Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 19:08 - Трилатералната комисия и Билдербергите сриват европейската демокрация
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 16477 Коментари: 19 Гласове:
13

Последна промяна: 21.11.2011 22:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                image


Трилатералната комисия и Билдербергите сриват европейската демокрация
 17 Ноември 2011 г. Автор: Магдалена ТАШЕВА

US посолствата са глобална шпионска мрежа за изнудване на суверенни лидери 

    Миналата седмица в Европа стана нещо, което би трябвало да залее площадите с протестиращи - двама избрани, популярни, суверенни лидери бяха принудени от нечия невидима ръка да сдадат властта - Георгиос Папандреу и Силвио Берлускони. Още същия ден те бяха заменени с двама неизбрани и абсолютно неизбираеми, сиви и корумпирани чиновници, известни като членове на сенчестите групировки "Трилатерална комисия" (в САЩ) и "Билдербергска група" (в ЕС) - Лукас Пападемос и Марио Монти.
    И двете организации са пипала на Рокфелер, "най-великото семейство на Америка", по израза на биографа му Джон Енсон Хар. Въпреки, че са абсолютно нелегитимни от гледна точка на демокрацията, Трилатералната комисия и Билдербергите назначиха Лукас Пападемос за премиер на Гърция, а Марио Монти - за премиер на Италия. Което значи, че тези две имена са били предварително подбрани от някого, който е катализирал т.нар. криза на еврозоната, за да сложи своите марионетки на върха на властта в двете най-християнски, най-патриотични нации на Европа.
    Първо малко биографична информация. Лукас Пападемос (р. 1947 г.) е физик по образование. Получил е бакалавърската си степен в престижния Масачузетски технологичен институт през 1970 г., а през 1978 г. е станал доктор по икономика и преподавател в Колумбийския университет. Изглежда тогава е бил и вербуван, защото само след 2 години, през 1980 г., е бил назначен за старши икономист на Федералния резерв (прословутия ФЕД), който държи световния монопол в печатането на международната резервна валута - долара.
    Някога един от бащите-основатели на САЩ, Томас Джеферсън, писал:
"Ако американският народ някога позволи на частните банки да контролират печатането на НЕГОВАТА валута - първо чрез инфлацията, после с дефлацията  - банките и корпорациите, които ще израснат покрай инфлацията и дефлацията, ще ограбят народа от всичката му собственост, докато един ден техните деца се събудят бездомни на континента, който бащите им завоюваха… Убеден съм, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи от чуждите армии".
    Онези, които са чели "Властта на Мамона" на Волен Сидеров, която през 2004 г. предсказа, че хидрата на фондовите борси ще доведе света до втора Голяма депресия, вече знаят как печатането на долари бе поверено на един частен банков картел, а в САЩ се сбъднаха най-черните опасения на Джеферсън.
    Политиката на ФЕД хвърли света и в глобалната финансова криза от 2008 г., която стана и икономическа.
    Перверзията е, че именно агентът на ФЕД Пападемос ще вади Гърция от същата тази криза.
    През 1985 г. Пападемос постъпва в централната банка на своята първа родина и през 1993 г. става неин гуверньор. През 2002 г. я напуска и става вицепрезидент на Европейската централна банка (ЕЦБ). Като такъв работи до 2010 г. Една от причините за кризата на еврозоната, казват експерти, е монетарната политика на ЕЦБ, която бе съобразена с големите икономики на Германия и Франция, но не и с тези на Южна Европа. Ето я и втората перверзия - вицепрезидентът на институцията, предизвикала кризата на еврозоната, ще вади Гърция от кризата на еврозоната. Тук Уикипедия допълва: "Г-н Пападемос е член на Трилатералната комисия от 1998 г.".
    Марио Монти (р. 1943 г.) е завършил икономика в Йеилския университет. Той е един от създателите на модела на Клейн-Монти, който описва поведението на банките, опериращи в условията на монопол. "Той е първият председател на европейския тинк-танк "Брюгел" и е европейският председател на Трилатералната комисия, основана през 1973 г. от Дейвид Рокфелер. Марио Монти е виден член на Билдербергската група. Той е съветник на инвестиционната банка "Голдмън Сакс" и на "Кока Кола", пише Уикипедия, цитирайки медиите.
    Марио Монти е еврокомисар от 1994 г. до 2004 г. През 1999 г. еврокомисията на Жак Сантер, В която Монти беше комисар на ресора "Финансова интеграция на ЕС, митници и данъци", подаде оставка заради крещяща корупция и присвояване на милиард екю. За да се избегне разследване и да не излезе наяве кой от еврокомисарите колко е крал, Сантер подаде колективна оставка на комисията. Всички еврокомисари се върнаха в страните си и срещу някои от тях бяха назначени следствия, например срещу Едит Кресон във Франция. Те бяха окончателно и завинаги изхвърлени от политиката. С едно изключение - Марио Монти, макар че като финансов "министър" на ЕК той би трябвало да е най-отговорен за корупцията, грабежите и провала на брюкселската администрация. Но именно той бе назначен и в следващата комисия, тази на неговия сънародник Романо Проди.
    Марио Монти работи за заличаване на националните държави-членки на ЕС
и превръщането на съюза в Съединени европейски щати (СЕЩ) поне от 2007 г. в рамките на проекта "Генерални европейски щати" (Etats Generaux de l"Europe) на тинк-танка ЮропаНова (EuropaNova). През 2009 г., като член на "Групата за бъдещето на Европа" Марио Монти е разработил проект, с който суверенитетът,
самоуправлението и независимостта на европейските нации да бъдат отнети и те да бъдат подчинени на едно "икономическо правителство с общ финансов министър на ЕС" създаване на Европейски валутен фонд (по подобие на МВФ). Ясно е защо е толкова непопулярен в Италия, пък и в цяла Европа.
    След като Рокфелерови дадоха да се разбере, че искат за заменят Берлускони с Марио Монти, последният бе произведе в пожизнен сенатор за една нощ.
С други думи, в Италия и Гърция бяха извършени два безкръвни преврата. Берлускони спечели поредния си вот на доверие една седмица преди да бъде принуден неизвестно от кого да подаде оставка. Референдумът, който Папандреу предложи, бе подкрепен от 80% от гърците, И над 65% от тях щяха да гласуват срещу разорителните "реформи", наложени им от наднационалната финансова олигархия. И двамата лидери бяха насила принудени да сдадат властта. Защо?  Защото световните финансови пазари, и частните американски фирми "Мудис" и "Стандард енд пуърс" не ги харесвали.
    Само че не тези финансови пазари и не тези рейтингови фирми казват кой да управлява европейските, пък и всички други нации. Демокрацията бе изритана от полrтическата сцена и заменена с волята на Рокфелер. И на Ротшилд, които през устата на своя "бушон" Джордж Сорос от една година говорят, че Гърция трябвало да излезе от еврозоната, че ЕС трябва да стане СЕЩ, че ЕЦБ трябва да започне да емитира еврооблигации. Тя ще налива събраните с тях милиарди в "закъсали" икономики като Гърция и Италия, а после всички в ЕС, т.е. и ние , българите, ще изплащаме дълга. Стигна се дотам Сорос, т.е. Ротшилд, да заплашват, че ще изкарат Германия от ЕС ако продължава да упорства срещу еврооблигациите.
    Буди страх и друго - въпреки, че превратите в Гърция и Италия станаха открито, пред очите на всички, тези две нации са толкова уплашени от черните перспективи, които купените медии леят в съзнанието им ежедневно, че не гъкнаха. Политическата опозиция е или безсилна да промени нещо (Италия), или мърка като котенце в краката на превратаджиите (Гърция). Мълчат и неправителствените им организации. Всичките ли са пипала на Сорос? Няма ли поне 5-6 независими? 
Ако се чудите защо превратите станаха толкова тихо, спомнете си оная грама в Уикилийкс, с която държавният секретар на САЩ изисква от посланиците си да събират биометрични данни - ДНК, ирисови изображения, отпечатъци от пръсти, номера на кредитните карти и семейните истории на политиците от страните, в които са пратени.
    Знаете ли какво могат да направят ЦРУ и ФБР  с вас, ако имат вашата ДНК?
Могат да извършат престъпление и да го припишат на вас. Но преди това могат дълго и брутално да ви изнудват, за да изпълнявате политиката, която ви диктуват. "Американските посолства в света са превърнати в глобална мрежа за шпионаж и рекет на чужди правителства", писа престижното издание "Слейт" на 29 ноември 2010 г.  Авторът на анализа Джак Шейфър, бивш дипломат, съветваше Хилари Клинтън да си подаде оставката, за да спести срама на САЩ и да възстанови поне малко доверието в американските дипломати по света, защото без доверието на страната-домакин те не биха могли да си вършат работата. Клинтън оставка не подаде, естествено.  Междувременно на 18 октомври в Триполи дамата заяви, че "до няколко дни Кадафи трябва да бъде убит или заловен." Само 48 часа по-късно, на 20 октомври, либийските бунтовници изпълниха смъртната присъда, издадена от Вашингтон.
    Затова не буди удивление първата топ новина от вчерашния ден. Тя ни известява, че "новият гръцки министър-председател Лукас Пападемос със сигурност ще спечели вота на доверие в гръцкия парламент, тъй като сформира правителство с голямо мнозинство" (Би Би Си). 
    От 5-те партии в парламента гръцката "тройна коалиция" включва 3-те най-големи - социалистическата ПАСОК, дясната Нова демокрация и националистическата ЛАОС (Православен народен сбор). Извън нея остават 2 малки партии  и няколко независими депутати. С други думи - всички са във властта. А когато всички са във властта, в опозиция излиза народът, твърди една мъдрост. Само че тази работа не е толкова лесна. Веднъж излязъл в опозиция, народът трябва тепърва да си намери водачи, да ги пресее, да ги провери, та тогава те да го поведат. Освен воля и ресурси, този процес изисква и доста време - достатъчно, за да бъдат сключени всички договори, които ще превърнат Гърция в провинция на свръхдържавата СЕЩ. "Трябва да кажем, че с подписването на споразумението за първия спасителен пакет от 110 милиарда евро през май 2010 г. гръцкият суверенитет бе на практика замразен", каза наш коментатор миналата седмица по повод "своеволието" на вече бившия премиер Георгиос Папандреу да подложи на референдум и "спасителните" пакети на тройката МВФ-ЕС-ЕЦБ за Гърция, които са всъщност допълнителни заеми, и най-вече политическите условия, които Атина трябва да изпълнява. Те са рязък срив на жизнения стандарт и варварската разпродажба ("приватизация") на гръцки активи - на цена, каквато кредиторите на Гърция посочат. Милиардите ще отидат в банките, които са купували гръцки държавни облигации, например "Сосиете женерал" (Societe Generale) и 8-та най-голяма банка в света - "Креди Агрикол" (Credit Agricole), която притежава 91% от Емпорики банк.
    Втората топ новина от 16 ноември повтаря горното, но в италиански вариант.  И то е, че Марио Монти е назначил неизбраните от никого министри на своя кабинет, като е оставил за себе си и най-тежкия портфейл - икономика, транспорт и инфраструктура. За министър на промишлеността е назначил своя стар приятел и партньор, банкера Корадо Пасера, шеф на най-голямата италианска търговска банка Интеса Санпаоло.
    И неговото правителство ще получи вот на доверие, тъй като управляващата партия на Силвио Берлускони, Народ на свободата, вече обяви, че ще го подкрепи. Италианската левица, която изпрати Берлускони с комунистически песни, също ще го подкрепи. Левицата на Италия е марионетка на своите спонсори зад океана и години наред прилагаше американския сценарий със секс скандалите, за да свали Кавалиере. Да не забравяме, че едната дъщеря на Рокфелер е марксистка, а другата - лява природозащитничка (Виж статията за фамилията в Уикипедия). На 12 ноември (събота), когато Берлускони си подаде оставката, левицата събра пред парламента 5-6 хиляди души, които пееха "Бандера Роса" и марша на италианските партизани
"О, бела чао,
бела чао, бела
чао, чао, чао!"
    Освен левицата и десницата, човекът на Трилатералната комисия и Билдербергите ще бъде подкрепен и от всички останали партии. С едно изключение - националистите от Северна лига са против кабинет на Монти и излизат в опозиция. Заедно с италианския народ. 
    Според вчерашната дописка на Ройтерс, "Монти заяви, че неговото правителство трябва да довърши мандата, т.е. да управлява до 2013 г., за да върне доверието на финансовите пазари. Но досегашният министър на промишлеността Паоло Романи от партията на Берлускони каза, че това няма да стане. "Това правителство от технократи трябва да удовлетвори исканията, изложени в писмото на ЕЦБ. Но нека да е ясно - веднага щом те бъдат изпълнени, ние очакваме Монти да даде възможност на народа да си избере управляващи". 
    Какъв е изводът? След разцвета на националистическите движения в Европа, наднационалната олигархия се готви за последна, решителна битка, с която да ги смачка и в краткия период на опомнянето да натика държавите-членки в една обща федерация, от която излизане няма да има. За оправдание се използва кризата, която същата тази олигархия създаде - очевидно съвсем целенасочено. Рокфелер никога не е крил, че целта му е създаването на световно правителство, което да ръководи зад завесата. Писа го даже в мемоарите си.
    Ако в близко бъдеще не избухне европейска патриотична революция, скоро ще се събудим без държавност. Няма да има и историци, които да търсят из "дупката на паметта" на Оруел какво е било онова нещо, наричано в началото на XXI век "Европа на отечествата". 

Защо безкръвните преврати
започнаха с Италия и Гърция?


Как и защо точно Гърция и Италия бяха избрани за първите мишени, чиито суверенитет трябва да бъде замразен? Ако причината е в бюджетния им дефицит, или съотношението БВП:дълг, то преди тях има държави с по-лоши характеристики. Ето статистиката за 2010 г.,  на Евростат:
Ирландия - 32.4%
Гърция - 10.5%
Британия - 10.4%
Испания - 9.2%
Португалия- 9.1%
Полша - 7.9%
Словакия - 7.9%
Латвия - 7.7%
Франция - 7.0%
    Защо Гърция и Италия, а не Ирландия, например, станаха жертва на борсите, "Муудис", "Фич" и Стандард енд Пуърс"? Каква друга може да бъде причината, освен политическа? Гърция и Италия са християнски нации, в които патриотизмът е норма в политическия живот. Да си спомним колко гневни бяха зад океана, когато Берлускони спря притока на африкански и близкоизточни мюсюлмани в Европа чрез споразуменията си с Кадафи. Наложи се да убият Кадафи и да отворят шлюзовете на трафика, за да ислямизират Европа. 

Рокфелер: работим за световно правителство 

    В своите "Мемоари", които излязоха от печат през 2002 г.,  патриархът на банкерския клан Рокфелер, Дейвид, прави шокиращо признание. Той обвинява всички, които са изричали неудобните истини за задкулисната му власт като "идеологически екстремисти от ляво и дясно", след което признава, че са казвали самата истина. Ето част от изповедта на 96-годишния Дейвид Рокфелер: 
"Повече от век идеологически екстремисти от двата края на политическия спектър се вкопчваха в силно експонирани от медиите инциденти, с цел да нападат семейството Рокфелер заради диспропорционалното влияние, което, според тях, ние упражняваме върху американските политически и икономически институции. Някои дори вярват, че сме част от някаква тайна кабала, която работи срещу най-добрите националните интереси на Съединените щати. Те описваха мен и моето семейство като "интернационалисти" и ни обвиняваха, че плетем козни с други елементи по света, с цел да изградим една по-интегрирана глобална политическа и икономическа структура - единен свят, ако щете. Ако това е обвинителният акт срещу нас, аз се признавам за виновен. И се гордея с направеното." 


             image

                  




Гласувай:
13



1. zabylgarite - Статията е голяма
21.11.2011 19:28
отлична журналистка

но нали в България даже не трябва да имаме и нормална патриотична партия
игнорират ги отвсякъде
скъполатените продажници от властта и медиите

Браво на Атака
дано повече хора я прочетат
цитирай
2. mileidi46 - Най-истинският анализ на ситуа...
21.11.2011 23:51
Най-истинският анализ на ситуацията ,който съм прочела в блог.бг!!!
Поздравления за автора на статията!!!
Може ли да получа разрешение да я поместя и в моя блог??
цитирай
3. анонимен - Май майте наистина са били прави, че ...
22.11.2011 10:09
Май майте наистина са били прави, че 2012 ще е началото на края на тази епоха...или ще им паднем в ръчичките, или ще плъзнат граждански войни на всякаде по света (това може да си мисли и като за Трета световна - народа от една страна срещу банките, корпорациите и изпълнителната власт отдруга). И при двете положения светът няма да е същия...
цитирай
4. doktora757 - Най-истинският анализ на ситуа...
22.11.2011 11:04
mileidi46 написа:
Най-истинският анализ на ситуацията ,който съм прочела в блог.бг!!!
Поздравления за автора на статията!!!
Може ли да получа разрешение да я поместя и в моя блог??


Разбира се, това трябва да се разпространява и да се знае като полезна информация за анализ. Другите медии под контрол няма да го направят или ще се опитат да манипулират и замажат нещата в ущърб на хората, както обикновено го правят! Или най-вероятно няма да го дискутират въобще; нарича се "информационна завеса"!.....
цитирай
5. анонимен - ot Germania
22.11.2011 17:22
Bravo ! Mnogo tochno kazano. Potvarzdava napalno napisanoto ot Nikola Nikolov v
negovite knigi za Svetovnata Konspiracia.
No kak da sabudim Evropeicite ? V Germania srednata klasa, kam kojato i moeto semeistvo
se chisli, e meko kazano "zaspala" oshte. Bulgarite tuk vizdame i instinktivno useshtame
po-rano nakade otivat neshtata. STE RAZPROSTRANJAVAM tazi statiq sred prijeteli i studenti. Izvinjavam se za latinskata azbuka.
цитирай
6. kyureto - kyureto
22.11.2011 17:47
Любителите на всемирната конспирация никога няма да свършат.
Защо в статията не се споменава нито дума за реакциите на гръцкия и италианския
народи? Може би, цитираните комисии са уредили удобното обществено мнение на
стотици хиляди обиксновенни хора в тези страни?А има и нещо много важно- който
и да дойде на власт в едни демократични страни обича народа си и иска да му служи възможно най-добре.
А комисиите - те са за жабуркане на любителите на словоблудството.
Хора, върнете се към реалностите на света.
цитирай
7. shtaparov - Конструктивно предложение
23.11.2011 02:49
За да се доближим до единния свят,трябва богатствата на такива като Рокфелер и най-вече техните лични богатства да бъдат раздадени на бедните хора по света. Тогава всички те ще се почувстват наистина единни в своето,макар и краткотрайно,щастие. Рокфелерови са малцинство и на тях богатства не им трябват- богатствата са нужни на мнозинството. А Рокфелерови вероятно са такива идеалисти,че на тях ще им стигне радостта от единното щастие на хората,затова хич да не се помайват,ами веднага да си раздадат богатствата на бедните,за да се доближат максимално до осъществяването на своя идеал.
цитирай
8. doktora757 - Любителите на всемирната консп...
23.11.2011 08:48
kyureto написа:
Любителите на всемирната конспирация никога няма да свършат.
Защо в статията не се споменава нито дума за реакциите на гръцкия и италианския
народи? Може би, цитираните комисии са уредили удобното обществено мнение на
стотици хиляди обиксновенни хора в тези страни?А има и нещо много важно- който
и да дойде на власт в едни демократични страни обича народа си и иска да му служи възможно най-добре.
А комисиите - те са за жабуркане на любителите на словоблудството.
Хора, върнете се към реалностите на света.


Подигравателното говорене за "теорията на конспирацията" (този термин е измислен от богоборците и масонерията) показва само едно: УСПЕЛИ СА ДА ТИ ПРОМИЯТ МОЗЪКА С ИЗПОЛЗВАНИТЕ МЕТОДИ НА МЕДИИТЕ ПОД КОНТРОЛ; ЦЕЛИ ИНСТИТУЦИИ РАБОТЯТ В ТАЗИ ПОСОКА И ГО ПРАВЯТ ДОСТА ДОБРЕ, така че въобще не се учудвам, че по-голямата маса хора разсъждаващи като теб са като щрауси, каквото и да значи това!.......
цитирай
9. doktora757 - Такива като Кюрето със сигурност ...
23.11.2011 08:53
Такива като Кюрето със сигурност биха се съгласили да им сложат и чип в главата за да мислят "по-правилно"!.........Зомбитата никога няма да свършат; както се изразяват мошениците (мошетата) ЕДИН БАЛЪК ИЗГАРЯ; ПЕТ НОВИ СЕ РАЖДАТ!
цитирай
10. анонимен - За медиите
23.11.2011 10:48
Подигравателното говорене за "теорията на конспирацията" (този термин е измислен от богоборците и масонерията) показва само едно: УСПЕЛИ СА ДА ТИ ПРОМИЯТ МОЗЪКА С ИЗПОЛЗВАНИТЕ МЕТОДИ НА МЕДИИТЕ ПОД КОНТРОЛ; ЦЕЛИ ИНСТИТУЦИИ РАБОТЯТ В ТАЗИ ПОСОКА И ГО ПРАВЯТ ДОСТА ДОБРЕ, така че въобще не се учудвам, че по-голямата маса хора разсъждаващи като теб са като щрауси, каквото и да значи това!.......[/quote]

...сами виждаме правителството на ГЕРБ какъв натиск прилага в/у медиите...Няма една пресконференция, която да не е с поставени хора, които да задават "правилните" въпроси!
цитирай
11. анонимен - Глобалистката пропагандна машина ...
23.11.2011 11:48
Глобалистката пропагандна машина по нищо не се отличава от комунистическо/фашистката, с тая разлика, че е доста по-усъвършенствана и технологична! Промивачките на мозъци (медиите под контрол) работят здраво на пълни обороти и бълват манипулации, лъжи и сурогати........))))))))
цитирай
12. анонимен - За тези, които се интересуват от ...
23.11.2011 20:19
За тези, които се интересуват от темата - www.kolibka.com, раздел "Общество" - има много интересна информация. А и за невярващите може би ще е полезна, вместо да гледат турски сериали. Чудя се как изобщо може да има хора, които не виждат какво ни се готви - и не само на Европа, а на целия свят. Браво за написаното! Трябва да го знаят това колкото може повече хора.
цитирай
13. анонимен - Навсякъде по света хората искат да ...
23.11.2011 21:05
Навсякъде по света хората искат да живеят по-добре. В България - също. Всеки индивид, та било той американец, руснак, та даже и севернокореец, се стреми към това. Лошите неща започват, когато някой понатрупа богатство - а знаем че апетитът идва с яденето - и вземе че си повярва че е велик. Така вожда иска да е цар, царят - император, а императора - ако може да управлява целия свят. Добрата новина е че все пак живеем в общества, които са саморегурилащ се механизъм. Горе долу пример за това е пазарната икономика.
А пропаганда винаги е имало, има и ще има. Въпросът е дали човек може да различи зърното от плявата.
Още една добра новина - да не забравяме, че вече искаме - не искаме, живеем във времето на Информационното Общество. Това е Посткапиталистическото общество, господа. Тук на умния не можеш да му промиеш мозъка, защото той може да мисли и да чете между редовете. А глупавия - какво да говорим за него, по всяко време той си е глупак.
Така че простете, уважаеми, но напъните за писане за световни конспирации лично на мен ми се струват твърде неуместни.
цитирай
14. анонимен - Навсякъде по света хората искат да ...
23.11.2011 23:32
анонимен написа:
Навсякъде по света хората искат да живеят по-добре. В България - също. Всеки индивид, та било той американец, руснак, та даже и севернокореец, се стреми към това. Лошите неща започват, когато някой понатрупа богатство - а знаем че апетитът идва с яденето - и вземе че си повярва че е велик. Така вожда иска да е цар, царят - император, а императора - ако може да управлява целия свят. Добрата новина е че все пак живеем в общества, които са саморегурилащ се механизъм. Горе долу пример за това е пазарната икономика.
А пропаганда винаги е имало, има и ще има. Въпросът е дали човек може да различи зърното от плявата.
Още една добра новина - да не забравяме, че вече искаме - не искаме, живеем във времето на Информационното Общество. Това е Посткапиталистическото общество, господа. Тук на умния не можеш да му промиеш мозъка, защото той може да мисли и да чете между редовете. А глупавия - какво да говорим за него, по всяко време той си е глупак.
Така че простете, уважаеми, но напъните за писане за световни конспирации лично на мен ми се струват твърде неуместни.

Прощавай, ама не разбирам нещо как точно го топли умния това, че може да чете между редовете, пък и да си говори дори, когато няма кой да го чуе и му налагат живот, който не е много далеч от робския. Това, за което иде реч тук се нарича власт и ако тя е в ръцете на простаци и алчни и подкупни бюрократи господ да ти е на помощ въпреки всичкия ти акъл. Едно е да се мислиш за умен и осведомен и съвсем друго да се опиташ да ползваш ума си за правилна преценка и реакция.Защото точно докато се изживяваме за умни едни хора не ни броят за хора и ни промиват мозъците на воля, обяснявайки ни колко всъщност сме "умни".
цитирай
15. анонимен - Съгласен съм, че интелигенцията е ...
24.11.2011 10:37
Съгласен съм, че интелигенцията е сериозно потъпквана и мачкана и умните хора стават все по-малко и по-малко, вследствие на което възможността да се промени нещо става все по-далечна. В днешно време неможеш да се бориш с властта, която си служи с технологиите и най-вече с медийната спекулация - буквално успива народа, а управляващите си правят каквото си искат... Примери: Съюза на превозвачите стачкуваше преди време заради нерационалното поскъпване на горивата у нас - какво стана? Нищо. Дизела е 2,58 в момента. Съюза на земеделците искаха да стачкуват заради мизерните пари, които държавата им отпуска - какво стана? Дянков ги заплаши, че ако стачкуват нямало и тези пари да им даде. Учените от БАН стачкуваха заради това, че ги оставиха без заплати до края на годината, може и повече - какво сатана? Нищо - остават си без заплати. Сега БДЖ искат да стачкуват заради сериозните съкращения - какво става? Плашат ги, че тия които стачкуват със сигурност ще са сред съкратените или най-малко с дисциплинарни наказания...Ами как да се справим с такъв натиск, след като всеки гледа да запази малкото, което има? Колкото и да си умен, ще ти намерят цаката, а ако немогат - най-много да стане някой "нещастен" случай с тебе.
цитирай
16. анонимен - Така е защото трябва да скочим вс...
24.11.2011 18:42
Така е защото трябва да скочим всички заедно, а не да чакаме да видим какво ще стане. Поотделно винаги ще ни намират цаката, но на всички наведнъж ще се озорят. Това е като в легендата за Кубрат с пръчките, това е, което не ни стига все - че все чакаме някой да свърши работата вместо нас. И те я вършат, само че това винаги ще е срещу нас.
цитирай
17. анонимен - Така е защото трябва да скочим вс...
25.11.2011 10:11
анонимен написа:
Така е защото трябва да скочим всички заедно, а не да чакаме да видим какво ще стане. Поотделно винаги ще ни намират цаката, но на всички наведнъж ще се озорят. Това е като в легендата за Кубрат с пръчките, това е, което не ни стига все - че все чакаме някой да свърши работата вместо нас. И те я вършат, само че това винаги ще е срещу нас.


Съгласен съм, че основният проблем ни е, че не сме единни...Но от друга страна и да скочим заедно - най-много да се стигне до смяна на правителството, т.е. едни марионетки ще сменят други. Според мен трябва най-напред да си променим мисленето и начина на живот - да спрем да се стремим към пари и слава, тай като, който се стреми към това има интереси, а като се намесят интереси всеки гледа да е по-отгоре и да прецака другия. Всички знаем сновният проблем на лъжливата финансова ситема - някой, за да има 10 милиона в банката, други 100 хиляди не трабва да имат нищо. По груби изчисления около 3000 семейства имат повече пари от останалите 7 милярда души взети заедно. Всички знаем кои влизат в тези богати семейства...
цитирай
18. анонимен - Така е защото трябва да скочим вс...
25.11.2011 21:43
анонимен написа:
анонимен написа:
Така е защото трябва да скочим всички заедно, а не да чакаме да видим какво ще стане. Поотделно винаги ще ни намират цаката, но на всички наведнъж ще се озорят. Това е като в легендата за Кубрат с пръчките, това е, което не ни стига все - че все чакаме някой да свърши работата вместо нас. И те я вършат, само че това винаги ще е срещу нас.


Съгласен съм, че основният проблем ни е, че не сме единни...Но от друга страна и да скочим заедно - най-много да се стигне до смяна на правителството, т.е. едни марионетки ще сменят други. Според мен трябва най-напред да си променим мисленето и начина на живот - да спрем да се стремим към пари и слава, тай като, който се стреми към това има интереси, а като се намесят интереси всеки гледа да е по-отгоре и да прецака другия. Всички знаем сновният проблем на лъжливата финансова ситема - някой, за да има 10 милиона в банката, други 100 хиляди не трабва да имат нищо. По груби изчисления около 3000 семейства имат повече пари от останалите 7 милярда души взети заедно. Всички знаем кои влизат в тези богати семейства...

Човекът така е устроен, че е почти невъзможно да спре да мисли за пари и слава, така че това отпада според мен. Това, което може да помогне е нова система, нови правила, които да изключват такива неща, така че управлението на държава да не примамва такива хора от една страна и строги и конкретни правила и наказания, които обаче да се налагат, а не на хартия само. Обикновения човек трябва да има информация и реален глас в решенията. Това изисква съвсем различен подход и пренаписване на всички правила в държавата, но примерът с Исландия показва, че има начини да се направи. Преди това обаче трябва да се отървем от тази алчна върхушка, първо това.
цитирай
19. анонимен - Еволюцята идва за мое и твое добро...
28.11.2011 19:49
Банките от групата на ФЕД изкупуват света, с напечатаните пари от бейлаут – трилиони. С хиляда милиарда (1 трилион), колко мола като София МОЛ може да си купи Рокфелер – акционер във ФЕД и собственик на София МОЛ? Ротшилд също има земя с построени имоти в България.

В ход е стратегията за изземването на богатството – земята и имотите на хората. Както е ставало от 300 години, през няколко десетилетия.

Не разменяйте за хартийки злато, сребро, земя, имот…

Някога един от бащите-основатели на САЩ, Томас Джеферсън, писал:
„Ако американският народ някога позволи на частните банки да контролират печатането на НЕГОВАТА валута – първо чрез инфлацията, после с дефлацията – банките и корпорациите, които ще израснат покрай инфлацията и дефлацията, ще ограбят народа от всичката му собственост, докато един ден техните деца се събудят бездомни на континента, който бащите им завоюваха… Убеден съм, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи от чуждите армии“.

Гърците са в момента тези, които са заложени на банкерите…буквално, както и островите и водоснабдителната им система…и т.н….

Не продавайте земята – тя е безценна…и със сигурност дава на човека необходимото да живее! Вече не я произвеждат.

Ротшилд е казал: „Купувайте, когато по улиците се лее кръв.“

Кървава жътва е целта.

Обогатете се финансово – Богоугодно е да честно да създаваш, умножаваш и помагаш.


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5074628
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930