Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2020 13:20 - ПРОТЕСТЪТ УМРЯ,НО ДА ЖИВЕЕ– ПРОТЕСТА! ЗАПОЧНА РАЖДАНЕТО НА КОНСЕРВАТИВНА СИЛА!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 11047 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРОТЕСТЪТ УМРЯ,НО ДА ЖИВЕЕ– ПРОТЕСТА! ЗАПОЧНА РАЖДАНЕТО НА КОНСЕРВАТИВНА СИЛА!

    Няма да коментирам нищо от това, което се случи – вечерта или през нощта на 02.09.2020 г. То не е интерсно за никого, нито пък са интересни имената на конкретната футболна агитка или нарко-организации, сложили началото на „края на мирния протест”. Когато премиерът на една държава е известен трафикант, мафиот или нарко-разпространител-пътищата на ганстерството, малко или повече, водят до него, или поне - до неговото обкръжение. ДС - вчера колабира със своят любима, през последните 11 години - политическа кукла Бойко Борисов. Удари ги – „заветният”, 12-ти час, като магията беше развалена с подканянето:„Мутри вън”в полупразната зала на Властта!Каляската на Пепеляшка - се превърна отново в Тиква, а всичките й пазванти и лакеи, си станаха пак, най-обикновени мишки. Цял ден трая „видимото Преображение”на Парламента, от някаква държавна институция – в кошер на изненаданите гадинки, тичащи объркано, след като магията на Пепеляшка се е отнесла . Вече нямаше голямо значение - кой какво казва или защо го казва..! Събитията през деня течаха навън, извън институциите и не в храмовете на държавността.

Ще ви разкажа за единия сюжет, този до който бях допуснат – какво се случи в „Комитета на старите”(кафето на „Археологическия музей”). Тук кипеше консервативната революционност. Представители на военните, бивши хора на сигуростта, юристи и мнозина - средна ръка бизнесмени се събрахме и започнахме работата на „ОССО” – „Обединение за свобода и справеедливост на Отечеството”! Вече мога да го дефинирам и като „Комитетът на старите”, не защото съм заместник-председател на „Добродетелната дружина, осн. в 1853 г.”, но и защото сме фактически – нов Консервативен център на реалната политика в страната, след развитието на Протестите, в юли- август 2020 г. Няма как да не сме- нещо подобно след като загърбихме своите противоречия по оста „ляво- дясно”, започнали преди 30 години,  и се опитахме да се създадем като„Общество за промян”, на хората.., минали през кариери, перипетии и различни разочарования в досегашното общество. Повечето, преди 30 години и доскоро сме били дори яростни противници, едни на други, но дойде времето да надживеем различията си, в името на една по-голяма цел.

      За мен беше голяма изненада, когато преди 10 години, вече на 40 години, започнах да се променям и да не съм толкова либерален към процесите, околомен. Започнах да се увличам от по-олегнали обществени организации, да се вслушвам в мнението на„зелените чорапи”(както преди ги наричах, високомерно)и на предишни хора на сигурността, които преди съм считал за мои врагове. В САЩ, 2002г., сенаторът Чък Хейгъл, ме научи,че хората на реда и сигурността - са голяма част от „десните.. и от моите хора..”, което дотогава считах за точно обратното. Той се пошегува, „че съм объркал рейса, търсейки дясното, при хората на книжната интелигенци или на творческия дух”. Революцията, в нейния класически смисъл, също ми стана - доста „лява” и сега вярвам, че нещата могат да се оправят, само по бавен или еволюционен път, а не - чрез прескачане и насилване на процесите или над обществените групи. По никакакъе начин не отричам реформата или реформаторството, но то е винаги в зависимост от „поносимото или от общоприетото”, минаващо през Божиите и природните закони(които са две сходни редакции, на едно и също Изначалие). „Комитетът на старите”е естествената организация за съпротива на едната част от протестиращите, но и на едната част от Обществото. По никакъв начин не можем да се идентифицираме с либералното, джендърското или революционното, в неговия „паветен и санкюлотски смисъл”, това трябва, вече открито да си признаем и да не се правим на такива,

каквито не сме. Консервативното започна да се поражда – бавно и естствено, като народняшко и „популарско”(но не и като популистко!). ОССО е самото начало, но то вече се положи и беше осветено от счупените ребра на един завладяващ и просветен архимандрит, по време на една софийска размирица..! Пък после:„Свободата не искала - екзарх, а искала, само- Караджата..”?! Забелязваме и наченките на новото „ляво”: либерално и демократично, но нашето място не е там, нито възрастово, нито житейско-поколенчески. Революцията, от 2020 г., е на младите и на образованите в новото време, а ние трябва да се примирим с обществената роля– на помагачи. Протестът не е умрял, в нощта на 02.09., а се е видоизменил и възкръснал – по нов начин и с  нови участници, и тежко – на Властта, защото ние знаем: как и защо..!

Николай Гацев, „Движение на Народняците и Консерваторите”(ДНК), София, 03.09.2020 г. 


Тагове:   1853,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. pando - Полуграмотни изроди на власт
03.09.2020 13:53
Мама Корупция и татко Рекет.....
В МВР на служба-изпечени рецидивисти....
цитирай
2. apostapostoloff - Бойко пак ви го тури.
03.09.2020 14:01
Еба ви дръндара лелин!
цитирай
3. attila - БЪЛГАРИ ВЪОРАЖАВАЙТЕ СЕ !
03.09.2020 14:08

Не ви е Необходимо Законно Оръжие, Защото Властта е НЕЗАКОННА от 1944 година !

Не ви Трябва Разрешително за Оръжие, Издадено от УБИЙЦИ от МВР и ТЕРОРИСТИ от ДАНС !

Първо се Атакуват Партийни Централи-Бардаци и Милиционерски Участъци-Курварници, Там е ЗЛОТО !

Всички Партии в Задунайската КОЧИНА са Продукт на Майката КУРВА-БКП и Бащата ПЕДЕРАСТ-ДС, Така че Която и да Атакувате Няма да Сгрешите.

БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ:

КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК !

КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК !

КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО !

Руските Окупатори Докараха 1944 година Комунистите и Милиционерите от Селата с КАРУЦИ, Ние Българите ще ги Прибираме Обратно с КАТАФАЛКИ.

Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина.

Комуниста е Интернационалист Тоест Копеле и ражда Копелета.

Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА !

Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА !

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.g a/c o m m u n i s m.h t m l
цитирай
4. zaw12929 - ПРОТЕСТЪТ НЕ Е УМРЯЛ, В НОЩТА НА 02. ...
03.09.2020 14:21
ПРОТЕСТЪТ НЕ Е УМРЯЛ, В НОЩТА НА 02.09., А СЕ Е ВИДОИЗМЕНИЛ И ВЪЗКРЪСНАЛ – ПО НОВ НАЧИН И С НОВИ УЧАСТНИЦИ, И ТЕЖКО – НА ВЛАСТТА, ЗАЩОТО НИЕ ЗНАЕМ: КАК И ЗАЩО..! ПРЕДИЗВИКАН ОТ ХИТРОСТИТЕ ДА СЕ ОБЛЕКАТ И ПОСТАВЯТ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ПРЕД ВХОДА МА МИНИСТЕРСТВОТО- ВЕРНИТЕ НА ТИКВАТА ОХРАНИТЕЛЕ. НЯМАХА ПРИТЕСНЕНИЕ ДА ПРЪСКАТ СЪС СПРЕЙ, КОИТО ПОРАЗЯВА ОЧИТЕ, ДА БИЯТ И АРЕСТУВАТ, ВЪРХЪТ НА НАГЛОСТТА
цитирай
5. morskipesni - Абе Гацев, от твойте глупости на човек му се повдига.
03.09.2020 16:05
Нчма да те огрее за власт бре момче- не си в час, не си на ниво, объркан и отвеян си. Неоседесар, от порода никаквец.
цитирай
6. krumbelosvet - Войната Е СВЕТОВНА.
13.09.2020 07:24
И България отдавна е ПРИКАЧЕНА като ПЛЕННИЦА на своите УНИЩОЖИТЕЛИ. Кои са унищожителите? Тия чиито са чуждите военни бази и чуждите банки.
И без отчитане на нашето положение на пленници, не е възможна никаква конструктивна идея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3758974
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031