Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2015 12:12 - Георги Прокопов; Ислямизира ли се България, а Европа?!?
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 3389 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 07.03.2015 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    image




        ИСЛЯМИЗИРА ЛИ СЕ БЪЛГАРИЯ, А ЕВРОПА ?

 

 

Ислямизира ли се България? Отговорът е категорично - Да! Освен това се турцизира и циганизира - успешно с подкрепата на разните соросоидни НПО-та, както и с тихата подкрепа на правителствата след 1989 година. Ислямизира се Европа, ислямизира се светът. Този комплициран въпрос се избягва умело да бъде коментиран, дискутиран и да се търси решение от ислямската инвазия - от вътре в страната и на вън. Освен много малка част от политиците и от една до три - четири политически партии в България, и също не голяма част партии в световен мащаб информират обществото за опасността от това, което се случва, и евентуално, какво ни очаква в едно бъдеще време.

Когато обаче се казва истината разни дежурни клакьoри, защитници на човешките права, демократи и прочие радетели на евроатлантическите ценности в хор започват да крещят и обвиняват в ксенофобия, расизъм и пр. клишета.

Ислямизирането започна още по времето на правителството на Луканов - след разрешаването да бъде регистрирана турската етническа противоконституционна партия ДПС, както и допускането на тази партия да влезе в българския парламент / с 23 депутати във ВНС 1990 г./, и така до момента. През 1995 г. Конституционния съд реши въпроса в полза на петоколонниците. На 30.12.1992 г./ до 17.10.1994 г./ е съставено правителство с мандата на ДПС с министър-председател проф. Любен Беров. А от 2001г. петата колона на азиатска Турция участва в управлението на поредни правителства заедно с НДСВ / 2001 - 2005 /; Тройната коалиция / НДСВ, БСП и ДПС - правителството е съставено с мандата на ДПС - 2005 - 2009 г. /, както и като коалиционен партньор в кабинета „Орешарски”/2013г./. През тези години турскоговорящите бяха в апогея си, колеха, и бесеха. Не им се противоречеше, заемаха постове на различни нива, заемаха вицепремиерски места, зам. председателски места в НС, министерски кресла, зам. министри, шефове на агенции, шефове на различни комисии в НС и пр. Непрекъснато плашеха и шантажираха с опасност от етническо напрежение / правят го и сега / партнорите си, ако не бъдат удовлетворени за това или онова - веднага биваха изпълнявани исканията им. Дори угоднически и унизително през 2013 година на митинг по време на предизборната кампания лидера на социалистите Сергей Станишев в изблик на емоционалност се извини на турците за възродителния процес. Ето защо сега им е тежко, когато са извън реалната власт, защото не са обгрижвани, както и останалите да се съобразяват с тях. Дори БСП се дистанцира от тях, защото достатъчно се опариха.

Защо се спирам на тези подробности ли ? Защото по този начин от заемащите длъжности на различни нива - промениха голяма част от статуквото. Беше въведено облекчение за вноса на стоки от Турция, като сега сме заляти с техни стоки, които подбиват пазара и отрязаха главата на нашите производители на плодове и зеленчуци. Бяха намалени таксите за преминаващите транзит през страната ни товарни превози идващи от Турция. Нароиха се стотици, стотици турски фирми, а десетки турски фирми извършват превоз на пътници по най-печелившите и възлови линии в страната и международни такива. Пазара е залят с безвкусица от трикотажни стоки, сладкардки изделия, битова техника, която е от рода на еднодневките, но изключително опасна за потребителите. Емел Етем в качеството си на вицепремиер на посещение в азиатска Турция по време на Тройната коалиция, без да е получила мандат от българското правителство заяви, че България подкрепя Турция за членсвото и в ЕС. Коментар не е нужен.

 

Лидери на социалистическата партия често присъстваха на партийни изборни конференции на етническата партия, на тържествени обреди „сюнети,” други пък от ГЕРБ на „мазни борби” и конгрес на партията на Ердоган в Турция!?

Бих искал да припомня, че няколко зам.министри от квотата на ДПС в ралични министерства бяха отстранявани за злоупотреби и ставаха клиенти на прокуратурата, както и други подобни на по - ниски нива.

Ето, какво казва в книгата си „АКО БЯХ „ЦАР” ( т.е. държавен глава ) българката Марсиа Малинова - Антони, която е живяла в Европа и Австралия и е на ясно с тези въпроси : „ Печалната ни история е доказала, че небългарската етническа принадлежност на хора в правителството неминуемо води до прокарване на чужди интереси и осъществяване на политика в полза на други държави.” Да си припомним, че от началото на „ прехода” на чело на държавата бяха поредица от министри на външните работи и министър-председатели с небългарски корени. Няма да ги изреждам, но политиката, която водеха ни вкара в блатото, от което ще се излезе много трудно.

Райони населени предимно с българи мюсюлмани непрекъснато са притискани от противоконституционната партия ДПС да ги подкрепят на избори - в противен случай непокорните биват уволнявани, преследвани, репресирани. Това продължава и до днес. Турцизирането е в действие в райони като Гоцеделчевско, Смолянско, Разградско, а в Пазарджик са ислямизирани над 3000 души от циганския етнос и - върви в пълна сила. Жените се забраждат, други се забулват с „бурки”, дори невръсните три-четири годишни момиченца ги забраждат със забрадки, а поотраснат ли ги задължават да носят шалвари или само панталони. Не изостава процеса обучение или задължителното изучаване на Корана с цел влизане в „правата” вяра, изучаване на турски език, от тези които не го говорят - не е техен майчин език. Голяма част от подрастващите момчета се изпращат в Турция или в арабски страни да бъдат просветени в исляма, като след това на тях се пада честта да „образоват” и „просвещават” невежите на територията на страната ни. Ето как след турцизирането - леко, полеко се постига целта, както се казва „целта оправдава средствата” - с принуда, с даване на различни суми пари с цел „подпомагане” на по-бедни семейства - от турцизиране се преминава и към ислямизиране. Всичко това с подкрепата - негласната на поредните правителства, обласните управи, общините, дори с мълчаливата подкрепа на Българската православна църква. За двадесет и пет години се нароиха 1550 джамии при около 880 000 мюсюлмани, като се има предвид, че православните християни са 83 % от населението ни. В Европа джамиите са приблизително 10 хил.,което прави около 8%, а в България са 15%.

В САЩ джамиите, само в Ню Йорк и околностите са 175, а в щата със същото име 257. В Кливланд / 23-тия град по големина в щата Охайо /, има 3 ислямски центъра, повече от 10 джамии, ислямски университет и много ислямски организации. В щатите Калифорния 246, Тексас 166, Флорида 118 и т.н., което достатъчно говори за сериозното присъствие на мюсюлмани и наложената „култура.”/ По данни на ЦРУ мюсюлманите в САЩ са 9 млн./. Данните сочат, че етническия състав на посещаващите джамиите са 1/3 южноазиатци и араби, и афроамериканци, както ги наричат за да не ги обидят като ги нарекат „негри.” Наблюденията на експерти сочат, че се наблюдава нарастване на посещения на тези от Сомалия. Е, как няма да има терористи, джихадисти и каквото се сетим. А, може би е нормално след като си имат и тъмнокож президент, чийто баща, и дядо са мюсюлмани по рождение, както и самия Обама - като малък е изповядвал исляма.

В Германия има 2200 джамии и над 3 млн. турци, мюсюлманите са много повече, като общия брой на чужденците е около 15 млн. Въпреки недоволството на германците спрямо пришълците 58% нямат нищо против мюсюлманите / вероятно не са запознати с историята или са забравили ислямските набези и желания да завладеят Европа - два пъти, през 1599 г. и 1683 г., когато са на прага на победата - пред вратите на Виена /. Ново проучване пък показва,че 57% от германците смятат, че исляма е заплаха. И съвсем основателно, като се има предвид инвазията, която се извършва към Стария континент, терористичните действия от тяхни групировки и т.н. Между другото единствено Италия, или 63% от италианците не гледат с добро око на мюсюлманите, но 28% - обратно. Но как да гледат с добро око след като се напатиха от набези на негри от Африка, като най-много пострада о. Лампедуза. В Италия навлязоха над 30 хил. африканци по това време / 2012 /. Но за забелязване е, че 72 % от французите имат позитивно отношение към мюсюлманите, а само 27% тъкмо обратното. Може би имат слаба памет / 2005 г. безредиците, палежите,погромите с невинни жертви и пр.,с щети оценени на милиони?/. Да не говорим за случилото се преди броени дни / 7.1.2015 г. жестокото и брутално нападение и извършено убийство на журналистите от „Шарли Едбо” /. Британците също така са добронамерени към мюсюлманите - 64% ги подкрепят, но само 26% гледат на тях неблагосклонно. Може би са забравили погромите / август 2011 / в Лондон и кварталите му, а впоследствие пренесли се, и в други градове, оценени за над 170 млн. евро, и загуби от пропуснати ползи за търговците също за милиони. На практика си отглеждаме бандити, паразити, защото не желаят да работят, да учат, да извършват полезни дейности за себе си и за обществото. Това общество, на практика, което ги е приело и ги храни, беше шокирано от гневните тълпи на 10 - 12 годишни деца. В тази връзка премиера Камерън казва, че поколението е възпитавано неправилно. ... „ Те не правят разлика между добро и зло, не знаят, че освен права имат и отговорности.” А как ще бъде възпитано, след като не посещават учебни заведения, не са приучени от родителите на труд, отговорност, а чакат само на социалните помощи. Британците вероятно са забравили и за терористичния акт в лондинското метро 2007 г., както и за предотвратените атентати от службите за сигурност през 2014 - края.

Испания - 49% гледат с добро око на мюсюлманите, а 46% са с критично мнение, но там последните са не толкова много. В съседна Гърция се оказва, 53% са против мюсюлманите, но 43% нямат нищо против?” Може би и гърците не си познават историята, а може би и там като тук е манипулирана в полза на „правоверните.” Полша - 50% са критично настроени към мюсюлманите, а 32% имат позитивно отношение /по данни от nuws.bg и проучване на PEW /. Няма данни българите, на какво мнение са, но като знаем каква политика води президента и последователните правителства до момента, а и присъствието на една етническа партия в българския парламент, както и на други етнически партии в управлението на страната, присъствието им в различните институции и т.н. - коментара е излишен.

В Швейцария например на мюсюлманите не им разрешат да строят повече джамии, а на построените, да са без минарета, както в Германия. Но за сметка на това в Швеция, която вероятно се гордее със своите 80 хил. мюсюлмани и може би поради тази причина са поставили на отговорен пост - министър на образованието 27 годишната мюсюлманка Анда Хаджиалиш в правителството на Стефан Лофтвен / 2014 г./. Между другото безработицата в тази страна е 8%, сред емигрантите мюсюлмани е дори 4 пъти повече. Няма нужда от коментар. Картинката се повтаря навсякъде. Важното да има „толерантност.”

 

Но за разлика от други страни, тук в България всичко е разрешено, строят се дори джамии - в частни имоти - дворове. Също така и ние си имаме министър на културата/??/,който е от турски произход - втори мандат в правителството „Боросов,” зам.министри, и т.н. В много населени места има по две джамии, с по две минарета. Извършва се най-нагло призоваването към молитва, озвучено със силни високоговорители, като се нарушават наредбата на СО, ОС, Конституцията - чл. 3 „Официалният език в републиката е българският.”

 

Нарушава се и чл. 37 (2) „ Свободата на съвестта и вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.”

 

Всичко това се прави с цел доказване недосегаемостта, надмощие и демонстрация на сила, власт, както и да вдъхне самочувствие и създаване на небългарско самосъзнание на турци и българомохамедани, както и на турскоговорящи цигани, и турчеещи се такива.

 

По Българската национална телевизия / БНТ 1 /, всеки ден се излъчват новини на турски език, имаме си говорител по една от телевизиите, който е от турски произход, езика ни е пълен с турцизми, продължава да се ползват наименования на местности на турски и т.н. В учебника по пеене за шести клас издаден от издателство „Просвета” на 30 стр. се мъдри турска песен на турски, която трябва да се изучава от децата - от българчетата. Сраницата, на която е поместена въпросната песен / GEL YANIMA - ЕЛА ПРИ МЕН / е представена като „Богатството на метроритмите в музиката от Балкаканите.” Дали в Турция в учебника по пеене има задължителна песен да се изучава от турските деца българска песен на български - ей така, чисто по съседски? Няма, и никога няма да има. Но в нашите учебници може да се изучава и пише всичко, разни небивалици за „Османското присъствие,” за „владеенето” на България и пр. По разните телевизии, особено по btv ежедневно се излъчват по 4 - 5 турски сериала нямащи нищо общо, с каквато и да било ценностна система, значимост, култура и т.н. - в самите сапунки се представят действителности, като насилие, убийства, тормоз на женското съсловие, демонстрирайки патриархалността в една страна стремяща се да се влее в европейското семейство. Провежданите предизборни кампании на ДПС се водят в голямата си част на турски език в присъствието на гости от Турция или други, като дипломати акредитирани в България - консули, посланик. Главният мюфтия на мюсюлманите в България редовно присъства на тържесвената церемония на Националния празник Трети март. Същият беше посетен от президента Плевнелиев в мюфтийството, вероятно за изграждане на мост между „огъня и барута,” а също така му беше гост лично председателя на ДАНС ??? Най-пресния случай на демонстрация за толерантност е пиене на ”кафе на толерантност” в пловдивската „Джумая джамия” - гр.Пловдив, от Окръжния прокурор, зам. кмета, шефа на полицията и лидерът на „Шалом,” рамо до рамо с Главният мюфтия Мустафа Хаджи и посланика на Турция Н.П. Сюлейман Гюкче /в.”24 часа”-14.02.2015 /,който често нарушава дипломатическия тон и протокол - често се намесва във вътрешните работи на страната ни, и си позволява да дава ултиматуми, и напътствия.

 

Вероятно това е голяма чест за местните величия, което си е чиста проба лазене по корем и лигитимиране на ислямизацията и турцизацията. Тези „велможи” не си ли зададоха въпроса, защо не присъстват представители на Българската Православна Църква и на Католическата. И това ако не е турцизация и налагане промяна на статуквото, както и вменяване,че югоизточната ни съседна, азиатска държава е развита, светска държава, както и значимостта и, и лигитимирането на описаното по-горе от фактори на най-високо ниво. Създава се имидж на югоизточната ни съседна държава като се показва медала, но от едната му страна. От другата не се показва в никакъв случай - убийствата на християнски свещеници - католици, убийства на жени - дъщери и съпруги „прегрешили” или нарушили нормите на поведение по отношение на исляма. Според статистиката в Турция се извършват всяка година около 200 „убийства на честта.” Те представляват половината от убийствата извършени годишно в страната.” / 24 часа.bg /. А според Doaa Network Adaist Violence” от 1991 / 2007 г. само в три кюрдски провинции в Ирак заради „честта” са убити 12 500 жени.Роднините на много от тях са им заповядали да приключат със себе си, обливайки се с нагорещено олио.” / Криминални досиета - 2010 г./

 

Статистиката дава данни, че годишно се убиват 20 000 жени в ислямския свят в името на „честта.” Доста цивилизовано и спаведливо - нали? Терминът, „Убийства в името на честта” се отнася до убиването на мъжа или жената в културите, които го практикуват ” / Уикипедия /. Освен убийства тези „култури” извършват традиционни обреди прилагани върху жените - като принудително се премахват частично външните и вътрешните срамни устни на половите органи женско генитално осакатяване” /ЖГО/. За това, че момчетата ги обрязват задължително като малки е известно. Например във Великобритания 24 хил. девойки са заплашени от тази ужасяваща практика въпреки предвидените от 5 до 14 години затвор за тези, които го извършват или за родителите на потърпевшите. Във Великобритания живеят 137 хил. жени с последствията от подобно осакатяване / по доклад на „Сити юнивърсити” - цитиран от в.”Гардиън.”/ В тази връзка министър-председателя Дейвид Камерън казва: ...” Ужасяващи практики като тези, без значение колко дълбоко вкоренени са в обществото, нарушават правата на момичетата и жените навсякъде по света, включително, във Великобритания.” / Камерън на среща с УНИЦЕФ в Лондон /. В Африка милиони жени са засегнати от тази „традиция.” ...” В Европа 500 хил. жени и момичета са преминали през подобна процедура, а 180 хил. са под заплаха от нея” / УНИЦЕФ /. ЖГО се практикува, както в Африка,в Близкия Изток, Азия, също така в САЩ и Австралия от емигрантите мюсюлмани, които не се съобразяват с законодателството на съответните държави. Не бих искал да коментирам такава „култура,” а и дали изобщо е такава? - но ето, че България и Европа се пълнят с подобни субекти, които живеят по техните си правила и европейското, и нашето законодателство са безсилни. На практика те грубо нарушават човешки права, но не носят или почни не носят отговорност, защото не се знае какво се върши в анклавите. Но ако някой местен гражданин от национална държава отправи упрек или недай си боже направи по - остро изказване спрямо мюсюлманите или Исляма, автоматично ще попадне под ударите на закона.Това е двойният стандарт, който се практикува и допринася за ислямизацията. А тази явна ислямизация заплашва националната ни сигурност.

 

Ние на практика сме под едно чуждо културно и религиозно влияние и репресия, което не можем да контролираме. Принудени сме да търпим нарастването на едно „културно” различно малцинство/а/, / африканци, араби, турци , но мюсюлмани /, които нямат корени в светското общество - нямат християнските критерии на толерантност. Нямат, защото тяхната религия е „ретроградна,” както се изказа по една телевизия проф. Божидар Димитров. Доказано е,че тя е и враждебна, войнствена, консерватина и неприема, дори ненавижда останалите религии, и народи изповядващи друго освен ислям.

Един доста мургав български премиер казваше, че Ахмед Доган / разбирай и ДПС / е „проклятие за България.” Да, така е, но това проклятие продължава да участва в политическия живот на страната независимо от нанасяните и вреди. Лошото е, че се нароиха много противоконституционни турски партии и над десет цигански такива, които участват в управлението, в парламента, и се взимат доста на сериозно. Бих задал един такъв въпрос, защо в азиатска Турция няма българска етническа партия, но не на изселници турци, а на българи останали още от времето на Османската империя. Съгласен съм на реципрочен принцип да се решават тези въпроси. Да, но не се разрешава, дори в Конституцията на Турция е записано, че „всеки гражданин на Турция е турчин.” Точно и ясно. Няма мърдане. А защо няма етнически партии в други „демократични” държави?

По отношение на горенаписаното ще вмъкна изказване на Джеимс Хърли конституцианалист от Канада - бащата на „Хартата за правата на човека” : ” Когато опреляхме правата на човека и малцинствата, ние забравихме да включим най - важния фактор - правата на болшинството.” И още: „ Етническата партия е най - сигурното средство да се разруши една държава.” Смятам, че и тук не е нужен коментар. Но както се казва, „когато фактите говорят и боговете мълчат.”

Ислямизирането продължава и чрез навлизането на т.нар. бежанци от арабския полуостров, които съвсем криминално навлизат на българска територия през българо-турската граница, и то не без подкрепата на турските власти. Т.нар. бежанци по официална статистика / 2014 г./ са около 10 хил., но са далеч повече - близо около 20 хил. са навлезлите в страната ни през 2013/14 г.? /. Били заминали за Стария континент - а сега затова ли ни ги връщат от Австрия и пр.? Отговор няма да получим, но всеки здравомислещ човек може да си отговори на въпроса. „Бежанци” навлизат в България ежедневно, страната се напълни освен с „дюнерджии” и с африканци, кюрди, пакистанци, с дръпнати очички и от къде ли не още. Тъмнокожия президент на страната с „неограничените възможности” в поздравителния си адрес до българския премир послучай преизбирането му за втори път на този пост / 2014 г./, му благодари за приемането на „бежанците” и тактично намеква / разбирай заповядва /, да бъдат интегрирани. Е, как неинтегрируемите ще станат такива??? Но, вероятно някой си мисли, че ще се получи. Да, ще има констатации, като тези на Никола Саркози и Ангела Меркел - че „мултикултуризма не се състоя.” Изказване по този въпрос прави и българския министър-председател на среща с Американската търговска камара в София на 30.01.2015 г. В отговор на въпрос, свързан с образованието, премиерът посочи, че „Инструментите, които се прилагат за интеграция на ромското население, не дават резултати. Налага се моделът да се раждат много деца, да раждат млади, да се ползват помощи, а децата да не ходят на училище. Това създава напрежение в обществото.” Да не забравяме, че 80 % от изтърпяващите ефективни присъди са от цигански произход, същата е цифрата и при непълнолетните, по-голямия брой изоставени отрочета в болничните заведения след раждане от

 

„майките” им, както и в домовете за изоставени деца, са от същия етнос. Циганите са криминоген и рисков неконтролируем фактор. Една от последните „ ромски” прояви е от 13.02. 2015 г. - сблъсъка с органите на властта по повод отреагирането на полицията срещу набезите в чужд имот, а именно бившия ЖП завод в столицата / БЛИЦ и btv /. Циганите извършват ежедневно престъпления от всякакъв характер: грабежи, кражби; измами; джебчийски кражби; селскостопански, домови, продават си децата, проституират, но не се признава от управляващите и правозащитните организации, че съществува циганска престъпност. Циганите са на всякъде - „работят” като гробари, цветари, продавачи на зеленчуци и плодове, продават цигари - контрабанда, фактури, дрехи втора употреба, дрога, източват ДДС по схема, продават гласове по време на избори, пак по схема - променят вота. Ръководят ги „лидери” със съмнителна репутация, някой уличавани в сводничество, продажба на деца зад граница - други изтърпявали ефективни присъди или са минали през следствие и съд, и пр. А турчеещите се от търговишко, Омуртаг, шуменско и пр. - правят, и ни продават в столицата „Софийска баница,”/?/ и други „вкусотии,” като иззеха функциите, и нишата на баничари, и хлебари - на българи, на български производители. Цигански оркестър дори изпълни циганския „химн” - „Джелем, джелем” в НС докарани от лидера на „Евророма.” А разни цигански „славей” ни представят - представят България на Евровизия. Парадокси, но... Е, това е „ Десетилетието на ромското включване.” !!!

 

За този етнос през 2006 г. / 25 септември / пред в. НОВИНАР д-р Иван Георгиев в интервю на Марина Чертова на зададен въпрос - Какво смятате за интегрирането на малцинствата?, отговаря: „Целта на глабализацията е да спадне интелектуалния капацитет на българския народ, да ни претопят и това ще стане генетически чрез т.нар. интеграция на циганите, които са далече от еволюционната стълбица на човека. Ще ви го обясня по следния начин. Геномът е носител на наследството и се състои от хромозоми с наредени аминокиселини. При циганите на 17-то място аминокиселината аламин е заменена с левицин и

това означава, че той губи способността да бъде човек, т.е. той никога не може да достигне интелектуалното равнище на онзи, който има нормално равнище на аминокиселини.”/ Д-р Иван Георгиев по това време е председател на БНРП - покойник от 2012 г./. По този въпрос смятам, че когато има липса на достатъчно образованост, знания, възпитание, има и липса на интелектуален потенциал. Бих казал, че тогава надделява първичността, и инстинкта за самосахранение, поражда се агресията, наглостта подплатена с голяма доза липса на разсъдак.

 

Това изказване на премиера, по-горе вероятно е след прозрение, но е и признание тъкмо навреме. Защо смятам така ли?- защото това е при всички общности от този род - консуматори, т.е., и тези които навлизат като пришълци в страната ни, и в Европа, които след установяване, където и да било се увеличава престъпността. Ще дам един пример с „Харлем” квартал на „Манхатън” - Ню Йорк - там е най- високата престъпност и то благодарение на „афроамериканците.” „ Хармем се състои основно от чернокожи разделени на три групи: безработни, които наемат квартири с парите от социалните помощи. Харлем е известен предимно с най-висок процент престъпност и средище на най-бедните чернокожи в Ню Йорк в цяла Америка” / УИКИПЕДИЯ /.

Престъпността е висока или по-висока винаги там, където има компактни маси малцинства. Е, дали не трябва да си помислим какви екземпляри ни стават съграждани, с които ще делим общо съжителство. Къде е нашата сигурност, на нашите деца, жени, близки и познати, и пр.Тук ми се ще да цитирам съоснователя на

 

ДНК Нобеловият лауерат Джеймс Уотсън / САЩ / пред британския в. „Сънди таймс” той признава, че е силно притеснен от перспективите пред Африка, защото „цялата

 

наша социална политика е построена върху презумпцията, че умствените способности на нейното население са равни на нашите - докато всички изследвания сочат, че това съвсем не е така.” Уотсън изразява надежда, че хората все пак са равни, но веднага добавя „Хората, които си имат работа с чернокожи работници, знаят, че това не е така.” Според учения не бива хората да бъдат дискриминирани въз основа на цвета на кожата им, ... „защото много цветнокожи са изключително талантливи.” Не ги повишавайте обаче, докато не преуспеят в първите стъпала на своята кариера. Все пак този учен е доказал себе си, доказал е и научно много неща, и не случайно е носител на Нобелова награда през 1962 / по БТА, Vesti.bg и други агенции /. В подкрепа на това, което казва ученият ще цитирам един съвсем обикновен човек, може би обикновен работник по стечение на обстоятелствата. „ От близо година работя в Щатите, може би половината от колегите ми са от Африка / Сомалия, Судан, Кения /. Излищно е точно на вас да обяснявам колко малоумни, животинско нагли и примитивни хора са. Не разговарям с тях, но ги наблюдавам най-внимателно и всеки изминал ден впечатленията ми за тях се потвърждават.” / изказването е по повод доводите на Джеймс Уотсън във форум - „Негрите са по-глупави от белите”- wwwforum.bg-nacionalisti.org - Google /.

Без да влагам нищо лично и расистко ще кажа само, който се съмнява в казаното от гореспоменатия учен да прочете в сайта „Движение Войни на Тангра,” /WWWVOININATANGRA.ORG/, където са поместени изследвания за негрите от преди години, касаещи тяхното интелектуално ниво, манталитет, интектуален коефициент и други данни, за тези индивиди доказващи тяхната същност, култура и пр. на базата на тестове направени още през Първата светона война от военни и др. учени, лекари и пр. Факти, факти и доказателства. Всичко е доказано и изследвано от

американски учени, психолози, и не само, но светила в науката, психологията, биологията, и т.н. Но защо не се публикува, не се тиражира, а обратното - прави се имидж на тъмнокожите - „ афроамериканци,” преписват им се какви ли не „заслуги,”

величаят ги, боготворят ги. Е, разбира се по обясними причини - US президент от този „вид” и може би за това се преработват книги от US издателство на световно известни автори, т.е. автор, като Марк Твен, който е написал „Хъкълбери Фин” и „Том Соер” но книгите се преработват, защото в тях се садържат 223 пъти забранената дума „негър,” като в първата книга тя присъствала 219, а в „Том Соер” 4 пъти /05.01.2011 г.БТА/. Споменатата думата негър се подменя с думата „роб” вероятно, за да не се обиди някой. Е, добре де, как да ги нарече автора, каква дума да използва преди 100 години. Може би, защото американците се „срамуват” от тогавашните си постъпки, действия на колонизатори, робовладелци и пр. душегубци. А сега им е необходимо да бъдат, „миролюбци,” „ демократи” и ,, хуманисти,’’ съобразно времето, в което живеем - XXI- ви век. В тази връзка искам да кажа, че е редно да се кажат нещата каквито са, и да бъдат назовани с истинските им имена. Нямаме нужда и полза от задкулисие, прикриване и популизъм, „ добронамереност.” Може би е необходимо, както да се направи нов прочит на историята на България, на европейската, а защо не и на световната - за да се изнесат факти, доказателства, и др. данни укривани до момента. Така би трябвало да се разкрият данните за по малоценните и неспособни, и ограничени в интелектуално отношение съжители на планетата земя. Да се сложат картите на масата и да се разбере, и знае - кой кой е! Тогава ще се напасват нещата, и ще се тръгне напред.

Е, след като премиера и правителството осъзнават, че такъв модел не може да се осъществи, не би ли трябвало да се вземат съответните мерки, за да се парира процеса в зародиш. Ето, ще цитирам едно изказване на българка обикаляла по света,

 

като е посещавала и ислямски държави. Цитирам дословно: ... „ В Тунис - няма кина, няма книжарници, наблюдавала съм как мъже в заведенията пият чай цял ден - пушат нергеле и гледат с празен поглед минувачите покрай тях” ...” Била съм в Турция, Египет. Усещането навсякъде в ислямския свят е за бездуховност и ограниченост. Единствена книга, която се предлага редом със зеленчуците на пазара е Коранът.” / OFF News - 18.01.2015 г. /. Е, как се интегрират подобни субекти - консуматори ? По този повод искам да вмъкна и един друг интересен мотив на небезизвестния германец написал книга за мюсюлманите и „ползата” от тях не само в Германия - Тило Сарацин / бивш Председател на борда на директорите на Федералната банка /. Според него „всички проблеми на културната и икономическа интеграция са съсредоточени върху имигрантите от мюсюлманските страни, които реално друга полезна функция нямат освен да продават плодове и зеленчуци. A в България отварят месарници, бръснарници, всякакви магазини.включително за „левче,” които са тяхна запазена марка, ресторанти /турски и арабски/,продават дюнери,ливански и арабски хляб, ядки, храна за вкъщи /турска кухня/, нергилета, и какви ли не шарении, като ни налагат техните обичаи. Заемат търговската ниша на българите. Дали пък той не казва истината в книгата си /„Германия се самоунищожава”/, а дали това се случва само с нея? В книгата си твърди, че „турските пришълци снижават нивото на интелигентност на германското общество.” Е, вероятно от истината боли и може би затова реакциите не закъсняха след излизането на книгата през 2010 г. Но федедералният президент Крисиан Вулфе / вече бивш / е на друго мнение от това на Сарацин, като казва, че ислямът е „част от Германия.” Е, така се лигитимира това, от което трябва да се пазим и страхуваме - това, което застрашава националната сигурност на националните държави - респективно на Европа. Фактите са на лице.

* * *

 

На 25.12.2014 г. послучай Рождество Христово папа Францисик призова: „ Имаме ли куража да посрещнем с нежност трудностите и проблемите на тези, които са близо до нас.” „ Или предпочитаме безпристрастните решения, които може би са ефективни, но лишени от топлотата на Евангелието? Светът се нуждае от толкова много нежност днес.” Да, светът се нуждае от топлота, но и от икономика, икономика, не от деиндустриализация внедрена от световните рушители, от глобалистите и техните маши. За жалост на светът се дава „топлота”, но от гледна точка на горещи точки - взривоопасни зони, войни по различните точки на света - Близкия Изток, Източна Европа / Украйна /, Балканите, Ирак, Сирия и др. Важното е да има винаги напрежение и „умиротворители” - да има продажба на оръжие и извличане на ползи - природни богатства, и пр. Както и зависимост за отделни национални държави на петте континента - СВЕТОВНОТО ГОСПОДСТВО В ДЕЙСТВИЕ.

Папата призова „арогантните, горделивите”... И затворените към другите” да посрещнат живота „с доброта и смиреност.” В неговото кратко слово има много риторика и подтекстово изказване - призив към тези, които ни управляват, към тези, които се изживяват в качеството си на властелини, на Световни господари. Подтекст има и в призива към „тези, които са близо до нас.” От една страна ние да не ги

игнорираме, да не ги пренебрегваме, унижаваме, както богатите, работодателите, „световните господари” и голяма част от политиците в световен мащаб постъпват с

масите - с плебса. А от друга страна призовава „тези които са близо” до нас да не се смятат за „висши” същества - имайки предвид случващото се в последните дни в

навечерието на Коледните празници, което е знаково от тяхна страна, в Париж, Австралия, предотвратените атентати във Великобритания - Лондон и т.н. По повод изпълнената с тъга и кръвопролития година - белязана от засилване - бих казал, че не са преставали от събитията по времето на „Арабската пролет” в Египет, Либия и др. Гоненията и преследванията на християните от екстремистите, а напоследак от джихадистите на „Ислямска държава” в Сирия и Ирак.

 

В писмо до християните в Близкия Изток папата пише: „За много от вас музиката на коледните песни ще бъде съпроводена със сълзи и въздишки.” А по телефона е отправил послание към бежанците в автономния кюрдски регион в Ирак: „Скъпи братя, аз съм с вас, с вас съм в сърцето си. Децата и възрастните са в сърцето ми.” / агенция AGI - итал./ Той е казал на бежанците в лагера Анкауа - град Абрил в Северен Ирак, че те подобно на Исус Христос са принудени да бягат, защото за тях нямало място / сред мюсюлманите / - „Вие сте като Исус в тази нощ. Аз ви благославям и съм с вас.”

Оказва се, че в този лагер бежанците са предимно християни принудени да бягат и да се спасяват от кръвопийците екстремисти и джихадисти от организацията „Ислямска държава.” В писмото си до християните от Близкия Изток папата ги призовава да останат в региона, където християнските общности живеят от 2000 години / имайки предвид вероятно, че исляма е създаден след християнството /. Той призовава християните да помогнат на мюсюлманските си събратя да преставят: „една по-истинска картина на исляма” като религия на мира. Бих казал, че колкото и призиви, колкото и интелигентно, толерантно и пр. да се отнасяме към изповядващите исляма, това няма да се получи, имайки предвид писанията в Корана, които се изучават и наизустяват от „правоверните” - откъдето можем да си извадим заключения - дали тази религия е миролюбова. Който не вярва или се съмнява, го съветвам да прочете Корана от корица до корица - но внимателно да вниква в текстовете от раличните „сури.” Аз ще се въздържа от коментар и разяснения.

 

 

В столицата на Ирак - Багдат Халдейския патриарх Луис Сако е отбелязал, че са разселени около сто и петдесет хиляди християни заради офанзивата на „Ислямска държава.” Патриарха отбелязва, че разселените християни в Ирак „продължават да живеят в трагична ситуация и за тях няма бързо решение.”/ цитиран от АФП и Vesti.bg/.

 

При водената от Латинския патриарх процесия в Йеросалим Фуад Туал е отправил в своето обръщение призив „за мир в Йеросалим,” където от месеци града се разтърсва от сблъсъци между израелци и палестинци. Според мен тези сблъсъци, които не са от вчера ще продължат като се има предвид неотстъпчивостта на юдеизма и израелския ционизъм, както и на палестинците мюсюлмани, въпреки призива на патриарха ”за равенство и взаимно уважение” сред всички религии.

 

Призивите на техни светейшества са правилни - водени от загриженост спрямо християните в цял свят и най - вече в момента в горещите райони, за разлика от тези, които разпалват, подбуждат и подържат финансово „опозицията” в Сирия, и като цяло „Ислямска държава.”

Но явно, че призивът не изигра своята роля. На 07.01.2015 г. в Париж в редакцията на сатиричния седмичник „Шарли Ебдо” терористи от марокански произход, но с френско гражданство извършиха един нечовешки акт - екзекуция на 12 души, журналисти, редактора, двама полицай, съвсем хладнокръвно и демонстративно по сред бял ден. Причината, публикувани карикатури в седмичника на пророка Мохамед. Независимо, че това сатирично издание е известно със своя остър език и пиперлива критика и шаржове, не само към мюсюлманите и техния пророк, „обидените” друговерци от „честулюбие” и „себичност,” вероятно са решили да докажат, или по-скоро да накажат „неверниците.” С какво право тези „гяури” ще се присмиват на тях? Това отвратително действие от страна на тези непризнателни субекти родени и ползващи облаги и всичко необходимо за нормално водене на сносен и цивилизован живот, в една цивилизована страна, както и в една европейска общност, която приема непрекъснато подобни екземпляри, и им подсигурява равноправно съжителство. Но явно първичноста и средновековния манталитет не се е променил. Явно няма намерение и да се промени, защото дори да са ги обидили, не е това начина за реакция. Спомням си как Муамар Кадафи преди няколко години по повод референдума против строежите на джамии и минарета в Швейцария призова арабския свят към джихад срещу неверниците. Джихад срещу тези, които му построиха пътищата, създаваха икономиката му, а „гяури” специалисти в различни сфери обучаваха „правоверните.” Нямам думи, а коментара е излишен. Впрочем характера и манталитета на арабите мюсюлмани е описан много, много добре в някой от томовете на Ги дьо Мопасан.

 

Много са заплахите и терористичните актове на ислямисти, които са добре известни, но ми се струва, че бързо се забравят - 2013 г. нападението в МОЛ в Найроби по сред бял ден, с цел широк отзвук,създаване на паника чрез убийството на невинни жертви сред посетителите, според мен е предизвикателство към останалия свят а всички терористични актове до момента в световен мащаб са сблъсък на цивизациите, подхранван от неосманизма и създаването на световен халифат. За случая бившия посланик на САЩ Джон Кембъл в Нигерия казва, че всичко това без съмнение е „антизападно и антихристиянско.” А очевидеца, израелския бизнесмен Ярив Кедор цитиран от в.”Йедиот ахронот” казва...” Те са призовали всички мюсюлманите да напуснат магазина” / БТА /. Става ясно, че жертвите са избирани по религия. Няма да изреждам други подобни и брутални и кървави атентати, които единствено довеждат до напрежение, ужас, страх и много, много смърт - на невинни жертви.

Смятам, че на световното общество е необходимо и освен, че е опасно, но и вредно умишленото противопоставяне на религиозна, расова и дори полова основа. Трябва да има разбиране чрез диалог между различните - между тези с по-различна култура, които искат да живеят, и да участват в цивилизования свят. На човечеството е необходим мир, към който се стремят обикновените трудови хора, трезво и обективно мислещите политици, държавници, интелектуалци, учени. Не би трябвало да се правят популистки отстъпки, да се толерират отделни общности, религии, култури, да се създават и приемат насилствено чрез диктат закони ползващи определени малцинсвени общности, което води до създаване на напрежение, и естествено противодействие. Създава се егоизъм, омраза, и ненавист - а в последствие, и реваншизъм. Видно е, че този модел работи успешно. Необходимо е да се спазват провилата - т.е. законите, да не се толерират едни, а други да бъдат ощетявани, потискани и тероризирани. Доказано е, че когато има повече толерантност, отстъпки, превилегии, тогава е валидна

поговорката: „ти го пуснеш под масата, то се качи на масата.” Ето това се случи и продължава да се случва, но с последици - радикални и реваншистки действия под различна форма и нанасяне на милиарди материални щети, и невинни жертви. Кому е нужно това? Нима в днешно време има мазохисти, които да се наслаждават на случващото се? Възможно е, всичко това да се промени в положителна посока единствено, когато сме водени от общото желание за мирно съжителство, спазване на законите, писани и неписани, да зачитаме взаимно моралните и духовни ценности. Необходимо е в това време на икономическа, екологична, демографска, политическа, епидемични и пр. кризи, както военни конфликти и пр. да НАДДЕЛЕЕ ЧОВЕШКИЯ РАЗУМ - в това ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО !

 

 

Георги Прокопов





Гласувай:
5


Вълнообразно


1. raders - Въпросът е поставен некоректно. Би ...
07.03.2015 13:29
Въпросът е поставен некоректно. Би трябвало да се попита: "Идиотизира ли се ?.. и т.н... Защото няма разлика в терминологията.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046564
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031