Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2021 18:28 - Нилс Нилсен; Как можем да си направим "пандемия" - 10 прости стъпки
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 2085 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 27.04.2021 10:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Нилс Нилсен; Как можем да си направим "пандемия" – в 10 прости стъпки  

 
image

Представете си, че имате ресурсите и влиянието да създадете изкуствено глобална пандемия. Какво ще ви е необходимо?
Автор: Флагман.БГ

Първо намерете неясни критерии за това какви точно са симптомите от новото заболяване, които хората да търсят в себе си.

Представете си, че имате ресурсите и влиянието да създадете изкуствено глобална пандемия. Какво ще ви е необходимо? Как трябва да започнете? И най-важното – как създалата се ситуация да работи за вас, за да ви доведе огромен приход?

Нилс Нилсен от Off-Guardian.org дава отговорите в лесен за изпълнение 10-стъпков план. Вижте го:

1. Намерете неясни критерии за това какви точно са симптомите от новото заболяване, които хората да търсят в себе си. Всичко субективно, което много хора могат да „идентифицират“ в себе си, е идеално за целта. Да вземем проблемите с паметта или объркването и някои от по-обичайните симптоми на коронавируса – температура, суха кашлица, умора. Колкото по-субективно – толкова по-добре. Добра идея е да вземем нещо, което е много често срещано при възрастни хора, за да можем да използваме смъртта от старост като доказателство за смъртността на новия вирус.

2. После ви трябва нещо биологично, което да тествате. Всяка последователност от РНК може да послужи, но трябва да не присъства в цялата популация от хора
. Ако последното не се спази, някой много бързо ще започне да твърди, че е достигнат стадния имунитет. Всъщност най-правилното, което може да направите, е да използвате РНК последователност, която изобщо не се среща в човешкото тяло, но е често срещана като замърсител в лабораториите, където ще се извършват тестовете – например прах или вода.

Това е напълно достатъчно PCR тестът да отчете фалшив позитивен резултат. Повечето такива тестове имат 3 до 5% фалшиви позитивни, което ще е достатъчно да се стигне до страх в населението. (Според редица проучвания в последните месеци, този процент всъщност надвишава 50%, а според някои експерти, хулени като почитатели на „теориите на конспирации“ – той достига дори до 80%). А когато става въпрос за коронавируса, този процент е напълно неясен, тъй като няма сзлатен стандарт, към който да сверяваме данните. 

3. И вече сме почти готови. Сега трябва само да обявим, че сме открили нов клъстер от симптоми, които са свързани с въпросната последователност на РНК. Започва със загуба на памет, объркване. Или иначе казано – става въпрос за неврален токсин – вирус, който води до смърт по всики възможни начини, по които възрастните хора умират – сърдечни удари, инсулти, пневмония, бъбречна недостатъчност, сепсис, отказване на органи, дехидратация. 

Без значение е дали пациентът е бил близко до смъртта още преди диагнозата. Винаги можете да твърдите, че без новия вирус той е нямало да умре. И кой може да контрира такъв аргумент?

4. По някакво „чудо“ вие вече сте открили точния вирус, отговорен за новото заболяване, въпреки че във всеки кубичен сантиметър въздух циркулират милиони други. „Чудо“ е, че вече имате и готови PCR тестове, с които да... тествате популацията. Това ви прави, в очите на масите, много компентенти. Разбира се, преди всичко да започне, сте купили акции в най-големите лаборатории за тестване. 

Купили сте такива и в най-големите производители на ваксини, тъй като това ще е най-големият ви източник на приходи в близкото бъдеще. Поне няколко години напред, тъй като ще е много трудно да се натрупат антитела в организма на хората срещу нещо, което на практика не съществува. 

5. Сега остава само да разпространте новината, че нова смъртоносна пандемия се разпростира по целия свят и всяка страна има отговорности – трябва да тества, тества и тества. На този етап разчитате на доказаните 5% хипохондрици в населението, които още при първа възможност ще направят крачка напред и ще се тестват.

6. Следва хората да започнат да пращат възрастните си и объркани близки за тестване. С 5% (или 50%) фалшиви позитивни много бързо голяма част от леглата в болниците се запълват. 

И можете да разчитаме на това докторите да лекуват заболяването много агресивно. Повечето от настанените в болницата ще са и преди настаняването им на коктейл от лекарства, добавянето на още няколко пък със сигурност ще побудне от ръба между живота и смъртта голяма част от тях. 

Много от тях ще имат пневмонии от сезонния грип, затова ги слагате на вентилатори – за продължително лечение. И когато починат – казвате, че не е от сезонния грип, защото той е трябвало да е отминал отдавна.

7. Числата на новозаразените се очаква да растат прогресивно в началото на пандемията. Графиката обаче ще се изравни с течение на времето, тъй като тестващите лаборанти и лаборатории ще достигнат до лимита си. След продължително тестване, повечето специалисти се умарят, започват да се разсейват и т.н. С това – лабораториите ще става все по-мръсни и по-мръсни (Виж точка 2). А с това – броят на фалшивите позитивни също ще се увеличи. 

В един момент хипохондриците, които се тестват по собствено желание, ще свършат. А много от останалите ще разберат, че ако се тестват и излязат позитивни, ще бъдат настанени с други, този път наистина болни хора. И кривата на новозаболелите ще започне постепенно да пада.

8. Сега ако сте достатъчно умен, а вие сте, ще направите така, че още в началото на пандемията ще наемете първия срещнат програмист да ви направи една изключително лоша прогноза с математически модел – че милиони ще умрат (всъщност около 70 млн. души умират всяка година така или иначе, тъй че това  няма да е кой знае колко трудно), ако не затворим страните и не въведем мерки.

Това трябва да се случи точно преди да се изравни кривата, за да могат всички да видят резултатите от мерките – кривата се изглажда.

9. Само за забавление, да видим колко странно ще се държат наивните хора, можем да измислим различни стратегии за предпазване. Социалната дистанция изглежда изключително интересно в хипермаркетите, а „оригиналните“ методи за поздрав – с лакът, с коляно, с обувка – са незабравима гледка. В същото време пари можем да правим от маски, ръкавици и дезинфектанти.

10. Хубаво е, че винаги можете да разчитате на „няколко вълни“ от вируса, тъй като обикновената настинка и сезонните грипове така или иначе убиват стотици хиляди на годишна база. Между 3 и 10% (или 50%) от тях пък са фалшиво позитивни на тестовете ви. Имате фантастична възможност за трупане на капитал – скъпи тестове, скъпи лекарства, скъпи ваксини – за 7 млрд. човека всяка година. 

Но за да е пълна картината и за да проработи планът – трябва да подсигурим, че няма евтино и лесно за набавяне лекарство против новата болест. Ако все пак такова има, винаги можем да платим на няколко доктори да си измислят няколко числа и да публикуват материал, че, например, хидроксихлорокинът не само не работи, но е и опасен.

Всички прилики с реални събития, лица и институции е напълно случайна. Незадължително Флагман.БГ се обвързва с написаното в този текст. Автор на чисто хипотетичния списък е Нилс Нилсен.

Превод: Флагман.БГ

         image 

 image




Гласувай:
6



1. morskipesni - Как не ги хшаща срам тия мръсници?
27.04.2021 13:56
Трябва ли И ПОСЛЕДНИЯТ неграмотен, малоумен дрипльо да проумее лъжата, та да се сепнат ПЛАТЕНИТЕ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046418
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031