Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2016 22:50 - Интервю с Георги Прокопов - публицист, общественик и политически анализатор
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 4477 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 29.08.2016 08:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     image

Интервю на д – р Дориян Александров
– блогър, пр-л на сдружение “Българска Орда-1938” и член на кръга „Онгъл”, с Георги Прокопов - публицист, общественик, политически анализатор и член на СБЖ.

 

 

Г-н Прокопов, какво е мнението Ви по въпроса за антируското настроение на Запада и главно на САЩ. Защо се създаде такова и в България?

       Западът се има предвид Европа независимо, че без намесата и решаващите действия на Русия / СССР 1945 г./ нямаше да се реши така по - бързо и успешно, разбира се, и с по-малко загуби краят на Втората Световна война. СССР даде всичко от себе си за победата над нацистка Германия. Тогава тя беше в съюз с Англия и САЩ, но

веднага след това нещата се обърнаха и коренно промениха. Няма да се спирам на стремежа на Запада към сверите на влияние, не само на Балканите, които още тогава очертаха, бих го нарекъл колониално господство над страните, които попадаха под влиянието, а то си е чисто владеене, икономическо, военно, финансова зависимост, и пр. Беше създадено НАТО, една военна структура, коалиционна за противодействие на СССР и социалистическия лагер. В противовес на последната беше създаден Варшавския договор - военна структура пък на социалистическия лагер.  Първата структура беше създадена естествено за да доминира над СССР и останалите страни нейни партньори, разбира се и над тези, които по една или друга причина се опитват да и се противостоят или не се подчиняват на САЩ. СССР изведнъж беше набеден за враг, въпреки, че той не е показвал стемежи за надмощие и особено за доминиране.

Що се отнася до настроението на България, бих казал, това е само в част и от сегашните политици, които са клакьорите на запада и САЩ. Това са прозападно и проамериканско настроените кръгове, които са с промити мозъци, които са се продали на чуждите интерси, и непрекъснато повтарят за някакви европейски ценности. Няма да се спирам на тези ценности - те единствено разделят българското общество, деморализират го, унищожи се всичко градено и създавано с години, като се прие западния модел на управление чрез псевдодемокрация. Насади се и се внедри жестокия капитализъм - жестоката експлоатация на масовия гражданин от шепа управляващи и монополисти, при това в голяма степен чужди /монополистите/.

 

Но СССР бързо се развиваше, както в индустриално, научно и във военно отношение. Това ли е заплахата на Запада?

        Западът винаги е гледал и то не с едно око към Русия и СССР. Страхът им е основателен - голяма страна, многобройно население състояща се по онова време от близо 300 млн. СССР по отношение на индустрията се развива и то стремглаво още през 30 - те до 40 - те години на миналия век, а след войната, в която дава над 21 млн. жертви / най-много от всички участници / се развива във всички отрасли, включително в научно отношение, космонавтиката, военната индустрия, самолетостроенето, корабостроенето, както за военни, така и за граждански нужди. Създадоха едни от най-добрите подводници, последна дума на техниката са и ядрените им ракети с обсег на действие до 15 хил. км., които за 18 - 20 мин. могат да достигнат Вашингтон, Ню Йорк и др. градове или щати с важно стратегическо значение и пр. Русия има едно от най - добрите разузнавания, мощни въоръжени сили 1,2 млн. души. Развиха селското стопанство, животновъдството, железопътния траспорт /Русия има 87,157 км. релсов път и е на второ място след САЩ, на първо място в света е по електрифицирани жп линии, на първо място е по зърнени храни, по износ и производство на изсребители. Русия има 1, 216 летища с обща дължина на пистите 600 хил. км., 982 000 хил. км. републиканска пътна мрежа, от които 755 000 хил. са асфалтирани. Има 30 хил. км. промишлени жп линии, 12 хил. жп служители, а 3,6 % жп компанията допринася за БВП. Съвсем скоро ще се започне построяване на скоростна магистрала от Петербург до казахската граница, скоростна жп. линия от Москва до Казан. Русия и Китай ще отпочнат съвместно производство на пътнически самолет широкофюзелажен, както и най - големия хиликоптер за военни и пътнически товари. Русия притежава 1,448 търговски кораба и единствения в света флот от ядрени ледоразбивачи. Последната е с територия 17 098 242 кв. км. и е най - голямата страна по територия, като 81 % от населението и се състои от етнически руснаци от 143 347 059 млн. население. Религията е Източно православна, също от дразнещите елементи, още повече, че Руската православна църква не присъства на срещата в Крит преди дни. Първа страна в света е но добив на нефт и природен газ, като често запада я определя като енергийна суперсила, притежава най - големите световни запаси от минерални и енергийни ресурси. Нейните езера съдържат приблизително ј от световните водни запаси чиста вода. Русия има богата природа, в страната живеят 266 вида бозайници и 780 вида птици, има 41 национални парка, 101 резервата. Форсира се пътят на коприната, като въпроса се решава от Русия и Китай / една от причините Турция да се извини на Русия /. В момента Русия и Израел, може да се каже, че затоплят отнопенията си. Западът и САЩ не харесват политиката, която води Владимир Путин, но не отричат, че е политик номер едно. САЩ стягат обръча около Русия - ето сега правят US военни бази на мястото на бившите руски в прибалтийските републики. Е, и това ако не е наглост и предизвикателство - как да се нарече?

    Естествено, че всичко това е дразнещо - империалистите го считат за заплаха, а същевременно ресурсите, с които разполага Русия са съблазнителни. Но трябва да бъде ясно, че СССР нямаше и сега Русия няма имперски амбиции, за разлика от САЩ, и европейските доминанти Германия, Франция, Великобритания. Русия просто защитава своите интереси и няма да позволи да бъде наложена волята на „Световните господари.” Страхът, както преди, така и сега идва, и от това, че Русия има много суровини - природни богатства - неизчерпаеми, и със своите постижения е независима. За това тези от другата страна я считат за заплаха. Но пак ще повторя, че това е стара мечта - овладяването на Русия и изтока като цяло. Световните господари навлязоха в Близкия изток - Ирак, сега виждаме, какво става в Сирия. Мечтаят да завладеят Иран, но се оказа костелив орех - заседна им. Впрочем САЩ постигнаха доста от целите си с т.н. „Арабска пролет” и „Оранжеви революции”. Предизвикаха бунтове, бяха свалени чрез преврати управленията в редица страни - Египет, Ирак, Либия, Украйна и др. А сега в някои от тези страни цари пълен хаос. Важното е, че целта е постигната - домогването и контролирането, както и владеенето на природните ресурси, и преди всичко петролът - черното злато. САЩ са царе на устройването на комплоти, военни преврати - пряко или косвено, но винаги с тяхно участие, стратегия, материална подкрепа, финансова, логистика и т.н. Последните са участвали в над 100 или са подпомогнали с подобни действия в над толкова страни.

Да това е политиката на един световен жандарм - „ който не е с нас, е против нас. ” Не отдавна президента Обама заяви, че САЩ трябва да господства над целия свят. Ясно, кратко и категорично. Няма шега, няма измама. Ето какво казва лаореатът на Нобелова награда за мир Обама: ...”Америка трябва да пише правила. Америка трябва да диктува условия. Другите страни трябва да играят по правилата на Америка и нашите партньори, а не обратно.” / статия във „ Вашингтон пост - (The Washington Post)  /.

 

 

Разбирам, че според Вас Русия разполага с по - добър потенциал по отношение на въоръжените сили от САЩ?!

   Аз не смятам, а твърдя, че Русия разполага с по-добри военни технологии отговарящи на днешните предизвикателства, които превъзхождат други не по-лошо въоръжени сили. САЩ го знаят това много добре и за това се страхуват. И с основание. Един кратък пример. Русия разполага с ракети, които не могат да бъдат засечени от радарите и противоядрения щит (прехваленото ПРО), фактически не действа за тях. Разполагат с ракети, за които вече споменах но ще ги назова като имена. РТ - 2УТТХ „Топол М” е на практика междуконтинентална ракета с обсег 11 хил. км. с бойна глава 550 кт. ;  РТ - 2 „Топол - М” е МКБР с обсег 10 хил. км. и скорост 57 км./сек. РТ - 2ПМ е мобилнна междуконтинентална ракета / МКБР /, с тристепенен двигател, с бойна глава 550 кт. мощност, обсег 10 500 км., скорост 25/30 км./сек. „Топол” са изградени от композитивен материал и поради това може  да носи по-голям товар и по-лесно преодолява системите на ПРО. Ракетен комплекс „Искандер”е наследник на „Ока” комплексите и парират заплахата от страна на базите на ПРО на САЩ, има мобилна точност и мощ - оперативнотактическия комплекс е един от най- опасните оръжейни комплекси и средство за здържане агресията от страна на САЩ. „Искандер - М” (с обхват до 500 км.) е ракета произведена по системата „Стелт”, което я прави „невидима” - енергично маневрира и има точност + -- 2 м. Тя е тактическа ракета и може да носи както конвенционални бойни глави, така и ядрени. Искандерите могат да водят бойни действия 16 часа, а стратегическите бомбардировачи ТУ-22МЗ, въоръжени с крилати ракети Х-22 и Х-15 и ТУ-160, въоръжени с крилати ракети Х-101 (с обхват до 5000 км.), както и новите крилати ракети „Калибър” (с обхват до 3000 км.) - са способни напълно да отстранят военноморското присъствие на САЩ в Черно море, Персийския залив, Балтийско море, Арктика и Средиземно море и Тихия океан, при това без да напускат територията на Русия. Новите хиперзвукови противокорабни ракети „Циркон”, които навлизат напълно ще променят картината на световната геополитическа карта, особено във военноморското присъствие. С новите ракети, подводен и надводен флот, както и чрез сателитите си, Русия може напълно да контролира световните океани, нещо което до момента беше „патент” на САЩ. Нещо повече, до като САЩ залагаха на огромни и тромави самолетоносачи, Русия се разви в друга посока и създаде мощен подводен флот от стратегически и други подводници, които могат да изпълняват всякакви задачи. Крилатите ракети "Калибър", които показаха част от своите възможности в Сирия са над 20 вида, включително и с базиране на подводници. Русия започна да произвежда малки ракетни кораби с водоизместимост около 1000 т. (серията "Буян и др."), които са трудно забележими на радарите и се сливат с аналогични по тонаж търговски кораби, яхти и др. Всеки един от тези корабчета се строи по технологията "Стелт" и носи минимум по 8 ракети "Калибър", плюс останалите си въоръжения. Ракетния крайцер "Москва" от състава на Черноморския флот в момента се преоборудва и обновява и ще може да носи до 48 крилати ракети "Калибър" (с обхват над 3000 км., което превъзхожда аналогичните американски ракети "Томахоук" с обхват само 1700-2500 км.). Три такива ракети с конвенционална бойна глава могат да потопят всеки самолетоносач. Твърдо трябва да заявим, че ерата на американските супер самолетоносачи за милиарди и „политиката на канонерките” завърши и то безславно. Тези 10 самолетоносача, които имат, включително и най-новата им скъпа „невидимка” (построен по технологията „Стелт”), както и огромните им и морално остарели други кораби вече са купища безполезно желязо за скрап!...... Това са факти!

   „Булава”, която може да носи 10 ядрени бойни глави с индивидуално насочване, които са способни да променят траекторията си. Ракетата достига по официални данни 10 хил. км., но да не забравяме, че непрекъснато се модернизират, осъвременяват и т.н. Според военни експерти само две такива ракети, достигайки територията на САЩ са в състояние да ги поставят на колене и да им бъдат унищожени основите градове, командни пунктове и важни военни бази.

   Ракетата „Ярс” е с четири ядрени бойни заряда, с 11 хил.км. обсег и с мощност 3 кт.;  PC - 24 ”Ярс” e eдна от междуконтиненталните ракети с мощност на заряда 300 килотона и 11 хил. км. обсег на действие, има близо 300 мобилни установки. РС - 26 „Рубеж” са със среден обсег и покриват цяла Европа за 2,5 мин. по думите на висшия генералитет на САЩ. Според последният тази ракета със среден радиус на действие 6 хил. км. е заплаха за стратегическата сихурност на Америка. Определя се като „безпрецедентна заплаха ” за САЩ. „ Рубеж ” е неуязвима, за каквито и да било противоракети - тъй като има недостижима от тях скорост на активния участък и разполага със система за интелектуална маневра и избягване на едновременно на 35 противоракети. Не са малко междуконтиненталните ядрени ракети, които отговарят на сегашните условия и предизвикателства, като МКБР - 36М2 „ Войвода ” /„ Сатана ”/, която е най-мощната по своята разрушителна сила и възможност за преодоляване на ПРО, с 10 бойни глави с мощност всяка една по 750 кт., с обсег на действие 15 хил. км. в зависимост от масата на главните части и ще остане на въоръжение до 2026 г.

Обсегът на действие на споменатите ракети е между 10 хил. и 16 хил.км., и пренасят по 10 бойни глави с по 500 и 800 кт. всяка една, което на практика показва, че са достъпни за всяка точка на света. Разбира се, че разполагат и с балистични ракети със среден радиус 5,5 хил.км. и малък радиус 1000 км. и МКБР над 5,5 хил. км., с крилати такива до 2 хил. км. и т.н. Системата за ПВО на Русия според европейските експерти е в състояние да унищожи 80% от навлезлите в нейното пространство самолети от различни типове. А съвременните системи за ПВО/ПРО С-400 и С-500 изобщо нямат аналог в света и превъзхождат US “ Patriot.” Русия разполага с 55 подводници, като по-голямата част са атомни, като някой от последните модификации са изключително безшумни и немогат да бъдат засичани от радарите, достигат до 600 м. на потапяне. Това са несравними постижения. Да не забравяме и най-новите руски самолети изтребители СУ-35 (поколение 4++) и Т-50 (ПАК ФА; от 5-то поколение), които вече са на въоръжение и нямат световен аналог.
    Няма да се впускам в подробности за други бойни машини, с които разполага Русия, но се знае, че е така. Само искам да спомена, че военния бюджет на Русия е 84,5 млрд. долара / 2015 /, на САЩ за същата година е 735 млрд., а на НАТО 1,023 трилиона долара. Но както споменах вече Русия разполага със собствено производство оръжия и разработки, технологии, което вероятно им намалява военния бюджет.

    На международният форум „Армия - 2015” Владимир Путин заяви, че Въоръжените сили на Руската федерация ще получат повече от 40 междуконтинентални балистични ракети / МКБР /, които могат да пробият всяка противникова противоракетна система    / ПРО /. Имаше съответно реакция относно изказването на Владимир Путин от страна на държавния секретар на САЩ - Джон Кери, който изрази безпокойство.

За да не съм голословен ще спомена няколко изказвания на висши военни на отговорни позиции. Началник щаба на американските сухопътни сили ген. Марк Мили признава, че ...” Русия е единствената страна, която може да унищожи САЩ, тъй като руснаците имат възможността и ядрено оръжие да направят това..”

Командващият силите на НАТО в Европа ген. л-т Бен Ходжис ...” руските подразделения за радиоелектронна борба притежават неподозиращи възможности.”

Ген Франк Горец - командващ ВВС на САЩ в Европа признава, че постиженията на Русия в областта на радиоелектронната борба свеждат до нула всички преимущества на високо-технологичните оръжия на НАТО. Ето и в това отношение Русия с едни гърди напред.

    Притеснителното за запада и САЩ, НАТО ако щете, че Русия има собствена военна индустрия, както и собствено развитие на военните технологии.

А какво да кажем за новосъздадения многофункционален танк „Армата - Т14”- последна дума на военната техника. Русия разполага с огромен военен потенциал, който е не само конкуренция, но е и заплаха, и то сериозна. На журналистически въпрос преди време „за 40 минути ли може да бъде унищожен САЩ”? - Владимир Путин отговаря: „и за по малко”. Руското разузнаване е на ниво - имам предвид изобщо, като не го деля на външно, военно и пр. Не отричам професионализма и напредъка на другите разузнавания с традиции в тази насока, като САЩ, Германия, Израел - с изключително добри постижения, Великобритания, но в тях се влагат много финансови средства, като се използват за комерсиални, реваншиски и колонизаторски намерения. Не бива да се подценява Русия - въпросът е, че тя защитава своите интереси.

 

В какво се състои комерсионалността на САЩ?

    На първо място доминирането и владеенето на света - това малко ли е.

Много може да се говори и пише по този въпрос. Ще спомена кратко. От създаването си САЩ се стреми в тази насока - доминиране над света. Показателни са фактите - участието им в Първата световна война, във Втората световна война, в Корея, 1953 г. , Виетнам 1963 г., опитите да ликвидира Фидел Кастро и връщането на Куба на тяхно подчинение, Кувейт, Ирак, Либия, Сирия. А кой беше в основата на Арабската пролет, Украйна 2014 г. Само в рамките на един век САЩ са провели над 100 войни и военни интервенции, бомбардировки - като се има предвид, че съществува като държава от два века.

    Някои данни сочат, че описаните действия от страна САЩ са 153 от 1910/12 г. до 2001 г., като не са включени интервенциите - нахлуването в Ирак 2003 г. с голяма войска, свалянето на правителството и установяване на окупация с 150 хил. армия, 2004 г. инвазия в Джибути, Грузия, Етиопия, Кения, Йемен, Еритрея – антитерористична дейност, 2007 г. извършват военна атака в Сомалия по заподозряни членове на „ Ал Кайда,” за да се стигне до действията в Украйна 2014 г. Американският историк и писател Гор Видал в своята книга „ Вечната война за вечен мир„ посочва списък от 198 военни операции, не както споменах от 1910 г. насам, а между края на Втората световна война и атентатите от 2001 г., като в списъка пак не влизат подобни дейсвия от страна на САЩ след този период до момента. САЩ винаги злоупотребяват с думите „ свобода и демокрация, мир” - чувствайки се ангажирани да „помогнат, да спасят поредната застрашена държава” или да въведат ред и т. н. САЩ  имат военни бази разположени в 130 държави по света, на брой 900. Така ли се „помага” с окупиране на света ?

    Джордж Фридман създателят на „Стратфор” - организация за „Стратегическо прогнозиране” и анализи или по - точно е частна компания за разузнаване и анализи - аналог на ЦРУ, но частна организация, цинично, но категорично заявява в свои доклади, форуми и пр., че войните ще продължат, ще бъдат избивани стотици хиляди, но едва ли не това е нещо естествено или просто е необходимост. Т. е. либералите и демократите непрекъснато демонстрират, като демагогстват, че живеем в  XXI - ви век и всичко се дължи в името на човека, неговите ценности, права, свободен, и по - добър жовот и т. н. На практика пълна деморализация, постоянен страх, несигурност, ниски доходи и жизнен стандарт. Но такива общества се манипулират лесно, защото са уязвими и зависими.

 

Какво ще кажете по въпроса за имигрантите или „бежанците”, както ги представят. Съществува ли заплаха след техното усядане в Европа, включително и в България?

         Първо беше променена думата емигрант с имигрант, като мотивът е, че тези нашественици били икономически емигранти.

         Второ голяма част от тях, които навлязоха в Европа, и тези които навлязоха масово около 20 хил. в България и по-късно се отправиха към други европейски страни, предимно в Германия не бяха сирийци, а кюрди. Това умишлено се скриваше, но беше признато съвсем наскоро, но много след нашествието.

         Трето това не са емигранти по политически причини, а търсещи по-добър живот. Голяма част от тях са терористи, но скрити и в удобен момент ще бъдат използавани. Те подържат връзки или такива веднага могат да осъществят с месното мюсюлманско население, което е близо един млн. и напоследък има доста успешни опити за неговото радикализиране. Това е много опасно, в България този момент се неглижира от послушното правителство. Малко, съвсем малко са преследваните по политически или религиозни причини, защото са християни или обявили се против волята на Ислямска държава в Сирия. Тук и в Европа се напълни с едни паразити от Африка, Афганистан, Пакистан, Близкия Изток търсещи по - добър живот, защото знаят, че ще има помощи, обгрижване, жилища, но не и работа, т.е. те да не работят. Смятат, че останалия свят им е длъжен. С изключение на една малка част на тези субекти са християни и бих казал, че тези хора би следвало да бъдат приети, но останалата част, които са мюсюлмани създават и ще създават неприятности топърва.Това е нашествие на исляма - цел завладяване на Европа, на християнска цивилизована Европа. За това се мълчи официално от ненужната ООН, ЕС, ЕК, соросоидите, т.е. тези, които организираха - съвсем организирано и преднамерено, нагло това преселение на народите към Европа. Опасното е, че тези субекти, които идват и искат да живеят сред нас налагат техните си правила, не се подчиняват на нашите закони в националните държави, както и на европейските. Когато срещнат отпор видяхме, какво се случи в Париж, преди това там имаше бунтове, палежи на коли и сгради, в метрото в Лондон, пак там обезглавяване на военен от мюсюлмани посред ден - съвсем демонстративно, в САЩ, Германия, Русия, България и др., с много невинни жертви и материални щети за милиарди евро.      Въпросните бежанци, където се появат генерират престъпност, защото са рисков фактор. Ако проследим фактите ще разберем, че това е самата истина. С пристигането на тези субекти в  България престъпността рязко скочи - грабежи, кражби, убийства, опити за убийства, изнасилвания. Превърнаха се в един бич за обществото и бреме за полицията. Въпреки че се укриваше съвсем тенденциозно от властите в Германия, Австрия, Швеция и др. се разбра, какви безобразия се върши от т. н. бежанци срещу местното население и по -специално с женското съсловие. Ислямът се стреми да създаде световно господство, но не цивилизовано, тъй като тези които ръководят действията искат да създадат световен шериат, т.е. религията в случая исляма да бъде над закона.

 

Не смятате ли, че това преселение на народите, както го нарекохте е целенасочено, тенденциозно и режисирано от някой, който има облаги от това?

    Естествено и това са Арабския свят и мюсюлманите от цял свят. Още в средата на 70-те години на миналия век с т. нар. принципи на  „ Страсбургската резолюция ” - която се отнася за бъдещи емигранти, които Арабския свят ще изпрати в Европа в комплект с петрола. Призовават се европейските правителства да вземат мерки, и да осигурят безопасно, и свободно движение на арабските работници, които ще емигрират в Европа, и за спазване на основните им права. През 1973 г. се провежда среща на страните от ОПЕК, които вземат решение да вдигнат цените на петрола, както и, че ще намалят добива на суровия петрол с 5% на месец, и ще забранят износа за Дания, САЩ и Холандия. Представителите на ОПЕК заплашват, че ще наложат ембарго за износа на петрол за всички, които не са съгласни с техните политически искания. През месец юни 1974 г. на конференция в Бон лидерите на Европейската икономическа общност приемат програмата за дружба с арабите. Същата година на конференция в Париж те основават „ Парламентарната асоциация за евро-арабско сътрудничесво. ” Инициатори са френския президент Жорж Помпиду и канцлера на Германия Вили Брандт. Последните смятат, че е необходима конференция на високо равнище за полагане основите на дружба и сътрудничество с Арабския свят. Ето, от тогава започват нещата - мисля, че няма нищо случайно. Но ето как ни се отблагодаряват тези от арабския свят - съвсем пресен е случаят в Ница от 14.07.2016 г. - тунизиец мюсюлманин терорист уби като прегази с камион 84 човека и рани над 200, включително и деца, абсолютно невинни празнуващи Националния ден на Франция.

    В София на 13.07. т. г. поредно жестоко намушкване на българин от двама араби в самия център на столицата в района на „Лъвов мост”. Изглежда, че трябва да свикваме с подобни действия. Оказва се, че си отглеждаме сами терористите и екзекуторите на нашето християнско общество. Лошото е, че нещата излизат от контрол, а толерантността и изпълняването на исканията на арабите и изобщо на изповядващите ислям африканци, пакистанци, еритрейци и пр. паразитиращи субекти не желаят да спазват общочовешките принципи и норми на поведение, да не говорим за законите. Не желаят да се интегрират, а налагат техните култура, религия, обичаи и т.н.

    На практика предателството е извършено от предшествениците на Европейския съюз, а той пък сега го довършва.

    Между другото искам да спомена, че всичко това го описва с подробности и потплатено с много документалистика в своята книга „Силата на разума” Ориана Фалачи.

 

Какво би трябвало да се направи за да не се развиват нещата в този им вид?

    Тези които са влезли в Европа да им се извърши един правилен подбор, квалификации, професии, образование, липса на свързаност с терористични или силно радикални религиозни ислямски секти или групировки, пр. критерии, да останат, но да получат евентуално поданство след минимум десет години престой, доказали лоялност и желание за интегриране.

    Останалите да бъдат връщани без всякакви уговорки, особено тези, които не отговарят на горните критерии. Би трябвало да се помогне на държавите от третия свят финансово, но не с безвъзмездни помощи, а със заеми от МВФ, СБ и др. подобни. Да се помогне там да развиват икономика, това е което може да спаси света от ново преселение, въпреки, че целта е друга. Обеднявайки, мощните държави да бъдат принудени от световните господари да им играят по свирката, както се казва. Целта е да се поставят държави като Германия, Италия, Франция, Испания, Швеция, Гърция Унгария, включително балканските държави, Сърбия, Македония, Румъния и България на колене, особено в тези, където има мюсюлманско население. Малцинсвените групи, етносите винаги са бич за обществото, за съответната държава, особено, когато изповядват ислям.

    Нямам нищо против исляма, но нека си го развиват в техните си държави. Ние сме християни и не бива да се унищожават нашата ценностна система, обичаи, традиции , култура и пр. Защо тези нашественици не отидат в Катар, в Саудитска арабия ? Защото там не ги приемат, защото знаят, че този материал няма потенциал. Това е истината.

 

Какво бихте казали за политиката, която водят българските правителства последните години?

    Политиката на българските правителства е нагаждаческа, сервилна, глобалистка и колаборациониска. Води се една антибългарска политика, антинационална политика в угода на ЕС, САЩ и НАТО. Вярно, че сме член на тези организации, но е вярно, че в особени случаи може да се противоустои на някой искания, а ЕС, ЕК и т.н. Как го прави напр. Унгария, Словакия ? Те също не са големи страни - а нашите управляващи се оправдават с това, че сме били малка страна и трябва да се съобразяваме с поетите ангажименти към Брюксел. Добре, но трябва ли да се съобразяваме, когато народа ни страда, мизерства, измира поради лошия жизнен стандарт, ниски доходи, пошо здравеопазване и т.н.

    Може би трябва да кажем най-напред, че българските правителства трябва да водят гъвкава външна политика, повече социална вътрешна политика и да устояват интересите на страната ни, което за жалост от години не се случва. На практика ние сме колониална страна, особено след влизането ни в ЕС и НАТО. Само на книга сме суверенна държава. Ще дам само един пример. Преди дни в НС беше внесен законопроект за Закон за концесийте, който беше приет на първо четене със 70 гласа „За” от ГЕРБ, ДПС и РБ. На практика ако се приеме този закон на второ четене през месец септември т. г. така, както е заложено в законопроекта, че всичко материално и нематериално да бъде давано на концесия за срок от 100 и повече години - то тогава ще я има ли България, ще ни бъде ли необходима Конституция, а къде отива суверинитета ни?  Ами подписаният договор за проучване на нефт и газ в Чернао море между „Шел” и министерство на икономиката. Да, но не бяха съобщени клаузите по договора, колко ще са процентите в полза на страната ни и колко за проучващата компания. Разбира се, че няма да бъдат споменати подробности, защото няма да бъдат в полза на България, а и защото ще купуваме придобития газ на неизгодна цена, но това за сега не бива да бъде споменавано. Примери за предателство много. Ето, такива са реалностите.

 

Възможно ли е да се подобрят нещата в България и изобщо за българския народ в перспектива?

    Възможно е когато дойде на власт едно национално отговорно правителство и започне да устоява интересите на страната, и когато България излезе от състава на НАТО. Когато има правилна ориентация и правилната посока, и скъса със зависимостта си от милитаристите, глобалистите и агресорите.

 

А  какво се случва в Турция?

    Естествен процес - опита за военен преврат е знак, че недоволството преминава границите на търпимост и, че това е решението за опит на свалянето от власт на един диктатор, какъвто е Ердоган. Той ислямизира страната, репресира интелигенция, военни, журналисти, опозиция и т.н. Непрекъснато изразява неосманските си намерения - а желае да бъде приета страната му - азиатска Турция в семейството на Европа. Как да стане това, след като той непрекъснато демонстрира неуважение и агресия, наглост към Европа - цивилизована и християнска Европа. Би трябвало да си зададем въпроса дали не е знак, отказът му за убежище от Германия, че не е желан, както и страната му от европейското семейство.

 

Ние граничим с Турция, това ще се отразили на България и как?

    Ще се отрази не само на България. Първо искам да споделя, че Ердоган ще започне отново да шантажира ЕС защото е обиден, а той е зъл и реваншист. Смятам, ще заплаши с отварянето на границите за бежанците или ще го стори без предупреждение, за да си отмъсти, но това ще му изиграе много лоша шега.  Страстите са разгорещени, поведението на разни политици от световна величина са непредсказуеми, положението в световен мащаб е сериозно и нестаболно. Непрекъснато ни тресът кризи, амбиции за доминиране, а това не води до нищо добро. Според мене има желание за ново преразпределение на зоните на влияние или на света, ако щете. Важното е страстите да бъдат охладени и да надделее разума - въпросите да се решават по мирен и дипломатически път.

 




Гласувай:
1



1. dobronameren - На 28 август коментирах следното.
10.09.2016 10:09
Попитах: Какъв се пада интервюираният Георги Прокопов на братята Венцислав и Божидар Прокопови. Последните двама са видни приватизатори от времето 1990-1991.
Ето вече цели две седмици не само отговор няма от "Доктора", ами и въпроса ми е не допуснат. Пак питам същото.
И предупреждавам: Докторе, ти можеш да не знаеш, но при мен нищо не се губи. Вземи пусни поне въпроса ми, за да не те пусна аз в моя блог.
цитирай
2. doktora757 - Попитах: Какъв се пада интервюи...
10.09.2016 10:26
dobronameren написа:
Попитах: Какъв се пада интервюираният Георги Прокопов на братята Венцислав и Божидар Прокопови. Последните двама са видни приватизатори от времето 1990-1991.
Ето вече цели две седмици не само отговор няма от "Доктора", ами и въпроса ми е не допуснат. Пак питам същото.
И предупреждавам: Докторе, ти можеш да не знаеш, но при мен нищо не се губи. Вземи пусни поне въпроса ми, за да не те пусна аз в моя блог.

Добраномерен, въпросът ти ми се стори като дребнаво заяждане и за това не го пуснах. Сега понеже настояваш го пускам и веднага ти отговарям - Георги Прокопов няма нищо общо със споменатите хора; просто съвпадение на фамилията. По принцип в моя блог не пускам непроверени материали, а на Прокопов пускам редовно статии, не само защото са добри, но и познавам автора лично. Той ми е стар приятел и с него се знаем от поне 25 години! Надявам се отговорът ми да те е удовлетворил и да спиш по-спокойно. Иначе е хубаво да се пита за да знае аудиторията "кой кой е" в общественото пространство и особено когато се пишат злободневни политически коментари! Правилно...... Вероятно те е подразнил факта, че Прокопов пише и анализира Съветския съюз в сравнение със Запада. Аз имам особено мнение по този въпрос и на фона на сегашната разразила се русофобия (платена разбира се от "Отровено общество" и др.) у нас трябва да кажа, че болшевишка Русия и Съветския съюз са неща доста различни и духовно и качествено от сегашна Русия в 21 век! Ако трябва да обобщя, духовността и ценностната система на сегашна Русия се доближават повече до тези на царска Русия и Руската империя до 1917 г. (начело с Бог и Православието), когато вкараните отвън чифути, начело с Троцки, Ленин, Дзержински, Берия и Сталин ги съсипаха. Схемата беше измислена и платена от САЩ и Англия, както и от задкулисните играчи и масони в самата Европа, но това е една специална тема.
цитирай
3. dobronameren - Чудесно. Благодаря за отговора
10.09.2016 11:15
Напълно ме задоволява и му вярвам.
Но защо трябваше да ви подсещам, че няма дребнави въпроси - "Хубаво да се пита за да знае аудиторията "кой кой е" в общественото пространство и особено когато се пишат злободневни политически коментари! Правилно."
И още един въпрос имам. Защо сте ми изпратили този ваш изпросен коментар и на "Лични"? Смятате ли, че не проверям в архива "Мои коментари" кой блогър е забравил да ми отговори и че ще забравя да го попитам защо е постъпва така?!
Особено, ако имам известни политически различия със "забраванкото".
В тази връзка да допълня, че на "Лични" сте ми изпратили, Докторе, само първата половина на отговора си. Спрели сте след първите 7 реда, до многоточието. Защо? Да не ме дразните излишно ли? Ама пак повтарям: Няма начин да пропусна нещо, дори да не съм подсетен лично.
цитирай
4. doktora757 - В тази връзка да допълня, че на ...
10.09.2016 12:01
dobronameren написа:

В тази връзка да допълня, че на "Лични" сте ми изпратили, Докторе, само първата половина на отговора си. Спрели сте след първите 7 реда, до многоточието. Защо? Да не ме дразните излишно ли? Ама пак повтарям: Няма начин да пропусна нещо, дори да не съм подсетен лично.

Добронамерен, после го допълних, освен това си пропуснал да преброиш и запетайките и многоточията....... Нещо на параноя ми бие да знаеш!
цитирай
5. dobronameren - Докторе 757, ако бяхте спряли до "после го допълних"
11.09.2016 07:16
щеше да е по-добре. Защото нататък сте се ... отклонили от добрия тон.
И сте сбъркали. Аз не броя запетайките, а ЛИПСВАЩИТЕ ЗАПЕТАЙКИ. Какво да направя, ген, няма оправия. Преброявам само учителките по български език в рода ми и то само връщайки се две поколения назад - 4 на брой са (словом четири)!
Ако сте доктор, ще ме разберете добре. Допълвам, че преброявайки докторите в рода ми, достигнах до бройката 6 (словом шест). На параноя бие, нали?!
цитирай
6. doktora757 - Прекалено се впрягаш; гледай по...
12.09.2016 19:46
Добронамерен, прекалено се впрягаш; гледай положителното......
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046379
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031