Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2011 20:32 - Как да преживеем гибелта на Запада!?
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 2377 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            image

                      image


Как да преживеем гибелта на Запада четвъртък, август 18, 2011 By observer

 

imageНие живеем в едно доста нервно време. Това е очевидно и в някога мирния свят на „белите якички“  и в нажежените open spacе.

Вижте сами. Вие висите в офиса си и изглежда, че всичко е наред.
След това   за миг отивате в тоалетната, а когато отново се върнете,  на  eBay продават Гърция, а Португалия се добавя като бонус, ако сделката се извърши бързо.

И дори не успявате да кажете „Доминик Строс-Кан,“ докато някои хора от Брюксел, които никога не сте виждали и не сте избирали, изливат  в тази работа спестяванията на вашата държава, предназначени за три поколения.
Колапсът на Атина  по този начин предполагаемо ще бъде отложен  до петък, а финансовите пазари ще могат да си починат цял един час, което, разбира се, ви прави наистина спокоен.

Но една минута по-късно еуфорията си заминава, а с нея, за съжаление, и стотиците милиарди, с които е трябвало да живеят внуците ви.

От Съединените Щати на Америка идват противоречиви съобщения: Администрацията на Обама не успява  да продаде   Статуята на свободата.

Тя трябва да се претопи в Шанхай  и властите за сметка на това  желязо ще финансират още три часа престой на войските си в Афганистан.

Но китайците, за съжаление,   в последната минута са размислили и  благодарение на тях евро-американската цивилизация е в затруднение.
В такава ситуация по силата на печално стечение на обстоятелствата  доларът се срина, а именно в долари сте държали всичките си пари, които не са били в евро, което се срина преди обяд.

Както казах, времето е малко нервно, а ние, мениджърите,  нервничим заедно с него.

Ако след всичко това изпитвате стрес и страх да загубите работата си в корпорацията, имам за вас пет добри съвети за това как да оцелеете достойно в кризата.

1. Бъдете готови за консултанти и одит
От документални филми „Би-би-си“  вие знаете, че по време на суша  най-добре   живеят лешоядите.
И най-вероятно не бихте се изненадали, когато при вас в приемната поставят своите Samsonite алфа-самците от McKinsey.

Те ще бъдат много мили  и когато за първи път   поставят ръка на рамото ви, вие дори няма и да си помислите, че след три месеца те ще ви изхвърлят от работното място. И заедно с вас още 10% от вашите излишни приятели.

Хората ще поплачат,   компанията, избавила се от излишния товар, ще продължи да работи, а бойците от McKinsey? Те ще ви запишат в такъв чудесен доклад, с който след това наистина ще се  гордеете.
И когато вие станете голям бос, също ще поканите тези хора в своята  компания.

2. Повишете цените
Ако консултантите са си тръгнали и все още има ток за компютъра изпреварете конкурентите и увеличете цените
Не забравяйте,  в кризата намаляват цените само губещите, компаниите с характер не бързат, а най-добрите, като ЧЕЗ,   никога не бързат, нали знаете.

От една страна, вие   така ще изненадате пазара, а от друга – ще получите на стоките си  етикета „лукс“. А това е единственото нещо, което може да се продава в условията на криза.

3. Обиколете бюрократите
Ако все пак сте загубили работата си, почукайте на вратата на най-близкото министерството. И след 20 години безумно съкращение,  места за персонал все още има достатъчно, и всяка година те  стават с 50 хил. повече.

Не се отказвайте от идеята да станете чиновник заради ниската заплата и скромната служебна  Skoda Felicia.
Вашите бивши колеги в частната сфера ще бъдат първите, които се хвалят, че те нямат проблем да плащат ипотеката на къщата, а на вас не ви стигат пари и за парче хляб.

Нека минат пет години.
Вашите колеги все още  плащат ипотеката за дървената къща в Libezni,
а вие вече ще имате три тихо приватизирани огромни апартамента  на улица  Парижка и някое парче земя, макар и не в центъра на Прага,
където случайно скоро ще започне да се изгражда хипермаркет.

Нашето правителство е загрижено за верните си хора, независимо от кризата. И така трябва да бъде.

4. Посветете се на будизъм или друга религия
Публичната администрация не е за вас? Успокойте нервите си в някоя  секта.

Не че това ще ви помогне духовно, но мога да ви уверя, че у вашия  гуру free cash flow (свободен паричен поток), ще бъде определено по-добър  от този на вашата компания, а той ще има по-добър усет за маркетинг и силата да убеждава. Може би ще имате какво да  научите.

5. Просто се повозете
Ако нищо не ви харесва, остава адреналинът. Седнете във вашата служебна „лимузина“ и летете като куршум по пътя D1 и   покажете на  всеки какво друго може вашият TDI.
И ако някой идиот някъде се опита да ви задържа, дайте воля на вашите хормони и му прочетете лекция.

Днес  всички така правят, а не може всички да грешат!

Jak přežнt zбnik Zбpadu


  image

                             

                 image




Гласувай:
9



1. анонимен - Planbg.blog.bg
13.09.2011 16:40
Сгромолясването на лъжовната гръко-юдейската западна цивилизация отдавна се очаква и е време да се случи. Към този крах ние гледаме с нескрит оптимизъм. Важното за нас сега е да съхраним поне частица от ценностите и духовното си наследство, за да съумеем да преживеем гибелта на запада и да прескочим в новия свят, където българите ще бъдат свободни да изявяват заложбите си и да играят основната си роля- тази на духовен водач на човечеството.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5076045
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930