Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2016 17:22 - 4 начина да спрем турската агресия!
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 3399 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.02.2016 17:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  4 начина да спрем турската агресия

Сподели   14.02.2016 19:41; Валери Найденов 


image  

 

 

И поне 3 причини защо вятърът се обърна в полза на България

 

   Kакво повече да чакаме - да дойдат турските танкове? Защото в политическата ни територия вече очевидно има чуждо нахлуване. Само така могат да се тълкуват събитията, които се увенчаха с турската забрана срещу Доган и Пеевски.
   Тук изобщо не става дума дали ги харесвате, или не. Става дума за очевидния опит от страна на Анкара да вземе на пряко подчинение българския политически процес. Този опит засега май е осуетен, но агресията продължава и ако не предприемем нещо, утре мюсюлманското население ще козирува на Ердоган. Крайният ислямизъм винаги побеждава умерения секуларизъм. Гаранция-Франция.
   Добре е, че някои от по-централни медии биха камбаната. Излязоха чудесни статии, които разобличават неоосманизма. Но какво правим, какво предприемаме? Засега - нищо на квадрат.
Само преди година България наистина беше с вързани ръце. Но точно сега планетите се подредиха в наша полза.
   Отвори се временен исторически прозорец, в който България би могла да поеме нещата в ръцете си, да се превърне в субект на своята съдба.
   Защо смятам, че се е отворил исторически прозорец? Причините са три.

 

   Първи фактор - очевидно е, че САЩ силно се дразнят от турските опити за господство в района. Това е разрушително за американската геостратегическа доктрина. Затова Обама пусна Русия в Сирия, а напоследък Белият дом дори спря да повтаря, че Асад трябва да си тръгне.
   Вече се видя, че Ердоган е де факто съюзник на “Ислямска държава” (ИД), която покрай другите глави реже и американски. Белият дом би искал да се отърве от турския президент, за да върне Турция в праволинейната натовска политика. И ако точно сега лъсне, че покрай всичките си други агресии Турция посяга и към суверенитета на своята северна съседка, която на това отгоре членува и в НАТО, и в ЕС, то търпението на Чичо Сам ще свърши. Турция не може да си го позволи.

 

   Второ - Европа е в ужас от милионите бежанци, за които пряка отговорност носи Турция. Шенген се разпада, Англия върви към напускане на ЕС, а Вишеградската четворка вече не се подчинява на Брюксел. Назрява бунт срещу политическите елити, и то само заради Ердогановите лудории. 
   Европа е унижена от факта, че Ердоган я разиграва и се държи с нея като със заложник.
   На практика Турция се е превърнала в туристическа агенция за мигрантите от целия мюсюлмански свят, а това са 1,5 милиарда души. Дойде ли лятото, Европа ще хлопне вратата.
   Какъв е смисълът европейските кораби да патрулират в Егейско море, след като не могат да върнат мигрантите обратно? Сега те просто предоставят безплатен и сигурен транспорт до Гърция. Спокойно оттам могат да ги прехвърлят със самолети в Кьолн.
   Но много скоро Европа ще обърне другия край и ще поиска от Турция уважението, което ѝ се дължи. Какво ще направи ли? Достатъчно е само да спре вноса на турски зеленчуци. Хващам се на бас, че тогава Анкара ще подпише споразумението за реадмисия без никакви условия.

 

   Трето - отношенията между Русия и Турция вече не са просто враждебни, а на прага на войната. Двете страни са на косъм от въоръжен конфликт в Северна Сирия и това състояние ще продължи поне още година-две.

 

   Извод - в момента трите най-мощни играчи в нашия район са настроени отрицателно и към Турция, и към ислямското проникване. Точно сега България може да получи съгласие и дори поощрение за едни по-активни мерки в защита на националната си сигурност. Но това няма да трае вечно. Ако Ердоган падне от власт, наследникът му ще целуне ръка на Чичо Сам и взаимната любов ще се върне. Сирийската война ще приключи, вълните от бежанци ще спрат и Европа веднага ще забрави, че трябва да си укрепва границите.
   Може да имаме на разположение две-три години, а може и само една. 
   Към благоприятното съчетание на външните обстоятелства има и едно вътрешно - ДПС влезе в остра конфронтация с Анкара.
   Неговият елит най-сетне схвана, че собственото му положение е застрашено. При един турски васалитет Доган и тези около него стават по-излишни от владиците дори. Силата на ДПС все още е в мюсюлманския електорат, но Турция постоянно го променя чрез своите емисари и религиозни пратеници. Затова тъкмо ДПС има най-голям интерес незабавно да защити българщината.
   Добре, а какво по-конкретно би могла да направи тази българщина, ако изобщо нещо е останало от нея? Тук ще изредя само 4 очевидни неща, а сигурно има още сто.

 

Първо, България трябва да обясни на Европа и на САЩ, че тази агресия съществува, че тя е сериозна заплаха не само за нашия суверенитет, но и за техните интереси. Става дума за много по-активна дипломация, за мощна пропагандна кампания. Това няма да стане с днешната ни дипломация, нито с нежните пиарки, обучени да възхваляват мултикултурализма.

 

Второ, България може да отмени двойното гражданство, което бе въведено по времето на Филип Димитров. Тогава времената бяха едни, днес са други. След като може да провежда геноцид в Диарбекир, какво пречи на Ердоган да нареди на преселниците как да гласуват в българските избори? Те вероятно са около 300 000, но потенциалът е много по-голям. Преселниците вече имат деца, внуци, снахи и зетьове. Молби за паспорти подават хора, които никога не са стъпвали в България и не знаят нито дума български. За тях важното е да получат европейско гражданство. 
   Нека затворим тази задна врата към Европа.
   Това ще потуши и сепаратистките нагласи сред някои наши мюсюлмани. Искаш да отцепиш парче от България? Тогава губиш европейското си гражданство! Погледни към горките кипърски турци, в момента те най-много съжаляват, че попаднаха под турски ботуш.

 

Трето - очевидно е, че у нас се строят джамии със саудитски пари, а чуждите религиозни емисари проповядват идеите на мюсюлманското братство. Българското мюфтийство пък е превзето от служители на турския Дианет. Какво може да се направи? Ами много просто - да вземем урок от Австрия. 
   Миналата година тя прие “закон за исляма”, който забранява всякакво чуждестранно финансиране на мюсюлманските организации. Освен това всички мюсюлмански проповедници трябва да представят текстовете, които смятат да проповядват, в превод на немски. И да се придържат към тях. Ако се отклонят, извършват престъпление към държавата.
   Просто и ясно. Защото всички знаем, че проповедниците от ислямското братство, уахабитите, салафитите и още редица други мюсюлмански течения проповядват война срещу светската държава. Следователно една европейска държава е длъжна да ги изчисти от своята територия. Да ги изчегърта, както е модно да се казва напоследък.

 

Четвърто - въпросът със земеделската земя. Това е българска територия и не е вярно, че членството в ЕС ни задължава да я продадем на турските бизнесмени. Ние може да наложим свой национален режим за земята, дори да забраним тя да се купува от чужденци и фирми извън ЕС. Включително и от офшорки. Възможно е тя дори да се изземе от държавата, ако се даде 20-годишно предупреждение. Какво пречи да приемем точно такива закони? Да се надяваме, че ДПС се е усетило какъв е неговият интерес.

 

   Това са само 4 мерки, които България може да предприеме, за да предпази своя суверенитет. Те са съвсем нормални, културни и се прилагат от европейските държави. Какво пречи да ги приложим и ние? В момента обстановката много напомня епохата на Съединението.
   Тогава Великите сили временно са подкрепяли националните въжделения на България. Русия се мръщела, но все пак е предупредила Турция да не се намесва. И България се е обединила.
   Днес България трябва да предприеме най-сетне нещо, за да не се върне в епохата отпреди 1905 г. А и преди 1878 година. Звездите са подредени правилно, светофарът е зелен и по-зелен няма да стане, както казват в Перник. Нужна е само малко политическа воля.




image



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046426
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031