпатийте си към азиатците продължава: „Нашето ръководство влага неимоверни усилия в отклонението и отлагането на подобно решение“... Не е нужен коментар. Туркофилството служебния премиер доказа със срещата която се състоя между него и Главният мюфтия на мюсюлманите в България на 21.03.2013 г. в сградата на главното мюфтийство.Разговора е протекъл в дух на хвалепствия и слагачество,както и в засвидетелстване на вярност към мюсюлманските „ценности“ и...Турция.Ето изказването на дипломата Райков: „В период на социални изпитания е от значение да се избягва всяка манипулация на основата на верска принадлеж ност,тъй като тя може да доведе до радикализацията на определени групи.“
И веднага продължава. „Подобна радикализация българската държава няма да позволи.“ Абдикиралата отвсякъде държава нямало да позволи.А това,че радикален Ислям се шири в Родопите,че населението там се турцизира и ислямизира,че се турцизират групи от циганското малцинство вероятно не е от значение или не е “момента“ да се говори по този въпрос. Категорично и твърдо изказване - „държав ническа“ позиция. А защо последният не поставя въпроса за равнопоставеност,а не да се използват винаги двойните стандарти. Главният мюфтия Мустафа Хаджи споделя,че ...“ Българският Ислям е напълно чужд на радикални внушения отвън.Като част от българската нация,и мюсюлманите търпят същите проблеми като останалите българи няма да позволят да бъдат противопоставяни на тях.“
В подетата тема главният мюфтия уверява премиера,че „посланията на Главното мюфтийство са свързани с мир,спокойствие,толерантност и уважение.“
В изказването на Хаджи се казва „Българският Ислям е ....“ и т.н. А последният знае ли,че няма български Ислям,защото традиционната религия в Република България е Източното православие, както и,че Исляма е радикален като цяло,който не вярва да прочете подробно Корана и да вникне задълбочено.Темата е обширна и комплици рана,за това се замазва с ласкателства и демагогия. Прави впечатление,че Хаджи прави едно много финно вменяване и прокарване на тезата,че едва ли не те - турците са коренното автохонно население,а ние българите сме придатъка. „ Според ислямската общност в България е съсъставена от съграждани с турски произход,така и българи и роми с мюсюлманско вероизповедание.“ Добре,но кой ги ислямизира тези българи мюсюлмани? Та те не са дошли с османлийте при завладяването на Отечеството ни. В заключение мюфтията благодари на премиера: “ Благодаря Ви за това,че ни удостоихте с Вашата визита. Главното мюфтийство винаги се естрмяло да бъде от полза на българското общетво.“ Да не забравяме,че в края на миналата година Главното мюфтийство посети и един друг туркофил...Росен Плевнелиев - отиде пак на крака на ‚,добронамерените.“ Впрочем поради т.нар. “толерантност“ това не само,че не е на дневен ред / от страна на турците /,няма и да бъде докато ни „управляват“ подобни политически плужняци. Но се оказва,че не е само туркофил, а и американофил. Някой ще каже какво лошо има в това. Вярно няма лошо всеки има право на симпатии,а пък и Райков е роден в САЩ, нормално е да е „привързан“ към тази страна,но зависи от начина и степента на „привързвазне.“ Но това е друга и комплицирана тема. Но все пак ще отбележа,че привързаността му към САЩ е не само такава, а и нещо повече.
През далечната 1999 г. Райков казва „НЕ“ на тогаващния посланик на Русия в София,за което вероятно много се гордее,тъй като искането е за въздушен коридор за руските самолети в разгара на Косовската война.Благодарение на тази си „твърда“ политика става съпричастен и споделя заслугите на кабинета „Костов“ за извършени те военни престъпления на НАТО,бомбардировките на конвоите с бежанци по пътя Призрен - Джаковица, бомбардировката на пътническия влак в Гърделичката клисура / едно много удобно място за целта/, бомбардировките на тридесет и седемте църкви и манастири,както и избитите 2500 цивилни сръбски граждани - подчертавам цивилни, и 500 деца. Това вероятно е отчетено, като заслуга от US правителството.А и нали България тогава беше кандидат за член на алианса - трябваше да се докаже, да се представи. Е,направи го деликатно,по „дипломатичен“ табиет.
Фактите красноречиво говорят,че от това служебно правителство не може да очакваме повече от замазване и прикриване на вършеното до сега от ГЕРБ.Ще запази
статуквото на олигарсите,на работодателите т.е.на богатите и монополистите, забогатяли чрез корупция,наглост и каквото се сетиме,но не по честен,почтен, справедлив начин независимо,че сме в ЕС,част от голямото семейство,което само за нас не е добрия родител,а... злата мащеха. Може би не трябва да сме песимисти,но на практика се получава: „Кучетата си лаят,кервана си върви“.






Гласувай:
2



1. kostas - * Може би не трябва да сме песимисти,но на практика се получава: „Кучетата си лаят,кервана си върви“. *
20.04.2013 10:37
Разсъждението е психологическо . Кучето лае защото има "нашийник" , в естественото си състояние се нарича вълк и всеки се съобразява когато е на негова територия . Ако си мислим ,че трябва да настройваме " гласът си - разбирането " в посока на разбирателство , то няма как да стане .Получава се конфликт на целите и от там и на възприятието -отношението. На кой не му е ясно ,че във всичките им действия във всичките им форми целят да те направят РОБ за да лаеш а не да хапиш !! Страх и предразсъдъци , това е което пречи !!Дай си свобода на волята и съзнанието и ответните действия стават резултатни .Друго си е лъв да ти ревне !!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5043769
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031