Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2015 21:13 - Китай започна първата икономическа световна война срещу САЩ
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 6588 Коментари: 3 Гласове:
14

Последна промяна: 21.09.2015 22:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  image


КИТАЙ  ЗАПОЧНА  ПЪРВАТА  ИКОНОМИЧЕСКА
СВЕТОВНА  ВОЙНА  СРЕЩУ  САЩ

Китайците натиснаха спусъка на Първата световна икономическа война, за която, по принцип, се говори отдавна.
САЩ печелиха добре през Втората световна война, продавайки оръжие на всички държави по света. На Съветския съюз продаваха само срещу злато. А на територията на САЩ не падна нито една бомба. Сега положението е съвсем различно. Сеейки хаос и нестабилност по целия свят, САЩ получиха ответен удар. Случи се това, от което американците се страхуваха най-много – съвместна война на Русия и Китай срещу долара.
Натискът на Китай се усили след 9 май т.г. На Вашингтон не допаднаха приятелските разговори в Москва с китайския лидер Си Цзинпин. После маневрите в Източно-китайско море, накрая аварии в химически заводи. Това китайците вече не понесоха и натиснаха спусъка. За което, по принцип, се готвиха отдавна.
В началото Китай девалвира юана, което бързо доведе до рухване на шангхайската борса -
Shanghai Composite Index  на 7,6%. След това Китай започна да се намесва активно на валутния пазар, използвайки своите резерви. За съвсем кратък период Пекин продаде фантастични обеми от американски облигации и това повлия на тяхната доходност. За две седмици Китай продаде облигации за повече от 100 млрд. долара. 24 август беше обявен за черен понеделник. Един от най-старите сред съществуващите американски фондови индекси Dow Jones, за пръв път в своята 119-годишна история, в течение на 4 дни спадна с повече от 200 пункта. При закриването на борсата във вторник, 25 август, Dow Jones се оказа отново в червената зона, установявайки нов антирекорд. За пръв път в своята история, индекс Dow Jones падна стремително до ниво 15.370, което се явява нов антирекорд за целия период на съществуване на този индекс.
От 19 август традиционното синхронно движение на американските акции и доходността на облигациите беше нарушено. Това, което се съхраняваше почти 30 години се измени за един ден.
Вече втора година Русия и Китай се освобождават от американските облигации. Не, не бързо. За периода от декември 2013 г.този обем се съкрати с 149,9 млрд.  долара до
86 млрд. долара, за което свидетелстват резултатите от изследванията на американското финансово министерство и на федералната резервна система. Китай продаде от началото на 2015 г. облигации за 107 млрд. долара. За последните две седмици, колкото за цяла година.
В края на юни 2015 г. обемът съкровищни бонове на САЩ се оценява на баланса на Народната банка на Китай за 1,271 трлн. долара. Лишавайки се от тези ценни книжа, Китай се лишава и от влияние върху САЩ. И въпреки това Китай реши да нанесе този удар. Ако ценните книжа бъдат продадени бързо, те се обезценяват при други притежатели. Предприемайки тази стъпка, Китай реши да не лови финансовия вятър, който духа от Вашингтон, а да създаде собствен вятър.
По оценка на експертите, запазването на подобни темпове на продажба, ще позволи на Народната банка на Китай да осъществява интервенцията още 18 седмици.
Ще издържат ли САЩ на толкова силен удар е трудно да се прогнозира. По-скоро не, отколкото да. Подобни удари по финансовата система на САЩ досега не са нанасяни. Става все по-очевидно, че да се търси изход във военен конфликт е вече късно. По мнение на специалистите, с всеки процент спад на борсите, необходимата сума за инфузия стига до 200 млрд.долара. За 10 дни от 19 август, загубите за капитализация на американската икономика вече надхвърлиха 1,6 трлн. долара. С това процесът излезе от контрол. Курсът на долара по отношение на еврото падна на 1,5%, тръгват нагоре цените на нефта, тръгна нагоре и руската рубла.
При това положение на САЩ се налага да обръщат повече внимание на вътрешните си проблеми и да свият своето присъствие навън. Обама иска незабавно приемане на бюджета и поредно вдигане на прага на държавния дълг. Но всичко това спомага за увеличаване на недоверието в САЩ.
В самите САЩ расте недоверието както към демократите, така и към републиканците и неочаквано расте рейтингът на скандално известния Доналд Трамп. Няма да е изненада, ако той стане следващия президент на САЩ, въпреки че това ще бъде доста необичайно. Това ще разруши цялата политическа система на САЩ. А малка победоносна война, която да спаси рейтинга на демократите на предстоящите избори, няма изгледи да бъде осъществена.  А и Украйна не е мястото, където американците биха могли да победят.
Не случайно повикаха Порошенко в Берлин. За да остави той своята военна реторика, иначе Москва, като гарант на Минските споразумения, в случай на прилагане на сила от Киев, е в правото си да проведе операция за принуждаване към мир, както в Грузия
през 2008 година.
Пари на Киев вече никой няма да дава. Никой. Криза. Пари биха могли да дадат руснаци и китайци, но не на тази власт и при условия на реална федерализация, при която регионите получават реална самостоятелност, включително до собствени въоръжени сили.
Победителите никой и никога не е разоръжавал. Затова се водят и разговорите за приемане на нова Конституция, но на това не е способен сегашният Върховен съвет.
Черният понеделник 24 август 2015 година стана своего рода Пърл Харбър и, вероятно, ще влезе в историята като начало на  Първата световна икономическа война и ако САЩ изгубят в тази световна война срещу Русия и Китай, - „на Украйне все будут Донбасс“...


Източник:
Молодежное информационное Агентство
Препечатано с незначителни съкращения
Превод от руски в. "България без граници"

Още по темата: alterinformation.wordpress.com/2015/03/12/83104100151/

image




Гласувай:
14



1. planinitenabulgaria - Допускате грешка, която оперативните работници наричаме "Основно заблуждение"
22.09.2015 13:27
Нещата между Китай и САЩ са така навързани, както напр. между КТБ и Вежди Рашидов. Колкото Веждито иска да банкрутира КТБ и да си изгуби спестяванията, толкоз Китай има интерес да води икономическа война със САЩ. Другааде гледа Китай, към богатствата на Сибир, защото само Китай може да усвои тези територии. Като се разберат със САЩ по този въпрос веднага ще треснат Путин.
цитирай
2. doktora757 - "Планините на България"
22.09.2015 17:35
"Планините на България"; по въпроса има различни гледни точки! Публикувайки горния материал не означава, че точно това е моята гледна точка или виждане. Все пак бидейки специалист по китайската култура, история и народопсихология мога да кажа, че китайците са напълно наясно кой е основния им враг - САЩ и по-точно задкулисието което им дърпа конците. Китай както и Япония помнят двете ядрени бомби хвърлени над Хирошима и Нагасаки именно от САЩ! Китай не са забравили и събитията от Корейската война /1950-53 г./, когато ген. Макартни търпейки съкрушително поражение от съюзените корейска и китайска армии /нарушавайки китайската граница на Север/, поиска от Конгреса на САЩ разрешение за употреба на атомно оръжие срещу Китай /с планирани бомбардировки над основни големи китайски градове - Шанхай, Пекин, Тяндзин, Нанкин и др./. Русия не им е враг, нито конкурент, а лоялен партньор и именно за това Китай се съюзиха с Русия и подписаха редица дългосрочни икономически и военни договори - за 30 години напред. Русия им предоставя модерни технологии, патенти и иновации /ноухау/, създадени още по времето на Студената война и изпреварили времето си със десетилетия. Тогава в Съветския съюз 90 % от науката работеше за военната сфера. Ако САЩ имаха възможност, биха смачкали целия свят с ботушите си подчинявайки на волята си народите и въвеждайки бленувания "Нов световен ред" - по същество замислен като световна тоталитарна диктатура със всички произлизащи от това негативи! Това обаче в момента няма как да се случи; пречката е във финансовия фалит на САЩ и системната криза на Запада като цяло и най-вече съюзът между Русия и Китай. Освен това в 21 век светът вече се трансформира по различен начин ставайки от двуполюсен и еднополюсен /такъв беше за много кратко време/ във многополюсен. ЕС и Европа като цяло /може би без Англия/ започват постепенно да се отдръпват и откъсват от пагубната орбита на САЩ; започнаха да се оформят икономически и политически съюзи в други части на света: БРИКС /Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР/, ШОС, ЕИС; икономическите съюзи в Централна Африка, Южна Америка, които рано или късно ще изхвърлят долара като платежно средство и ще преминат на местни или други валути. И в заключение като се фиксираме върху лидера Путин май забравяме, че в Русия има и други хора и сили, които стоят зад идеята за един по-различен свят с мир и стабилност. Путин е само проекция на тези сили на руския народ.
цитирай
3. podvodni - През 1911 г. идолозите на ФРС изп...
22.09.2015 17:59
През 1911 г. идолозите на ФРС изпращат в Пекин представител който моли кралската китайска династия за 2 услуги :
1. предоставяне златен заем за период от 99 години за развитие на ФРС в инвазията му по света ( без Азия естественно - условие което не спазват) и
2. изготвяне на монада която да бъде вкарана в новата банкнота - долар която да гарантира успех на плановете.
И двете молби са удовлетворени като лихвата по златният заем се равнява на 10% годишно, което от своя страна представлява огромен проблем на ФРС за нейното изплащане и принуди САЩ да прибегнат до опит за фалшификация на връщаното злато с волфрам.
Относно втората молба, за изготвянето на монада е привлечен и натоварен с тази задача, не кой и да е, а Николай Рьорих.
Като един от най-великите адепти на съвремието, за Рьорих не остават скрити подмолните напъни на ФРС и така изготвената монада има ограничено действие.
Нейната явна сила изтече през 2012 г., но чрез малки манипулации от страна на ФРС в началото на второто хилядолетие, нейното действие бе удължено само с някакви си 12 години. Само за толкоз им стигат силите и познанията на "елита".

Т.е. САЩ и ФРС нарушиха споразумението с кралската китайска династия ( представители на която е в ядрото на съвременното китайско ръководство) с което си подписаха "финансовата смъртна присъда".
Изпълнението на тази присъда вече започна !
На долара, САЩ, ФРС и Короната, като световен домимант остават по-малко от десетилетие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5063241
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930