Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2020 17:03 - Европейската излагация на Борисов
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1525 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 03.12.2020 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Страхотен скан­дал сът­вори нашият министър-председател Бойко Борисов с интер­вюто си пред гер­ман­с­кото издание „Фран­к­фур­тер алгемайне цай­тунг”. Скан­дал, свър­зан с нес­копосани „отк­ровения”, далеч от европейс­кия медиен и политически тон, с приз­нания за отношенията му с жените и „президен­т­с­ката Мата Хари”, под­х­вър­лила му пачки евро и златни кюл­чета, за „аген­тите на КГБ” и опонен­тите му — „деца на шпиони и номен­к­латур­чици”…!?
Ако тези PR трикове минават пред род­ните „мисирки”, то либерална Европа едва ли ще приеме за автен­тичен раз­каза за:
- натъп­каните чек­ме­джета с милиони евро;
- пис­толета и записите с каруцар­ски обиди към президента и пред­седател­ката на пар­ламента;
- зап­лахите към европейски колеги, биз­нес­мени и политици, които ще „смачка”.
Де факто Борисов призна пред Европа фак­тите, които ние, бъл­гарите, знаем още от лятото и за които нито се извини и обясни, а само влезе в абсур­дни оправ­дания, дос­тойни за евтин криминален екшън с дъх на секс, пари, шпионаж и ком­п­ромати. И ако пред брюк­сел­с­ките яст­реби оправ­данието, че „рус­кото КГБ ме топи”, минава (въп­реки че учеб­ниците на КГБ не същес­т­вуват от 30 години), то всеки нор­мален читател ще прозре, че това е кризисен пиар, паника и изб­лик на страх от европейс­ките пар­т­ньори, които все по-трудно въз­п­риемат Борисов. Той не изписва вежди, а избожда очи и когато под­х­върля на жъл­тата преса името на Хрис­тина Бобокова, нарочена като тайн­с­т­вената „Мата Хари”. Питаме се къде са жур­налис­тите и „морални стожери”, които преди година ни учеха на „добри нрави” заради пуб­ликации, свър­зани с десен кандидат-кмет и неговата годеница. Къде са феминис­т­ките, които да реагират след подобно пуб­лично поругаване (без доказател­с­тва) на една бъл­гар­ска жена и майка на три деца? Бобокова е облята с медийна помия само и един­с­т­вено защото мъжът й заяви, че е засег­нал икономически интереси на приб­лижени до Борисов и ГЕРБ. Грубата намеса в лич­ния й живот и ком­п­рометирането й като „съп­руга на прес­тъп­ник и прелюбодейка” е част от сценарий, несъв­мес­тим дори с раз­тег­ливите морални критерии на „евро-атлантическата етика”. В съда се решава кой е прес­тъп­ник, в семейс­т­вата се изяс­няват въп­росите на лич­ния живот! Затова управ­ляващите и присъд­руж­ните им медии да бъдат така добри да пазят честта и дос­тойн­с­т­вото на хората, иначе машината за пуб­лично охул­ване и ком­п­ромати ще се обърне срещу тях. След 30 години демок­рация е абсур­дно пуб­лич­ната ни среда да бъде замър­сявана с подобен език на омразата и ком­п­роматите. И тези дни, когато Европейс­кият пар­ламент ще раз­г­лежда въп­роса за имунитета на евродепутат­ката социалис­тка Елена Йон­чева, нека да не заб­равя, че поръч­ката беше дадена лично от Борисов и това ясно се чува в записа с неговия глас. Дали евродепутатите искат да станат съучас­т­ници на прог­нилия бъл­гар­ски мафиотско-мутренски елит?
За нас, бъл­гарите, е важно да раз­чупим мър­т­вата хватка на наложения от Борисов и ГЕРБ модел на страха и омразата, на хит­руването и лицемерието. Да кажем ясно, че пар­ламен­тар­ните избори трябва да бъдат проведени така, както повелява Кон­с­титуцията на Репуб­лика Бъл­гария – до края на март 2021 г. Редно е всички демок­ратични пар­ламен­тарни и извън­пар­ламен­тарни пар­тии да се обединят в името на чес­тни пар­ламен­тарни избори и смяна на проваления модел на управ­ление на Борисов! Друг път за нова Бъл­гария няма!

Проф. Свет­лана Шарен­кова, в. Земя 



Гласувай:
11



1. dobrodan - С нетърпение чакам и един очарователен материал,
03.12.2020 22:04
като Похвално слово за Корни Санитарката и Великия Магистър на Пауърпойнта Румен Радев. Мисля, че добре ще Ви се получи?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820900
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031